Şimdi Ara

Hiremco Zapper HD Uydu Alıcısı Sorunları ve Çözümü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
7
Favori
33.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aylardır 60 liralık cihaz için neyin tantanasını yapıyorsunuz ? hdmi çıkışlı monitörüm için almıştım tv ye dönüştürdüm monitörü çatır çatır izliyorum kanalları sırası bozulursa da bozulsun (şu ana kadar bir kere bozuldu ) bu fiyata çok iyi bir şey beklemek kafadan hata zaten beğenmiyorsan da o zaman kıyacaksın parana arkadaş...
  • Doğru söze ne denir
  • Yanlis konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidian -- 18 Mayıs 2016; 20:50:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazi az once aldim. Calistirdim. Tkgs ile kanal guncellemesi yapayim dedim. Cat kapandi. Daha da acilmiyor. Elektrik bile gelmiyo sanki. Plus olan model. Ne yapayim? Parcalamamak icin kendimi zor tutuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexTR -- 4 Haziran 2016; 13:43:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyseki kurtarma yazılımıyla düzeldi. Hdmi kablosunun kısalığıyla, az önce yaşadığım sorunla bu alıcının ömrünü pek uzun görmüyorum açıkçası. Antipati depoladı benim için.
  • Hiremco zapper hd cihazım arıza yapmıştı. Servisten geldi tv ye bağladım fakat sürekli cihaz kilitleniyor. Kanal geçişi yaparken yada bir kanalı seyerederken olabiliyor. V5 ve v7 sürümünü yükledim sorun devam ediyor. Tavsiyesi olan var mı?
  • Tkgs güncelleme yapmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar...uydu alıcılarınızın sorunları için allah size sabır versin...
  • Arkadaşlar bu cihazda (plus olmayan) kendimiz pcde düzenlediğimiz kanal sıralamasını aktarabiliyormuyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende zapper hd 2 uydu alıcısı var.cihaz kilitlendi.kumanda etmiyor.üzerindeki düğmelerde çalışmıyor.kumandayı test ettim sağlam.cihaz açılıyor ancak trt 1 hd'de öyle kalıyor.zapper hd'nin kurtarma yazılımlarını denedim olmadı.acaba zapper 2 hd'nin kurtarma yazılımı yada başka yapabileceğim bir işlem varmıdır.

    not:cihaza yanlışlıkla hiremco zapper 2 hd'nin güncellemesi yerine hiremco zapper hd'nin güncellemesi yüklemiş kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aloneman1982 -- 1 Kasım 2016; 15:16:58 >
  • Arkadaslar gercekten yardima ihtiyacim var.Bina merkezi sistem,orjinal sekliyle yerel kanallar sifresiz normal bir sekilde ama sinyal sifir.Ben 4a uyduda arayma yaptigimda ise trt haric diger kanallar hep sifreli gorunuyor.Sinyal de geliyor bu sekilde ama sifreli oldugu icin de acilmiyor.
    Sorun ne ile ilgili olabilir acaba?Receiver,anten vb.
    Bu arada binadaki gorevli filan turksati sorunsuz kullandigini soyluyor.

    Edit:Evde internet de yok yani uydu alicisi aldigim haldeki gibi.Herhangi bir guncelleme yapmadim.Tkgs de hata veriyor zaten guncellerken.
    Cevaplarsaniz cok sevinirim gercekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elano68 kullanıcısına yanıt
    cihazı fabrika ayarlarına döndürün sonra ayarlardan uydu silme bölümünden türksat4a yı silin sonra ayardan yeni uydu ekleyin ismini türksat yada nasıl isterseniz yazın ve kanal arama frekansı olarak 12380 V(Dikey) 27500 ve 12423 H(Yatay) 30000 u kayıtedip ekleyin ve sonra kanal arama ayarlarından şebeke arama açık olsun böyle bir deneyin yada lnb ayarlarınada bakın lnb 1 2 yada 3 gibi deneyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertGüzel -- 2 Kasım 2016; 21:31:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airtime


    quote:

    Orijinalden alıntı: substar

    Bu cihazı aldığım güne resmen lanet ettim. Hangi yazılımı yüklediysem cihazın problemlerini çözemedim. Firma 8 tane yazılım çıkarmış hala basit bir kanal sıralaması bozulmasını çözemedi. Ben bir çok yazılımı denedim fakat sonuç alamadım. Buradaki arkadaşlar v8 le sorunun çözüldüğünü söyleyince bir hevesle yeni çıkan v8 yazılımını yüklemeye koyuldum. Cihazdaki yükleme barı doldu ama yeniden başlatmadı. Birkaç saat bekledim ama nafile cihaz çökmüştü. Firmayı aradım fakat 2-3 aylık cihazın arkasında durmadılar. Suçu bana atmaya kalktılar. Ne yapacağız dedim bana kargo ücretini ödeyip bize gönderin dediler. Gidiş 20tl geliş 20tl zaten etti 40tl. Astarı yüzünden pahalıya geliyor anlayacağınız. Bu cihazı almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem üstüne biraz para koyup başka bir uydu alıcıya yönelin.

