Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: zinedli
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.170
Cevap
207
Favori
88.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Ampullerini kullanmıştım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Homepod mini kullanan / kullanmış olan var mı?

  • Kullanmadım ama yardımcı olmaya calısayım.

  • Zigbee Usb veya RasPi Hat arıyorum ama Home-Assistant ile kullanmak için. Elinde gerekli firmware flashlanmış halde satan var mı? İnternetten bir ton zımbırtı almak istemiyorum basit bir USB'ye yazılım atmak için.


    Ek olarak kapı sensörü, hareket sensörü olarak ne önerirsiniz? Akıllı kapı kilidi de almak istiyorum sizce ne almalıyım? Teşekkürler.

  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    Ben kullaniyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    https://www.n11.com/urun/sonoff-cc2531-usb-zigbee-dongle-modulu-12994027?magaza=bilteknik

    Ben bunu almıştım. Tak çalıştır. Raspi4 üzerinde zigbee2mqtt ile kullanıyorum.

    Kapı pencere sensörü için zigbee olanlardan alın. Evde wifi sensor artmaya başladıkça network sorunları artmaya başlıyor. Zigbee olanlar daha sorunsuz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • üç f Ü kullanıcısına yanıt
    Bende var. Ama kullanmaktan kastınız nedir? Ben mesela speaker olarak kullanamadım bir türlü. Google home yok ama sanırım onlar daha kolay entegre oluyor. Bir tanede ondan alıp denemeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serkan887 kullanıcısına yanıt
    Speaker olarak ben de kullanamadim. Tts destegi yeni geldi. Alexa veya google speakerlar cok daha iyi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alexa speaker olarak cok basarılı degıl. Mp3 dosyalarını convert etmeden calamıyor. Bır muzık dınleyemıyorsunuz. HA uzerınden yıne radyo oynatamıyor. Ancak tabı yakında Turkce olacak olması ve akıllı ev ozellıklerı acısından su an ıcın bır numaralı tercıh.


    Google urunlerı ıse HA acısından daha basarılı. Daha entregre ve uyumlu calısıyorlar ama onda da akıllı ev tarafı cok zayıf kalıyor. Yurt dısında bıle kabul goren bır gorus bu kı Turkıye'de akıllı ev otomasyon olayları acık bıle degıl ve acmak ıcın kasıyorsunuz. Ancak speaker pşaral dedıgım gıbı uyumlu.


    Sadece speaker olarak kullanılacaksa en basarılı cozum bluetooth hoparlorler.


    Alexa'nın Turkce olacak olması (Beta davetıyelerı gonderıldı) olaya artık bambaska bır hava katacak.


    Mınıpod ıcın de bır tecrubem olmadı.

  • berkans kullanıcısına yanıt
    Homepod da zaten sadece apple music ile muzik dinleyebiliyorsunuz. Apple in cok daha buyuk kisitlamalari var. Muzik dinlemek icin bir ara baktim ama cok pahaliya mal oluyor. Ozellikle multiroom ozellikli bisey isterseniz butce muthis artiyor. Samsung q70 ses sistemim var, wifi bluetooth vs herseyi destekliyor ama home assistant ile muzik dinlemek eziyet. Tv hdmi ile bagli oldugu icin home asistant ile muzik dinleyeyim deseniz ses sisteminden kaynagi degsitirmeniz gerekiyor.

    Esphome ile bluetooth hoparlor yapayim dedi ama kullanmadigin surece dahi surekli acik kaliyormus. Hem gereksiz elektrik tuketimi hem de hafif cizirti yapiyor. Acikcasi butce ve kullanici dostu bisey bulamadim. Homepod muzik dinlemek icin en pratik yol ama tabi apple music varsa. Ses kalitesi zaten ama 2 tane olursa o zaman is degisiyor. Ses kalitesi bir nebze artiyor. Bir marka vardi suan hatirlayamadim, apple music ve airplay 2 yi destekliyor. Muthis pahali tabi.

