Şimdi Ara

Homeland (2011-2020) (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.189
Cevap
26
Favori
76.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7x06 Özlenen Homeland tadını aldım


    Homeland (2011-2020)
    Bu ikiliyi bol bol görmek istiyorum Saul ilginç bir tesadüf dedikten sonra olay takır takır açıldı. Zaten adamın bu kadar iyilik meleği tavırları şüphe çekiyordu Saul da öyle deyince taşlar oturmaya başladı. Son sahnede de sadece Max değil tüm ekibi gördük oradan hain çıkmazsa güzel ekip oldular. Saul'un ekibe de katılırlarsa böyle 1-2 sezon bile gidebilir bu ekiple.




  • 7*06

    Çok iyi bir bölümdü, işler kızışıyor. Sezon çok iyi ilerliyor.


    Carrie-Saul buluşmasında Carrie'nin olayları anlatmasının akabinde Saul, yılların verdiği tecrübe ve eski yöntemleri adı gibi bilmesi sayesinde hemen "Dante'nin ikili oynayabileceği"ni öne sürdü. Açıkçası ben sezon başından beri Dante'nin ikili oynayabileceğini hiç düşünmemiştim.

    Wellington'ın bu olaylarla ilgisinin olmadığını geçen bölüm öğrenmiştik. Simeone bu bölüm yüzünü daha net gösterdi. Bar sahnesinde ise her şeyi planlayıp Wellington'ı tuzağa düşürdü. General McClendon'ın öldürülmesini Wellington üzerinden Beyaz Saray'a bağlayacaklar. Geçen bölüme kadar bu şekilde düşünen Carrie, Saul'ün de yardımıyla bundan sonra Simeone'un arkasında kimlerin olduğunu bulmaya çalışıp Wellington'ı aklamaya çalışacaktır.

    Lucasville'daki olayların fitilini ateşleyen yalan haberin bir anda büyümesini sağlayan sahte hesaplar ile Simeone'un Wellington'a kurduğu tuzağın bir anda büyümesini sağlayan sahte hesaplar arasında da bir bağ olduğu ortaya çıktı. Geçen bölüm sonunda Carrie ve Saul'un arayışları onları ortak bir düşmana götürebilir diye yazmıştım, şimdilik bu kısım tahminlerime paralel bir şekilde ilerliyor.





    @ßlaCKFOX


    Saul, Dante'nin ikili oynuyor olabileceğini söylediği an senin bu konuya yazdıkların aklıma geldi. Tebrik ederim, iyi tahmin etmişsin Dante'yi.

    Trump'ın Kasım 2016'da Başkanlığı kazandığı seçimlere Rusların müdahale ettiği iddiaları uzun zamandır konuşuluyor. Dizide bu taşın altından Rusların çıkması, o seçime göndermedir muhakkak. Mesela dizideki Brett O'Keefe karakteri de aslında gerçek hayatta Alex Jones isimli bir gazeteciden esinlenilerek yaratılmış. Son olarak, Kasım 2016'daki ABD seçimini Hillary Clinton'ın kazanacağını varsayarak Başkan'ı oynaması için kadın oyuncu seçmişler diye okumuştum. Kısaca dizideki olaylar belli bir zemine oturtulmuş argümanlar sunuyor. Bizdeki gibi "X olayının arkasında ABD var", "Bize İsrail destekli operasyon yapılıyor" kafasında değiller.




  • Sercann35 kullanıcısına yanıt

    Doğrusu kurgu hakkında bilgim yok ancak yaklaşık 3 sezondan beri Ruslar düşman gösteriliyor

    Yalnız senaryoda oturmayan olaylar var örneğin O'Keefe başlarda Dar Adal'a bağlıydı Adal-Mossad ilişkisi malum Mossad O'Keefe'in Ruz ajanı olduğunu anlayamadı mı?

