Bildirim
HIZ GÖSTERGESİNDEKİ SAPMA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: B.A.L
ARKADAŞLAR ASTRA CDTİ NİN HIZ GÖSTERGESİNDE HERHANGİ BİR SAPMA VAR MI VARSA NE KADAR BİLİYOR MUSUNUZ?
megane dakinide sormuştun sanırım,neden soruyosun sırayla böyle? yanlış anlama ama gerçekten çok merak ettim valla dayanamadım sordum -
%16 :P -
aynı sorun benim arabamda da var. 90 ve üstü hızda giderken ufak tefek sarsılmalarda bile ibre oynuyor. belli bir standartı yok ama örneğin 100 ile giderken ibre sarsıntı sonrasında 90'a inip sonra düzeliyor. ve de yüksek hızlarda sürekli oluyor. daha önce bu forumda dile getirmiştimama bi cevap alamadım.
kazasız belasız sürüşler dileğiyle... -
quote:
Orjinalden alıntı: shnbrs
aynı sorun benim arabamda da var. 90 ve üstü hızda giderken ufak tefek sarsılmalarda bile ibre oynuyor. belli bir standartı yok ama örneğin 100 ile giderken ibre sarsıntı sonrasında 90'a inip sonra düzeliyor. ve de yüksek hızlarda sürekli oluyor. daha önce bu forumda dile getirmiştimama bi cevap alamadım.
kazasız belasız sürüşler dileğiyle...
arkadasın sapmadan kastı o değil yani örneğin ibre 100'ü gösterirken araç gerçekte kaç kilometre hızla gidiyor yani ne kadarlık bir sapma var demek istemiş,senin dediğin bambaşka bi olay sanırım servise bildirmelisin bunu normal değil -
oı sallanma normal ordan 1 şey çıkmaz...
her arabada belli 1 miktar sapma vardır...açıkçası %16 bana acayip çok geldi ama doğrudur aksi yönde 1 bilgim yok...yani ibre 100 gösterirken 84 ile mi gidiyor araba...??? -
Bilgi ekranındaki test modunu açınca yazan hız sanırım gerçek hız sapma ordan hesaplanabilir -
arkadaşım aslında ben bu sapma olayını hiç bilmiodum bu siteden öğrendim .ben focus hayranıydım ama göstergesinde en az yüzde 5 sapma varmış. ben de o sınıftaki araçları ve kafamdaki beğendiğim araçları soruyorum daha honda ya toyotaya filan da yazacam bu konudan -
ben astra için çok bi sapma olduğunu sanmıyorum nereden biliyosun diyeceksiniz bi seferinde rampa yukarı 110 km/saat sabit hız ile gezici radara girdim söyledikleri hızda 110 km/saat idi bir kerede GPS cihazı ile araçta hızı ölçmüştüm ibre ile aynı idi. -
% 8-9 luk bir farklılık var 90 km/h üstünde daha belirgin hale geliyor. Örneğin 190 km ile giderken göstergede 210 civarında bir hız görüyorsun. -
arkadaşlar yüzde 16 olan fark max değerdir bundan fazla sapma olmaz her araba da da aynı olmayabilir ama en fazla bu kadar olur benim tahminimce genelde bu fark yüzde 5 ile 10 arasında sonucta 1999 yılında eski kasa astralarda Fayman İnce tarafından yapılan ölcümlerde yüzde 8 lik bir fark söz konusu olmuştu buda normal karşılanıyor. -
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar ama bu sapma olayı bence çok yanlış firmalar bu yanlışı biliosa neden yapıyor peki -
arkadaşım vw de de bu sorun var yani bu yeni bir sorun değil tabiki bunu en aza indirmek için çaba sarfediyorlar ancak demek ki bu kadar mümkün oluyor günün birinde daha az hatalı göstergeler olacaktır. Nedeni bence sistemin hala elektronik degilde gergi ile çalışması. -
vw in tümünde mi var yoksa bazı modellerinde mi var opel ve vw bu iki alman nie böyle yapıyor ki hala aklım almıyor -
