Şimdi Ara

HINCAL ULUÇ 'Fatih Terim'in iki önemli yanlışı var'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hıncal uluç bazen mantıklı konuşur bazen alaksız konuşur. Bu fener cimboma tarihi fark atar dediğinde genelde yeneriz mesela Ama adam bu sefer haklı beyler:

    Hıncal Uluç, sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'i eleştirdi.
    İşte o açıklamalar;
    Fatih Terim dünyada yaşayan 10 hocadan bir tanesi... On birinci diyen bana on tane isim saysın. 1996'dan beri başarılarının tesadüf olmadığını gösteriyor. 4 senede yarattığı takım UEFA Süper Kupası'nı kazandı. Yarı finalden falan dönmedi! Real Madrid'i yenip Monaco'da Süper Kupa'yı kazandı. O takımın on tane oyuncusunun oluşturduğu takım da dünya üçüncüsü oldu ve ben o dünya üçüncülüğünü beğenmedim. "Başlarında Fatih Terim olsaydı bu takım şampiyon olurdu" dedim. Hala da diyorum.

    Buna rağmen bu sene Fatih Terim'i en çok eleştiren kişi benim. Bir kişi çıksın da 'Fatih Terim'i ben Hıncal'dan daha çok eleştiriyorum' desin. Fatih Terim'in iki önemli yanlışı var:

    1- Yanında oturan kadro sıfır. On üzerinden not veriyorum. Fatih Terim'in notu dokuz, yanında oturanların sıfır. Çünkü onların Fatih Terim'e hiçbir katkısı yok. Fatih Terim'e katkısı olacak adam Fatih Terim'e kafa tutacak adamdır.
    Mustafa Denizli, Derwall'e nasıl kafa tutuyordu, biliyorum. Onun için Denizli oldu. Fatih Terim, Piontek'e nasıl kafa tutuyordu, biliyorum. Yanlarındaydım. Onun için Fatih Terim oldu. Onun için Piontek, "Eğer yerime Fatih'i getirirseniz tazminatımı da almadan giderim" dedi. Piontek gibi bir adama kafa tutacak adam büyük adamdır.
    Şimdi sezon bitti. İnşallah olmaz da oldu da Fatih Terim, Galatasaray'dan ayrıldı. Fatih Terim'in kenarda oturan ekibinden bir tanesinin seneye Galatasaray'da bırakın teknik direktör olmayı antrenör olarak kalacağını düşünüyor musunuz? Dışarıdan gelen bir kişinin 'Devamlılık sağlanması için Fatih hocanın ekibinden en azından şunu alayım yanıma' diyeceğini düşünüyor musunuz?
    Bütün bir sezon boyunca kenarda hangi varlığı gösterdiler; bana bir söylesinler. Hangi itirazı yaptılar, hangi eleştiriyi yaptılar. Bir tek gün, Piontek'in yanındaki Terim ya da Derwall'in yanındaki Denizli gibi manşet oldular mı? Terim ve Denizli o dönemde manşetlerden düşmezdi. 'Derwall ve Denizli' diye 'Piontek ve Terim' diye anılırdı. 'Fatih Terim-Hasan Şaş' ya da 'Fatih Terim-Ümit Davala' diye anıldığını hiç duydunuz mu? Ümit Davala'nın ya da Hasan Şaş'ın lafının bir gün manşet olduğunu duydunuz mu?
    Patronun her dediğine 'Evet' dediğin zaman böyle olursun. Fatih Terim'in itiraz eden adama ihtiyacı var. Her dediğine 'He' diyene değil. Çünkü kusursuzluk Allah'a mahsustur. Onun dışında herkesin kusuru vardır, peygamberler dahil... Ama birisinin bu kusurları söylemesi lazım.

