Şimdi Ara

Hırsın ve Azmin Canlı Örneği Olacağıma Söz Veriyorum Size... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hiç öyle ben güveniyorum kendime yapıcam demekle olmuyo ben 11.vsınıfın ortasında başladım çalışmaya 12. sınıfta bilgisayarımı kaldırdım sonuç: dünkü sınavda mat 12 boş geo 10 boş.. ygs lys denemelerine girince görcem ben seni. lys netlerine gülmeye bile tenezzül etmedim ama ygs sosyal hedefin 32 doğruymuş sen ygs sınavında sosyale zamanının kalıp kalmayacağını düşündün mü acaba. 3 aşağı 5 yukarı değil hedeflerinin 10 aşağısı gelebilir. bu kadar abartma sonra hayal kırıklığına uğrarsın.. bu arada biraz sert olabilir kusura bakma sınav sinirim hala geçmedi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce yorumun için sağolasın. Arkadaşım ben kafama koyduysam bunu yapmaya calısacam ve fıkrımı burda arkadaslara sundum. Fikrine saygı duyuyorum. Zor bi hedef ama nie olmasın ? İmkansız mı ? Bakalım nasip göreceğiz ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olmaz o iş lys 1den anladık ki çok çalışmakla bitmiyo iş
  • bence en doğru olanı yapıyorsun bende mezuna kaldım hedefim cerahhpaşa. olmaz diye bir şey yok biz önce kendimize inanalım yaparız ayrıca her sene onca mezun iyi dereceler yapmıyor mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk12

hiç öyle ben güveniyorum kendime yapıcam demekle olmuyo ben 11.vsınıfın ortasında başladım çalışmaya 12. sınıfta bilgisayarımı kaldırdım sonuç: dünkü sınavda mat 12 boş geo 10 boş.. ygs lys denemelerine girince görcem ben seni. lys netlerine gülmeye bile tenezzül etmedim ama ygs sosyal hedefin 32 doğruymuş sen ygs sınavında sosyale zamanının kalıp kalmayacağını düşündün mü acaba. 3 aşağı 5 yukarı değil hedeflerinin 10 aşağısı gelebilir. bu kadar abartma sonra hayal kırıklığına uğrarsın.. bu arada biraz sert olabilir kusura bakma sınav sinirim hala geçmedi..

+1
  • çok bilinen bir hikaye ama paylaşmak istedim:

Kurbağalar bir gün yarışma düzenlemiş. Hedef; çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmakmış. Bir sürü kurbağa da arkadaşlarını seyretmek için toplanmış ve yarış başlamış.Gerçekte seyirciler arasında hiç biri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş.Sadece şu sesler duyulabiliyormuş: ''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''
    Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayınca teker teker yarışı bırakmaya başlamışlar. İçlerinden sadece bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş. Seyirciler bağırmaya devam ediyorlarmış:''Zavallılar! hiç bir zaman başaramayacaklar!''
    Sonunda bir tanesi hariç, hepsinin ümitleri kırılmış ve bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içerisinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş;''Bu işi nasıl başardın?'' diye.O anda farkına varmışlar ki; Kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

herkes her şeyi söylüyor 1 sene dişini sık ve istediğini al... hayalini gerçekleştiremeyeceğini söyleyen söz ve kişilere karşı hep sağır ol. Olumsuz düşünen insanları duyma!…

