Şimdi Ara

Hobilere harcanan paralar.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
30
Favori
12.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hobimde yok hobiye harcayacak paramda.
  • Piyasası olan hobilere sahip olmak iyidir.
    Mesela 1500 liraya ekran kartı alıp 1 yıl kullanıp 1000 liradan satarsan 1 yıllık hobi sana 500 liraya patlar, bu iyi bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım ve elektronikle ilgileniyorum, tek masrafı aliexpressten aldığım 3-5 dolarlık modüller. Ek olarak vücut geliştiriyorum, supplement falan kullanmadığım için bir masrafı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobilerim DH'de takılmak. Aylık 80 lira internet ve 40 lira elektrik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her hafta kitap okumak hobilerimden bir tanesi. Bunun dışında gitarlarla ilgilenmek, bilgisayar toplamak diğer pahalı hobilerimden. Her ay belli bütçede para biriktirip bilgisayar parçası ya da donanım satın alıyorum. Maksat oyun oynarken biraz daha göze hitap eden rahat bir ortam sağlamak. Bunların dışında viski koleksiyonu yapmak gibi bir hobim daha mevcut. İçmesem dahi cam vitrinde koleksiyon şeklinde biriktirmek hoşuma gidiyor. Yine çok da ucuz olmasa da odanın belli köşesini göze hitap eder bir hale sokuyor.

    İnsanların bir kısmı ucubeymişim gibi davranırken kimileri güzel buluyor. Ben de kendi adıma mantıklı bulmasam da güzel buluyorum. Yaşadığım ortamı bir nebze daha hoş gösterecek bir eşya/edavat/içecek/koleksiyon vs varsa kendimi tutamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 18 Haziran 2016; 0:25:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kol saatine aylık belli bir miktar para ayırıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akvaryum hobim var 200 - 250 tl arası harcadım ama mutluyum
  • ayda 700-1000 lira gidiyodur en az.body building hobim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari tutkum var hocam.Daha hic para harcamadim ama seneye gurciantandan 60.000 dolara ferrari f430 scuderia getirticem.Onu getirtince baya harciycam heralde senelik 21000 tl vergisi benzini falan bursuru masrafi var. ferrari bu borumu herseyi pahali .Gonul ister la ferrari almak ama butce anca gurcu plaka f430a yetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde hobim nargile lanet olsun bırakamıyorum çok para gidiyor
  • Bu zamana kadar giden parayi hic hesap etmedim ama orta halli birisi icin servet olabilir belki. Model ucak , scuba , bazende gokyuzunde ucmaktan keyif aliyorum ( ppl lisansina sahibim) . Motor tutkum vardi , 2005 te neredeyse olumcul olacak bir kazadan sonra bir daha iki tekerleklilere elimi vurmuyorum. Eskiden duzenli spor yapardim ama gecirdigim bir ameliyat nedeniyle artik vucudu fazla yormuyorum. Araba tutkum yok, nedense aractan keyif almiyorum artik. Muzayede gezmelerine bayiliyorum. Ayrica manyak gibi yemek hobim var. Sirf internetten gordugum baharatli bir yemek icin ulke gezmisligim var :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobi önerisi olan varmi hobisizim hicbi fikrimde yok?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobi bilmem ama kalemler ilen haşır neşirim yeni başladım 8-9 ay oldu şuan 4 tane var 2 aya 2 tane daha katmayı planlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 700-1000tlyi body building icin neye harciyorsun hocam? (Spor salonu ucreti haric)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kardeş daha yeni gireceğiz bu işe :D drone alacağım.. dji phantom 4 için para biriktiriyordum ama yaz boyunca alamayacağım sanırım... 5500 lira falan şuan.. bende 2800 var... nisana kadar para biriktirip phantom 5 alırız artık :D hem kışın nerde uçurcaz kıçımız dona dona :D
  • insanların hurda olarak tabir ettiği 1970-1990 arası eski ucuz araçları alıp kendi atolyemde topluyorum araç parasını saymazsak kenarda en az bi 5-10 bin para istiyor aracına göre değişiyor tabi ama ortalama bu. pahalı bi hobi sayılmaz çünkü satıyorsunuz ve paranızı fazlasıyla geri alıyorsunuz. paradan çok zaman isteyen bi iş.
  • Kimse bisiklet yazmamis :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap okurum, oyun oynarım. İkisi de masraflı ama hobilerimize harcama yapmayacaksa ne diye önür boyu çalışıyoruz, mal mıyız biz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobilerim:
    -Bilgisayar oyunları : ayda ortalama 300 lira harcıyorum. ve hemen hemen herkes bunu gereksiz harcama olarak görüp bana kızıyor.
    -Bilgisayarda gif yapmak: bu benim en sevdiğim şeylerden biri beni çok rahatlatan bir hobi keza tasarım ve efekler konusunda da bir çok şeyi öğrenmemi sağlıyor.maliyeti yok.en son gidemediğim kuzenimin düğün fotoğrafına kendimi ve gidemeyen diğer kuzenimi montajlamıştım herkes çok gülmüştü hatta montajı olduğu gibi fotoğraf baskısı yaptılar. bu tarz işleri profesyonel olarak yapanlardan övgü alıyorum bununla ilgili olarak steam profilimi inceleyebilirsiniz: steam profilim
    bu da gifi oluşturduğum resmin orjinal hali resim
    -Atık metal ve makine parçalarından uzay gemisi yapmak. buna yeni başladım neredeyse maliyeti sıfır.(lehim makinesi dremel gibi alet edavata önceden sahip olduğum için)
    -Balık tutmak. Aylık 10 tl kadar masrafı var.Tuttuğum balığı çevremdeki insanlar yemeyi sevdiği için çok memnunlar.
    -Bonsai ağaç yetiştirmek.Maliyet aylık 2-3 tl kadar oda genelde sadece yeni köklerin alımıyla ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 18 Haziran 2016; 23:13:09 >




  • Alkol ve sigara ne kadar hobi sayılabilirse aylık 400 tl falan harcıyorum toplamda. Alkol ve sigaram var sigarayı aile biliyor ama harcamamı bilmiyor alkolü bilmiyorlar bilseler bile harcadığım parayı bilemezler ama konuşurlar genç adamsın kendini mahvetme diye. Bazen arkadaşlar söyler çok abartıyorsun diye o zaman da gerçekten abartıyorum. 100lük viski falan alırım bazen bunu görende her zaman ne içtiğimi bilmediği ayda yılda bir olduğunu bilmediği için söyler. Diğer hobim de kitap çok fazla kitap alıyorum odamın köşe full kitap (Sadece roman, ders kitaplarının çoğu kütüphane de) ona da bir şey söyleyen olmaz zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.