Şimdi Ara

Hi-Res özelliği olmayan soundbarda bilgisayardan Hi-Res müzik oynatılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar
    Samsung'un 2019 soundbarları gelmiş ancak 4.450TL'ye satılan modelinde yüksek çözünürlüklü ses özelliği yok.Kaynak olarak bilgisayar kullanılacak,bilgisayarın onboard ses kartı bu işi yapamaz mı?Yani 24/96 formatındaki flac vb yüksek çözünürlüklü ses dosyalarını bilgisayardan çalabilirmiyiz Hi-Res özelliği olmayan soundbarlarda? Bağlantı şekli hdmi olacak.



  • Eğer PC’yi Hdmi ile bağlayacaksanız pc’deki ses kartınızın hiçbir önemi olmaz çünkü pc’den Ses verisi dijital olarak aktarılır ve sesin sizin duyabileceğiniz analog formuna dönüştürülmesini ses sisteminin yani soundbar’ın DAC’ı yapar.

    DAC ise dijital analog converter (dönüştürücü) devrenin kısaltmasıdır.
    Dac ses kalitesinde etkili olsa da tek başına bir anlam ifade etmez. Çünkü sistemin hoparlör kalitesi vs de çok önemli bir etkendir. O yüzden hi-res vs gibi pazarlama terimlerine çok takılmayın.

    Ayrıca soundbar yerine o paralara bir stereo amfi ve raf tipi hoparlör alınıp soundbara göre çok daha iyi bir müzik performansı alacağınızı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında amaç sadece müzik değil;pc oyunları ve dizi filmde var.Sadece bu bir eksiklikmi diye sorma gereği duydum.Mesela daha öncesinde logitech z5500 vardı,spdif ile bağlantı yapmıştım bilgisayardan z5500'e.Burada film izlerken dts sesi çözen bildiğim kadarı ile z5500'ün codec'i idi,codec ekranında dts yazıyordu.Peki bilgisayardan soundbara hdmi ile bağlantı yaptığım ve bilgisayardan yüksek çözünürlüklü bir ses dosyası açtığımda sonuç ne olacak onu merak ediyorum ben Samsungun yada bir başka markanın bu 24/96 sesleri çözecek codec yoksa ses mp3 kalitesinde falanmı geliyor?
  • Bir inceleme sitesinde "In terms of other features, the HW-Q70R includes built-in Wi-Fi and Bluetooth, which allows users to effectively access their music libraries and streaming services. There's also support for numerous lossy and lossless audio formats including AAC, WAV, OGG, ALAC, AIFF and FLAC, with high-resolution support up to 32-bit. Samsung even includes high quality, UHQ 32-bit upscaling for supporting devices." diye yazmış.

    Türkçeye çevirisinde yüksek çözünürlüklü sesleri desteklediğini ve 32bit'e yükseltme yapabildiğini yazıyor.Anladığım kadarı ile bunu hdmi üzerinden değil kablosuz iletişimle yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ethnicity -- 30 Temmuz 2019; 16:11:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.