Şimdi Ara

hifi sigortalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    hifi sigorta ile ilgili "inanılması güç sonuçlar" v.s. gibi yorumlar mevcut. Kullanan varmıdır, gerçekten hissedilir bir fark oluyor mu? (sistem: roksan k2 + p3esr + bluesound node 2)

    bir de bunu sigortaya takma işi bir uzmanlık gerekiyor mu yoksa mahalledeki elektrik ustasının halledebileceği gibi bir iş midir?

    teşekkürler
    selamlar



  • Kullandığınız sistemle bakınca dunkkannhifi nin etkisi altında siniz





    Hakan bey e sorar sanız size detaylı anlatır mevzuyu





    Sigorta isi sisteminizin her twek yansıtabilir ligi ile alakalı



    Dac ve amfiye tek tek yaptığımızda Bile bir çok sistemlerde çok olumlu sonuç almıştık



    Kaliteli her parça değer katar dinletinize



    Rakam larda çok degil alıp deneyin fark i muhakkak göreceksiniz



    Değişme işine gelince eline tornavida alan her kes yapar kolay



    Bir. Çok cihazda zaten power bağlantı yerinin yanında zaten dışarıda sayılır





    Onemli olan size uyacak olanı alın



    Timpanide ki siyah renk olanlar çok başarılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle amplifikatörün hoparlör hattında kullanılan sigortaların veya transformatör sekonder çıkışı & P.S katından çıkış sigortaları önem taşır .
    Üreticinin talimatlarına uygun olarak hızlı veya yavaş sigortalar kullanılır , hiç bir açıklama yoksa hızlı sigorta tercih edilir .
    sigortaların seramik olanı tercih edilmesi sigorta telinin soğuması açısından önemlidir .

    http://online.timpani.com.tr/hifi-tunnig-5x20mm-supreme


    Özellikle Audio sistemlere makul fiyatlı seramik sigorta Bussmann kullanıyorum . cam sigortaların içinde telin kararmış ,eğrilmiş olanlar açık devre olmasada değişmesi faydalıdır .

    Bir kör test çalışması ve yorumlar ilginç .http://audiokarma.org/forums/index.php?threads/blind-test-4-different-kind-of-fuses-with-mcintosh-preamp-c2300.428492/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 16 Mart 2017; 21:6:43 >




  • Şimdi olay aslında akım yoğunluğu ile ilgili. Bilirsiniz ses aktarımında özellikle güçlü sistemlerde kalın bakır kesiti olan kablolar kullanılır. Sigortalarda ise doğal olarak ince bir tel var yani bu yarım parmak 2 hortumu birleştirmek için 5mmlik akvaryum hortumu kullanmak gibi birsey ve akımı sınırlar. Özellikle besleme gerilimi değilde ses frekansı gibi farklı frekans bileşenleri olan güç aktarımında her frekans aralığında mümkün olduğunca eşit daha doğrusu orijinal kaynağa bağlı aktarım için bu tip darboğazlar oluşturan sistemler kısıtlama yaratır. Artan akım ile ince kesit oluşturduğu darboğaz ile bir filtre gibi frekans cevabını istenmeyecek şekilde değiştirir ve faz farkları oluşturabilir. Bu da sesi finalde reprodükte eden hoparlör gibi kaynaklarınız ne kadar kaliteli ise o kadar duyabilirsiniz.Gümüş kaplamalı altın kaplamalı yassı geniş yüzeyli, yavaş karakterli ana kalın bobinvari tel sarımlı gibi çeşitler mevcut. Tabi hoparlörler pahalı olunca sigorta iyi birşey ama herşeyi b.m b.k eden birşey ne yazık ki. Bu iş için sigorta yerine dc gerilimi tespit eden ve devreyi hemen sigorta gibi 20-30ms içinde ayıran sistemler de mevcut elbette ama rölelerinde kontakları ne kadar büyük olursa olsun temas yüzeyleri pütürlü olduğundan yine bir direnç göstermeleri özellikle düşük seviye dinletimlerinde kendini belli edebilir. Trafolu çözümlerde de sigorta gerekmez ama lambalı anfilerde zaten olmak zorunda (en azından çoğunda) bu da frekans cevabını ve faz davranışını bozabiliyor. En iyisi aktif elektrostatik hoparlör aslında yada tüplü çıkış katları ile direkt sürülen hoparlör sistemler. Araya ne kadar bileşen girerse hepsi sonucu etkliyor hatta şebeke besleme tarafında bile bunlar çok etkili maalesef. Sistem pahalı ise bir yere kadar optimum fiyat etiketli kaliteli kablolama da şart ama aşırı pahalısı size %500 daha iyi sonuç vermez de %5 daha iyi olabilir mesela.




  • Ben Timpaniden hifi tuning silver almıştım.Pre ve power a taktım.Power da çok farketmedi ama pre de çok farkediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.