Şimdi Ara

Hint bülbülü odaya salınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
30.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler komşu 1 tane hint bülbülü verdi (2.geliyor birkaç güne) bunlar odaya salınabilir mi muhabbet kuşu gibi yoksa kafeste kalmaları iyi mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hint Bülbülleri: Odaya Alınabilir mi?

Hint bülbülleri, büyüleyici ötüşleri ve canlı renkleriyle bilinen popüler evcil kuşlardır. Ancak, bu kuşları odaya almayı düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli hususlar vardır.

Hint Bülbülleri Ele Gelir mi?

Hint bülbülleri, vahşi doğada bulunup evcilleştirilen kuşlardır. Bu nedenle, tamamen ele gelmeleri mümkün olmayabilir. Ancak düzenli olarak elle beslendikleri ve onlarla ilgilenildikleri takdirde, zamanla daha uysal hale gelebilirler.

Hint Bülbülleri Tek Yaşar mı?

Hint bülbülleri, sosyal kuşlardır ve genellikle çiftler veya küçük gruplar halinde yaşarlar. Bu nedenle, tek başına bir Hint bülbülü edinmek önerilmez. Yalnızlık çekmeleri ve sağlık sorunları yaşamaları muhtemeldir.

Hint Bülbülleri Ele Alışır mı?

Hint bülbülleri, nazik ve hassas kuşlardır. Ani hareketlerden veya gürültüden korkabilirler. Onları dikkatlice ve nazikçe tutmanız önemlidir. Kafeslerinden çıkardığınızda, tüylerini yolmamaları için kanatlarını nazikçe tutmalısınız.

Hint Bülbülleri Fiyat

Hint bülbüllerinin fiyatı, türüne, yaşına ve evcillik düzeyine bağlı olarak değişebilir. Genellikle 500 TL ile 2.000 TL arasında bir fiyata bulabilirsiniz.

Hint Bülbülleri Karanlıktan Korkar mı?

Hint bülbülleri gece kuşları değildir ve karanlıktan korkarlar. Onlar için rahat ve güvenli bir ortam sağlamak için geceleri kafeslerini örtmeniz önemlidir.

Hint Bülbülleri Ele Gelir mi?

Evet, düzenli olarak elle beslendikleri ve onlarla ilgilenildikleri takdirde Hint bülbülleri daha uysal hale gelebilirler. Ancak, tamamen ele gelmeleri mümkün olmayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: EminJan

quote:

Orijinalden alıntı: berke1235

Beyler komşu 1 tane hint bülbülü verdi (2.geliyor birkaç güne) bunlar odaya salınabilir mi muhabbet kuşu gibi yoksa kafeste kalmaları iyi mi

Biraz geç bir cevap olacak ama yinede yardımcı olayım.
    1. hint bülbülü değil zebra ispinozudur o kuşların gerçek ismi.
    2. olarak odaya salınmamalı,zebra ispinozları her ne kadar insanların hareketlerine alışabilselerde tam olarak evcilleşemezler. Doğal olarak odaya saldığınızda korkarak uçacaklardır sağa sola çarpıp kendilerini yaralama hatta öldürme ihtimalleri yüksek. Bu kuşların bünyeleri zayıftır odaya saldığınızda korkup kendini zorlayarak uçarsa kalbi dayanamayıp tak diye yere çakılabilir bile. Kafesinde durması en iyisi yani.

Tamam teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Beyler komşu 1 tane hint bülbülü verdi (2.geliyor birkaç güne) bunlar odaya salınabilir mi muhabbet kuşu gibi yoksa kafeste kalmaları iyi mi

Biraz geç bir cevap olacak ama yinede yardımcı olayım.
    1. hint bülbülü değil zebra ispinozudur o kuşların gerçek ismi.
    2. olarak odaya salınmamalı,zebra ispinozları her ne kadar insanların hareketlerine alışabilselerde tam olarak evcilleşemezler. Doğal olarak odaya saldığınızda korkarak uçacaklardır sağa sola çarpıp kendilerini yaralama hatta öldürme ihtimalleri yüksek. Bu kuşların bünyeleri zayıftır odaya saldığınızda korkup kendini zorlayarak uçarsa kalbi dayanamayıp tak diye yere çakılabilir bile. Kafesinde durması en iyisi yani.

