Şimdi Ara

hisseli arsayla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bir arsada iki hissedar var diyelim. Bunlar parsel parsel bölünebiliyor mu. yani 500 m2 lik bir arsada 250 m2 si benim diğeri onun olacak şekilde. Ortaklık olmayacak herkesin şahsi olacak.

Bunun yolu varsa nasıl bir çözüm süreci oluyor.

• O tarz bir bölümlendirme (arsa içi) olamıyor. Herkesin arsanın herhangi bir konumunda hissesi kadar m2 hakkı oluyor. Arsa içi sınır çizme yok. Ancak imar müdürlüğü ile görüşüp ifraz şartlarını sorabilirsiniz ayrı 2 parsel oluşturulması için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

eyvallah sağ ol hocam. bizim diğer hissedar satamıyor da çünkü bizim hisse hacizli olduğu için. adama da üzülüyorum iyi biri de çıldıracak yakında. tek satsa satılmıyor müşteri çıktı kaç defa tüm hisseyi istiyorlar haliyle.

aslında bizim vergi borcunu ödeyecek şekilde satılır da. bu şekilde satarsak bize de borçtan dolayı kaç milyonluk yerden 1.5 milyon bile anca kalıyor. peder de satmıyor. bari herkesin şahsi yeri olacak şekilde çözümü varsa diye sorayım dedim.

• unraveling kullanıcısına yanıt
    Hocam arsanın tamamına ve tüm hissedarlara isabet eden kamu haczi gibi bir kayıt yoksa hissedar kendi hissesini başkasına satabiliyor benim bildiğim. Ama tapu kayıtlarına ve tapu müdürlüğünde birisine sormanız daha doğru olur. Bazen arsanın tamamına kamulaştırma veya borç yüzünden iki hissedara birden haciz gelebiliyor ama kişisel bir borç-alacak nedeniyle haciz ancak hissedarın payına konuluyor benim bildiğim.

• Satın kurtulun
    Hisseli yerden kimseye hicbir fayda gelmez
    Ortakli mal = çip mal
    İfraz için sartlar çok ağır oluyor genelde cok büyükse arazi beeellllkiii
    Avukata gitmeniz lazım o da beleşe ugrasmaz elbette
    En mantıklısı adam akilli bir emlakci ile satin kurtulun

• Harita mühendisliğine gidersen orada yardımcı olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

yok sadece bizde haciz evet tek satabiliyor da kimse tek hisse almaya yanaşmıyor o yüzden. biz artık bir tapu orası burası bir gidelim adam bizim yüzümüzden satamıyor. biz de mahçup oluyoruz iyi de bir adam bu zamana kadar iyi dayandı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.