    Ruslar hem ABD Seçimlerine müdahale edip Keane'i Başkan seçtirip onu niye öldürtmeye çalışır ki

    Dante Carrie iyi bir ikili olabilirdi ama olaylar baştan beri Dantenin fazlasıyla gözüme batmasına neden oldu son bölümde Simeone senaratörle görüşürken Carrie'ye Dantenin delirdiği imalarından sonra iki taraflı oynadığına Emin oldum
  • ßlaCKFOX ß kullanıcısına yanıt

    Rusların düşman olarak gösterilmesi yeni bir şey değil. Sonuçta dizinin danışmanları muhakkak vardır. Senaryolar da bu danışmanların görüşleri/tavsiyeleri dikkate alınarak yazılıyordur. Sonuçta ABD, Rusya için; Rusya da ABD için dış kaynaklı hemen her konuda olağan şüpheli konumunda. Dizinin de buradan yürümesi gayet doğal bana kalırsa.

    O'Keefe Rus ajanı değil, daha çok muhalif gibiydi. Komplo teorileri ile halkın korkularını manipüle etmek ve oradan da Başkan'a saldırmak onun temel amacıydı. Hatta sadece komplo teorileri ile kalmadı, yalan ve yanlış belgelerle açıkça Başkan'a saldırıyordu. (Geçen sezon Başkan'ın ölen oğlunun, askerde yaralı askerleri bırakıp kaçtığına dair bir belge uydurduğunu hatırlarsın.) Dar Adal da Başkan'ı açıkça istemiyor, onu yıpratmak için de O'Keefe'i kullanıyordu.

    Ruslar ABD Başkan'ı Keane'e suikast düzenlemeye çalışmadı ki. Yanlış hatırlamıyorsam, Geçen sezon General McClendon'ın önderliğindeki bir ekip Başkan'a suikast düzenlemek istemiş, Carrie ve Quinn de buna engel olmuştu. Bu sezon başında ise McClendon öldürüldü, onun ölümü Simeone tarafından Wellington'a oradan da doğal olarak Başkan'a bağlanmak isteniyor. Şu ana kadar izlediklerimiz bize bu izlenimi verdi. McClendon ve ekibinin Başkan'a suikast girişiminde bulunması Rusların işinden çok derin devlet odaklı gibi duruyor. Ancak McClendon'ın öldürülmesinde muhtemelen Rusların parmağı var. Tabii bu daha ortaya çıkmadı, bölümler ilerledikçe göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 24 Mart 2018; 23:57:43 >




  • Sercann35 kullanıcısına yanıt

    Ruslar ve Çin ABD'nin ve AB ülkelerinin ebedi düşmanı bunu bilyoruz çok takip etmesek de Rus ve Çin sinema ve dizilerinde de eminim ABD baş düşmadır karşı olduğum bu değil sürekli tekrara düşülmeye başlanmış olmasına karşı çıkıyorum

    Başkana suikast McLendon ve ekibini aşan bir yapının işi bence McLendon kamuoyunda sadece Başkana olan güven azalsın, nefret artsın diye öldürülmüş olamaz daha fazlası olmalı

    Yine bence O'Keefe belki doğrudan Rus ajanı değildi ama basit bir muhalif de değildi öyle olsa Dar Adal'ın arkasından Quinn'in Başkanı öldüreceği haberlerini yapamazdı daha sonrasında aranırken yakalandığı halde Devlet karşıtlarının yoğun olduğu bölgeye götürülüp bıraktırılmazdı Lucasville'de olası bir katliamdan haberi vardı o çocuğun köpeğinin ormana kaçışı ve FBI tarafından vuruluşu süreci hızlandıran gelişmelerdi haberi olmasa Slahlar patladığında hemen Laptopuna koşup yayın yapmak yerine Canını kurtarmanın derdine düşerdi

    Tabi bunların ne kadarı kalan bölümlere yansıtılır onu da ileriki günlerde göreceğiz




