Şimdi Ara

Hiç vakit kaybetmeden nükleer silah icat etmeliyiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç vakit kaybetmeden ve Batı'nın sözüne ve engellemesine kulak asmadan bu silahları satın almaya değil, icat etmeye bakmamız gerekiyor.

    Batı’yı eleştiren Hayrettin Karaman, Doğu’nun mağdur ve mazlum olmaktan kurtulması için düşmandan daha güçlü olması gerektiğini söyledi. Karaman’a göre, Batı’ya karşı güçlü olabilmek için hiç vakit kaybetmeden nükleer başta olmak üzere silahlar icat etmeye başlamak gerekiyor.

    Karaman’ın yazısı şöyle:

    İnsan hakları, vicdan, ahlak, adalet gibi değerler söz konusu olduğunda Batı’nın çok çirkin bir çifte standardı utanmadan ve kimseye aldırmadan uyguladığını herkes biliyor ve görüyor. Bugün Batı’nın (ABD dahil) sahip olduğu zenginlik, gasp ve soygun (sömürgecilik) yoluyla daha ziyade Doğu’dan elde edilmiştir. Batı’nın, kahrolası maddi menfaati için Doğu’da akıttığı kan, tahrip ettiği maddi ve manevi değerleri hesap etmek bile mümkün değildir.

    Batı, Doğu’ya ve özelde lider potansiyelli Türkiye’ye istediğini yaparken hakka, hukuka, adalete, çağdaş değerlerin gücüne değil, maddi ve askeri güce dayanıyor. Doğu mazlum ve mağdur olmaktan kurtulmak istiyorsa dininin hak, davasının haklı olması yetmiyor; haklının değil, güçlünün hakim olduğu bir zamanda düşmandan daha güçlü olması gerekiyor.

    Bunun birinci şartı mazlum ve mağdur Doğu’nun birleşmesi ve dayanışmasıdır. Birleşme ve dayanışma yoluna girince engelleri aşabilmek için zorunlu olduğu ölçüde kötünün iyisi ile işbirliği de yapılabilir.
    Bir zamanlar askeri güç oklar ve atlar imiş, şimdi ise başta nükleer olmak üzere çağın bilim ve teknolojisi ile icat edilmiş etkili silahlardır ve bunların kullanılmasını sağlayan araçlardır.

    Hiç vakit kaybetmeden ve Batı’nın sözüne ve engellemesine kulak asmadan bu silahları satın almaya değil, icat etmeye bakmamız gerekiyor. İcat edelim, dengeleyelim, ama zaruret olmadıkça kitle imha silahlarını kullanmayalım; kullanmamanın yolu da düşmanda olana veya daha güçlüsüne sahip olmaktır.
    http://www.express.co.uk/news/world/780240/TURKEY-Imam-Erdogan-nuclear-weapons-NOW-EU-tension-Germany-Netherlands







  • Bilmiyorum ama 2009 da okuduğum bir yazıda Sovyetler dağıldığında bizim bir aracı yardımı ile onlarda nükleer silah için materyal (tam adını hatırlamıyorum plütonyum galiba) aldığımız ve bunun akabinde Pakistanda gizli şekilde bunun nasıl nükleer bomba yapılacağını öğrenip (tabi onlarında bedavadan f16 pilotu eğitmişiz) sonrasında gerekli her şeyi ayaş tüneli denen bir yerde testlerini yapmışız hatta 1 tanesi yer altında denenmiş geriye 4 tane nükleer silah kalmış diye yazıyordu . Doğrumu değilmi bilemem. Zaten sonunda bizim ülkemiz için nükleer silah olmasıda,olmamasıda iyi diyordu. Araştırıp bulursanız burayada atın millet bilgilensin. Ben hatırlamıyorum nerede okuduğumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazeteci olmak basit iş sanırım.Yazı yazıyorsun bari yazdığın kelimenin anlamina bak.



    "icat etmek

    1) ilk kez yeni bir şey yaratmak"



    Keza nukleer silah yapiminda rol oynayacak fizikcilerinin hemen hepsi yurtdışında.Gidip erciyes mezunuyla uludağ mezunuyla çalışacaksak 100 yıla tamamlanmaz.(Fizik dalı için konusuyorum.)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkitelli’de hurdacılık yaparak hayatını kazanan 13 kişilik Ilgaz Ailesi’nin hayatı, Ocak 1999’da hurda diye satın aldıkları konteynerin içinden radyoaktif madde çıkmasıyla karardı. Murat Ilgaz’ın parmakları eridi, Hüseyin Ilgaz, 2004 yılında kansere yakalandı ve iki yıl önce 57 yaşında hayatını kaybetti. Radyasyona maruz kalan ailenin erkekleri, ancak tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olabildi. Olay tarihinde 6 aylık bir kızı olan Naki Ilgaz ise artık çocuk sahibi olamıyor. Kadınlar ise erken menopoza girdi.