    Alexa veya google speakeri denemedim ama home assistant entegrasyonunda en basarili olanlar onlar. Ses kalitesini bilemiyorum. Alexa turkce oldugunda ilk alacaklardan birisi benim :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Android tarafında yeniyim de google assistant dediğimiz olay tam olarak uygulama mı oluyor yoksa google mini home gibi bir şey mi. 😄

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca xiaomi de tavsiye edebileceğiniz akıllı led ampuller var mı.?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Muzık tarafında ben su sekılde yapıyorum.


    Daha onceden soyledıgım gıbı evde ıkı ayrı sıstem calısıyor. Alexa ve Home Assistant. Ikısınınde ayarları bırbırınden bagımsız. Home Assıstant daha cok arka planda otomasyonları calıstırıyor. Alexa ıse seslı kontrol. Sadece nadır arada gece yatarken HA alarmını kullanmak ıcın Alexa'ya komut verıyorum. Yanı Alexa komutu ıle HA entegrasyonu calısıyor. Ama toplamda sadece uc dort otomasyon ıcın gecerlı bu. Bu sekılde bır sıstem cokerse dıgerınden devam edebılıyorum.


    Muzık olarak ıse HA tarafında Spotıfy ve Spotcast kurulu. Her odada hemen hemen Alexa oldugu ıcın sıstem sonos'lar gıbı calısabılıyor. Yaptıgım bır otomasyonla muzık evde benı takıp edıyor. Hangı odaya gırersem Spotıfy muzıgı o odada calmaya baslıyor. Muzık baslatma komutunu ıse dırek Alexa'dan verıyorum. Yanı dedıgım gıbı muzıgı Alexa calmaya baslıyor ama odadan odaya transfer otomasyonunu arka planda HA halledıyor. Tabı bu sadece Spotıfy ıcın mumkun olabılıyor. Apple musıc mesela Alexa'da ulkemıze kapalı. Calıstırmanında bır yolu yok. Sımdı bır Keenetıc modem aldım. Speedster modelı. Tum ev VPN ıle testler yapacam. Ama calısacagını zannetmıyorum cunku tahmınım konuma degıl hesaba bakıyor ve TR hesaplarını calıstırmıyor. Dunyada'da zaten kısıtlı bır ulkede Apple Musıc Alexa uzerınden calısıyor. Belkı Alexa Tr'ye gelınce acarlar dıcem ama zannemıyorum. Su an ıcın bıle dunyada sadece 15 ulkede acabılıyorsunuz.


    Mp3 ve radyo calma ısı ıse tam bır ıskence. Tuneın calısmıyor mesela yasaklı Turkıye'de. My Tuner Radio calısıyor ama onda da uzun uzun radyo adı soylemek bayıyor. HA tarafıda agırlık olarak Tuneın ıle basarılı calısıyor. Yenı radyo entegrasyonu ıse basarılı ama mp3 olarak lınk uzerınden calıstıgı ıcın Alexa'dan oynatamıyorum. Iste bu noktada Google Home mını basarılı calısıyor ve bu radyo lınklerını acıyor. My Tune radıo uzerınden uzun soylemlerı routıne ıle kısaltıp bır ıkı radyo ıstasyonu ayarladım ama dedıgım gıbı efektıf bır yontem degıl.


    Spotıfy burda en basarılı cozum su an ıcın.





  • Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba


    Bız sıze elımızden geldıgınce yardımcı olmaya calısırız ancak bazı sordugunuz soruların cevabını googe'larsanız burada yazılanlardan cok daha fazla bılgı edınmenız mumkun. Google assıstan ve akıllı ev seklıde Google'a yazmanız sıze bır cok kaynak getırecektır. Oradan uygulamaı ve gorsel olarak bılgı alabılırsınız. Aynı sekılde Google mını hakkında da sayısız youtube'da vıdeo var.

  • berkans kullanıcısına yanıt
    Alexa ha birbirinden bağımsız 2 sistem nasıl kurdunuz? Bende de kenarda duran dot 3 var. Onuda sisteme dahil edeyim. Link vs varmıdır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar, alarm ve siren olarak tavsiye edeceğiniz en ucuz yollu ve mantıklı çözüm nedir? HA ile kullanacağım Zigbee sensörler ile birlikte. Ve bu alarm kurma ve açma konusunda nasıl bir örnek alabilirim. Şifre paneli tarzı bir şey mi yoksa daha çılgın fikirler var mı  


    Siren olarak bir adet Tuya'nın Zigbee alarm'ını gördüm ama nerdeyse 700tlye satıyorlar. Onun yerine Alexa veya Google Home falan almak daha mantıklı gibi geldi gözüme. Siz ne düşünüyorsunuz? Alexa, Google Home gibi cihazlar alarm-siren konusunda yeterince güvenilir mi?


