Şimdi Ara

Hindistan’dan SpaceX'e Starlink uyarısı: Ülkede lisansınız olmadan faaliyet gösteremezsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hindistan hükümeti, ünlü milyarder Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX tarafından geliştirilen Starlink projesi ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Yetkililer, şirketin ülkede lisansı olmadığını, bu yüzden reklam yapmayı derhal durdurması gerektiğini ifade etti.



    Hindistan’dan SpaceX'e Starlink uyarısı: Ülkede lisansınız olmadan faaliyet gösteremezsiniz



    SpaceX’in Starlink projesi, 1 Kasım’da ülkede bir işletme olarak kabul edilmiş ve bunun ardından ön siparişlere başlamıştı. Ancak hükümet, şirketin hizmetlerini gerçekleştirmek için gerekli lisansa sahip olmadığını, bu yüzden sipariş almaması gerektiğini ifade etti. Buna ek olarak yetkililer, vatandaşların Starlink aboneliği almayı bırakması gerektiğinin altını çizdi.



    Ayrıca Bkz.Starlink uydu internet hizmeti de çip kıtlığı kurbanı: Abonelikler ertelendi



    Daha önce yaptığı açıklamalarda 1 Kasım’dan bu yana 5.000’den fazla ön sipariş aldığını duyuran SpaceX ise bu durumla ilgili herhangi bir yorum yapmadı.



    Hindistan’dan SpaceX'e Starlink uyarısı: Ülkede lisansınız olmadan faaliyet gösteremezsiniz



    SpaceX, ülkedeki hizmetlerine bir an önce başlamak istiyor



    Şirketin ne zaman Hindistan’da faaliyet göstermeye başlayacağı veya gerekli lisansı alacağı şu anda bilinmiyor. Ancak Hindistan’da bulunan 898 milyon insanın kırsal alanlarda yaşadığını ve internet bağlantısına ihtiyacı olduğunu düşünürsek ülke, şirket için büyük bir önem arz ediyor.



    Zaten şirket tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da Hindistan’da satılacak olan aboneliklerin %80’inin kırsal alanlardan gelmesinin beklendiği ifade edilmişti.  Bu yüzden de SpaceX’in, Starlink hizmetini olabilecek en kısa sürede başlatmayı planlandığını tahmin etmek zor değil. Konu hakkında pek istekli görünmeyen hükümetin baskılarının bu durumu nasıl etkileyeceğini de ilerleyen günlerde göreceğiz.




    Kaynak:https://www.engadget.com/india-spacex-starlink-warning-164709332.html?src=rss







  • EEE SEN ÖYLE VATANDAŞINI MAHRUM BIRAKIR HİZMET GÖTÜRMEZ YUMURTANIN KAPIYA GELMESİNİ BEKLERSEN, AĞA BÖYLE ADAMI SIZLATTIRIRLAR, KİM TAKAR SENİ O SAATTEN SONRA! DARISI BİZİM BAŞIMIZA, HADİ GÖRİM SİZİ ŞİMDİ!!

  • Anlayın işte, adamlar üstülü kapalı bir biçimde para istiyor. Elon oradan at 3-5'te bize yoksa izin vermeyiz demişler. E Hindistan yani, adamlar fukara, normal.

  • Türkiyeden izin almadan hizmet veremez. Ki 100 dolar verecek babayiğit varsa orasına birşey demem. 100 liralık internet ücretine isyan edenler 1300 liramı verecek. 1500 dolarlık modem ve uydu alıcısı hariç.

  • Arkadaşını getir beraber öpelim hikayesi...

  • Türkiye de farklı değil, şimdiden lisansları yok diye mırıldanmalar başladı. Mesele lisans değil, iletişimi kontrol edememek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.