    5 KİŞİ TEDAVİ GÖRDÜ

    16 yaşında olan Abdullah Ilgaz, amcası Hüseyin’i 2009 yılında kaybettikten sonra babası İlyas Ilgaz’ın İstanbul’u terk ettiğini ve bir köye yerleşerek hayvancılık yaptığını, ancak sıkıntılarının hiç bitmediğini anlattı. O dönemde aileden 5 kişinin yatarak tedavi gördüğünü söyleyen Abdullah Ilgaz, “Hurdayı eve getirip parçaladığımız dönemde 5 kişinin durumu ağırdı. Haseki Hastanesi tarafından kontrol altına alındık” diye konuştu. Babasını kaybeden Kenan Ilgaz ise şimdi tekstil işiyle uğraşıyor. Olay tarihinde 18 yaşında olduğunu söyleyen Kenan Ilgaz, “Babam Hüseyin Ilgaz’ı, 2009 yılı başında kaybettik. 2004’te kanser olmuştu. Çok acı çekti, aldığı maaş ve tazminatı tedavi masrafı olarak harcadı. Kişi başı 20, 80, 100 bin TL gibi rakamlarla tazminat aldık” dedi.

    TAEK AĞIR KUSURLU

    Ilgaz Ailesi’nin Avukatı Engin Cinmen, şunları söyledi: “İstanbul 2. İdare Mahkemesi, radyasyon içeren Kobalt 60 adlı maddeyi denetlemekle yükümlü olan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nu (TAEK) ağır kusurlu buldu. Ilgaz Ailesi’nin 13 ferdine, faizleriyle birlikte 3 milyon TL’yi geçen maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. TAEK parayı ödemeyince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduk. TAEK, AİHM süreci içerisinde tazminatı ödedi.”

    Hiç nükleer santralı olmayan Türkiye, serbestçe ve hiçbir denetime tabi olmadan çöpe atılan “radyoaktif hurda”nın neden olduğu “kaza” (!) ile dünyanın 1956 yılından bu yana yaşadığı en önemli nükleer kazalar listesine girdi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun yayımladığı liste, nükleer enerji ısrarlarının “tehlikeli bir zaman kaybı” olduğunu gözler önüne bir kez daha seriyor. Çözümlenemeyen nüklere atıklarla güvenlik sorununun yanında, çok pahalıya çıkması, dünya kamuoyunun büyük tepkisini çekiyor.




  • Bence bütün dünya ülkeleri nükleer bomba üretsin
  • Koskoca Türkiyenin nükleer gücü olmadıgını düşünmek ahmaklıktır bence.



    1945 te Atom bombası atılmış ve 72 senedir biz bunu çözemedik ? Resmiyette oldugunu sanmıyorum ama devletin gizli sığınaklarında vs atom bombası vs oldugunu düşünüyorum.



    Türk kafası abi kimsenin ruhsatlı silahı yoktur ama baksan her evde tabanca tüfek vardır mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brkfba7171

    Koskoca Türkiyenin nükleer gücü olmadıgını düşünmek ahmaklıktır bence.



    1945 te Atom bombası atılmış ve 72 senedir biz bunu çözemedik ? Resmiyette oldugunu sanmıyorum ama devletin gizli sığınaklarında vs atom bombası vs oldugunu düşünüyorum.



    Türk kafası abi kimsenin ruhsatlı silahı yoktur ama baksan her evde tabanca tüfek vardır mesela

    varsada o gizli siginaklar ifsa olmustur bile. bildigin uzere kozmik odamizi patlattilar




  • Günümüzde anti-nükleer savunma silahları icat ediliyor. Siz 70 yıl önce çıkan teknolojinin peşinden koşmaya devam edin.
  • Brkfba7171 kullanıcısına yanıt
    Bende eskiden böyle düşünürdüm. Belli bir yaşa gelince anlıyorsun ki tamamen kendini tatmin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim millet daha santrale karşıyken silahı hiç istemez, sonuçta kronik kafaların sesi fazla çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2023te yapacağız.. K.Kore müttefikimiz olacak.. K.Kore Amerikaya dönmüş füzelerle meydan okuyacak bizde Viyanaya Münihe dönmüş füzelerle meydan okuyacağız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Hayrettin Karaman şunu diyen adam :
    quote:

    Yolsuzluk başka hırsızlık başkadır
    http://www.yenisafak.com/yazarlar/hayrettinkaraman/yolsuzluk-baka-h%C4%B1rs%C4%B1zl%C4%B1k-bakad%C4%B1r-2006694

    ülkenin bu halinden sorumlu olan şahıslardan birisi de bu adam , kılavuzu karga olanın demişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 20 Mart 2017; 8:14:59 >
  • Hangi mühendis hangi fizikçi yapacak.? Dünya çapında Türkiye'de çalışan bir fizikçi bir mühendis sayar mısınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Allah'a inan bir insan nükleer bombayı ne icat eder ne imal eder ne de kullanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soma maden ocağı kazasında bu işin fıtratında var deyip 1878 İngilteresinden örnek veren adamlar, bu sefer de çernobili örnek gösterir. Ülke de kanserden geberip gider.

    Sizin kafanız buna basmıyor işte, bu şekilde milletin niye karşı olduğunu anlamamanız gayet normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitelerin hallerine baksınlar fizik öğretmeni vizyonuyla giden adam mı nükleer silah için çalışacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen kanka ASELSAN'A haber verdim.Başlamışlar üretime haydi bismillah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen panpa. ben gerekli kaynakları topluyorum. 10 işçiyi de bu iş işin görevlendirdim. yakında hazır olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 20 Mart 2017; 9:8:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç vakit kaybetmeden nükleer silah icat etmeliyiz
  • Mahallede futbol maçı yaparken, geride olan takımdakiler "hadi başlıyoruz" der ya. Aynen onun gibi makale...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.