Şimdi Ara

HMD Global, Microsoft'tan Nokia PureView ticari markasını satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, Nokia'nın mobil bölümünü satın aldıktan sonra PureView teknolojisine sahip 41 MP kameralı Lumia 1020 gibi bir dizi yüksek megapikselli akıllı telefon çıkarmıştı. Microsoft'tan PureView ticari markasını satın alan HMD Global'in de bu yönde bir planları var gibi görünüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Fortnite, artık PlayStation 4 ve PC oyuncularını eşleştirecek
    Avrupa Fikri Mülkiyet Ofisi'ne (EUIPO) göre HMD, Microsoft'tan PureView ticari markasının haklarını satın almayı başardı. Söz konusu ticari marka aslında Nokia'ya aitti ancak Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Microsoft tarafından satın alındığında bu şirkete devroldu. Şimdi ise HMD'ye geçmiş gibi görünüyor.

     


    Çift kamera neredeyse standart hale geliyor


    Elbette HMD'nin PureView ticari markası ile yapmayı planladığı şeyi tahmin edebiliyoruz. Ancak günümüzde akıllı telefonlardaki kameraların müşterilerin satın alma tercihini önemli ölçüde etkilediğini düşünürsek HMD'nin kamera odaklı bir akıllı telefon çıkarmak istemesi pek de sürpriz sayılmaz.

     

    Akıllı telefon üreticilerinin çift kameralı telefon çıkarmaları neredeyse sıradan hale geldi. Öyle ki Huawei gibi şirketlerin üçlü kamera sistemine sahip Huawei P20 Pro gibi cihazlarla sınırları zorlamaya başladığını görüyoruz.







  • Güzel işler çıkacak gibi gözüküyor.

  • Şimdi DxOMark düşünsün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yap şöyle adam gibi telefon millet utansın

    millet = apple, samsun, xiaomi, huawei vb.

  • Efsane asıl şimdi geri dönüyor. HMD Pureview'i satın alamamıştı o yüzden de PureView'in sağladığı üst seviye kaliteyi Nokia 8'de göremedik. Yetişirse eğer Nokia 9 bomba gibi gelecek. Günümü güzelleştiren haber.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carl Zeiss + Pureview abi yazılımı sağlam yaparlarsa piyasa sallanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Efsane asıl şimdi geri dönüyor. HMD Pureview'i satın alamamıştı o yüzden de PureView'in sağladığı üst seviye kaliteyi Nokia 8'de göremedik. Yetişirse eğer Nokia 9 bomba gibi gelecek. Günümü güzelleştiren haber.

    Niye iyi kamera yapması üstüne yazdığı pureview yazısına mı bağlıydı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    PureView bir kamera yazılımıdır. Dolayısıyla kameraların sahip olduğu donanım kadar o donanımın hakkını verebilecek bir yazılıma da ihtiyacı var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt
    sanmıyorum,nokia önce özgün bir tasarım ve rekabetçi fiyatla gelmeli en iyi kamerayıda koysa (görseldeki kamera veya 808 modelindeki gibi) iş yapmaz.

    birde nokia zamanında kamera konusunda dişli rakibi yoktu artık atı alan üsküdarı geçti yetişebilirmi pek tabiki ama tek kamera ile olacak iş değil.
  • yıllardır herkes kamera işinde ahkam kesiyor sony kendi lensini sensoruni yapiyor samsung değişken diyafram çıkarıyor huawei leicayla anlaşma yapıyor ama genelde şu nokia zeiss pureview ekibi hep son noktayı koyuyor

    testleri mestleri boşver şuan hala piyasada 808 in eline su dökebilecek telefon 5 i geçmez

  • Aynı parayı başka bir markaya vermektense Nokia alırım daha iyi. Şu an Android piyasasında ürünlerinin tamamına güncellemeleri aksatmadan hızlı bir şekilde sunabilen tek üretici konumunda. Sonuçta üç aşağı beş yukarı telefonlarda aynı şeyleri yapıyoruz. Aynı paraya daha iyi kamera ve düzenli olarak güncellemelerini alan bir telefon varken neden diğerini alayım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonların artık hepsi birbirine benziyor pureview le camera lar daha iyi çekecektir nokia telefonlar bi google cam la çekin bide normal kendi kamerasıyla arada ki farkı görün google cam la çekince voww demiştim nokia 8 de

    dxomark a bakmam bile daha tamam p20 pro en iyi de bazı sıralamaları puanları yanlı gibi..

    Güzel tasarımlı güzel kameraları adından söz ettirecek bir nokia telefon görmek dileğiyle..

  • Hadi mahalİm oh oh oh

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    marka algısı

    ürünler arasındaki fark git gide zaten azalıyor hepsinde aynı işlemci ram aynı tasarım vs. fark yazılımda ve işlevsellikte.
    ben samsung kullanıyorum açıkçası androidte samsungdan başka kullanmam belki huawei bunun dışında çıplak gösteren kamerada koysalar tercih etmem

    samsungun yazılımı nekadar çok akıcı olmasada işlevsel ve endüstriel tasarıma sahip.

    benim için ikonların kalitesi bile ayrı önem taşır ama ben istisna olabilirim tabiki
  • Sonunda. Yazılım tarafı hareketlense iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokia 8 kamera lensinden çok kamera yazılımı kısmında eleştirilmişti şimdi ZIESS lensler ve PureView ile harika işler çıkarmanın tam vaktidir. Tabi şu çentik zımbırtısına kapılmadan çıkarsa daha iyi olacaktır.

  • Pureview sadece yazılım değildir, Pureview o ana kadar çıkan en büyük telefon sensörü + Zeiss lens + Güçlü bir yazılım demektir.

    Eğer Nokia akıllanır da o 1/1.5" devasa sensöre daha az piksel koyar ve bu sayede piksel boyutunu da en büyük yaparsa, mesela 2 nanometre gibi ve bir de bu cihaza 1/1.6 ya da daha açık bir diyafram + güçlü bir Optik Görüntü Sabitleyici + Dual Pixel hızinda bir otomatik netleme koymayı başarabilirse kamera konusunda yer yerinden oynayacaktır.

    Belki de gelişen teknoloji sayesinde ince bir telefondaki sensör boyutunu 808'deki 1/1.2" ya da hatta daha önce görülmemiş tam boyutlu 1 inç'e çekmeyi başarır. İçinde 1 inç sensör olacaksa biraz daha kalın (9 ya da 10 mm) olmasına razıyım, hem batarya için de yer genişler bu sayede



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 28 Ağustos 2018; 9:9:51 >
  • Nokia küllerinden doğuyor. Umarım tutunabilir.
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    PureView bir kamera yazılımıdır. PureView olması için ZEISS lens ve büyük sensöre ihtiyaç yoktur. Zaten Lumia 920/925/930/950 gibi cihazlarda büyük sensör yoktur ama PureView yazılımı mevcuttur. Ayrıca PureView asıl 41 MP ile çalışma prensibine sahiptir. Çünkü çekilen 5 MP bir fotoğraf 7 pikselin verilerinin alınıp bir adet süper piksele dönüştürülmesine dayanıyor. Tabi benim de istediğim 1 inçlik 12 MP çözünürlükte, xenon ve led flaşlı değişken diyaframlı bir model. 3.3 mikron büyüklüğünde pikseller görmek DSLR seviyesiyle eşdeğerdir.



    HMD Global, Microsoft'tan Nokia PureView ticari markasını satın aldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.