    Söylemek için de iki şey lazım: 1- Yürek... Söyleyecek yüreğin olacak. 2- Bilgi...
    Söyleyecek bilgin olacak. Bilirsin söylemezsin on para etmez. Bilmezsen zaten yapacak bir şey yok. Yine on para etmez. Ben Fatih Terim'in yanında senelerden beri, 1996'daki Fatih Terim'den bu yana 'Fatih Terim gittiği zaman bu Galatasaray'da onun yerini alır' diyeceğim bir adam görmedim. Böyle ihtimaller oldu, onları da barındırmadı. Sivrilen hiç kimseyi barındırmadı. 'Evet efendim, sepet efendim' diyenleri tuttu.
    Fatih Terim'in en büyük, affedilmez hatası budur. Benim için ustalık yaptığın eserlerden çok, yetiştirdiğin eserlerdedir.
    Ben 57 yıllık gazeteciyim. Ne çıkarttığım gazetelerle, ne çıkarttığım dergilerle, ne yazdığım yazılarla gurur duyuyorum. Şöyle Bab-ı Ali'yi bakıyorum; "Şunların ustasıydım ben" diyorum, bu bana gurur veriyor. Bunlar yaşayan gururlar çünkü... 'Şunu ben yetiştirdim, bunu ben yetiştirdim' diye ağzımdan çıkmadı. Böyle bir laf duydun mu? Hayır. Ama ben de biliyorum, onlar da biliyor. Bu da bana yeter.
    seçimlerinde ve kenar yönetimlerinde zaman zaman duygusallığa mahkum olduğunu düşünüyorum. Belki ben yanılıyorumdur. Belki de Fatih Terim onları, duygusal olduğu için değil, öyle olduğuna inandığı için yapıyordur. Bunu bilmiyorum ama ben gazeteci olarak hissettiğimi ve düşündüğümü yazmak ve söylemek zorundayım.
    Gerçek ustalık, yaşayan eserindir. Mustafa Denizli'ye de soruyorum: Ey Mustafa Denizli, ey Fatih Terim bugüne kadar kimi yetiştirdiniz, kazandınız?

    2- İnsancıl zaaflarına yenik düşüyor Fatih Terim... Sana 'İmparator' diyorlar. İmparator'un insancıl zaafı olmaz. Kızdığı için, öfkelendiği için, inat ettiği için, sevdiği için ya da sevmediği için takım yapmaz. Ben Fatih Terim'in takım seçimlerinde ve kenar yönetimlerinde zaman zaman duygusallığa mahkum olduğunu düşünüyorum. Belki ben yanılıyorumdur. Belki de Fatih Terim onları, duygusal olduğu için değil, öyle olduğuna inandığı için yapıyordur. Bunu bilmiyorum ama ben gazeteci olarak hissettiğimi ve düşündüğümü yazmak ve söylemek zorundayım.
    1- Adam yetiştirmiyor. 2- Oyuncu tercihlerinde zaman zaman duygusallık zaafına düşüyor.
    Gelecek sene Fatih Terim'in yanında ben geleceğin Galatasaray'ını yönetecek kalfalarını ve çıraklarını görmek istiyorum.
    Şu transfer ayında da gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak bir takımı düşünerek davranmasını istiyorum.
    Yirminci şampiyonluk benim için bir şey ifade etmez. Dördüncü yıldız benim için bir şey ifade etmez. Bağdat Caddesi'nde Fenerbahçelilere hava atacağım! Geçti o devirler! UEFA Kupası'nı kazanmış, Süper Kupa'yı kazanmış, 19 kere Türkiye şampiyonu olmuş Galatasaray'ın bir tek hedefi vardır; Şampiyonlar Ligi... Şampiyonlar Ligi'ni kazanacak bir takım kurması lazım.
    Bunun için de; 1- Çok değerli, kendisine kafa tutabilecek bir teknik ekip oluşturmalı... 2- Her türlü duygusallıktan uzak bir transfer politikası... Bu politikayı da bizzat yönetmeli... Bu böyle çilekçiyle olacak iş değil! Kimleri istiyorsa onların alınmasını sağlamalı, onun isteği dışında alınanı da kabul etmemeli... Çünkü Galatasaray'ın bir hedefi var, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmak. Yarı finali falan değil. Finalden dönerse ben teşekkür etmem, katiyen etmem.