    Cihazda kronik sorun var sebebi bu. V5 V7 V8 fark etmez ama en stabil çalışanı V5 yazılımı. Diğerlerinde kanal sıralaması ve ayarlar her açılışta bozulurken V5 yazılımında daha fazla dayanıyor.

    Hiremco köklü ve iyi bir firma ama bu modeldeki sıkıntıları çözemedi. Plus modeli sorunsuz çalışırken ucuz olan bu türevi çok sıkıntılı. Ben az an 5 farklı model Hiremco kullandım hiçbirinde bu tip kronik sorunlara rastlamadım. Bu cihaz ilk çıktığı zamanlar uydu işi yapan arkadaşlara bir teklifim olmuştu bunu tekrar yineleyeyim. Elinizde 10 cihaz varsa hepsini açın ve kurulum yapın sonra birkaç kez cihazı on/off anahtarından kapatın veya fişten çekin bakalım kaç cihazda kanal sıralaması ve ayarlar bozulacak demiştim. Buna yanaşan olmamıştı çünkü sonucu biliyorlar. 10 cihazdan en az 5 tanesinde her açılışta ayarlar ve kanal listesi bozuluyor, hangi yazılımı kullanırsanız kullanın çare olmuyor.

    Cihazın görüntü kalitesinde, çalışmasında, kanal aramasında, TKGS ayarlarında hiçbir sorun yok ama kanal sıralaması ve ayaları kaydetme konusunda yazılımla çözülemeyen kronik bir sıkıntısı var. Bunu inkar edip insanları bu cihaza yönlendirmek kul hakkına girer bu sebeple insanlar gerçeği bilsin ve ona göre tercih yapsınlar.

    Cihazı sadece Türksat uydusunda, TKGS açık ve TKGS sıralamasına uygun olarak kullanacaksanız sorun olmaz. Çünkü her açılışta fabrika ayarlarına dönse dahi zaten TKGS listesini kontrol edip güncelleyeceği için TKGS ne veriyorsa onu kullanabilirsiniz. Ancak TKGS kapanır ve kendi kanal listenizi yaparsanız bu liste fazla dayanmayacaktır. Ben ayar yapmam TKGS ne veriyorsa onu kullanırım ve Türksat dışı beni ilgilendirmez diyenler için hala en iyi alternatiflerden birisi ancak kendi listesini yapmak isteyenler ve farklı uyduları tercih edecekler için hatalı bir tercih olacaktır.

    sizin bahsettiğiniz sorunu anlatmaya çalıştım yukarıdaki birkaç mesajımda TAM olarak.
    Arkadaşların birkaçı fatihmc de buna dahil TKGS ayarlarından OFF yaparak halledebilirsin diye mesajlar attılar, ancak asıl sorun bu değildi, asıl sorun bana göre sizin TAM olarak bahsettiğiniz CİHAZI AÇ/KAPA düğmesinden birkaç defa (ki ben 1 kez bunu yaptığımda cihazın ayarları, kanalları değişiyor, favori kanallar gidiyor)

    -Sorunu kronik bir sorun ve ben ZAPPER PLUS HD marka/model cihazımda TKGS ayarlarını kapalı yaptığım halde sorunu çözememiştim, şimdi sizin anlatımınız ile SORUNUN KRONİK BİR SORUN olduğunu anladım.
    - Sıkıntı BENDE değil CİHAZDA imiş. Ben pimpirikli olduğum için evden çıkarken bütün elektrikli cihazların fişlerini çıkartırım ve doğal olarak HİREMCO ZAPPER PLUS HD olan cihazın da fişini çekip evden ayrılıyorum, ancak geri döndüğümde tv yi açtığımda cihazın bütün ayarlarının gittiğini, kanalların sıfırlandığını görüyor ve kahroluyorum, şimdilik sorunu kafamda (pimpirikliğimi törpüledim) hallettim. artık cihazın FİŞİNİ ÇIKARTMIYORUM.
    - Sağol HİREMCO bir daha kapından geçmem kolay kolay.