  • s07e07




    hikâye güzel gidiyor, aynen devam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut716 kullanıcısına yanıt
    7x7

    Yazık oldu Carrie'ye. Max'in ekibe katılması ve buldukları ipucu ile sanırım Dante'yi çözecekler. Tüm ipuçlarını Carrie sayesinde elde ettiler, dolayısı ile Saul onu da ekibe dahil eder ilerleyen bölümlerde veya birlikte çalışırlar. Dante ile önceki bölümlerdeki rus ajanın peşine düşmeye başlayacaklar, hikaye öyle devam edecek bence...
    Senin de dediğin gibi hikaye iyi gidiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 27 Mart 2018; 12:49:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BackConnect

    7x7

    Yazık oldu Carrie'ye. Max'in ekibe katılması ve buldukları ipucu ile sanırım Dante'yi çözecekler. Tüm ipuçlarını Carrie sayesinde elde ettiler, dolayısı ile Saul onu da ekibe dahil eder ilerleyen bölümlerde veya birlikte çalışırlar. Dante ile önceki bölümlerdeki rus ajanın peşine düşmeye başlayacaklar, hikaye öyle devam edecek bence...
    Senin de dediğin gibi hikaye iyi gidiyor...



    yav arkadaş, senaristlerin ne alıp veremediği var şu carry karakteriyle, hesap kartı bloke oldu otelde, aha dedim ordaki kadınla da kavga edecek




  • İşi ortaya çıkaran bir bakıma Carrie,bir de üstüne basılan o..
  • 0707 çok iyiydi



    ulen bu Carrie nin başına gelende pişmiş tavuğun başına gelmemiştir
    bölüm sonunda bari işlerini bitirselerdi öyle basılsalardı
    keyif sigaralarını icerken
  • s07e08




    simone 'a bak sen, karı her yere yanaşmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S07e08.

    Manyak carrie mi
    dante yi komaya soktu acaba. Bi anlamlı baktı son sahnede. Ona ruh hastası dedi diye mi yaptı acaba

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sezonda
    sanki ilk sezondaki gibi yapacaklar gibi duruor, şüpheli dante ama aslında süpheli değil ama sanki süpheli gibi değil de süpheli diye diye carrie kafayı yer kızınıda götürürler esirgeme kurumuna
  • 7x8
    Gerçekten bu sezonunun en iyi bölümü...


    Tahminim çıktı, Carrie Saul'un ekibine katıldı.
    Ruslara verilen ültimatom herşeyi altüst etti...
    Dante'nin duruşma öncesi işlevsiz hale gelmesi, Simone'un kaçırılması elini kolunu bağladı herkesin.
    Tahminim, işler daha da karmaşık bir hal alacak, Simone'un kaybolması da tuzu biberi oldu ve hükümete daha da yüklenecekler.
    Tabi O Rus ajanın bulunması ve peşine peşinemesi an meselesi...
    Son 4 bölüm nefes tutarak izlenecek galiba :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7*8

    Sezonun en iyi bölümlerinden biriydi.


    Dante'ye Simeone bağlantısını itiraf ettirdikleri yöntem beni inanılmaz şaşırttı. Adamı ölüm döşeğine getirtip her şey itiraf ettirdiler.

    Başkan ve Wellington'ın Rusya'ya verdikleri ültimatom girişimi, yolunda giden Saul operasyonunu baltaladı. Yalnız burada bana saçma gelen kısım, Saul'un bu operasyondan Başkan'ı hiç haberdar etmemesi. Sonuçta "X'i yakaladık, Simeone ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz" tarzı bir bilgilendirme ile Başkan'ı olan bitenden haberdar etmemek bana biraz saçma geldi. Bu iletişimsizliğin bedelini Başkan önümüzdeki bölümlerde Saul'a sorabilir.