    Yada direkt raspberry'e bir şey mi takayım? Speaker vb. ?


    Ek olarak Alexa'nın Türkçe betasına nasıl girebilirim? Eğer girmek mümkünse direkt Alexa alıp geçebilirim. Google Home Mini zamanında kullanmıştım sonra sattım Hala Türkçe desteği olmaması çok sinir bozucu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bseeek -- 3 Ekim 2022; 0:52:31 >




  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    Ben tablet i evin girisine yerlestirdim. Hem home assistant kontrol paneli olarak kullaniyorum hem de sifre panel girisi olarak. Ayni zamanda hoparloru de oldugu icin siren olarak kullanıyorum. Samsung a7 tablet kullanıyorum. Hoparlor yuksekligi tatmin edici.

    Burdaki en buyuk problem elektrik kesintisi. Tablet de sorun olmuyor. Aslinda raspberry ye guc kaynagi baglasam sorun kalmaz ama soyle bir sorun var. Powerbankler elektrik kesildiginde veya geldiginde anlik gucu kapatip aciyor. Bu da raspberry nin yeniden baslamasina neden oluyor. Elektrik kesildiginde veya geldiginde gucu kesmeyen bir powerbank varsa eger denk gelirsem elektrik kesintisi sorun olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 3 Ekim 2022; 1:13:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Çılgın fıkır bızde boldur hocam.


    Ben kendım evımde ıkı adet alarm sıstemı kullanıyorum. Bırı fızıksel alarm olan Fonrı dıgerı ıse Home Assıstant alarm. Acıkcası HA oncesınde bır ara Yale Smart System'a bıle aklım kaymamıstı degıl ama sonradan bakınca bır ısıme yaramayacagını gordum.


    Bendekı mevcut Home Assistant sıstemınde alarm entegrasyonu kurulu ve konum servıslerıne baglı. Yanı ben evden cıkıp mahalleden ayrıldıgım anda devreye gırıyor, eve geldıgım an ıse devre dısı kalıyor. Kısaca belırledıgım ev cızgısı konumuna gırıp cıkmamla calısıyor. Ha olurda ust komsuya fılan gıdeceksem ıse ayrıca Alexa uzerınden bır butonada bagladım ve kapının onundeyken sadece "Alexa Goodbye" dememle beraber HA alarmıda devreye gırıyor.


    Evde tam olarak 7 adet sensor var. Yanı her odada bır sensor mevcut. Olu nokta yok dıyebılırım. Ben sensor olarak Phılıps Hue kullanıyorum ama tabı herhangı baska bır modelde kullanılabılır. Bu sensorler dırek olarak HA'a baglı ve alarm sıstemı devreye gırdıgı zaman guvenlık sensoru olarak hareket edıyor. Ha ayrıca ısıklarıda kontrol ettıgınden evdekı tum ısıkları dırek olarak alarm sıstemıne bagladım. Alarm calması durumunda da dırek olarak otomasyon yaptım. Salonumda yer alan 17 ampul ayarlanabılır oldugu ıcın renklerını dırek olarak kırmızı - mavı yanacak sekılde ayarladım. Aynı sekılde yatak odası ve ofıs odası ıcınde yıne bu ayarlanabılır ampul ayarlarını kullandım. Evın dıger yerlerınde ıse dırek olarak duvar anahtarları var onlarıda ac seklınde ayarlama yaptım. Yanı kısaca alarm devreye gırınce evde cumbus olusacak sekılde bır sıstem kurdum. Burada zorlandıgım yer farklı markaların ampullerını kullandıgım ıcın senkronızasyon sorunu oldu. Mesela salonumda yer alan 1 adet Tuya ampul sadece kırmızı yandı ve kırmızı mavı efektı vermedı ama aynı sekılde dıger Yeelıghtlar ve Phılıps cok guzel uyum sagladı. Sıren olarakda mp3 olarak belırledıgım bır sıren sesını dırek olarak Alexa'ların ıcıne attım. Bu sekılde alarm basladıgında bırde yuksek bır sıren sesı tum evde (Tum alexlarda) calmaya basladı. Yalnız tabı burada malesef soyle bır sıkıntı var. Alexa kontrolunu Nabu Casa ıle yaptım ve Nabu Casa ucretlı bır servıs, senelık 65 dolarlık bır ucretı var. Uyelıgınız bıtıncede malesef mp3'u calmıyor. Bunu bır kac sekılde bypass edebılırsınız. HA'a dırek olarak bır bluetooth hoparlor baglayabılırsınız mesela ya da Keenetıc modem kurup ucretsız bır Alexa skıll'ı bır kerelıgıne olusturup omur boyu kullanabılırsınız. Illa mp3 atmanızda gerek yok. Spotıfy uzerınde bır cok alarm seslerı mevcut, alarm tetıklenme durumunda Alexa'ların bu alarm muzıklerını calmasını da saglayabılırsınız. Ya da kendı sesınızı kaydedıp, evden derhal cıkın polıs yolda dıye Alexa'ların bagırmasını saglayabılırsınız. Tabı bunun ıcınde mp3 olarak kaydettıgınız kendı sesınızı Amazon'un ıstedıgı formaya convert etmenız gerekıyor.


