Şimdi Ara

Hobileriniz Ve Hobi Tavsiyeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Malum ülkemiz insanının pek hobisi yok maalesef. Ben de bu gruba dahilim. Uğraştığınız hobileriniz varsa ne zamandır yaptığınızla birlikte yazabilirseniz güzel bir arşiv oluşturabiliriz diye düşünüyorum. Mesela spor dalları olabilir ( futbol, basketbol, box, yüzme ) veya sinema kitap film tiyatro olabilir veya enstruman çalmak olabilir veya seyahat etmek olabilir genel olarak boş zamanlarımızı değerlendirmek için yaptığımız şeyleri yazabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 22 Nisan 2018; 22:58:2 >

-2008 gibi başlayan yamaçparaşütü
    -2008-2009 arası bağlama
    -2014 gibi başlayan kamp ve doğa yürüyüşü
    -Yalnız yaşadığım zamanlarda (2007-2014 ve 2017 Eylül - şimdi arası) yemek-pasta vs. yapma - haftasonları özel olarak zaman ayırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 22 Nisan 2018; 23:15:55 >
  • Eskiden gezerdim artık fazla gezmiyorum. Yabancı dizi- film izlerim. Arada sırada belgesel izlerim ama en son tv de izlemiştim. Kitap okuyorum eskisi kadar olmasa da. Elektro gitara başladım, henüz çalamasam da müthiş bir şey. Zevk meselesi. Beğendiğim gitaristleri falan izlerim konser videoları kayıtları vs. olsun, onlarla yapılan röportajlar olsun. Müzik dinlerim.
    Tam olarak hobi olmasa da yabancı dil öğreniyorum. İş değil sonuçta ama hobi de diyemem. Bu sene tiyatroya bir iki defa gitmeye yeltendim sonra vazgeçtim. Tiyatroya küçükken gitmişsem gitmişimdir başka gitmedim. Takip edeni varsa, güzel oyun varsa bu zamanlarda bir gidip görmek isterim. Spor bana göre olmazsa olmaz ama bende neredeyse hiç yok, koşu yapayım desem bulunduğum konumda koşacak yer yok. Kondisyon sıfır, halısahalara tövbe ettim gitmem kondisyon kazanmadan, eğlenceden çok işkence oluyor kondisyonsuz. Basketbol da aynı şekilde aslında yazın oynardım ama dediğim gibi yer önemli. Sen neler yapıyorsun boş zamanlarında

• kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Yamaç paraşütüne nasıl başladınız hocam ve ne tür pastalar yapıyorsun tarif alabilir miyim, bende arada pasta tabanı ile yapardım artık pasta denirse onlara

İş gereği kısıtlı vaktim var ve her an çagirabiliyorlar.

Biraz kendime çeki duzen verirsem; 3d yazici ve lazer cnc ile uğrasmak istiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede beden eğitimi hocamız yamaçparaşütü pilotuydu aynı zamanda. Bir ara beni de götürdü uçuşa, birlikte uçtuk. Sonrasında ben üniversiteyi kazanıp gittiğimde üni'nin havacılık kulübüne girdim, eğitim aldım. Memlekete dönünce yine o hocamdan tam donanımlı eğitim aldım, başladık birlikte ekip olarak uçmaya...
    Bir de Türk Hava Kurumu'nda yelkenkanat kursu da almıştım ama o daha maliyetli olduğu için ilerletemedim. Adana'da hava ve uçuş tepesi şartları yıl boyunca uçuşa uygun olduğundan rahatça ve bolca uçabiliyoruz; bazen Mersin, İskenderun'a da gidiyoruz...

Hazır pasta hamurları var, onların arasına, üstüne çeşitli harçlar hazırlayarak, kuruyemiş ve meyve ekleyerek çeşitli pastalar hazırlayabilirsin. Şuna dikkat etmelisin; mesela krem şanti alıyorsan veya başka bir malzeme, hangi markanın ne kalitede sonuç verdiğine dikkat et; bir sonraki denemende onu veya başka markayı tercih edebilirsin. Taze ve kurutulmuş meyveyi de aynı şekilde gözle; ona göre geliştirirsin kendini.

Yeme-içme hazırlama olayı gözlem ve araştırmaya dayalı aslında. Hangi malzemenin ne kadar sürede ve hangi sıcaklıkta piştiğini öğren, ona göre sırayla ekleyebilirsin yemeklerde veya başka yiyeceklerde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hobi edinmek [CİDDİ]
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • muaz1984 kullanıcısına yanıt
    Ne iş yapıyorsun dostum ?
    Hocam kamp ve özellikle doğa yürüyüşüne benim de ilgim var. Üniversitedeyken trekking etkinliğine katılmıştım çok hoşuma gitmişti ama mezun olduktan sonra pek bu tarz organizasyonlar ve gruplar bulamadım. Bu tarz gruplara ve organizasyonlara nereden ulaşabilirim? (Sosyal medya vs.)
  • Ben de bir ara heves ettim davul çalmaya hatta abim hediye olarak elektronik bateri aldı yamaha dd-65. Sonra zamanla üniversite sınavları dersler derken bi köşede çürümeye bıraktım aleti. Yüzüne bakmadım uzun süre. Açıkcası artık tekrar çalmaya başlamayı düşünüyorum. Özellikle davul stres atmak için birebir.

