Şimdi Ara

.:: HONDA Accord Kulübü ::. (1056. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.214
Cevap
142
Favori
1.333.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10541055105610571058
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, özel mesajınızı gördüm ama telefon doğruma problemi yüzünden cevap veremedim, buradan umarım yardımcı olabilirim.

    Öncelikle Accord'dan bahsedecek olursam; satın alalı 8 ay oldu, hala da binmeye devam ediyorum. Pişman mıyım kesinlikle değil! Honda sanırım o yıllarda yapabileceği en sağlam arabayı üetmiş, ben böyle düşünüyorum. Ufak tefek problemleri yok mu, yaşa bağlı illa ki var arada çıkıyor ama şanzıman, motor ve mekanik üçlüsü gerçekten iyi. Ciddi bir kazası olmayan, şanzımanı ve motoru iyi olan, iç kozmetiği de içinize sinen bakımlı bir Accord'u kesinlikle alabilirsiniz, tavsiye ederim.

    Alfa 159' a gelirsek, 159' un yeri bende çok ayrıdır. Accord güzel evet ama 159'un hissiyati, sürüş keyfi yol turuşu değil Accord, önceden kullandığım Laguna'da da yoktu İnsignia'da da. Zaten tipine söylenecek bir laf yok, gittiğim yerde inceleyen insanlar oluyordu zaman zaman :) Ama gel gelelim araba arıza açmada bir numara... 2 bucuk sene boyunca ne kadar masraf yaptım ben de hatırlamıyorum 159'a, binince unutuyordum çok seviyordum ama masraf olayı bir noktadan sonra bezdirmişti beni. Belki de benim şansızlığımdı bilemiyorum.

    İki araçtan hangisi diye soracak olursan hocam, arabanın yaşlarını ve sorunsuzluklarını da göz önünde bulundurarak gözü kapalı Accord derim. Evet 159 çok keyifli, daha özel hissettiren bir makine ama sorunsuzluk konusunda Accord'un eline su dökemez. Accord' da atmosferik 2.4 motoru ile gayet keyifli bir makine. Devir çevirmek nasıl oluyormuş bu arabada görüyorsunuz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 7 Nisan 2020; 14:27:52 >




  • Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Özellikle 159 ile olan kıyasında (her ne kadar 159'un tasarımına bayılsam da) Accord tarafı daha ağır basıyor gibi. Şu an satılık olan modellerde fiyatlar acayip yüksek durumda. Hele bir de 2.4 bakıyorsanız onların fiyatları daha da yüksek. Örneğin 2004 model bir 2.4 fiyarına 2007-2008 2.0 model denk getirebiliyorsunuz? Aralarında ciddi fark var mıdır? Ya da neden insanlar diğerini daha çok tercih ediyor. Acaba yeni olanlar lpg uyumunda mı sorun var diye düşünmeye başladım :) Kusura bakmayın çok soruyorum ama böyle sizi de rahatsız ediyor gibi hissediyorum.
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Yani 2.0 nı ben uzun süre deneyimlemedim. 2.4 perfomans konusunda gayet tatminkar, özellikle şanzımanı manuele çekip, benzinde arada gazlamaka çok eğlenceli

    2.0 ı kullanan arkadaşlar da performans konusunda memnun diye biliyorum, Lpg her iki motorda da son derece sorunsuz. Lpg nin kiti ve montajı çok önemli bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 8 Nisan 2020; 15:18:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonheart07

    Yani 2.0 nı ben uzun süre deneyimlemedim. 2.4 perfomans konusunda gayet tatminkar, özellikle şanzımanı manuele çekip, benzinde arada gazlamaka çok eğlenceli

    2.0 ı kullanan arkadaşlar da performans konusunda memnun diye biliyorum, Lpg her iki motorda da son derece sorunsuz. Lpg nin kiti ve montajı çok önemli bu arada.
    Gerçekten o hissi ben de yaşamak istiyorum :) Etrafımda bazı insanlar yakıt ve km'nin fazla olması sebebiyle git jazz al falan diyerek aklımı çelmeye çalışsa da Accord arayışlarım sürüyor :)
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Jazz mı? Valla istemsizce güldüm şu an, kusura bakma hocam:) İnsanlar bakımlı bir Accord'un ne kadar sağlam olduğunu ve LPG de ne kadar makul yaktığını bilseler, emin ol bu tavsiyeyi yapmazlar sana. 50-60 bin bandında keyif ve sağlamlık açısından en iyi seçenek bence Accord
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shario

