Şimdi Ara

Honda Bayilerinin Sıfır araçlarda aksesuar zorunluluğu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç sormak ve almak için bayileri aradığımda bayilerin liste fiyatına ek 20-30 bin aksesuar eklediğini gördüm,duydum aksesuar istemediğimi aksesuarsız alış yapacağımı illetiğimde ise aksesuarsız araç satışımız yok cevabı aldım sizce ne kadar doğru bir uygulama nerelere şikayet edebiliriz ? Honda Türkiye bu karara neden müdahele etmiyor ?



  • aksesuarsız niye aldırsın adam sana aksesuarlı aldırıp ordan da kendine komisyon payı aldırıyorlar. Adamlar şuan tok sana satmasa başkasına satıyor. Bayilerde araç yok görmüyor musun o kadar zam geldi vs dinlemiyor adamlar herkes alıyor. Satışlar olmasaydı gör bak nasıl satmak için çabalayacaklardı. Bizim insanoğlu akıllanmıyor
  • samtiger kullanıcısına yanıt

    o kadar haklısınız ki ...

  • Konu tam olarak öyle değil arkadaşlar. Bende geçen gün Honda Civic Elegance Eco fiyatını görünce bayiye koştum. Vergi diliminin değişmesiyle ilgili bir değişiklik olacak. Şu an 228.000 TL etiketle satılan araç, bu değişiklikle üst dilime geçme konusunda neredeyse sınırda. Executive paket kesinlikle atlayacak üst seviyeye ve zam gelecek. Honda da bu sıkıntıyı aşmak için elegance için fiyatı 228 bin de tutup aksesuar ile birlikte aracın fiyatını şu ankinin biraz üzerine çıkarıp limite girmeden 1 ay içinde aracınızı getiriyor. Maksat komisyon vs değil yani. Benzer bi fiyat sabitleme olayı Megane da oldu, bi arkadaşa sattılar, aksesuarla birlikte alınca fiyatı sabitleyip sipariş geçtiler yoksa bekleyeceksin kasım sonuna kadar ve gelen zammı yani aradaki farkı ödeyeceksin.

  • yılbaşında sıkı bir zam gelir

  • şikayet edilebilir. Genel merkez sorar bayi derki aksesuarla alakası yok fiyatta anlaşamadık satmadım. Bayi aksesuar almaya razı olan başka müşteriye satar. Yani aksesuar zorla satılıyor ama teorik olarak araç liste fiyatından satılmış oluyor aksesuarda müşteri kendi isteğiyle yaptırmış oluyor.

  • vergiler fiyat artışları belli oldumu

  • Çünkü 2-3 kuruşluk o aksesuarları "yetkili bayide" yapıldı rahatlığıyla 4-5 katı fiyata kitliyorlar. Bu kar direk bayiye kalıyor.


    Hatta ekranlı sistemler yeni gelmeye başladığı, opsiyon olarak satıldığı zamanlarda, aracı ekran opsiyonuyla fabrikadan sipariş etmek yerine bayiler "yurt dışından ekranlı araç için beklemeniz gerekir ama biz daha uyguna burada başka marka montaj yapalım" diye çin malı ekranları kitliyorlardı.


    Sıfır araç alıyorsan çok şeyi göze almış, bunun parası var deyip herkes haracını kesiyor.

    Ötv, kdv, mtv, kaskosu, sigortası herkes ağzını açmış bekliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.