Şimdi Ara

Hızlı şarj karmaşası sona eriyor: Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo tek standarda geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hızlı şarj karmaşası sona eriyor: Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo tek standarda geçecek



    Çin İletişim Standartları Birliği, Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi gibi yerel şirketlerle birlikte hızlı kablolu şarj için yeni bir standart duyurdu. Yeni standarda Universal Fast Charging Specification (Evrensel Hızlı Şarj Spesifikasyonu) veya kısaltmasıyla UFCS adı verildi.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi, MIUI arayüzüne yeni özellik ekliyor: Pil simgesini özelleştirin



    Şu an için UFCS yalnızca 45W ve 65W olmak üzere iki güç çıkışını desteklemekte. Gelecekte, standardın halihazırda piyasada bulunan daha güçlü şarj cihazlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi bekleniyor. Önde gelen Çinli şirketlerin 2021 yazında bu şarj standardını oluşturmak için bir araya geldiği haberlere konu olmuştu. Öte yandan UFCS özellikli ilk akıllı telefonlardan birinin, Kasım ayında tanıtılacak olan Oppo Reno 9 serisi olacağı söyleniyor.



    UFCS, standardizasyonu sağlayacak



    Genel olarak konuşmak gerekirse, Çin'in hızlı şarj standartları tam bir karmaşa. Her üretici ve hatta aynı şirketin bir alt markası bile farklı bir teknoloji bulmaya çalışıyor. Oppo'da Oppo Vooc ve OnePlus'ta SuperVOOC adlı varyantı, Xiaomi'de HyperCharge, Vivo'da Super FlashCharge, Huawei ise SuperCharge ve Power Delivery kullanıyor gibi görünüyor.



    Hızlı şarj karmaşası sona eriyor: Xiaomi, Huawei, Oppo ve Vivo tek standarda geçecek



    Sonuç olarak, farklı özelliklere sahip çok sayıda hızlı şarj cihazı üretiliyor ve bu da büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Zira bir markanın güç kontrolörleri diğerinin cihazlarını doğru şekilde şarj etmeyebiliyor ve bu da pilin önemli ölçüde zarar görmesine neden olarak ömrünü azaltıyor.



    UFCS'nin uygulamaya konulması, Çin teknolojisinin hızlı şarj için uluslararası standardizasyon seviyesine getirilmesine yardımcı olacaktır. Şu anda küresel pazardaki en yaygın hızlı şarj çözümleri ABD'li Qualcomm şirketine ait.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/09/29/new-universal-fast-charging-standard-announced-china/







  • sonunda...

  • Adamlar 240w tanıttı oppoydu heralde :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Avrupa Birliği belirlerdi, zahmete girmeselermiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi zahmet. Böyle şeylerin global düzeyde bir standardı olmalı. Belki ben önceki telefondan kalma adaptörü başka bir telefonda belki de yeni telefonumda kullanmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50W, 75W, 150W vs gibi standartlar tanımlasalar da biz de hangi şarj aletini alacağımızı bilsek.
    Hem 50 bile rahat rahat yeter.
    150 de ileriye dönük yeterli bir hız sunar.

  • Çin standart belirlemeye başladı ABD bunları kovunca hepsi solup gidecek sanmıştı kendi elleriyle kendilerine rakip çıkardılar. Neymiş Çinli firmalar veri kaçırıyormuş o verilerin hepsi sana akıyordu şimdi bir kısmı hiç gelmeyecek bile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantıklı yaklaşım. umarım başarabilirler..

  • Huawei kadar berbat marka yok geçen yıl aldığım telefon sözde hızlı şarj destekli ama takınca 2.5 saatte doluyor :D . Telefon 30w destekliyor . 15 tane adaptör denedim hiç bir sorunu da yok . Ona rağmen 2.5 saat

  • En az 120w bekliyodum bu ne la 55w bunada şükür doğruda amma biraz yenilkci olmak gerek ben daha iyi bisey bekliyodum nede olsa gelismek lazim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.