    Simeone'un kaçırılma sahnesi biraz ucuz olmuş gibi. "Önden ses verip arkadan geldiler" tarzı bir taktik o sahneye yakışmamış. Ben silahlı çatışma bekliyordum açıkçası.

    Simeone kaçırıldı, Dante hastanede ölüm kalım savaşı verirken artık tüm bunların arkasında ki eleman Yevgeny'e geldi sıra. Sezonun son 4 bölümünde büyük ihtimalle Saul-Carrie ve ekibi Yevgeny'nin peşine düşecekler. Bu arada Senatör Paley'nin de şüpheli hareketleri var, onu da not etmek lazım.

    Başkan, Wellington, Saul, Dante, Simeone, Ruslar derken Carrie, Franny'nin velayetini kaybetme tehlikesi ile baş başa kaldı. Ablası Carrie'ye bir seçenek sundu ama Carrie yine bildiğimiz gibi bir hışımla evden ayrıldı. İlerleyen bölümlerde Maggie'nin Carrie'ye karşı velayet davası açtığını görebiliriz. Carrie, ablasının velayet davasını geri çekmesi karşılığında hastaneye kendi isteği ile yatabilir, gidişat onu gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 6 Nisan 2018; 1:14:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    7*8

    Sezonun en iyi bölümlerinden biriydi.


    Dante'ye Simeone bağlantısını itiraf ettirdikleri yöntem beni inanılmaz şaşırttı. Adamı ölüm döşeğine getirtip her şey itiraf ettirdiler.

    Başkan ve Wellington'ın Rusya'ya verdikleri ültimatom girişimi, yolunda giden Saul operasyonunu baltaladı. Yalnız burada bana saçma gelen kısım, Saul'un bu operasyondan Başkan'ı hiç haberdar etmemesi. Sonuçta "X'i yakaladık, Simeone ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz" tarzı bir bilgilendirme ile Başkan'ı olan bitenden haberdar etmemek bana biraz saçma geldi. Bu iletişimsizliğin bedelini Başkan önümüzdeki bölümlerde Saul'a sorabilir.

    Simeone'un kaçırılma sahnesi biraz ucuz olmuş gibi. "Önden ses verip arkadan geldiler" tarzı bir taktik o sahneye yakışmamış. Ben silahlı çatışma bekliyordum açıkçası.

    Simeone kaçırıldı, Dante hastanede ölüm kalım savaşı verirken artık tüm bunların arkasında ki eleman Yevgeny'e geldi sıra. Sezonun son 4 bölümünde büyük ihtimalle Saul-Carrie ve ekibi Yevgeny'nin peşine düşecekler. Bu arada Senatör Paley'nin de şüpheli hareketleri var, onu da not etmek lazım.

    Başkan, Wellington, Saul, Dante, Simeone, Ruslar derken Carrie, Franny'nin velayetini kaybetme tehlikesi ile baş başa kaldı. Ablası Carrie'ye bir seçenek sundu ama Carrie yine bildiğimiz gibi bir hışımla evden ayrıldı. İlerleyen bölümlerde Maggie'nin Carrie'ye karşı velayet davası açtığını görebiliriz. Carrie, ablasının velayet davasını geri çekmesi karşılığında hastaneye kendi isteği ile yatabilir, gidişat onu gösteriyor.

    Güzel bölümdü ama hakikaten Senaryo ekibi çuvallamış
    1_Yevgeny gibi bir adam Silahlı çatışma olmaksızın kadını alıyor olması ilk çuvallama ama duygusal sebeplerle olduğu yerde Simeone'u infaz etmemesi saçma hatta öyle bir deha bunu da ABD ve Keane aleyhine kullanılmasını sağlardı

    2_Senatör Paley kadının yalan söyldiğini anladı ama kendisine Başkanlık kapılarını açacak bu Anahtarı kaybetmek istemedi bence