  • MertGüzel M kullanıcısına yanıt
    Olmadi hocam ne yazikki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu cihazın sitesinde loader programı var.bu program nasıl kullanılıyor acaba.sitesinde tek açıklama yok.madem koymuşsun bir açıklama yap.bu firma ile ilgili kafamda soru işaretleri vardı.geçende firmayı arayıp numaradan cihazım bozuldu dedim.adamlar kargo parasını öde bize gönder diyor.bulunduğum yerden kargo göndersem 20-25 lira.oldu canım senin kıytırık 50-55 liralık cihazını birde cebimden para ödeyip göndereyim sana.adam gibi ürün yap önce.8 güncelleme yapmışsın cihaz halen sorunlu.buradan hiremco alacaklara söylüyorum.paranızı çöpe atmayın.
  • asivemavi1453 A kullanıcısına yanıt
    asivemavi1453

    HIREMCONUN ARAS KARGO ILE ANLASMASI VARDIR UCRETSIZ GONDERIYORSUNUZ VE YAPILDIKTAN SONRA UCRETSIZ GONDERIYORLAR

    KIM ILE GORUSTUYSENIZ YANLIS BILGI VERMIS
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmc

    asivemavi1453

    HIREMCONUN ARAS KARGO ILE ANLASMASI VARDIR UCRETSIZ GONDERIYORSUNUZ VE YAPILDIKTAN SONRA UCRETSIZ GONDERIYORLAR

    KIM ILE GORUSTUYSENIZ YANLIS BILGI VERMIS

    0216 435 7048'i aradım.ilk aradığımda telesekreter felan derken bayan açtı telefonu ve sorunum için yanılmıyorsam 115!i tuşlamamı söyledi.teknik destekten biriydi bunu söyleyen.bende sizin gibi düşündüm ve info@merihvideo.com.tr'ye mesaj yolladım.cevap yine aynıydı.yaklaşık 6 yıldır next ye 5000 fta plus kullanıyorum.hiç sorun yaşamadım.onların sitesinde editör programı var.adamlar bunun nasıl kullanılacağını resimlerle açıklamış.bu işten anlamayan biri bile kolaylıkla bu işlemleri yapabilir.ancak hiremconun verdiği loader programının nasıl kullanılacağını anlatmamışlar.aslında araştırdım hiç biyerde açıklama yok.ayrıca bendeki hiremco zapper hd'de rs232 girişi yok.yani pc'ye nasıl bağlantı yapıcam.bunun açıklamasıda yok.2 hafta önce arkadaşıma gittigidiyordan zapper hd 2 aldım.aslında cihaz haziran 2016 güncellemesiyle birlikte geldi.ancak kanal geçişleri çok yavaş olduğu için sitesinden v1 ağustos güncellemesini indirdim.yükleme yaparken elektrik kesildi ve cihaz açılmadı.cihazın şu anda power ışığında yeşil yanması gerekirken kırmızı yanıyor.cihaz açılıyor ve trt 1 seyrediliyorum.ancak ne kumanda çalışıyor nede cihazın üzerindeki tuşlar çalışıyor.zapper hd'de kurtarma yazılımı var ancak zapper 2'de yok.bu cihazı kurtarmak için kurtarma programı olması lağzım ki o yok.güncellemeyi kurtarma programı gibi cihaz açılırken yüklemem lağzım ki ikisinin uzantısı farklı olmuyor.son olarak cihazı pc ile yüklemem lağzım.cihazın rs232 çıkışı yok.bilgisayara nasıl bağlıyacam.e öyle olmuyor böyle olmuyor.kargo parasını ver gönder bize.neyse ben next'i arkadaşımda 15 yıllık sunny marka uydu cihazını kullanmaya devam ediyor.55-60 liralık mal ne bekliyorsun diyenler var.benim derdim ürünün fiyatı değil firmanın ürettiği malın arkasında durmaması.durmazsan dandik çin malıyla aranda ne fark kalıyorki o zaman.




  • asivemavi1453 A kullanıcısına yanıt
    asivemavi1453

    1-- bende sizin gibi düşündüm DEGİL bulundugun yerde yakın servıs yoksa

    HIREMCONUN ARAS KARGO ILE ANLASMASI VARDIR UCRETSIZ GONDERIYORSUNUZ VE YAPILDIKTAN SONRA UCRETSIZ GONDERIYORLAR

    KIM ILE GORUSTUYSENIZ YANLIS BILGI VERMIS

    2--cıhazda tkgs ve coklu tasıma vardır

    3-- hiremco zapper hd'de rs232 girişi yok çunku kurtarma usbden atılıyor

    http://hiremcoteknik.com/hiremco-zapper-hd/

    ZapperHD-force-v2.rar veya ZapperHD-force-v3.rar ındırıp deneyeceksın

    olmazsa ya yakın servıs bulup gotureceksın yada fırmaya kargoluyacaksınız

    4-- zapper hd 2 kurtarma yazılımı yapılmamıs fırmaya kargoluyacaksınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmc

    asivemavi1453

    1-- bende sizin gibi düşündüm DEGİL bulundugun yerde yakın servıs yoksa

    HIREMCONUN ARAS KARGO ILE ANLASMASI VARDIR UCRETSIZ GONDERIYORSUNUZ VE YAPILDIKTAN SONRA UCRETSIZ GONDERIYORLAR

    KIM ILE GORUSTUYSENIZ YANLIS BILGI VERMIS

    2--cıhazda tkgs ve coklu tasıma vardır

    3-- hiremco zapper hd'de rs232 girişi yok çunku kurtarma usbden atılıyor
    http://hiremcoteknik.com/hiremco-zapper-hd/

    ZapperHD-force-v2.rar veya ZapperHD-force-v3.rar ındırıp deneyeceksın

    olmazsa ya yakın servıs bulup gotureceksın yada fırmaya kargoluyacaksınız

    4-- zapper hd 2 kurtarma yazılımı yapılmamıs fırmaya kargoluyacaksınız



    1-tabiki sizin ne düşündüğünüzü bilemem.ücretsiz kargo dediniz bende böyle düşündüğümü belirttim.mail attım dedim.ısrarla kargo ücretsiz diyorsunuz.dediğiniz gibi olabilir.ancak bende hem telefonda hemde mail yoluyla mesaj attığımda böyle söylediler.neden yalan söyleyeyim.
    2-cihazda olan tkgs'de sorunlar var.çoklu taşımayı ben göremedim.tek tek taşımada çok uğraştırıyor.
    3-zapper hd'de rs232 girişi olmadığını zaten söyledim.bununla ilgili sıkıntımda yok.benim söylediğim loader programı koymuşlar pc'den güncelleme için.rs232 girişi olmayan cihazı bilgisayara bağlayamıyacaksak neden loader programı var.birşekilde bilgisayara bağladık hadi neden loader programı nasıl kullanılacağını yazmamışlar.güncellemeleri usb'den yapıyorum.ancak 8 tane güncelleme çıkartıp halen sorunları çözememişler.
    4-kurtarma programı var demedim.hani kurtarma programını usb'ye atıyoruz.sonra cihazı yeniden başlatıyoruz.sonra cihaza yükleniyor bu force.upg dosyası.böylece cihaz kurtarılıyor.işte bende güncelleme dosyasıda böyle yüklenebilse keşke dedim.
    5-hiremco zapper hd 2 için aradım adamları bu sefer.bana flash'ın tekrar yazılması gerektiğini bunun için kargo ücretini benim tarafımdan ödenerek çekmeköydeki adreslerine göndermem gerektiğini söyledler.bakın yeniden tekrar ediyorum kargo ücretini benim tarafımdan ödenerek.hatta mail attım.verilen cevap bu.

    (Ürününüzün çalışır hale gelebilmesi için flash entegresi tekrar yazılması gerekmektedir.Bunun için ürününüzü Açık adres ve telefon bilgileriniz ile birlikte Kargo ücretini ödeyerek Merkez servisimize gönderebilirsiniz.

    Saygılar.


    Adres:

    Merih video işletmeleri ltd. şti.

    Ömerli mah.Beykoz cad. no:10

    Çekmeköy/İstanbul)


    mailide yazan bu.önceki mesajımda yazdığım gibi güncelleme yaparken elektrik kesildiğini ve cihazın sorununu söylemiştim.bana verilen cevap bu.isterseniz mailin aslını gönderebilirim size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asivemavi1453 -- 8 Kasım 2016; 16:17:50 >




  • Arkadaşlar, bu cihazı annem için aldık. Yalnız yaşayan, 87 yaşında bir insan.
    Tek arkadaşı da TV.

    Cihaz yeni ve garanti kapsamında. Ancak bir sorunumuz var.
    Zaman zaman Sinyal Yok uyarısı veriyor. Uydu alıcısının
    ön panelinde yeşil ışık yanmıyor.
    Kısacası TV yayını gelmiyor.

    Apartmanda genel bir sorun olmadığını öğrendim.

    Annemin uydu alıcısı bazen kendi kendine düzeliyor.
    Ama sıklıkla arızalı. Görevini yapmıyor.

    Uydu alıcısından hiç anlamayan biriyim. Kablo TV kullanıyorum çünkü.

    Ne yapmam gerektiğini tane tane anlatabilir misiniz?

    İlk mesajda bahsi geçen kurtarma yazılımını USB'den yüklemek derdimize çare olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.