• Ulan adamın hevesini neden kırıyorsunuz. Bende çok çalıştım dersanelere gittim o kadar emek verdim fedakarlık yaptım. Sonuç ne oldu koca bir hüsran. Sınav zordu kolaydı öyle veya böyle bahanelerin bir önemi yok. Ama bu sene temeli aldık. Bir sene daha "bıkmadan usanmadan düzenli bir şekilde" çalışılırsa yapılır. Arkadaşım sen bildiğin yoldan devam et. Hevesini sakın kırma. Kendine bir "hedef" koy ve o yolda ilerle. Hiç kimsenin moralini bozmasına izin verme. Emin ol başaracaksın.
  • beni dinlersen eğer.kidinleyeceğini dşünüyorum.burdaki olumsuz yorumların hiçbirini kaale alma derim.nedeni de tüm yorumların(doğal olarak) eğer içermesinden dolayı."eğer yapamazsan..." "eğer sınavda heyecanlanırsan.." "eğer zmanı yetiştiremessen.." vb. tüm bunların yaşanıp yaşanması senin elinde.sınavda zamanın yetsin mi istiyorsun ona göre çalışıcaksın."turlama tekniği" denen bişey var.onu uygula."sınavda arka arkaya 2 zor soru görüp moralin mi bozuluyor.ozaman kendini mental olarak daha iyi durumda tutman gerekicek.burda sorman gereken soru şu.kazanamadığın yıl kapasitenitam anlamıyla kullandın mı cevap hayırsa kal mezuna.sonra niye kulanamadığı sor bunun cevapları sonucu o etmenleri devre dışı bırak.ve kendini derslere ver.hedeflerin yüksekmiiş.ki bu çok iyibir şey hedefi ne kadar yüksek tutarsan o kadar iyi.

edit:"çok çalışmayla olmaz"."o kadar çalışırsın sonra emeklerin uçup gider" minvalinde cümleler kuranları da sakın dinleme.ösym nin hala sınavlarda sadece bilgi ölçtüğünü zannedenler var.adamlar basbas bağırıyorlar.yaptıkları sınavlarda bunun bir göstergesi.sınavı kazanmak istiyorsan
    1-duygu kontrolü
    2-zaman kontrolü
    3-okuduğu anlama(orjinal sorular için)
    4-düzenli çalışma

sıralama aynen bu şekildedir.okuyanlar hak verecekti,r.dershanelerde ne arkadaşlarımız vardı.denemelerde yaardıran ama gerçek sınavda büyük hüsrana uğrayan.artık anlayın ösym malesefki böyle bir kurum bilgiden önce baktıkları kıstaslar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimar*ugur -- 17 Haziran 2013; 19:06:49 >

•  Hırsın ve Azmin Canlı Örneği Olacağıma Söz Veriyorum Size...
  • Sağlam çalışırsan bu senekinden daha iyi alacağına eminim , ama yanılgıya düştüğün bir nokta var , o konuda seni düzeltmek istiyorum.O senin 4 senedir çalışıyorda falanda filanda dediğin insanların sayısı o kadar az ki , her ilçede 2-3 tane vardır en fazla , onun dışında en çalışkanı bile sadece iki senedir çalışıyor ve ilk 20 bin sadece son sene çalışıp orada da ödevleri yarım yamalak yapan insanlarla dolu.
    Diyeceğim odur ki kendini kandırma sakın o insanlar çok fazla çalıştı ben az çalıştım diye.
  • Benimde 3 senem. 2014'te berabeeriz takip.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @jo_be ; yorumun için sağol hocam. fikrine saygı duyuyorum. ama bu fikrimi değiştirdiğim anlamına gelmez.

@x-y ; hocam hikayen için teşekkür ederim. bilmiyordum bu hikayeyi ilk kez okudum ve doğru yolda olduğumu anladım.
    ve umutsuzluğa kapıldığım zamanlar okuyacağım bi hikaye

@bberkaay ; hocam sağolasın hiç hevesim kırılmıyor daha çok beni kamçılıyor. bende senin gibi düşünüyorum ilk sene benim için temeldi ve yanlışları mı gördüm. bu sene doğru yoldan gidersek nie olmasın ? demi..

@mimar*ugur ; tavsiyelerin için çok çok sağolasın hocam bunları dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.

@hasreyt ; caps için sana minnettarım dostum sağolasın

@erayyirik ; aslında doğru söylüyosun hocam. ama bu beni daha çok gaza getiriyor. mesela adam o kadar uzun süre çalışmış ben bu kısa sürede onun yanındayım diyebilmek bendeki özgüveni ve hırsı tavan yapar..

@Zen Man ; tamam dostum rakip deil dost olmak dileğiyle başarılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novarolife -- 17 Haziran 2013; 20:53:11 >

• Güncellendi.
  • 130.000 ile bir yere yerlesmekle 50.000 ile yerlesmek ayni. 2sinde de uni ayari hemen hemen aynidir sadece sehir vs farkeder. O kadar calismayi okulda yapar baska okula gecersin. Ayrica tabanin yoksa uzerine birsey koyamazsin zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.