Şimdi Ara

Hiçbir şey istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her gün bu anlamsızlığa uyanmak istemiyorum, ders çalışmak istemiyorum, neyi sevdiğimi bilmiyorum, evlenmek istemiyorum, anlamsız bir işte köle gibi çalışarak hayatımı tüketmek istemiyorum. Bu kapitalist sistemin sunduğu hiçbir şartı istemiyorum.

    İsteklerim yok benim, kendimi kandıramıyorum bu anlamsız ve aptalca düzende şunu istiyorum şunun peşinden koşacağım diye. Ben sadece özgür olmak istiyorum. Yapay isteklerle hayatımı çürütmek değil.



  • Siz bitmişsiniz hocam size şurdan en sağlamından bir antidepresan yazdıralım.

  • Uyuşturalım diyorsun
  • barryallenn kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.

  • kendimizi kandırmak zorundayız kanka yoksa bu dünyada yaşayamayız...

  • Mesele derin acil tedavi almalısın
  • Böyle düşünmenin sebebi nedir?
    Kötü bir ailen mi var?
    Kötü bir eğitim hayatı geçirdin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetaLisT_ kullanıcısına yanıt
    Evet sisteme uygun bir robot olmak için ilaçla filan uyuşmalıyım.
  • anlıyorum bu durumu
    aldığın maaşla karnını bile doyuramadığın bir ülkede kim yaşamak ister ki?
  • ne tedavisi yahu doktor musunuz, arkadaş kendini hasta hissediyorsa uzmana başvursun tabi ben uzman değilim.


    ben de aynı hissediyorum. Çalışma yaşım geldi, köle olmak istemiyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum ama gezmek istiyorum, özellikle adaları falan gezmek isterdim.

  • özgürlük eşittir para. dünyanın bu moktan hali yüzünden çalışıyoruz. buna göre kendine yön çiz kardeş gerisine çok kafa takma. sağlam inanç ve karakter yeter sana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmanın ve evlenmenin nesi yanlış ? İnsanın zaten iki temel işlevi var, yaşamak ve üremek. Sen ikisini de inkâr edersen ruh sağlığın bozulur. Köle gibi çalışmak istemiyorsan kendi işini kur, daha fazla çalışacaksın. Öyle herkesin yatacağı bir teknoloji yok henüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi kendimize yetebilecek değiliz ki toplum dışına çıkabilelim dostum. Öyle ya da böyle toplum içinde yaşayıp başkalarıyla değer takasında bulunmamız gerekiyor ki stabil bi yaşantı elde edelim. Biz bu dünyaya çalışmak için geldik, hem kendimize hem diğerlerine değer üretmek için geldik. İster en zengini ol ister en fakiri, bi şekilde çalışıp değer üretmek zorundasın. Ne kadar çok insana değer üretirsen o kadar çok değer elde edersin.


    Cinsiyetin erkekse eğer, elinin altında isterse 10 milyon USD olsun, sen çalışmaya devam etmediğin ve sürekli tüketeyim tüketeyim dediğin sürece en sonunda belanı kendinden bulursun ki bulmuşsun zaten. Bu zihniyetle kendini çürütürsün dostum, ne kendine ne başkalarına faydan olur. Sağlığın yerinde sanırsam, şükür edip çalışmaya koyul ki kendini zayıf düşürmeyesin bu şekilde. Ha bu ülkede çalışınca ihraç edilen ürünleri alamıyorum ve o ürünleri çok istiyorum dersen çözüm ortada: çözüm söylenmek değil, ihraç edilen ürünlerin geldiği yerlere ürün üretmek veya oralara göçmek eğer göçebilecek kalifeyede bi elemansan. Veya o tüketmek istediğin ürünler gerçekten sana "sürdürülebilir" bir değer katıyor mu? Bunu sorgulaman gerek öncelikle. Tüketim sürdürülebilirse güzeldir, diğer türlüsü adamı çökertir.


    Git kendini geliştirecek şeyler öğren, tüketimin öğrenmek olsun ki üretimin belki daha fazla fayda getirir sana 10-20 yıllık süreç içerisinde. Bu ülke insanının en büyük sorunu garanticiliği ve her şeyin hemen olmasını istemesi. Tohumu ekiyor ve istiyor ki hasadı hemen yarın elde etsin.Bu arzuyla,hasat vaktini beklemeden daha dün ektiği tohumu yerinden söküyor acaba bitmiş mi diye, sonra yeniden ekiyor. Daha fazla değer elde edeyim diyerekten enerjisini başka yerlere de tohum ekmeye harcayacağına her gün neden hemen bitmiyor bu tohum neden hemen bitmiyor bu tohum diye haykırıp aynı tohumu söküp ekip duruyor ve o tüketmeyi kafaya taktığı tohum da en sonunda hiçbir ürün vermiyor haliyle. Hasat vakti gelince sabırlı olan diğerleri hasadı toplarken bu tip ömür boyu yerinde sayıp duruyor, bütün hayatını diğerlerini suçlamakla geçiriyor, hayatını bu sabırsız tüketimci zihniyetin yarattığı sonsuz döngüyle çürütüp ahirete kendi kendini ziyan etmiş biri olarak göçüyor. Kendi kendine yaptığın yatırımlar hemen yarın sonuç vermez, en az 5-10 yıl çalışman ve sürekli kendine yatırım yapman gerekir. Elde ettiğin hasat çok olacak olsa bile diğer hasat dönemleri için çalışmak lazım, yoksa dediğim gibi belanı kendinden bulursun. İşsiz adamın dostu şeytandır derler. Emek harcanacak bir uğraşıya sahip olmak lazım her türlü.


    Bu ülke insanı gibi olmak istemiyorsan öncelikle bu ülke insanının o sabırsız tüketimci zihniyetinden kurtulman gerek. Maddi-manevi, her türlü değer emek ve zaman ister.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüzbaşı price -- 16 Ocak 2021; 11:7:44 >




  • Hiçbirşey yapmak istemiyorsan,Özgür olunca ne yapacaksın dostum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.