    Gerçekten o hissi ben de yaşamak istiyorum :) Etrafımda bazı insanlar yakıt ve km'nin fazla olması sebebiyle git jazz al falan diyerek aklımı çelmeye çalışsa da Accord arayışlarım sürüyor :)

    Alıntıları Göster
    Arabayı etrafınızdakilere alacaksanız, Jazz hayırlı olsun diyelim.
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Jazz mı? İnsanlar 350 bin km de accordlara biniyor, taş gibi araba, dünyanın her yerinde ve en başta Amerika'da acura tsx adıyla kendini sorunsuzluğu ile ispat etmiş müthiş konforlu arabadan bahsediyoruz. Accord sınıfının en az yakan aracı. Bende daha önce 1.3 dizel Astra vardı, onunla birebir aynı yakıyor Accord. Ama lafa gelince dizel Astra az yakıyor :)

    Hep derim, Accord akıllı adam arabasıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Herkese selam,

    Ben yılbaşına kadar ekonomik gidişata da bakarak (kredi faizleri, elimdeki nakit para, araç piyasası) 2005 civarı üstteki arkadaşın paylaştığı kasalardan bir tane almak istiyorum. Bu nedenle şimdiden ince araştırmalara başlamam gerektiğini düşünüyorum çünkü bazı konularda takıntılıyım.

    Öncelikle Ekim 2015'te Civic FD6 alıp 2019 Ekim'de sattım ve 115 bin liraya emekliden, henüz 20 bin KM'de 2016 (FB7) Civic alacakken hata yapıp Swift aldım. Kısacası Honda nedir ne değildir biliyorum. Şimdiki aracımı da yetersiz bulduğumdan (forumdaki bazı ergen beyinli idiotlara göre Swift, FB7 Civic'ten daha iyiymiş) en kısa zamanda Honda'ya dönüş yapmak niyetindeyim. Öyle ki arabanın tadı damağımda kaldı. Şimdiki aracımı sıfır ve krediyle aldığımdan rehinli ve satma durumum yok. Civic FD6'lar da uçup gitti. O yüzden ucuz araç aradım ve Accordlar dikkatimi çekti. Ancak kafamı karıştıran bazı durumlar var.

    Birincisi temiz araç yok. Yani gerçekten yok. Yukarıdaki kasanın kodu nedir bilmiyorum ama o kasalar Anadolu'ya düştüğü için maalesef kaçınılmaz son gerçekleşmiş. Camlara saçma sapan filmler, gereksiz aksesuarlar, elektronik tesisatla oynanmış olması gibi durumlar beni ilandaki birçok araçtan soğuttu. Nispeten düzgün ve adam gibi olanlarda ise kaporta bitik. Resmen macun manyağı yapmışlar ve kaportadan çok fazla anlamayan ben bile yuh dedim artık. Tam her şeyi düzgün buldum derken bu defa da arabanın içi ölü çıkıyor. Misal bir tanesinin torpidosunu toplamışlar ama resmen yamuk yumuk... Kısacası bunların ekmeğini yemişler gibi.

    İkincisi diyelim ki kafama yatan temiz bir şey buldum. Hangi motor seçeneğine yönelmek gerek? Ben 2.0 alıp geçeyim diyorum ama 2.4 de çok öneriliyor. Ben ilk başta 2.4'ü 6 silindir sandığım için onlara bakmıştım ama 4 silindir olduğunu öğrenince içimde şüphe oluştu açıkçası. O kadar büyük silindir çapı olan motora 6 silindir gidermiş gibi. Yani 4 silindir ne kadar verimli aydınlatırsanız sevinirim.

