Şimdi Ara

Hipernet ne oluyo ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ttnet kullanıcısıyım paketim 16mbit 75 gb Akk.Ama bana gelen hız 12-13 mbps , Akk 'den sonra 2.6 mpbs.Ben ADSL kullandığımı sanıyordum ama biraz önce Ttnet'den altyapı sorguladım.Adresinizde Hipernetden faydalanabilirsiniz diyo.Ben şu anda ADSL mi kullanıyorum yoksa Hipernet mi ? Hipernetin Adsl'den farkı nedir ? Hipernet varsa adresimde Fiberde var mıdır ? thanks:.



  • Hipernet fttc(fiber to the cabin) yani saha dolabına kadar fiber hat geliyor ve adslde kullanılan aynı telefon altyapısı ile evlere dağıtılıyor. Adı sanıldığının aksine hipernet değil Vdsl2 dir. Saha dolabına uzaklığınıza göre 100mbite kadar internet alabilirsiniz. Kullanabilmek için Vdsl2 modeme ihtiyacınız vardır. Fiber internet genede olabilir ancak adresi doğru seçtiğinizde direk fibernet yazması gerek. Aynı altyapı ile adslde kullanılabilir yani siz adsl kullanıyorsunuz. Vdsl2 teknolojisi ile 300mbit simetrik hizmet alınabilir ancak ülkemizde değil bunun için 30b kanalını çalıştırabiliecek port ve dslam gerekir. Bu (https://siparis.vodafone.net.tr/Query/FiberAvailable ) linkten adres ile sorgulama yaparak en fazla kaç mbit alabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eklemeyi unuttuğum veya başka merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz. Ha şunuda unutmamak lazım bu paketlerin minimum upload değerleri 2mbit 3 veya 4 mbit alabilenlerde var ancak resmi bilgi (turk telekom) 2mbit. Altyapı (yanlış bilmiyorsam) tamamen türk telekom tekelinde.




  • @ibra012
    hipernet yani asıl teknolojik ismi olan vdsl2,bi nevi çakma fiber internet diyebiliriz.
    bölgendeki saha panosuna kadar gelen fiber internet,aynı panodan evlere klasik bakır telefon kabloları ile ulaşır.

    bağlı bulunduğun telekom panosuna uzaklığınla orantılı olarak alabileceğin maximum hız değişkenlik gösterir..
    panoya 0-200 metre mesafede olanlar 100 mbit civarı hız alabilirken,1000 metre uzaklıktaki vatandaş 24 mbite talim ediyor.

    bu teknoloji için ayrıca vdsl2 destekli modem alma şartıda var maalesef ve en uygun modemler 150 liradan başlıor.

    bu arada şu an ki kullandığın adsl hız değerlerin son derece normal.merkezden 16 mbit gönderilir ama mesafe-ve kablodaki kayıplarla modemine 13 mbit civarı gelir..ayrıca upload hızında 0.85 geçmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.