Şimdi Ara

Hollanda'dan kapanma kararı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya'dan sonra bir ülke daha kısıtlamaları uzatma kararı aldı.


    Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'nin düzenlediği basın toplantısında, "Salgın İdare Heyeti"nin tavsiyeleri üzerine hükümetin akşam 20.30'dan başlayarak sabah 04.30'da sona ermek üzere sokağa çıkma kısıtlaması getiren bir yasa tasarısını Parlamentoya sunduğu bildirildi.

    10 Şubat'a kadar sürecek

    Parlamentonun yarınki toplantısında görüşülecek öneri kabul edilirse 22 Ocak Cuma gününden itibaren yürürlüğe girecek sokağa çıkma kısıtlaması 10 Şubat'a kadar sürecek.

    Yasak saatlerinde işe gidenler ve yemek dağıtımı yapanların iş yerlerinden alacakları çalışma belgeleriyle sokağa çıkabilecekleri bildirildi.

    Parlamentoda görüşülecek tasarıya göre Hollanda, İngiltere ile hava ve deniz yolu, Güney Afrika ve tüm Güney Amerika ülkeleriyle hava yolu ulaşımını 23 Ocak Cumartesi gece yarısından itibaren durdurulacak.

    Yeni düzenlemeyle hava yoluyla seyahat edenlerin zorunlu karantinaya gireceği ve karantinada olup olmadıklarının kontrol edileceği aktarıldı.

    İngiltere'de görülen Kovid-19'un mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan türü sebebiyle tedbirlerde sıkılaşma kararı aldıklarını belirten Başbakan Rutte, "Herkes üçüncü dalgaya karşı uyarıyor, bunu ciddiye almalıyız." dedi.

    Günlük vaka sayılarının 5 bin civarında seyrettiği Hollanda'da Kovid-19 kaynaklı toplam can kaybı 13 bini geçmişti.








  • Hollanda hükümeti, ülkeye giden yolculardan çift koronavirüs testi istemeye başladı. THY, konuyla ilgili duyuru yaptı.


    THY, Hollanda'ya seyahat eden yolcuların negatif COVID-19 PCR testi ile birlikte hızlı PCR antijen veya LAMP testi ibraz etmesinin zorunlu olduğunu duyurdu.

    Türk Hava Yolları (THY), Hollanda’ya uçuş yapacak yolcular için bir uyarı paylaştı.

    Uyarıda şöyle denildi:

    * Hollanda yetkili makamlarının aldığı son karara göre Hollanda’ya seyahat eden yolcularımızın negatif COVID-19 PCR testi ile birlikte hızlı PCR antijen veya LAMP testi ibraz etmesi zorunludur.

    * Hızlı PCR, antijen veya LAMP testi uçuşa en fazla 4 saat kala yaptırılmış olmalıdır.

    * Her iki test sonucu ve dağıtılan formların varışta ilgili personele ibraz edilmek üzere pasaportlarınızın içerisinde hazır tutulması gerekmektedir.

  • Hollanda hükümeti, koronavirüs kısıtlamaları 2 Mart'a kadar uzattı.


    Hollanda'nın geçici hükümetinin Başbakanı Mark Rutte, 15 Aralık'ta yürürlüğe giren sıkılaştırılmış koronavirüs tedbirlerinin 2 Mart'a kadar uzatıldığını açıkladı. Rutte, salgında üçüncü dalganın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

    Koronavirüsün daha hızlı yayılan mutasyonlu varyantına dikkat çeken Mark Rutte, yeni türün olmaması halinde gevşetilmeye gidilmesinin daha kolay olacağını ancak yeni türün buna müsaade etmediğini kaydetti.

    Hollanda, İngiltere ile hava ve deniz yolu, Güney Afrika ve tüm Güney Amerika ülkeleriyle hava yolu ulaşımını 23 Ocak Cumartesi gece yarısından itibaren durdurmuştu.

    Aynı günden itibaren yurt dışından gelen yolculara negatif PCR testi ibraz etme zorunluluğuna ek olarak uçuştan en fazla 4 saat önce yapılmış hızlı test ibraz etme zorunluluğu getirilmişti.





  • Hollanda hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ülke genelinde 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağının 3 Mart sabahına kadar uzatıldığını açıkladı.

    Hollanda hükümetinin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 vaka sayılarının azalma eğilimi gösterdiği fakat yeni vakaların üçte ikisinin, ilk kez İngiltere'de tespit edilen Kovid-19'un mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan tipi olduğu belirtildi.

    Açıklamada, saat 21.00-04.30 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının yeniden uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin kararın 23 Şubat'ta açıklanacağı kaydedildi.

