Şimdi Ara

Hızlı Şöförler, İyi Makas Atanlar.. Bir Gelin ÖNEMLİ.! 2020 edit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
37
Favori
27.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 Edit: Vay be konuyu açalı tam 8 yıl olmuş, ilginize teşekkür ederim. 3 ay önce büyük bir trafik kazası geçirdim, Audi A4 aracım perte çıktı. Arka koltukta yeğenim vardı 7 yaşında kız.
    İlgili konu aşağıda;
    https://forum.donanimhaber.com/kaza-gecirdim-aracim-perte-cikti-ss-li--146096385#146096385


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Forumda çok yorum gördüm, hızı seven, arkadaşının arabasına binip makas atan gruplar v.b v.b

    ve konu açmaya karar verdim.. 1 kişiye ulaşıp, düşüncesini değiştirsem bana yeter..

    24 yaşındayım.. bu yaşıma kadar 3 er yıl arayla 3 arkadaşımı trafik kazasında kaybettim.. o güvenli dediğiniz arabalardaydı hepsi..

    bir kız arkadaşım, annesinin kullandığı X5'in virajı alamaması sonucu ön camdan fırladı.. olay yerinde göğüs kafesi açılarak hayatını kaybetti.. Kardeşi serseri oldu, anne baba boşandı.. kazaya sebep olan anne, sinir krizleri geçirdiğinden ilaçlarla uyutularak yaşadı bir süre..

    Bir tanesi üniversiteden arkadaşımdı, beraber planlar yapardık.. o çok sevdiği 3.30 mezarı oldu.. cenazesine bile gidemedim..

    1 tanesi çok kafaydı, son model mercedesiyle gezerdi.. bir gün üniversiteye giderken aşırı hızdan aracın kontrolünü kaybetti ve takla attı.. felç geçirdi, yürüyemiyor artık.. o çok sevdiği gece kluplerine artık bizle beraber gidiyor, tekerlekli sandalyesini biz kullanıyoruz.. kazadan sonra babası kahrından sağlığını kaybetti ve bir süre sonra da yaşama veda etti.. altında o çok sevdiği, o isim taktığı arabası varken anlamıyor insan, ancak ondan inip tekerlekli sandalyeye binince anlıyor..

    arabasına binince emniyet kemeri taktığımda gülen arkadaşlarım vardı, korkma bişey olmaz der gülerlerdi.. çoğunun başına bir iş geldi.. onlara kızmıyorum, sadece bilgisizler, hayat şaka geliyor onlara..

    siz yavaş kullansanız bile, dikkatsizce sebepsizce basan insanların araçlarına binmeyin, onları uyarın, gerekirse de inin..

    ben çok bilinçli olmama rağmen yakın arkadaşımın aracına bindim, yavaş git kaza yapicaz dedim.. ben 5 yıldır kullanıyorum bunu 1 kere kaza yapmadım dedi.. o gece kaza yaptık, iç yan bağlarımdan sakatlandım ve 2 ay yürümekte zorlandım.. arkadaşım pişmanlıktan aracını kendi elleriyle parçaladı..

    ben çok uzattım bu yazıyı herkes kendine dikkat etsin, trafikte gereksiz tartışmalara girmeyin kimseyle, öküzün teki olur, çıkarır vurur, 1 kurşunluk hayatınız sona erer.. daha sayfalarca size anılarımı anlatırım ama iç karartmaya gerek yok..

    böyle şeylere eskiden gülderdim, oo adrenalin derdim, şimdi sadece gözlerim doluyor..

    iyi forumlar..





    Daha fazla kişiye ulaşmak adına ozan nickli arkadaşımızın 3. sayfada paylaştığı anısını da yazıyorum.. lütfen biraz daha dikkatli olalım..

    26 mayıs 2008 gece 3.40 civarları

    Ben Bursa'da sevgilim ise babasının işi nedeni ile Ankara'ya taşındılar. 4 yıllık bir ilişkimiz vardı ve ailelerimizin haberleri vardı ve üniversitede nişan halledilip üniversite sonrasında ben askerden gelince evlilik hazırlıkları baş göstercekti.

