Şimdi Ara

Hiçkimsenin görmediği, yasaların açığı olduğu bir yerde

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • istediğim ''kötülüğü'' yapabilirim. Ne de olsa tanrı yok. Günah yok. Ahlak yok. Bunu teist bit trol olarak ateist olursanız ahlaksız olursunuz anlamında söylemiyorum ki ben sadece kafası karışık bir ateistim. Şunu merak ediyorum, artık bana mesela merhameti iyilik olarak gösterecek bir dini öğreti yok. O halde neden merhamet gösteriyorum? Eskiden mensubu olduğum dinin ahlaki öğretilerinden kurtulmam gerek. Hatta kurtulmamız gerek ama çoğu ateistte bunu göremiyorum. Kendim biraz aştım sayılır.



  • iman edenler pat diye hakiki imanı bulamadıkları gibi pat diye de kaybetmezler şeytanın çalışma şekli Allahın emrettiği yola benzediği için kabul görür kalpte siyah noktalar artar kişi temizliği yapmazsa sonuç sizin belirttiğiniz noktaya gider
  • Kendini aşmak ne kelime, ateizmin doruk noktasına varmışsın kardeşim. Ateizmin iyilik sorunu ile yüzleşme aşamasına gelmişsin. Neden iyi olayım diye sorgulamaya başlamışsın. Bundan sonraki aşama, kötülüğün kucağına atılmak olacaktır. Ne de olsa seni engelleyen bir din, tanrı yok. Sonraki aşama ise bunalım aşaması. Kötü olduğun için toplumdan dışlanma, yalnız kalma ve sonuçta intihara sürüklenme.



    Ama kendinde kabahat bulma. Ateizmin doğal süreçleridir bunlar. Bir kere ateizm bataklığına düştün mü kurtulması zor. Tek sığınacağın Allah var. Onu da bulabilirsen artık. Sen aramadıkça, o sana kendini göstermez. Bataklığın içinde yok olup gidersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 12 Mayıs 2018; 12:49:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Kendini aşmak ne kelime, ateizmin doruk noktasına varmışsın kardeşim. Ateizmin iyilik sorunu ile yüzleşme aşamasına gelmişsin. Neden iyi olayım diye sorgulamaya başlamışsın. Bundan sonraki aşama, kötülüğün kucağına atılmak olacaktır. Ne de olsa seni engelleyen bir din, tanrı yok. Sonraki aşama ise bunalım aşaması. Kötü olduğun için toplumdan dışlanma, yalnız kalma ve sonuçta intihara sürüklenme.



    Ama kendinde kabahat bulma. Ateizmin doğal süreçleridir bunlar. Bir kere ateizm bataklığına düştün mü kurtulması zor. Tek sığınacağın Allah var. Onu da bulabilirsen artık. Sen aramadıkça, o sana kendini göstermez. Bataklığın içinde yok olup gidersin.
    Müslüman olup yaşamaktansa ateist olup intihar etmeyi tercih ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte özellikle ülkemizdeki kötülüğün kaynağı senin gibi insanlar. İyiliği ve kötülüğü dine bağlayan insanlar, o dini kaybettiklerinde sonuç bu oluyor. O yüzden hep diyorum dinine bağlılığını kaybetmemesi gereken çok insan var, bu ülkede. İyilik sırf dini bir öğreti değildir.

    Küçükken seni çok Allah ve cehennem ile korkutmuşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 112600

    İşte özellikle ülkemizdeki kötülüğün kaynağı senin gibi insanlar. İyiliği ve kötülüğü dine bağlayan insanlar, o dini kaybettiklerinde sonuç bu oluyor. O yüzden hep diyorum dinine bağlılığını kaybetmemesi gereken çok insan var, bu ülkede. İyilik sırf dini bir öğreti değildir.

    Küçükken seni çok Allah ve cehennem ile korkutmuşlar.
    Kimse görmediği zaman neden iyi olmalıyım gibi sorular sorunca ülkenin kötülük kaynağı mı oluyorum? Burda neden hemen suçlama yapıyorsun? Herkesin çıkarına uygun dinsiz bir ahlak anlayışı geliştirilemez mi? Sana dinden kalan ahlak anlayışı ile iyi eğlenceler. Ama içerisinde çok fazla gereksiz merhamet barındıran tüm topluma yük olan bir anlayış bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DF3AA226 -- 12 Mayıs 2018; 13:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyiliğin kaynağı sadece din değildir diyorum güzel kardeşim sana. İyiliği önce kendinde aramaya başla. İnsanlar iyiliğin kaynağını yalnızca dinden aldığında, o dine olan inanışını kaybettiğinde ortaya kötülük çıkıyor, ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Ülkemizdeki insanların yarıdan fazlası, iyiliği dinden alıyor, onlar için kötülüğü engelleyen cehennem korkusu.

