Şimdi Ara

Hollanda'da yüzen güneş enerjisi santrali sayesinde araziden tasarruf ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz sene Hollanda'nın Zwolle kenti yakınlarında Alman güneş enerjisi şirketi BayWa r.e. tarafından yapay bir göl üzerine inşa edilen bu proje; bünyesindeki 73 bin güneş paneli, 13 transformatör ve 338 invertör sayesinde Asya kıtası dışındaki en büyük yüzen güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor. Peki doğayla iç içe olan bu teknoloji harikası nasıl çalışıyor?







    Çatılara monte edilen güneş enerjisi sistemlerinden neredeyse farkı olmayan bu projede, güneş panelleri, dört şamandıralı ufak teknelere monte ediliyor. Şamandıraların etrafında ise bir çatı vazifesi gören çelik konstrüksiyonlar var. Güneş panellerinden elde edilen enerjinin alternatif akıma dönüşmesi ve hanelere ulaşabilmesi için Huawei marka invertörler kullanılıyor.



    Araziden büyük oranda tasarruf



    Projeyi hayata geçiren BayWa r.e. şirketinin yöneticilerinden Benedikt Ortmann, özellikle Hollanda gibi nüfusu yoğun ve yüz ölçümü küçük ülkelerde bu tür atıl durumdaki alanların yenilenebilir enerji üretim sahasına dönüştürülmesinin büyük bir avantaj sağladığı düşüncesinde.



    En az 30 yıllık bir kullanım ömrüne sahip olan bu yüzen santral, Zwolle kentinin enerji ihtiyacının yüzde 6'lık kısmını karşılıyor.




    Kaynak:https://www.euronews.com/next/2021/06/07/water-good-idea-how-europe-is-saving-space-with-floating-solar-parks







  • İstanbulda içme suyu barajlarının üzerine böyle bir proje yapılsa buharlaşma sorunu da çözülebilir aslında.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • igoceci İ kullanıcısına yanıt
    Bizde de mevcut ancak haberdeki projeye göre baya küçük kalıyor.https://www.enerjiatlasi.com/gunes/buyukcekmece-golu-yuzer-günes-enerji-santrali.html

  • aşırı mantıklı olmuş , bu sayede barajların buharlaşma oranıda düşürülür

  • igoceci İ kullanıcısına yanıt
    Aslında buharlaşmayı arttırır gibi geliyor bana, sonuçta bu meretler aşırı ısınıyor ısıyı da direk aşağı verecek ancak panelin soğutma verimi için mantıklı bir şey gibi duruyor. Ayrıca tozlanacak kumsal bölgelerde ve verimi düşecek bu daha mantıklı gibi.

  • Gölün kendi eko sistemine ne olacak? Su altındaki canlılarda güneş ışınlarına ihtiyaç duyarlar. Isınarak buharlaşma arttırması da ayrı bir sıkıntı.

  • hayır aksine buharlaşmayı azaltıyor çünkü panel ısınsa bile suya temas etmiyor güneş ışığını kesiyor absorbe esiyor. güneşte şemsiye açmak gibi düşün şemsiye ısınır ama altındaki kişi ısınmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igoceci

    İstanbulda içme suyu barajlarının üzerine böyle bir proje yapılsa buharlaşma sorunu da çözülebilir aslında.

    mantıklı olsa da , insanımız için uygun olmayabilir. sebebi ise bir kesim insan barajlara gidip atış talimi yapıyor. bunları da hedef olarak işaretleyebilirler.

  • Şu Hollanda kadar geliştiremedik kendimizi.

  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

    Sayabildiğim kadarıyla hollandanın dünyada ilk 350 içinde 12 tane üniversitesi var en iyisi 55.sırada. Türkiyede en iyimiz özel üni olarak 510.sıradan başlıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 20 Haziran 2021; 14:50:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Penanggalan

    Sayabildiğim kadarıyla hollandanın dünyada ilk 350 içinde 12 tane üniversitesi var en iyisi 55.sırada. Türkiyede en iyimiz özel üni olarak 510.sıradan başlıyor.

    Hollandayı gördüğüm için biliyorum. Cidden az toprağıyla yapmadıkları şey kalmamış. Allah bunlara şimdi neden yardım etmesin? Bizimkiler namussuz,şerefsiz,üçkağıtçı,düzenbaz oldukça Allah rahmetini yağdırmaz üzerimize.

  • Türkiye de geçen sene kalyoncu holding devlet desteği sayesinde Avrupanın en büyük güneş paneli fabrikasını kurdu. Şuan Konya Karapınar ilçesinde 2600 futbol sahası büyüklüğünde GES yapılıyor. Yakın zamanda Baraj göllerine de devlet yapıcak. Hatta fabrikalara şart koyacak. Aydınlatma elektriğin yüzde 10 nu sen karşılayacaksın. Tüm fabrikalar çatısını panelle donatacak.


    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/karapinar-geste-4-megavatlik-enerji-sebekeye-aktariliyor-/1988061

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Kadir Topbaş zamanında yapılmış...

    Bakanlık ve belediye şu olaya bir el atsa...
    https://www.ibb.istanbul/News/Detail/34143

  • Bunu Reddit gibi başka yerlerde de gördüm. İlk kez Hollanda yapmış gibi bir ortam oluşmuş ama Japonya'da uzun yıllardır böyle inşa edilmiş bir sürü baraj var. Hollanda şimdi bir tane yapınca niye her yere bir heyecan geldi anlayamadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.