    Hükümet'in, Kovid-19 nedeniyle ülkedeki gençlerin ruh sağlığı ve psikolojik destek için kapsamlı bir paket hazırlığında olduğu aktarıldı.

    Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Kovid-19'un mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan tiplerine karşı önlemlerin uzatılmasının gerekli olduğunu belirtti.





  • Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ülke genelinde 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağının süresi 15 Mart'a kadar uzatıldı.

    Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, 21.00-04.30 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının üçüncü kez uzatıldığını ve yeni tarihin 15 Mart olduğunu açıkladı.

    Başbakan Rutte, ilk kez İngiltere'de tespit edilen Kovid-19'un mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan tipi sebebiyle vaka sayılarının yeniden yükselme eğilimi gösterdiğini ve muhtemel bir üçüncü dalganın başladığını belirtti.

    Rutte, vaka sayılarında artış görülmesine rağmen özellikle gençlerde ve yaşlılarda görülen yalnızlık hissindeki artış ve ruh sağlığındaki olumsuz etkilerin ortadan kalkması için bazı tedbirlerde gevşemeye gittiklerini kaydetti.

    Sağlık Bakanı de Jonge, İngiliz-İsveç ilaç firması AstraZeneca'nın Avrupa'ya teslim edeceği Kovid-19 aşılarında yaşanacak gecikmenin zor bir durum oluşturacağını söyledi.

    AstraZeneca'nın karmaşık yapısının anlaşmaların uygulanmasını zorlaştırdığını belirten de Jonge, "3-4 günde bir şartlar değişiyor, çıldırtıcı bir durum" ifadelerini kullandı.

    Diğer tedbirlerde ise gevşemeye gidildi

    Buna göre, kademeli olarak açılan ilkokul ve kreşler 1 Mart'tan itibaren tam zamanlı yüz yüze eğitime başlayacak.

    Orta öğretim okulları ve liseler ise haftanın bir günü yüz yüze eğitim yapacak.

    Orta öğretimde kurumları hangi gün yüz yüze eğitim yapılacağını kendisi belirleyecek ve bu süre en az 1,5 saat olacak.

    Sürücü kursları, berberler ve güzellik salonları gibi yakın temas gerektiren iş yerleri, müşteri sayısına ve hijyen kurallarına dikkat etmek kaydıyla 3 Mart tarihinden itibaren randevulu müşterilere hizmet vermeye başlayacak.

    3 Mart itibarıyla mağaza ve dükkanlar, randevusu olan müşterilerini kat başına 2 kişiyi geçmeyecek şekilde 10 dakika boyunca içeri alabilecek.

    Yine 3 Mart itibarıyla 27 yaşın altındakiler takım sporlarına başlayabilecek.

    Evlere kabul edilebilecek misafir sayısı 1 kişiyle sınırlandırılmaya devam edecek.

    Kafe, restoran, sinema, müze ve tiyatrolar kapalı kalmaya devam ederken üniversiteler de online eğitime devam edecek.

    Hollanda'da 20 bin üyesi olan Kafe ve Restoranlar Derneği (KHN), kafe ve restoranların tekrar açılması ve daha fazla destek için hükümete karşı dava açmıştı.





  • Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'nin yaptığı ortak basın toplantısında, 15 Aralık'ta yürürlüğe giren sıkılaştırılmış COVID-19 tedbirlerinin ve 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamasının 20 Nisan'a uzatıldığı bildirildi.

    Zorunlu olmadıkça Mayıs'a kadar yurtdışı seyahatlere çıkmayın

    Başbakan Rutte, zorunlu olmadıkça mayısa kadar yurt dışı seyahatlerinin yapılmaması tavsiyesinde bulundu.

    Sağlık Bakanı de Jonge, negatif test sonucu sunmak kaydıyla, yükseköğretim öğrencilerinin 26 Nisan itibarıyla haftada bir gün yüz yüze eğitime geçebileceği bilgisini paylaştı.

    Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Mart'tan itibaren başlayacak

    Bu kapsamda, COVID-19 salgınını önlemek amacıyla 21.00-04.30 saatlerinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, 31 Mart'tan geçerli olmak üzere saat 22.00 itibarıyla başlayacak.

    Hollanda'da 15 Aralık'ta yürürlüğe giren sıkılaştırılmış COVID-19 tedbirlerine göre, temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın gibi yerler dışındaki tüm dükkan ve mağazalar kapatılırken, sadece internet üzerinden sipariş edilen ürünler kapıda teslim edilebiliyor.

    Uzmanlar, günlük vaka sayıları giderek artan ülkede 3'üncü dalganın içinde olunduğuna dikkati çekmişti.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.