    27 mayıs yani benim doğum günüm , 4 yıldır bir tane yaratık yüzünden asla doğum günümü sevgilimle birlikte kutlayamadım. Bana süpriz yapmak için gece Ankara'dan yola çıkıyorlar ablası ile birlikte ve sabah bursaya gelicekler.
    Benim hiç bir şekilde haberim yok. 26 MAYIS sabahı eskişehir bölge trafik amirliğinden bir emniyet müdürü beni arıyor saat 5 te. Hayatımda uyuya kalıpta açmamam gereken telefonu açıyorum. Karşımdaki polis memuru ağlamaklı bir ses tonu ile beni sevdiğimin , canımın içinin telefonundan arıyor . Ben ise sevgilim benim sesi duymak istedi diye açıyorum ve karşımda o yok ama onun yerine başkası var. Beni eskişehire davet ediyor sevgilimin kaza geçirdiğini yaralı olduğunu söylüyor. Adama yalvarıyorum abi ne olursun doğru diyorsun değil mi lütfen yalvarırım doğruyu söyle diye yalvarıyorum. Hayatımda kimseye o şekilde yalvardığımı hatırlamıyorum. Bana hala yaralı dedi ve telefonu kapattı. O şok ile soluğu Bursa'dan nasıl Eskişehir'de aldığımı şu an bile hatırlamıyorum. Resmen kör olmuştum . Mezitlerden nasıl geçtim muamma.

    Eskişehire vardığımda ise hemen hastaneye gidiyorum bana kimse bir şey söylemiyor. ne hemşire ne doktorlar. Tek hatırladığım acilin ortasında NE OLDU BENİM SEVGİLİME diye haykırdığımdı. Doktor sana ne oldu anlatıcam ama ilk önce sakinleştirici vericem dedi kabul ettim. Doktor sakinleştiriciyi verdi. maymun gibi oldum zaten. Başladı doktor anlatmaya.

    Sevgilim ve ablası eskişehir anadolu üniversitesi kavşağında (o zamanlar batçık değildi) ehliyetsiz bir varlık tarafından babasının arabasını gece kaçırarak dolaşıyor. Kavşağa kontrolsüz şekilde girip ablasının arabasına sol ön taraftan bindiriyor , sevgilim ve ablası emniyet kemeri takmadıkları için ablasının boynu kırılarak hayata veda ediyor. Sevgilim ise ön camdan yola fırlayıp 20 m sürükelenerek hayatını kaybediyor.


    Bu olaydan sonra hala pisikolojik destek alarak ve ilaçlar yardımı ile yaşamaya çalışıyorum. Bu çektiğim acıyı şuanda bile tarif edebildiğime bakmayın . Yaşadığım acı bundan daha beter tarifsiz bir durumdu. Belki emniyet kemerini bağlasalardı şuanda yanı başımda olurdu. Belki O çocuğun babası oğluna adam gibi eğitseydi gece o olay yaşanmıcaktı. Belki benim doğum günüm benim öldüğüm gün olmıcaktı. sevgilimin ailesi iki evladından olmıcaktı. Annesi kahrından ölmicekti.

    Kemerinizi takın dikkatli sürün kurallara uyun . gerektiği yerde basın gerektiği yerde efendice kullanın.

    O olaydan sonra 3 tane arabayı pert ettim . öleyimde kurtulayım bu ızdıraptan bu acıdan diye. ÖLMEDİM... şuanda sağ kolum kalıcı hasar ve ölmedim çok denedim ölmeyi çok denedim bu acıdan bu kederden kurtulmayı ama başaramadım.