     HINCAL ULUÇ 'Fatih Terim'in iki önemli yanlışı var'



  • fatih terimin olduğu yerde geçin hasan şaşı ümit davalayı , ünal aysal bile önlerini ilikler.Saçmalamış resmen floryaya başbakan gelse dahi hocaya karışamaz sen kimsin ?
  • 1. Maddeye katılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Butwhoan

    fatih terimin olduğu yerde geçin hasan şaşı ümit davalayı , ünal aysal bile önlerini ilikler.Saçmalamış resmen floryaya başbakan gelse dahi hocaya karışamaz sen kimsin ?

    Söylediğini çok yanlış anlamışsın bence,benim hoşuma gitti açıkcası bu yazı,art niyetli değil en azından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

    quote:

    Orijinalden alıntı: Butwhoan

    fatih terimin olduğu yerde geçin hasan şaşı ümit davalayı , ünal aysal bile önlerini ilikler.Saçmalamış resmen floryaya başbakan gelse dahi hocaya karışamaz sen kimsin ?

    Söylediğini çok yanlış anlamışsın bence,benim hoşuma gitti açıkcası bu yazı,art niyetli değil en azından


    Dostum fatih terimin yanında olan adam nasıl desin fatih hocaya yanlış yapıyorsun diye ?Yapabileceği şey en fazla oyuncuları idmanda ısındırmaktır.
  • Hasan ve Ümit ile Fatih Terim arasında baba oğul ilişkisi var. Özellikle Hasan Şaş ile. Florya'da ve soyunma odasında onlarda elbet fikirlerini söyleyip futbolcular hakkında bilgi veriyorlar. Fatih hoca sürekli teknik ekibim ile karar verdik diye bahsediyor.

    Hasan ve Ümit futbolcularla çok yakından ilgileniyor. Yapılan ve yapılacak transferlerde bile fikirlerini söyleyip katkı yapıyorlar, gidip adamları izliyorlar. Basın önünde Fatih hocaya kafa tutmak ne demek böyle saçmalık mı olur ?

    Hıncal dede şampiyon olunca eleştirecek bir şey bulamayıp şimdi de buna takmış kafayı. Fatih hocayı hep gaza getirmeye çalışıyor. Bizimkilere gaz vermekten benzin istasyonlarındaki pompacılara döndü.
  • Şu Hıncal ULUÇ'u teknik direktör yapmak lazım, dışarıdan ahkam kesmesi ne kadar kolay,
  • Aslında bülent kaptan iyi giderdi ama o kendi yolunu çizdi artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hıncalı dün dinledim fatih maça gitmesin yedek kadro çıkarsın diyorduMaç önemsiz birde kaybedip aykuta malzeme vermiyecekmiş aa bakın biz sampiyonu yendik saha içi saha dışı felan konusturmayacakmış.
  • Hıncal Uluç diyince aklıma Ece Uslu geliyor. Onun dışında hiç bir çağrışım yapmiyor. Futbol ile alakası olmayan bir adam isterse hep Galatasarayi , Ft'yi ovsun boş aga boş. İstediği kadar sallasin dursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım.
  • Haklı olma olasılığı olmama ihtimalinden biraz daha yüksek. Ben bir kaç hafta önce Hamza Hamzaoğlu'nu yanına alıp onu sahaya T.D. olarak sürmek istediğini fakat yönetimin bunu kabul etmediğini okumuştum.
  • Valla haklı gibi geldi bana.
  • Hıncal Uluç'un kaç tane önemli yanlışı var ona bakmak lazım aslında.. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.