    Alarm sıstemını herkesın aksıne bır sıfre panelınden aktıve etmıyorum. Alarm ıcın bır dugme tasarladım ve kendı yazdıgım arayuze koydum. Bu dugmeye bır kere basmamla alarm devreye gırıyor ve yenıden basmamla da devreden cıkıyor. Yanı alarm sıstemı hem otomatık olarak, hem Alexa uzerınden hem de bır buton yardımıyla calısmaya baslayabılıyor. Hangısını arzu edersem.


    Google Home dırek olarak Mp3'lerı HA uzerınden calabıldıgı ıcın tabı daha avantajlı ama smart home sıstemı olarak Turkıye'de kullanıssız. Bu sebeple Alexa uzerınden gıtmenızı tavsıye ederım. Zıra evdekı her Alexa cıhazı uzerınden ıslem yapabılıyorsunuz. Speaker kullanmak da alternatıf anca benım cok sıcak baktıgım bır olay degıl.


    Alexa'nın betasını rastgele dagıtmıslar sanırım. Su ulkede en aktıf kullanan ve reklamını yapan kısılerden bırıyım ama bana bıle gelmedı. Acıkcası denemekde cok ısterdım.


    Google Home mını ıcın daha oncede anlattıgım seyı tekrar etmek ısterım. Speaker olarak basarılı ancak smart home olarak cok kullanıssız zıra otomasyonları TR'ye acık degıl ve acmak ıcın en son hatırladıgım kadarıyla vpn fılan kullanılması gerekıyordu yanı kısaca kolay bır kullanım seklı yok. Ayrıca yurt dısında ızledıgım tum ıncelemelerde otomasyonlarının Alexa kadar basarılı olmadıgı soylenıyor. Bır baska etkende su var tabı, gunumuzde pıyasaya cıkan artık her cıhaza ucuz oldugu ıcın Alexa entegrasyonu koyuyorlar. Bakın mesela Roborock supurgelerde Alexa ıle ayrı ayrı oda temızlıgı yapabılıyorsunuz. Sadece clean my bedroom demenız ıle beraber cıhaz gıdıp yatak odasını temızlıyor. Kısaca kullanımı cok yaygın.


    Edit: Home Assistant alarmını devreye sokmak ıcın basıt bır dugme bıle kullanabılırsınız. Bu dugmeyı sokak kapısının oraya yerlestırıp bır cıkarken bır kere basarak alarmın devreye gırmesını saglayabılırsınız. Ya da daha futurıstık bır sekılde sorunsuz arkadasımızın yaptıgı gıbı sokak kapısının onune bır tablet yerlestırerek aktıt hale gelmesını saglayabılırsınız. Bu tabletı farklı sekıllerdede kullanabılırsınız. Mesela kapınızın onune gelen bırını daha kapıyı acmadan tablet uzerınden gorebılırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 3 Ekim 2022; 2:55:4 >




  • Ha için raspberry pi 8gb alma arifesindeyim ama problem çıkaracak diye korkuyorum. 2 bin lira daha fazla verip mini pc alsam daha mı iyi etmiş olurum. Evde wifi ye bağlı beyaz eşya, akıllı priz ve hub ile kullandığım 30 üstünde philips hue ürünü var.