    Kemer ulan 1 tane kemer be takın arkadaşım . Bir insan tek başına yaşar ama tek başına ölmez. Öldüğü vakit arkasında ki insanlarıda kederden öldürür. Yaşıyor numarası yaparlar ama içten içe gün geçtikçe yavaş yavaş ölür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 20 Ekim 2020; 18:50:52 >







  • Bu konunun "şiddetle" sabitlenmesini rica ediyorum. Nasıl yapıldığını bilmiyorum fakat moderatörleri haberdar etmeyi bilen varsa lütfen bu ricamı iletsin.. Biraz önce hız yaparak eve geldim, bu yazıyı okuduktan sonra kız arkadaşıma mesaj atarak bir daha hız yaparsam bu iki olsun dedim.. O kadar duygulandım ki anlatamam.. Şuandan itibaren tövbe ettim hız yapmaya.. Videoyu 3. dakikadan sonrasında izleyemedim, dayanamadım..

    Kim ne derse desin, bu forumun gördüğü en anlamlı konu olmuş.. Teşekkürler Frank Lapidus..
    Trafikte makas atinca iyi sofor oldugunu zannederler ama cogu direksyonun nasil tutulucagini bile bilmez. Gercekten merakliysaniz bu ise istanbul park 2 ayda bir pist gunleri oluyor fiyati da asiri pahali degil orda istedigin kadar eglen teknigini gelistir.2 arabanin arasindan gecince delikanli oluyorlar...
  • geceleri bebek, ortaköy civarında çok fazla görüyorum akıntı burnunda daracık yolda m3'lerle 180 üstü hız yapanları tamgaz basanları
  • valla başlığı görünce ''yine mi ya'' dedim ama harbi yazı güzelmiş. Bu arada arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum sana da geçmiş olsun diyorum. Güzel bi yazıydı
  • Konuyu güncel tutalım, güzel bir yazı. Belki birilerinin kafasında birşeyler 'dank' eder.
  • Arada gençliğe kapılık, süratleniyoruz, yapmamak lazım. Yazı düşündürdü beni gerçekten. İnşallah sürekli yapanların düşünüp ibret alabilir. Teşekkürler.
  • teşekkür ederim en azından okuyanların bilinçaltında dursun, belki bir nevi kendilerini frenlemelerine yardımcı olur..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Lapidus -- 4 Şubat 2015; 12:27:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Segamaster

    Arada gençliğe kapılık, süratleniyoruz, yapmamak lazım. Yazı düşündürdü beni gerçekten. İnşallah sürekli yapanların düşünüp ibret alabilir. Teşekkürler.

    Bende öyle düşündüm başlıkta ama gayet güzel yazmış sıkılmadan okudum
  • Ne desek boş... Bizim insanımız eğitimle yola gelmediği için ağır cezalar uygulanması şart. Denetimlerin de çok daha sıklaştırılması lazım. Evet maliyet işi bunlar, her yere kamera vs; insan sağlığının değeri ile kıyaslarsak hiçbir şey...
  • Aile ya da arkadaşlarından bir tanesini trafik kazasında kaybetmeyen ya da yakınlarından biri trafik kazasından yaralanmamış kimse var mı acaba?
  • Çok iyi bir paylaşım olmuş. Benden de bir iki tane size:

    - Bir arkadaşım 150km ile Saab 9-3'ü ile tır altına girip, araç yanmaya başlayınca, yanarak can verdi. Kemeri takılıymış. Yıllar sonra bana bir parça lazım olduğunda hurdalık hurdalık gezerken bana yanmış bir 9-3 olduğunu söylediler. Arkadaşımın arabası olduğunu anladım. Çok samimi olmasam da tanıdığım birine mezar olan süper güvenli bir arabaya bakıyordum o an.

    - Bir arkadaşımı bilkent yolunda kayıp, orta refüjdeki direğe vurup, direğin üst parçası yerinden çıkıp arabanın üstüne düşmesi ile kaybettim. Kemeri takılıydı.

    - Bilkent'te okurken bizim bölümden bir kızın kaza haberi geldi. 1 saat sonra da ölüm haberi. Yüksek hızla giderken biri sıkıştırmış. Direksiyonu kırmış, refüjü atlayıp takla attığında araçtan fırlayıp 10 metre kot altı kalan metro bakım istasyonuna giden raylara uçmuş. Geçmekte olan metro da bacağının tekini kopartmış. Doktorların söylediği metronun verdiği hasar olmasa da kızın ölmüş olacağı idi.