    Üçüncü konu ise bütçe kısıtlı olduğundan her şeyi tastamam o model bir araç bulmak imkansız. Garaj araçları var ama fiyatları 2011 kasaların civarında. O yüzden ben boya, motor ve şanzumanı gözden çıkartıp 1-2 değişeni olan bir şey bulmaya çalışacağım. Böyle bir durumda örneğin 2.0 motoru adam akıllı sıfırdan rektifiye ettirsem kaça patlar? Bir kere rektifiye edilen motor bana 50-60 bin Km'deki bir Honda'yı sürüyormuşum tadını verir mi? Yoksa bir kere açılınca yalan mı olur. Bunu sormamın sebebi gerçekten bazı markalarda motoru bir kez açınca sıfırdan da toplasan bir daha eski randıman alınamıyor. Veya şanzuman bitik desem tamiri mümkün oluyor mu? Yoksa Japonya'dan yeni şanzuman mı sipariş edilmek zorunda? Tamir edilecekse otomatik şanzuman olduğundan dolayı ustalar bunu hakkıyla yapabilir mi?

    Biliyorum epey uzun oldu ama aklımdakileri açıklığa kavuşturabilirsem ona göre hareket edeceğim.




  • Selamlar,
    2012 accord için deri koltuk bakım ürünü önerebilirmisiniz.
    Accord sahibi arkadaşlar.. Daha önce kullandığınız memnun kaldığınız ürünler nelerdir.
    Koltukların yumuşak ve mat görünüme sahip olmasını istiyorum.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemonday -- 4 Mayıs 2020; 23:0:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bluemonday B kullanıcısına yanıt
    Meguiarsın bakım ürününü kullanıyorum memnunum çok güzel temizliyor ve nemli tutuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 14 yıldır kullanıyorum. Radyatörden köpük ve hava çıkışı vardı. Özel honda servisinde gösterdim. Contada kaçak olabilir motorun açılması gerekir söyledi. Bırakıp tamir yaptırmak istedim. Şu sıra çok yoğunum deyince kendim yapabilir miyim dedim.
    https://photos.google.com/share/AF1QipOo6xxYe1SyyUy81e-iF8L6ZagrGKwfem4c8f1ZBhxUhQ8PzQZf_ipOIS1LMIzCGg?key=d09ZUWsxTjZSZDFaS0JVZ0lTdjNXZ2hDWi04VmxB
    https://photos.google.com/share/AF1QipP_QZsQ4pQ4w15pVogOVx8ZsUwO-aQghFBNmFTdp7G0-UvdH6IkLxYm_AIBQWlFpw?key=UDlnNFJ2RnhjVEEyX2lnOEpadDRHQWxJaVNValNn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celap -- 13 Mayıs 2020; 22:4:40 >




  • Aracım çok şükür istediğim kıvama geldi. Son bir kaç dokunuş daha yaptıktan sonra tamamen bitecek. Ha beni de bitirdi mi evet bitirdi. An itibariyle 18.800 tl para harcamışım 20 bine tam olarak tamamlanacak önümüzdeki ay. Accord almayı düşünenler yazmışlar. Kesinlikle keşke almasaydım dedirtecek pişman edecek bir araba değil. Alınca vazgeçemeyeceğiniz bir araçtır. Tavsiyem sağlıklı bakımlı kullanılmış güzel bir 2.4 bulmanız yönünde olur. Bakılmamış yanlış yerlerde kurcalanmış bir accord sizi yıldırır ve nerden aldım ben bu arabayı dedirtir. Alırken bakmanız gereken kısımlar direksiyon kutusu pompası ve hortumudur. Şanzıman 100 kmh de ötme yapıyorsa uzak durun. Diğer hususlar her arabada olabilecek rutin revizyon veya bakım gerektiren şeylerdir. Ben harcadığım paranın yüzde 60 ını zevki, yüzde 40 ını da mekaniğe harcadım. Sonuç olarak accord fazlasıyla keyifli ve vazgeçemeyeceğiniz ender araçlardan birisidir. Gittiğim her yerde insanların merakla incelediği çok fazla dikkat çeken bir araç. Şiddetle tavsiye ederim




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eski kasa accord aracı almayı düşünenler için uzun vade sayilabilecek yorumum