    Müslümanım diyen insanların yaptığı kötülüklere bak, bir de bu insanların o dini kaybettiğini düşün. Ortaya ne çıkar.
    sen önce git ahlakı ne belirler onları bir öğren.

    Trol gelmiş aklınca Ateist olursan böyle olur demeye getiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 112600

    İyiliğin kaynağı sadece din değildir diyorum güzel kardeşim sana. İyiliği önce kendinde aramaya başla. İnsanlar iyiliğin kaynağını yalnızca dinden aldığında, o dine olan inanışını kaybettiğinde ortaya kötülük çıkıyor, ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Ülkemizdeki insanların yarıdan fazlası, iyiliği dinden alıyor, onlar için kötülüğü engelleyen cehennem korkusu.

    Müslümanım diyen insanların yaptığı kötülüklere bak, bir de bu insanların o dini kaybettiğini düşün. Ortaya ne çıkar.
    sen önce git ahlakı ne belirler onları bir öğren.

    Trol gelmiş aklınca Ateist olursan böyle olur demeye getiriyor.
    Cevap vermeyeceğim.
  • Öfkelendiğinde niçin birini yumruklayasın geliyorsa aynı sebepten. İçinde bir tür empati hissettiğinde de merhametli olasın geliyor. Sinirlenmek kadar insani bir şey. İyi ya da kötü diye değil, içimizden geldiği için yapıyoruz bu tür şeyleri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

    Öfkelendiğinde niçin birini yumruklayasın geliyorsa aynı sebepten. İçinde bir tür empati hissettiğinde de merhametli olasın geliyor. Sinirlenmek kadar insani bir şey. İyi ya da kötü diye değil, içimizden geldiği için yapıyoruz bu tür şeyleri.
    Herkesin sinirlendiğinde etrafı yumruklayası gelmediği gibi herkes içten içe empati de hissetmeyebilir. Veya nasıl içimizden birini yumruklamak geldiği zaman aklımızla düşünüp her zaman yumruklamıyorsak içimizden birine merhamet göstermek geçtiği zaman da aklımızla düşünüp merhametin mantıklı olmadığını anlayabiliriz. Bence din olmayınca merhamet bu sebepten anlamını yitirir. Din varken(islam için konuşuyorum) din merhameti emreder. Cennet cehennem hesabı yaparal merhamet mantıklı hale gelir. Ve merhamet ilahi bir özellik olarak karşımıza çıkar dini metinlerde. Oysa şimdi düşününce bana merhamet anlamsız geliyor.
  • Ama dinler hırsızlık yapmayın da diyor. Zıttına gitmek için kalkıp bir şeyler mi çalmamız lazım? Hem, dine hepten karşı davranarak kime, neyi ispatlayacağız ki? Allah'a ona inanmadığımızı mı ispatlayacağız? Zaten yok dediğimiz bir hayale karşı gurur mu yapacağız?

    Din nedir? Birilerinin yazdığı bir şeyler işte. Ondaki hükümlere göre hareket etmek zorunda olmadığın gibi, yazanların tersini yapmak zorunda da değilsin.

    quote:

    içimizden birine merhamet göstermek geçtiği zaman da aklımızla düşünüp merhametin mantıklı olmadığını anlayabiliriz.


    Duyguların hiçbiri mantığın konusu değil zaten. Bir duygu için mantıklı denemeyeceği gibi, mantıksız da denemez. Sadece bir davranış biçimi sana güzelmiş gibi gelir. Ki, bu da "güzelmiş gibi gelme", "doğruymuş gibi gelme" gibi duygularla beraber anlaşılır. Diyelim bir durum için güzelmiş gibi geldi, başka bir durum için de kötüymüş gibi gelebilir merhametli olmak; öyle hemen genel bir sonuca varmak çok riskli.

    Eğer ki karşıda zararlı gördüğün, merhametini sömüren bir insan varsa; içinden ona karşı merhametli olmamak geldiğinde, bu da çok doğaldır. Ama bu demek değil ki merhamet her zaman her yerde yanlıştır, saçmadır. Bazen tarif edilemez güzellikler de yaşatıyor insana.
  • insanların inanç ve kötülük ikileminde acıyı tanımlarken, özgürlük alanı oluşturup o halde.... deyip başladığı cümleler bana göre eksik-nakıs ifadelerdir.