    Gereksiz aksiyona girmeyin kısaca. Hız yapıyorsanız usturuplu yapın. Yol müsait değil ise, trafik durumu el vermiyorsa yapmayın. Sınırları bilin. İlerinizi net görmüyorsanız hız sınırlarına riayet edin. Emniyet kemerinizi takın; ama her zaman hayatınızı kurtarmayacağını unutmayın.




  • kardeşim sende felaket telali gibisin. -) Saka bi yanada anlatklarin içimi urperti beni duşundurdu verdigin bilgiler için saol tsk guzel anlatmşsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel konu.

    bunu da izlemek faydalı olur

  • Çok teşekkürler,gerçekten etkilendim
  • Konu çok güzel de biz insanlar biraz unutkanız. 3 gün sonra bu konuyu unuturuz, sonra da burada yazanları. Ama yukarıda anılarını yazanlar zor unutur.
  • önemli bir konu
  • Oyle deme konu sahibi arkadasim.o luks araclariyla yanlayarak gidenler makas atanlari goren karilar ,onlara vermek icin kapilarinda bekliyorlar.hatta kavga bile ediyorlar ben binecem o arabaya diye.cevresinde ki karilar hayran kaliyor , pesini birakmiyor onlarin.hepsi parmagiyla isaret edip goz kirpiyorlar beni eve at diye..onlar icin cok onemli seyler bunlar

    Simdi bana kimse demesin hayatinda hic luks araca binmemisin sahip olmamisin diye.merak etmeyiniz arabanin haslarinida surdum , hasinada sahibiz.ha arac babamin ama farkeden birsey yok.bir kerr bile o aracla yanlayip saga sola hava atmadim.sadece uzun yda basmisimdir divine kadar ama o da hatali tabiki.ha ehliyeti aldigim ilk sene bende cok yaptim ama 2 3 senedir asla yapmiylrum.ne kadar cahilmisim megersem..allah kaza bela vermedide aileme bagisladi beni cok sukur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yalan söylemenin bi anlamı yok, ben hızlı kullanırım genelde daha öncede yazmıştım... hız sigara gibi bişey içen kişi her zararını bilir ama bırakamaz yada zor bırakır, bu olayın tam olarak mantıklı bi açıklaması yok... hız yapanlara sorun seviyorum der denilecek tek şey bu. Birde genelde genç insanlar yapıyor adı üstünde delikanlı, kanı durmuyor...bu yazdıklarım hızın, makasın iyi bişey olduğunu göstermez...
  • Başın sağolsun kardeşim.
    Dedikleriniz çok doğru şeyler.
    Emniyet kemerri konusunda söylediklerinizi malesef toplumumuz sürekli yapıyor. Almanyadan bir akraba geldi arabaya binince herkese emniyet kemeri taktırtırdı oralarda nasıl anlattılarsa bilmiyorum ama hareket etmeden taktırmasa içi rahat etmiyordu o derece. Nasıl bir disiplindir bu anlamadım helal olsun sağlam eğitim veriyorlar.
    Şahsen babamdan hep emniyet kemerini takılı gördüm. Babam hep sakin kullanır nerde ne kadar sürat yapacağını o kadar iyi ayarlar ki hayran kalırım. Babamın kemer takmasına sakin kullanmasına uzun yollarda bile 90-120 gitmesi ve kim ne derse desin kulak asmamasına hayranım.
    Babamı örnek alıyorum.

    Fizik kuralları hiçbir zaman değişmiyor. Dünya yaratıldığındada aynıydı şimdi de öyle kıyamete kadar. Güvenlik teknolojileri fiziksel etki tepki azaltıp kaza sonunda yolcuların can kaybına mani olmaktır.

    Düzenleme: Yukarıdaki videoyu izleyin izlettirin tüyler ürperitici.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 25 Mayıs 2012; 17:17:20 >




  • Çok güzel noktalara değinmişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helal olsun, cok onemli bir konu umarim herkes bunlari okur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.