    3_Danteye daha düşük tesirli bir zehir verilemez miydi ? Danteden Rusların haberi olursa ve onu buna yapanın kendileri olmadığına ikna ederlerse ya da infaz edilmesi durumunda işler sarpa sarabilir Simeone sağ salim ajan olmadığını itiraf etmediği sürece işleri zor

    4_Wellington Simeone ilişkisi 4 seneden beri sürüyor oluşu ilginç Wellington Simeoneye hangi bilgi ve belgeleri sundu ki 4 sene bu ilişki devam edebilmiş Wellington hiç güven veren biri değil Simeone'la olan ilişkisi didik didik edilmeli

    5_Saul'un operasyondan bahsetmemesi bence bölüm senaryosundaki tek doğruydu Dante hiç konuşmayabilirdi o zaman Kean'e durumu anlatamazdı

    6_Maggie her ne kadar Carrie'nin sağlığını düşünüyor görünse de yaptığı Carrie'ye kazık atmak muhtemelen Franny'le bebekliğinden beri ilgilendiği için Franny'e karşı duygusal bir bağ oluşmuş olması kuvvetli olasılık





  • ßlaCKFOX ß kullanıcısına yanıt

    Dante'nin itirafı sonrası Simeone'un ne diyeceğinin pek bir önemi kalmamıştı, zaten onun hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Dante'nin ölüm-kalım savaşı vermesinden sonra Simeone'un da kaçırılması işleri sıkıntıya sokan kısım.

    Senatör Paley konusunda dediklerine katılıyorum, ayrıntıya fazla girmemek istemiştim sadece. Kendisinin de siyasi bir çıkarı olduğu için Başkan'a sert bir şekilde yükleniyor. Paley'nin derdi adalet değil, kendi çıkarları doğrultusunda Başkan'ı koltuktan etmek. Belki bir şekilde bu olaylarla bağlantısı bile çıkabilir, bekleyip görmek lazım.

    Dante ve zehir konusunda inat eden biraz Dante'ydi aslında. Carrie, onu konuşturmak için bir fikrim var dediğinde bunu daha önce kullandıkları izlenimi oluştu bende. Yalnız Dante'nin her şeyi itiraf etmekte bu kadar geç kalacağını hesaba katmadılar haliyle. Ben Dante'ye bir şey olacağını düşünmüyorum. İyileşip, Simeone'un kim olduğunu kimlerle bağlantıda olduğunu itiraf edip dizideki misyonunu tamamlayıp hapishanenin yolunu tutacak ya da dokunulmaz karşılığı tüm bunları itiraf edip kendi yoluna gidecektir.

    Saul'ün operasyondan bahsetmemesi hakkındaki görüşlerine katılmıyorum. Saul'un yönettiği operasyon direkt Başkan'ı ve onun geleceğini etkileyen hayati derecede önemli bir iş. Operasyonun önemi bu kadar büyük iken Başkan'ın bilgi almak için Saul ile iletişime geçmemesi ya da tam tersi Saul'un Başkan'a bilgi vermek için onunla iletişimde olmaması bana tuhaf geldi.

    Maggie'nin yaptığı ileri gitmek gibi görünse de küçücük kızın yaşadıklarını göz önüne alınca bu zamana kadar harekete geçmemiş olması bile Carrie için iyi haber. Herkes ebeveynlik yapamaz, Carrie'de de anne materyali yok, bu çok belli. Hem hastalığı hem de işini saplantı haline getirmesiyle Franny'i oldukça ihmal ettiği oldu. Hatırlarsan sezonun başlarında Carrie, evdekilerle tartıştığında Franny annesini dikkatli olması konusunda uyarmış ve oradan gitmek istemediğini söylemişti. Benim tahminim ya Maggie velayet için harekete geçecek, Carrie de Maggie'nin velayet davasını geri alması karşılığında kendi isteği ile hastaneye yatacak ya da velayet davası gündemde olmayıp tüm bu işler bitince Carrie, Franny'i de düşünerek kendi isteği ile hastaneye yatacak, bekleyip göreceğiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35


    Dante'nin itirafı sonrası Simeone'un ne diyeceğinin pek bir önemi kalmamıştı, zaten onun hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Dante'nin ölüm-kalım savaşı vermesinden sonra Simeone'un da kaçırılması işleri sıkıntıya sokan kısım.