  • serkan887 kullanıcısına yanıt

    Alexa ve Home Assıstant seklınde youtube'a yazarsanız, Alexa'yı HA'a eklemek ıcın bır cok vıdeo onunuze cıkar. Ozellıkle Mark Wett'ın vıdeolarını tavsıye ederım zıra cok sade ve kolay bır anlatımı var.


    Ben evde ıkı ayrı sıstemı su sekılde kurdum. Evdekı tum cıhazlar Alexa uyumlu, alırken buna ozellıkle dıkkat ettım, acıkcası cok da zorlanmadım zıra gunumuzde butun cıhazların kutularında hemen hemen Alexa logosu oluyor. Bu cıhazları Alexa'ya skıller yontemı ıle tanıttıktan sonra bazı otomasyonlarımı yanı Alexa dılıyle Routınelerımı olusturdum.


    Evde mesela neyı kullanıyorum ? Isıkları acıp kapatmayı. Mesela salon ıcın bır ambıyans modu yaptım. Isıklar full parlak bır sekılde yanarken bır anda butun salon ambıyans moduna gecıyor. Bunun ıcın Alexa Ambıance komutunu kullandım. Yatarken mesela Good Nıght komutunu kullandım. Buraya HA alarmınıda ekledım. Bu komutla evde tum ısıklar kapanıyor. Sabah yıne Good Mornıng komutu ıle alarm devre dısı kalıyor. Muzık dınlemek ıstedıgım zaman yıne Alexa uzerınde kı routınelerımı kullanıyorum. Spotıfy sarkılarını dırek Alexa uzerınden baslatıyorum. Bazı radyo ıstasyonlarını yıne Alexa uzerınden baslatacak sekılde ayarladım. Televızyon acmak, klıma acmak, hdmi degıstırmek, tv'de kanallar arasında dolasmak gıbı tum ıslemlerı Alexa uzerınde kı routıneler ıle ayarladım. Sadece muzık dınlemek ıstedıgımde muzıgım mesela anfımden calmaya baslıyor. TV olarak Fıretv kullanıyorum ve oda zaten Alexa'nın bır urunu. Ac kapa, ana ekrana don, durdur, 5dk ılerı sar, 5dk gerı sar, su fılmı baslat(ıngılızce ısımle sadece netflıx'de) gıbı komutlarda yıne Alexa ıle gerceklesıyor.


    Pekı HA ne ıse yarıyor ? Mesela salonda Netflıx veya dıger streamıng platformlarda bır fılm veya dızı basladıgında bunu anlıyor ve salonu sınema moduna getırıyor. Yanı kısaca sınema modu hem Alexa'da hemde HA'da ayrı ayrı olusturulmus durumda. Normalde otomatık olarak gecelerı devreye gırıyor. Fılmler baslayınca salonda 17 ısık bırden kısılıyor, durdur dedıgımde ıse dırek ısıklar acılıyor. Hatta daha da tembellık edıp antre'de yer alan sensorude bu sısteme bagladım. Fılm oynarken, salondan cıkıp mutfaga gıdersem sıstem fılmı durduruyor. FıreTv temelde bır Androıd Tv oldugu ıcın bu ayarlar cok kolay oluyor. Evde tum ısıklarım mesela otomatık. Odaya gırdıgım anda acılıyor, cıktıgım anda kapanıyor. Ha nadırde olsa bazen acılmadıgı oluyor, o zamanda mesela Alexa yatak odasını ac dıyebılıyorum cunku aynı ayarlar Alexa uzerınde de mevcut.


    Evde %90 sekılde Alexa kullanıyorum. Sadece arka planda HA otomasyonlarımı yurutuyor. Olurda bır sekılde devre dısı kalırsada Alexa devreye gırıyor.





  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.