Şimdi Ara

Hızlı şarj telefona zarar verir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
5.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değil. Artık lityum iyon bataryalar ısınmandan daha efektif ve verimli şekilde şarj edilebiliyor. Eskiden birbirinin kopyası şarj entegreleri ile 10w’lık hızlı şarj çıkartan firmaların ısınan bataryaları sebebiyle insanlar hızlı şarjın bataryayı öldürdüğü yanılgısına kapıldılar. Bu yanılgı günümüzdeki yüksek hızlı şarj aletleri ve hızlı şarj olan telefonlar için geçerli değil. Artık yeni tasarlanan şarj entegreleri ve şarj aletleri telefonları eskisi kadar ısıtmadan hızlı şarj olmasını sağlıyor. Telefon bataryasının katili dandik şarj aleti ve ısıdır. Yazın sıcağında 5w ile arabanın ön camının altına koyup şarj etmek evde serin serin 60w ile şarj etmekten daha tehlikelidir.

    Önemli not: kullanırken aşırı ısınmasına sebep olduysanız telefonu şarj etmeden önce soğumasını bekleyin.

    önemli not 2: telefonu şarjdayken kullanmayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt

    Çünkü 4 volttan sonra bataryanın tam kapasiteye ulaşması 1 saatten fazla sürer. Bu sebepten dolayı hızlı şarj modunda aslında bataryanın aslında sadece %85’i şarj olmaktayken (max 4,05 volt) normal şarjda bataryanız %100 yani 4.30 voltlara çıkmaktadır. Fizikte enerjinin korunumu yasası var. 10wh enerji 10wh’tir, 3 jul 3 juldür. Asla değişmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 18 Temmuz 2022; 13:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cahil kullanıcıları dikkate alarak ürün üretmeyin. Teknik serviste çalışırken adam şarj aleti ısınıyor bu dandik mal diye geri getiriyordu. Elindeki Apple orijinal şarj aleti :D Çok umursamaya gerek yok son kullanıcıyı. Yazın hava 35 derecede telefonum ısınıyor diye geliyor millet. Neymiş sıcaklıktan eli terliyormuş. Bak sen :D
  • ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    2 sene 9 ay oldu Xiaomi Mi 9T'yi alalı, bu süreçte genellikle bilgisayarın USB 2.0 portundan şarj ettim telefonu (3.0 olmayan USB portlarının akımları düşük oluyo çünkü) bi şarj 4 saat falan sürüyo sanırım. şarj dediğim de, %20'den %90'a kadar şarj ediyom, %100'e çıkarmıyom yani, %20 altına da pek inmem ama ara sıra %5'e kadar indiğim de oluyo.

    telefonun pil performansı hâlâ baya iyi. geçen gün full dışarıda olacağım için uzun zamandan beri ilk defa %100 şarj yapıp çıktım, tüm gün dışarıda kullandım telefonu, akşam 10'da eve geri döndüğümde %55 pil duruyodu hâlâ.

    bayram seyehatimde yanıma powerbank aldım. hava limanında baya beklememe rağmen ne gidişte ne de tatil dönüşünde powerbank'a işim düşmedi, ikisinde de pil ömrü yolculuğun sonuna kadar dayandı (uçak yolculuğuna ek olarak iki adet birer buçuk saatlik toplu taşıma yolculuğu da var). bugün 12:30'da İzmir'deki evden %75 şarj ile çıktım, saat 15:30'da uçak kalktı, 18:30'da İstanbul'daki eve giriş yaptığımda %22 şarj kalmıştı. ama telefon elimden hiç düşmedi yani, uçak seyehati esnasında bile film izledim. toplu taşımada podcast eşliğinde surf falan yaptım.

    bu akşam ise, iki saat kadar önce şarja taktım, şu an %62'ye kadar şarj olmuş, bir saat sonra falan %80'lere ulaşır ve şarjdan çekip yatarım.

    not: grafik işlemciyi kastıran bi oyun oynamıyorum, kullanım esnasında pilim ısınmıyor hiç. pil ömrümün pek azalmamış olmasının nedeni bu da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Temmuz 2022; 21:53:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu, %20-%80 olayını bile tam anlamamışken birde bu çıktı başımıza.

  • Ben hızlı şarjın zararlı olduğuna inanmıyorum.
    Hadi oldu batarya ömrü bitti.
    Batarya değiştiririm.
    Komple bitti ise atar yeni telefon alırım.
    Mezaramı götüreceğim emekli maaşımı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mystical23 M kullanıcısına yanıt
    Hızlı şarj telefona zarar verir mi?
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt

    İlk soruyu soran "mühendislerden cevap bekliyorum" gibi bir şey yazmasa umrumda olmazdı yazmak.


    Adam belki ona bakıp özelden soracak, geçerli doneleri isteyecek, bu alandaki birikimimi soracak, bu yüzden olabilir? Yoksa yazmaya gerek yok, ortalık zaten iyi ya da kötü mühendis kaynıyor.