    Senatör Paley konusunda dediklerine katılıyorum, ayrıntıya fazla girmemek istemiştim sadece. Kendisinin de siyasi bir çıkarı olduğu için Başkan'a sert bir şekilde yükleniyor. Paley'nin derdi adalet değil, kendi çıkarları doğrultusunda Başkan'ı koltuktan etmek. Belki bir şekilde bu olaylarla bağlantısı bile çıkabilir, bekleyip görmek lazım.

    Dante ve zehir konusunda inat eden biraz Dante'ydi aslında. Carrie, onu konuşturmak için bir fikrim var dediğinde bunu daha önce kullandıkları izlenimi oluştu bende. Yalnız Dante'nin her şeyi itiraf etmekte bu kadar geç kalacağını hesaba katmadılar haliyle. Ben Dante'ye bir şey olacağını düşünmüyorum. İyileşip, Simeone'un kim olduğunu kimlerle bağlantıda olduğunu itiraf edip dizideki misyonunu tamamlayıp hapishanenin yolunu tutacak ya da dokunulmaz karşılığı tüm bunları itiraf edip kendi yoluna gidecektir.

    Saul'ün operasyondan bahsetmemesi hakkındaki görüşlerine katılmıyorum. Saul'un yönettiği operasyon direkt Başkan'ı ve onun geleceğini etkileyen hayati derecede önemli bir iş. Operasyonun önemi bu kadar büyük iken Başkan'ın bilgi almak için Saul ile iletişime geçmemesi ya da tam tersi Saul'un Başkan'a bilgi vermek için onunla iletişimde olmaması bana tuhaf geldi.

    Maggie'nin yaptığı ileri gitmek gibi görünse de küçücük kızın yaşadıklarını göz önüne alınca bu zamana kadar harekete geçmemiş olması bile Carrie için iyi haber. Herkes ebeveynlik yapamaz, Carrie'de de anne materyali yok, bu çok belli. Hem hastalığı hem de işini saplantı haline getirmesiyle Franny'i oldukça ihmal ettiği oldu. Hatırlarsan sezonun başlarında Carrie, evdekilerle tartıştığında Franny annesini dikkatli olması konusunda uyarmış ve oradan gitmek istemediğini söylemişti. Benim tahminim ya Maggie velayet için harekete geçecek, Carrie de Maggie'nin velayet davasını geri alması karşılığında kendi isteği ile hastaneye yatacak ya da velayet davası gündemde olmayıp tüm bu işler bitince Carrie, Franny'i de düşünerek kendi isteği ile hastaneye yatacak, bekleyip göreceğiz.

    Muhtemelen bence de Dante bir şekilde yaşar ya da Yevgeny'nin ve Simeone'u bulup konuşturmaları gerekir

    Dante Afganistan sonrası Devlete olan güven kaybından bu işlere girişmişse ve canı dışında kaybedecek bir şeyi yoksa konuşmamak için diretmesi çok normal

    Carrie yaptığı iş sebebiyle normal bir ebeveyn olamaz tedaviye ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum sadece fazla hırçınlıktan kurtulmalı Carrie Başkanın itibarını kurtardığı için Franny'nin velayet davasında Maggie'den öne geçmesi muhtemel normal koşullarda Maggie kazanırdı ama şimdi durum daha farklı gelişebilir




  • s07e09


    o nasıl bölümdü be, sonu korku filmine bağladı

    şu franny mevzulari için de ayrı bi aile dizisi yapsalar, baydı iyice artık, ana kız bi araya gelince ben geriliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyazı :(
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.