    ................

    en büyük acı nedir? ilahi kudret yoksa her türlü kötülüğü yapabilirim ve bana kimse ceza vermez mi?,

    medeni insanların aklen düşündüklerinde vardıkları yargılar sonucu kendilerini suçlu görmeleri üzerine yargılanabileceği bir makam oluşturun ve siz reel gerçekleri kabul edip o makama başvurun. size verilmeyen ceza medeniyetin temel ölçüsü olarak sizi ya medeni olanın dışına atar ya da medeni olan orada yoktur.

    ................

    en büyük acı herkesin gözü önünde işlenen suç benim tarafımdan da yapılsa cezasının yersel veya göksel olarak verilmemesi olmalıdır.

    ................

    bir kere sizin medeni bir insan olduğunuzun kabulu gerekiyor. eksik kural sizin medeni olmadığınızı kabul edendir. bu açıdan hukuktaki eksiklik varsa hakim tarafından doldurulur denmekte.

    her bir dava açıldığı an sonuca bağlanır velev ki o esnada onu düzenleyen bir hukuk kuralı olmasa da.

    esasen örnekleri de vardır.

    ...............

    önemli olan insanın medeni bir ölçüye sahip olup olmama kıstası olmalıdır.
  • Dediğin doğru olsaydı dindar ülkelerde herkes birbirine çok iyi davranır, hiç hırsızlık tecavüz olmaz, hak yenmezdi, dindarın az olduğu ülkelerde de sokaklar suçtan geçilmezdi, bir kişi bile çalışarak para kazanmaz, herkes birbirinden çalmaya çalışır, her yer katillerle dolu olurdu.

    Şimdi bir de gerçek hayata bakalım, ortadoğu ne durumda, İsveç ne durumda? Dediğinde biraz bile doğruluk payı olsaydı onlardan çok daha dürüst, namuslu, suç işlemeyen, milletin hakkına girmeyen bir millet olurduk, inanıyor musun cidden vatandaşlarımızın çoğunun böyle olduğuna? Adam yaralama/öldürme, tecavüz, hırsızlık kat kat fazla.

    Ama ben bu gerçekleri kullanarak demek ki din kötüye sürükler, ateizm iyiliğe gibi gereksiz bir çıkarım yapmayacağım, kötülük cahillik ve aile tarafından kötü yetiştirilme ile beslenir.

    Ha bu arada, böyle açıklama yaptığıma bakma, senin troll olmadığına beni hiçbir güç inandıramaz, maksat millet okusun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Kendini aşmak ne kelime, ateizmin doruk noktasına varmışsın kardeşim. Ateizmin iyilik sorunu ile yüzleşme aşamasına gelmişsin. Neden iyi olayım diye sorgulamaya başlamışsın. Bundan sonraki aşama, kötülüğün kucağına atılmak olacaktır. Ne de olsa seni engelleyen bir din, tanrı yok. Sonraki aşama ise bunalım aşaması. Kötü olduğun için toplumdan dışlanma, yalnız kalma ve sonuçta intihara sürüklenme.



    Ama kendinde kabahat bulma. Ateizmin doğal süreçleridir bunlar. Bir kere ateizm bataklığına düştün mü kurtulması zor. Tek sığınacağın Allah var. Onu da bulabilirsen artık. Sen aramadıkça, o sana kendini göstermez. Bataklığın içinde yok olup gidersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Kendini aşmak ne kelime, ateizmin doruk noktasına varmışsın kardeşim. Ateizmin iyilik sorunu ile yüzleşme aşamasına gelmişsin. Neden iyi olayım diye sorgulamaya başlamışsın. Bundan sonraki aşama, kötülüğün kucağına atılmak olacaktır. Ne de olsa seni engelleyen bir din, tanrı yok. Sonraki aşama ise bunalım aşaması. Kötü olduğun için toplumdan dışlanma, yalnız kalma ve sonuçta intihara sürüklenme.



    Ama kendinde kabahat bulma. Ateizmin doğal süreçleridir bunlar. Bir kere ateizm bataklığına düştün mü kurtulması zor. Tek sığınacağın Allah var. Onu da bulabilirsen artık. Sen aramadıkça, o sana kendini göstermez. Bataklığın içinde yok olup gidersin.
    trollük amaçlı yazmamış olmana rağmen güldürdün..

    her yıl periyodik olarak çift toynaklı hayvan katliamı yapan adamın merhametten dem vurması..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.