    Öncelikle aracım 2008 2.0 ve malum galerici jargonuna ile zamanına göre gırtlak dolu arabalar
    Ben başlangıçta aracı pek sevemedim kilitli amortisör ile.kullaninca pek sevilmiyor tabi (hayır daha ilk aldığımda ustaya amortisör de sıkıntı olabilir mi diye sordum yok dedi sonradan (tabi 4 ay sonra ben ısrar edince baktı ve bunlar kilitli dedi) neyse amortisörleri ve lastikleri değiştirince bir de yaz gelince araba inanılmaz yumuşadı bu ara hep benzinde kullanıyorum gayet memnunum tüp BRC takılalı 13 bin km ancak oldu ama benzinin tadı başka aracım 2.0 performansı bana yetiyor ne idigu belirsiz çoğu apaçiler tarafından ağzı yüzü dağıtılmış masraf yükü yıl olarakta daha yaşlı bir 2.4 alacağıma bu makineyi aldım aldığımda 133 bindi şu an 148 bin
    alacaklara tavsiyem bu araci apaçilik için düşünmüyorsanız genel itibariyle daha yeni donanım olarakta dolu (2006 altı 2.0lar bos biraz) dusuk km li (ve azda olsa daha yakışıklı duran) 2006-2008 arası makine almalaridir yok illede deli gibi basarim masraftanda kacinmam diyorsaniz alın 2.4 ne diyeyim :) tabi ki bulursunuz gayet temiz kullanılmış en fazla 150-200 bin km yapmış bir 2.4 alın efendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • araçlarınızda kronik sıkıntılar söz konusu mu ?
  • Avcı10 kullanıcısına yanıt
    Kronik sıkıntı olarak başınıza gelecek en rutin şey direksiyon pompası Ötmesi ve direksiyon kutusu yağ kaçırması veya kutunun rotary valve arızasıdır. birde direksiyon pompasına gelen hortumun press yerinden yağ kaçırmasıdır. Bunların hepsi kilometreye bağlı yorgunlukların belirtisi aslında. kronik problem denilen şey önüne geçilemeyen arızadır.accord kronik sorunlu bir araba değil bakımsız kalan, insanların nerde patlarsa orda sanayiye giderim mantığıyla bindiği bir araç haline gelmiş ne yazık ki. D segmentin zavallı araçlarından birisi olmuş. Bu dediğim sorunlar da totalde 1800 ile 2500 tl arasında çözülebilecek problemler. Pompa 600 650 tl civarında, direksiyon kutusu tamiri 1000 tl (tamir ve işçilik ücreti) gibi rakamlara hallediliyor. hortum(nichrin japon marka iyisi) 250 tl. Bunlar haricinde eğer araç aşırı zorlanarak kullanılmışsa ve şanzıman yağı bakımları zamanında yapılmamışsa, şanzımanınız arıza yapar.(biraz nazik bir şanzıman) Bu arızalar içerdeki bilya ötmesi olabilir vites geçişlerinde vuruntu uzama gibi sıkıntılarla baş gösterir ve bir gün vites komple boşa çıkar. Bu dediğim şeyler tamamen bakımsızlık eserleri ki güncel olarak çoğu accord maalesef böyle. Temizini yakalamak zor. Biraz uzun yazdım sormak istediğiniz bir şey olursa pm atabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba.

    2010 model aracıma avgodan android cihaz taktım. araç orjinal anfili. arka hoparlörlere ses çok kısık gidiyor.
    geldimi başınıza böyle birşey.
  • otk0638 kullanıcısına yanıt
    Malesef insanlar para için haysiyetini satıyor. İstanbulda koçaslana götürdüm aracı incelediler hiç bir şeyi yok sana söyledikleri doğru değil dediler, aylar geçti canavar gibi kullanıyorum. Cevabınız için teşekkür ediyorum.
    Korkutarak tuzağa düşürmek maksat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozturk29 kullanıcısına yanıt
    Araç servise girdi sağlammış, o günden beri tık yok, sahtekarlıkla para kazanmaya çalışan kişilerin korkutması çıktı 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.4 accord 2004 model geri görüşlü navigasyon tavsiyesi verebilirmisiniz. 1500 tl civarında. İstanbul montajlı 🙂

    Aliexper oldukça uygun tavsiyenizi rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otk0638 kullanıcısına yanıt
    Hocam maşallah kazasız belasız binin aracınıza, çok güzel olmuş. Sormak istediğim şey, farın ortasındaki lamba turuncular Amerikan park mı? onu yaptırmak için ünite falan gerekiyor mu yoksa basit bir ampül değişimi ile yapılabiliyor mu ? Gündüz farı olarak kullanabiliyor sanırım değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 27 Haziran 2020; 19:4:15 >
  • 
Sayfa: önceki 10541055105610571058
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.