Tamam teşekkür ederim

rica ederim herhangi bi sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım dostum.

Tamam dostum sağ ol şimdiden

• quote:

kardeş ben hint bülbülleri ile başımdan geçen olayı anlatayım sen karar verirsin artık odanın içine salıp salmamayı.
    öncelikle bende bir dişi bir erkek olmak üzere iki adet hint bülbülü vardı. birde muhabbet kuşu vardı. biz hepsini salardık bülbüller hiç öyle korkmazdı aynı muhabbet kuşu gibi gelip üstümüze bile konarlardı.bir gün dişi hint bülbülü hastalandı ve öldü. bizde kalan erkek hint bülbülünü saldık dışarı. akşam eve geldim yatağa yattım birde baktım bizim bülbül geri gelmiş :D sonra ertesi gün yine saldık yine akşam geri gelmiş. ben kafesini filan tekrar kurdum yem koydum gelip gelip yiyordu ordan. gündüzleri evin dışında takılıyordu akşam olunca yatmak için benim odaya geliyordu :D biz yazın akşam yemeklerini evin önünde yeriz bülbülde her akşam yemeğinde yanımıza geliyor sonra bizle beraber eve çıkıyordu. bir gün bütün pencereler kapalı kalmış sabah baktım bizim ülbül bülbül balkonda kapıyı açtım girdi içeri yemini yedi geri çıktı ve bir daha geri gelmedi. yani hint bülbülleride en az muhabbet kuşları kadar insanlara yakınlık gösterebiliyorlar. yada enazından bizimki öyleydi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: 21indeyim

quote:

kardeş ben hint bülbülleri ile başımdan geçen olayı anlatayım sen karar verirsin artık odanın içine salıp salmamayı.
    öncelikle bende bir dişi bir erkek olmak üzere iki adet hint bülbülü vardı. birde muhabbet kuşu vardı. biz hepsini salardık bülbüller hiç öyle korkmazdı aynı muhabbet kuşu gibi gelip üstümüze bile konarlardı.bir gün dişi hint bülbülü hastalandı ve öldü. bizde kalan erkek hint bülbülünü saldık dışarı. akşam eve geldim yatağa yattım birde baktım bizim bülbül geri gelmiş :D sonra ertesi gün yine saldık yine akşam geri gelmiş. ben kafesini filan tekrar kurdum yem koydum gelip gelip yiyordu ordan. gündüzleri evin dışında takılıyordu akşam olunca yatmak için benim odaya geliyordu :D biz yazın akşam yemeklerini evin önünde yeriz bülbülde her akşam yemeğinde yanımıza geliyor sonra bizle beraber eve çıkıyordu. bir gün bütün pencereler kapalı kalmış sabah baktım bizim ülbül bülbül balkonda kapıyı açtım girdi içeri yemini yedi geri çıktı ve bir daha geri gelmedi. yani hint bülbülleride en az muhabbet kuşları kadar insanlara yakınlık gösterebiliyorlar. yada enazından bizimki öyleydi :D

Kararsız kaldım bak şimdi

• Benim bir tane muhabbet kuşum var.Yazın almıştım şu an insan gibi evin bireyi oldu :) Eş almıştım eşi kaçtı.Daha da almadım.Zebra ispinozu da almak istiyorum aslında.Fakat bunlar fazla ürüyormuş.Yuvalık almasak yine de ürerler mi? Muhabbet kuşuyla bir sorun yaşarlar mı? Ha bi de çok ötüyorlar mı? :)
  • Aynı kafeste beslerseniz yada yanyana gelecek durumda olurlarsa evde salma durumunda filan sorun yaşayabilirsiniz.