    Peki var ise bununla iligli ortaya koyabileceklerin nelerdir?

    Var ise ihmal edilebilir bir oranda mı fark var yoksa arkadaşın yaşadığı kadar fark oluşturacak kadar mı fark var? Detaylı anlat belki yanlışımız düzelir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 19 Temmuz 2022; 10:52:31 >
  • Sarj %100 olduktan sonra doldur boşalt olayı deep cycle şeklinde olmuyor.


    Hem üretici açıklamaları(speclerde), hem başka yerdeki makaleler hem de donanım haberdeki yazılar diyor ki "deep cycle sayısı belli". Batarya %80-%100 aralığından kaç kere %10-%20 aralığına inip tekrar geri çıktığı pillerin ömrü olarak kullanılıyor.

  • Bataryayı çok hızlı mı doldurmak istiyorsunuz Telefonu buzdolabının buzluğuna koyun 2 dk sonra araba şarj cihazı ile 1 dk da şarj edin alın size süper hızlı şarj.

  • ben zarar verdiğini düşünmüyorum

  • ne diye zarar versin ya

  • pil sağlığını etkileyebilir

  • Vermez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rasyonel teletabi R kullanıcısına yanıt

    Hızlı şarj için kullanılan teknik ile "bataryanın %80'inine kadar mı doldurulsun yoksa %100'üne kadar mı doldurulsun işlevi" farklı şeyler. Ben şimdiye kadar ikisini tek bir şekilde ele alan marka ne gördüm ne de duydum. Hatta pilin %kaç şarj olacağı açık bir şekilde menüde ayrı seçenek olarak sunuluyor.

  • Bilmediğin sektör ve çevre hakkında konuşarak kendi benciliğini yani o kesime hitap ettiğini belli ediyorsun.

    Telefon bataryaları bir güne yetecek şekilde hazırlanıyor. 12 pro alıp bir yılı bitirmeden %82 sağlık değerine gelenler senin tezini çürütüyor. 700 şarja 2 sene de ulaşılır, günde 2 kere takan 1.5 senede çok rahat gelir. İşin teknik yanından bahsettik burada. Hızlı şarj yüzünden, yüksek amper yüzünden şarj entegresi bozuluyor. Hala bozuluyor. Bir insanın tüm işi telefonda olamaz. Telefonda işi olan profesyonel insanlar tablet taşır yanında. Her işin bir yöntemi var. Ona göre çıkan araçları var.

    Türkiye’den bahsediyoruz. Çık gez, herkes kuş gibi kafasını telefona gömmüş, boş boş internette geziyor. Telefonun ömrünün herkes 4 sene olduğunu biliyor. Sen yaşlı amcalar zihniyetiyle olayları farklı yere çekiyorsun. Neyse ne olduğun belli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Iphone 13 pro'yu gün içinde 15-20 dakika macbook air şarj aletiyle %90'a kadar getirip şarjdan alıyorum. 6 ayda pil sağlığı %1 düştü. Çift hat kullanmama rağmen 1 gün yetiyor. Bir önceki telefonum iphone 11'i ise geceleri normal şarja takarak yatıyordum, 1.5 senede %14 düşmüştü. Gün içinde de sürekli araç sarjına takılıydı. Yine de yetmiyordu.

    Pil teknolojisi çok hızlı gelişiyormuş, hatta o yüzden yeni yatırımcılar bu işe girmek istemiyormuş çünkü fabrikayı kurana kadar teknoloji değişiyor bazı teçhizatlar boşa gidiyormuş. Eskiden beri işin içinde olanlar ise yenilemeler yaparak daha hızlı ayak uydurabiliyorlarmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borntobedeep -- 14 Ağustos 2022; 7:1:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xs mAX cihazı 3 sene sadece hızlı şarjla kullandım nerdeyse..gene bile günü çıkarıyordu..geçen ay sattığımda yeni 85 e düşmüştü..yıl kaç olmuş saatlerce beklenir mi ayrı 3-4 saat şarjda kalsa illa kullanacaksın gene pil eskiyecek değişen bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.


    [b]?????? Yavaş şarj olması sağlığın korunması için müdahaledir ?

    [/b]

    Yavaş şarj sağlığı korumak içinse bu aşağıda yazılanlar ne anlatıyor?



    Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; pili bir süngermiş gibi hayal edelim. Kuru bir süngere ilk kez su döküldüğünde, su hızla emilir. Bunu, pil için hızlı şarj aşaması olarak düşünebiliriz. Islak süngere aynı oranda su dökülmeye devam edilirse, suya doymuş olan sünger daha fazla su ememeyecek ve yüzeyinde kabarcık oluşturacak. Batarya da tıpkı süngerde olduğu gibi yükleyemediği voltaj sebebiyle zarar görebilir.




    En nihayetinde pilin yönetim sistemi başarılı olduğu sürece, hızlı şarjın bataryaya herhangi bir zarar vermediği söylenebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.