Yabancı dil öğrenme işini de hobi olarak saymak mümkün. Bu işte bence ayrıca bi keyif var. Ben bir dönem heves edip almancaya başlamıştım fakat kullanılmayınca unutuluyor. Mantıklı olan kullanacağın, işine yarayacak dili öğrenmek. Mesela ben farklı bir dil öğrenmek yerine ingilizcemi C1 hatta mümkünse C2 seviyesine çıkarmaya çalışmayı düşünüyorum.

Devlet tiyatrolarında çok güzel oyunlar oluyor aslında öğrenciysen indirimli de oluyor. Sinemadaki saçma sapan zorlama türk komedilerine gitmektense bunlar çok daha iyi. Hem tiyatro sektörü de bundan kazanç sağlamış oluyor. Oyun programına bakıp oradaki oyunları ekşisözlükten aratabilirsin yorumlara göre gidip gitmeyeceğine karar verirsin.

Koşu yapacak çok yer var bizim burda benim şansıma fakat ben koşunca feci kilo veriyorum şuan 177 71-72 kiloyum. Daha da düşmek istemiyorum açıkcası hatta mümkünse biraz kas şeklinde kilo almak istiyorum. Eğer imkanın yoksa benim gibi evde zıplamayı deneyebilirsin hocam. Evet bildiğin zıplayacaksın ama sanki havada hayali bir pota varmışta ona smaç basmaya çalşıyormuş gibi kendini zorlayarak ziplaman gerek. Çok iyi kardiyo oluyo dene görürsün.

• Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    3d yazıcı işi baya keyifli. Makine mühendisi bir arkadaşım bitirme projesini bunun üstüne yaptı. Sonrasında da aliexpressten parçalar getirip evde birleştirip yaptığı 3d yazıcıları sahibinden.com dan sattı. İyi de para kazandı. Şimdi yine 3d yazıcı yapan bir firmada çalışıyor. Keyifli ve para kazanabileceğin bir hobi anlayacağın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Merhaba, internette genel aramalarda ve özellikle Facebook'ta arama kısmına yaşadığınız ilin isminin yanına doğa sporları / kampçılık / doğa yürüyüşü gibi keliemeleri yazıp arama yapın, çıkan sonuçları inceleyin. Elbet aktif bir grup bulursunuz. Çukurova bölgesindeyseniz birkaç kulüp ismi verebilirim.

Ya da çevrenizde sizin gibi bu işe meraklı kişiler varsa kendi ekibinizi bile oluşturabilirsiniz, illa bir gruba dahil olmaya gerek yok. Biraz coğrafya, harita kullanımı, meteoroloji araştırmasının yanı sıra temel kamp malzemeleri (çadır, uyku tulumu, mat, çanta, bot) ve doğa yürüyüşlerinde, kamplarda neler tüketilir bunları araştırın. Ulaşımı kolay ve güvenli bölgelerde kısa süreli etkinlik düzenleyebilirsiniz kendi aranızda.
    Benim ingilizceden başka bir dil öğrenme hedefim daha var. Sinemaya türk filmi izlemeye senelerdir gitmedim bundan sonra da gitmem artık, çok çok farklı bir şey yapmalılar gitmem için, dediğiniz gibi türk sineması sözde komedi filmleri ile dolu. Bir bakayım indirimli olması iyi olur.
    Kilo fazlam yok aslında ama vücut dengeli değil, belli olmasa da göbekte toplandı kilo. Sanırım spor yapmamaktan kaynaklı. Yazın her gün olmasa da düzenli olarak spor yapmayı planlıyorum seneye ev tutarken ilk bakacağım şeylerden biri konumu olacak. Gerçekten konum çok çok önemliymiş, bunu anladım. Kas için en iyisi fitness/spor salonlarına gitmek bence. Onu bende düşünüyorum. Denerim hocam

• Büyükşehirdeysen ve özellikle Ankara, devlet tiyatroları mükemmel bir seçenek. 9 TL ve süper oyunlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elektronik dvere tasarımı ve imlataı yapıyorum...
    Maalesef Adana'da da yaş dağılımı genelde orta yaş ve üstü insanlardan oluşuyor ama muhabbetleri güzel olan nice insan var. Bence o gruplara birkaç kez dahil ol, ortama bak. Elbet gençler de vardır. Bu arada sizin yaş kaç?

Gençleri bulmak istiyorsan üniversite kulüplerini takip edersen genç kitleye ulaşabilirsin. Çünkü bu hobiyi hobi olarak gören veya kendini rahatlatmak, boş zamanını değerlendirmek hem de spor yapmak olarak gören genelde orta yaş üstü insanlar. Gençler daha çok kafelerde, şehirdeki ortamlarda bulunmayı tercih ediyor gibime geliyor gözlemlediğim kadarıyla.

Resim cizmek karalamak defterlerim kitaplarimin her sayfasi resim dolu

Yazmak bi ara roman yazmaya heves etmistim 40 sayfa kadar yazdim duruyor devam ettiremedim onu devam ettiricem

Simdi sigara paketi biriktiriyorum neden bilmiyorum 100 tane falan oldu simdiden

İstanbulda gidecegim yerlere hep farkli yerlerden giderdim surekli gezerdim sirkeciden sultanahmete giden yol cok guzel mesela kafam sikildimi hep yururum o yolu bazen atlarim vapura kadikoy uskudar farketmez maksat vapur yolculugu

Simdi ingilizce var biraz grameri halledip baska bir dil ogrenmeyi dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

“Elimizde 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyası var, savcılığa verdik.”

Mansur Yavaş
  • Ne tür devreler?
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.