bu sapma tüm rabalarda var bazılarınd çok daha fazla (albea), gps navigasyonda anlık hızını en doğru şekilde görebiliyorsun ben jazz kullanıyorum ve gps in gösterdiği hızla göstergenin gösterdiği hız arasında ort. 5-8 km fark oluyor (80. km/h sonrasında) -
ya mercedesde yok mu muhakkak var arkadaşlar mesela size bir örnek lada vega da 160 km hızla giderkenki gerçek hız 130.4 ancak 180 km ile giderken hız 175 km kadar cıkıyor yani 160 dan 180 gelene kadar ibre tam 45 km hızlanması gerekiyor arba ile 160 km hemen geliyorsunuz ondan sonra bir türlü 180 gelmiyor :D
bu arada yaptığınız yol olarakta sapmalar doğal olarak oluyor mesela yüzde 1-2 arasında km ölçümü farkediyor mesela 1000 m yerine 995 metre ölçüyor bunlar normal şeyler direk digital olmadığı sürece bir çoğunda sorun var. İlk olarak full digital gösterge tempralarda ve tipolarda kullanıldı ancak onlarında sorunu bitmek bilmiyordu o yüzden elektronik göstergeler daha az tercih edilmeye başlanmıştı. Ancak son dönemlerde bir cok marka yeniden digital göstergeye geçti hiç digital gösterlerin testini okumadım. -
quote:
Orjinalden alıntı: cgr1903
ya mercedesde yok mu muhakkak var arkadaşlar mesela size bir örnek lada vega da 160 km hızla giderkenki gerçek hız 130.4 ancak 180 km ile giderken hız 175 km kadar cıkıyor yani 160 dan 180 gelene kadar ibre tam 45 km hızlanması gerekiyor arba ile 160 km hemen geliyorsunuz ondan sonra bir türlü 180 gelmiyor :D
bu arada yaptığınız yol olarakta sapmalar doğal olarak oluyor mesela yüzde 1-2 arasında km ölçümü farkediyor mesela 1000 m yerine 995 metre ölçüyor bunlar normal şeyler direk digital olmadığı sürece bir çoğunda sorun var. İlk olarak full digital gösterge tempralarda ve tipolarda kullanıldı ancak onlarında sorunu bitmek bilmiyordu o yüzden elektronik göstergeler daha az tercih edilmeye başlanmıştı. Ancak son dönemlerde bir cok marka yeniden digital göstergeye geçti hiç digital gösterlerin testini okumadım.
yeni civic te denedim sapma var :) ve bence bu bilinçli bir ayar ...
-
yeni civiclerde de varsa demek ki sağlam ibre yok :D kardeşim o yüzden kimse dert etmesin tabi kriter olarak mercedes filan bmw toyotadan bir model denemek lazım ama ben har halükarda yüzde 1-2 pay hepsinde olduğuna inanıyorum tabi yeni model araçlarda bu farklar yüzde 1-3 arasında olacaktır ancak eski model araçlarda ise 4-10 arasında değişir.Benim düşüncem böyle. -
honda forumunda yeni civiclerde sapma yok denmişti orda biri 111 km ye ayarlamış radara girmiş polisler 111 km demiş öyle dedi bana -
evt o benim :D ama daha yüksek hızlarda (200 ve üstü) bi fikrim yok ama bu 111 olayı kesinlikle doğrudur..110 milyon ceza yedim
quote:
Orjinalden alıntı: B.A.L
honda forumunda yeni civiclerde sapma yok denmişti orda biri 111 km ye ayarlamış radara girmiş polisler 111 km demiş öyle dedi bana
Benzer içerikler
- opel corsa 1.3 cdti kronik sorunlar
- opel insignia 1.6 cdti grand sport excellence yorum
- tümsekten geçerken gelen gıcırtı sesi
- opel corsa lastik basıncı
- opel astra 1.6 enjoy 111. yıl yorumları
- opel grandland 2025 fiyat
- opel fiyat listesi 2025
- opel mokka sıfır
- 2024 corsa
- opel rocks e
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X