Hint bülbüleri gerçek ismi Zebra ispinozlarıdır ve üremesini istemiyorsanız yuvalık takmazsınız olur biter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam arkadaşlar benim 4çift hint bülbülüm vardı ama biri öldü
    geriye 1 çift ile 1erkek kaldı yanlızlık çekmesin diye kafeslerini
    birleştirdim aradan 2-3 gün sonra dişi 1adet yavruladı yavruda
    ilk başlarda birşey yoktu aradan 3-4 gün sonra yavrunun boy-
    nunda şişlik oluştu yavru yaşıyor ama boyn kendisi kadar şiş
    annesi yeni yemek yedirdiği içinmi öyledir yoksa yavruda bi
    sıkıntımı var cevap verirseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Minecraftt

Selam arkadaşlar benim 4çift hint bülbülüm vardı ama biri öldü
    geriye 1 çift ile 1erkek kaldı yanlızlık çekmesin diye kafeslerini
    birleştirdim aradan 2-3 gün sonra dişi 1adet yavruladı yavruda
    ilk başlarda birşey yoktu aradan 3-4 gün sonra yavrunun boy-
    nunda şişlik oluştu yavru yaşıyor ama boyn kendisi kadar şiş
    annesi yeni yemek yedirdiği içinmi öyledir yoksa yavruda bi
    sıkıntımı var cevap verirseniz sevinirim

Ambarıdır o.

• benimde hint bülbülüm var yani zebra ispinozu ve ben kafesin kapısı açıyorum çok güzel uçuyor hiç rahahtsız etmiyorum daha sonra kendi kafese giriyor hatta ben muhabbet kuşu ile birlikte besliyorum...hiç uğraşmıyorum ikiside çıkıyolar sonra kendileri giriyorlar...gönül rahatlığıyla bırakabilirsin...bende korkuyodum bırakmaya birşey olacak mı ? diye hayır hiç bişi olmuyor...
  • Selam Arkadaşlar size iki hint bülbülüyle yani zebra ispinozu ile sorum olacak
    1.ilk olarak benim bir erkek kuşum vardı. yaklaşık 2 hafta kadar tek kaldı sonra yanına bir dişi aldım. erkek kuşum bana alışmıştı benden korkmuyordu. dişiyi alınca erkek kuşta korkmaya başladı. forumlara baktım yeni gelen kuşun korkması normalmiş yeni bir ortama gelmiş diye. kuşlarım neden korkuyor . alışması için nelere yapabilirim .
    kafeste yeminden vitaminine her şeyi tamam . yeni gelen kuş bi köşeye girip hiç çıkmıyor dün aldım ,bügün içte biraz yem yedi biraz su içti . şimdiden TEŞEKKÜRLER .
    2.olarak yeni aldığım dişi kuş elime aldığımda biraz çırpınıp sonra elimde ölü gibi duruyor 15 sn boyunca yatıyor gözleri kapalı bi şekilde öldü sanıyorum nedenini bilen
    varsa söylerse sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Osman5355

Selam Arkadaşlar size iki hint bülbülüyle yani zebra ispinozu ile sorum olacak
    1.ilk olarak benim bir erkek kuşum vardı. yaklaşık 2 hafta kadar tek kaldı sonra yanına bir dişi aldım. erkek kuşum bana alışmıştı benden korkmuyordu. dişiyi alınca erkek kuşta korkmaya başladı. forumlara baktım yeni gelen kuşun korkması normalmiş yeni bir ortama gelmiş diye. kuşlarım neden korkuyor . alışması için nelere yapabilirim .
    kafeste yeminden vitaminine her şeyi tamam . yeni gelen kuş bi köşeye girip hiç çıkmıyor dün aldım ,bügün içte biraz yem yedi biraz su içti . şimdiden TEŞEKKÜRLER .
    2.olarak yeni aldığım dişi kuş elime aldığımda biraz çırpınıp sonra elimde ölü gibi duruyor 15 sn boyunca yatıyor gözleri kapalı bi şekilde öldü sanıyorum nedenini bilen
    varsa söylerse sevinirim

Sen iyi alistirmissin kuşu kendine. Bunlar yabani kuşlar evcilleştirmek çok zordur. Eş bulunca da bırakmış sizi anlaşılan muhabbet kuşlarında da durum aynıdır. Erkek muhabbet kuşa dişi alınca yabanilesiyor. Eline alınca da artık trans a geçmiş demekki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Osman5355

Selam Arkadaşlar size iki hint bülbülüyle yani zebra ispinozu ile sorum olacak
    varsa söylerse sevinirim

eline alma o zaman hoşlanmıyor

• okey sağolun
  • Ben salıyom fakat çiçekleri delik deşik etti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.