Şimdi Ara

Hi Level 58' 4K smart tv 2.799 TL A101

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
15.957
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce aynı markanın daha küçük ekranlıları satılmıştı ve alanlar genel olarak memnundu sanırım. Fiyat 58 inç 4K ekran için mükemmel görünüyor.
    Hi Level 58" 4K smart tv 2.799 TL A101

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ARKADASLAR BİRAZ UZUN AMA "ADEM HELVACI " adinda ABİMİZİN BİRİ SİİR GİBİ BU TV İCİN AKLA TAKİLACAK HER SORUYA CEVAP VERMİS MUTLAKA SONUNA KADAR OKUYUNUZ LUTFEN ben sahsen almaktan vazgectim 5dk da

    https://tavsiyeforumu.com/konu/hi-level-58uhl960-a101-21-mayis-2-799-tl.8291/page-4

    sitesinden ALINTIDIR!





    Öncelikle buradan değerli ustalarım TEKNOWEST @TEKNOWEST ve fikoloji @fikoloji ye yürekten, kucak dolusu teşekkürlerimi iletiyorum zira onlar geldiğinden beri üzerimden ciddi anlamda çok büyük bir yük almalarının yanısıra, benden çok daha başarılı şekilde bu işi yürütüyorlar. Daha sonra aramıza değerli By_Trol @By_Trol de katıldı ve ailemiz git gide büyüyor. Vestel konuları kesinlikle emin ellerde, halkın alabileceği en doğru, en tarafsız ve çıkar içermeyen saf ve DOĞRU bilgiyi paylaşıyor olmalarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum 🙏

    Şimdi dostlar;

    Vestel efendi ile benim aram bazen iyidir bazen kötü.

    Benim yıllar öncesinden bildiğim o hataları olan, bunun farkında olan ve kesinlikle mutlaka halktan yana olan Vestel efendi gibi davrandığında çok seviyorum onu.

    Yeni bazı yöneticilerin sırf rakamlara odaklanıp aldıkları kararlara bakınca da nefret ediyorum yani böyle bir Aşk var bizim Vestel efendi ile aramızda.

    Aylar önce yazdığım bazı yazılarda Vestel efendinin yeni panel politikasından hiç hoşnut olmadığımı yazmıştım.

    Paylaştığımız bilgilerden ötürü sizlerin de bildiğiüzere yıllardır dört ana üretici ile çalışır Vestel, Bu üreticiler Başta Samsung, Sonra LG, CMO ve AUO dur.

    Sevgili Aragorn @Aragorn Özgür kardeşim de bir kullanıcı olarak bu panel performanslarını gayet yakından bilir ve evinde kullandığı AUO panelin performansını tatmin edici bulduğunu bilirim.

    Bunları şu nedenle yazdım.

    Bizler Vestelin her ürününü, abartılı olabilir ancak üreticisinden daha iyi bilenleriz. Elimizden geldiği, gücümüzün yettiğince ürünleri sahaya çıkmadan evvel satın alarak veya nazımızın geçtiği tedarik noktalarından emanet alarak bu ürünlerin bir çoğunu bizzat inceleyerek sizlere bilgi aktarmaya çalışıyoruz.

    Yetemediğimiz, yetişemediğimiz ürünlerde ise toplantı odamızda tüm arkadaşlar ile beyin fırtınası yaparak ortaya somut bilgileri çıkarıyor ve sizlere bu şekilde bilgi paylaşıyoruz.

    İşte özellikle benim bu yeni nesil panel politikalarına negatif bakış açısı sergilememin nedeni de burada devreye giriyor.

    Bu politikalar dahilinde devreye alınan yeni üretim politikaları gereği özellikle 58'' gurubunda daha önce olmayan modeller YENİ MODEL miş gibi sahaya tamponlanmaya başladı Vestel efendi tarafından.

    Yasal, teknik ve rakamsal anlamda yeni gibi duran bu modellerde panelin daha önce hiç olmayan bir ebatta olması ve üreticinin değişmesi dışında zerre kadar fark yok önce bu konuda mutabık olalım.

    Yine 58'' gurubunda kullanılan PANDA panel ise öyle uçan kaçan bir teknolojik altyapıya sahip olmamakla birlikte (Burada değerli Üstad Can abiyi etiketlemek istiyorum albanez @albanez ) performans anlamında da bir AUO kesinlikle değildir mesela.

    Değerli abim panda panelin ve hatta bu yeni politikalar nedeniyle yeni tv modlelerinde kullanılan Chot Hkc vs gibi panellerin performans durumları yanısıra negatif bakmamın diğer yanı henüz bu panelleri tanımıyor olmamız.

    Üretimde hangi teknoloji, hangi modül kalitesi kullanıldı bilmiyoruz.

    Bakınız arkadaşlar bu ülkede panel dünyasında kimse konuşmaz, çünkü TAM anlamı ile panel dünyasını kimse bilmez ve buna ben de dahilim. Panel dünyasında sosyal mecrada konuşan Can abi ve ben dışında konuşan tanıdığınız birileri var ise yazmanızı rica ederim.

    Ben bu panel teknolojileri ile ilgili önce ÖDTÜ ye, sonra MEB'e, buralardan olumlu bir cevap alamayınca direkt olarak CİMER'e yazdım.

    CİMER den uzunzaman sonra gelen cevap, eğitim konusundaki girişimlerimi takdirle karşılıyor olmalarına karşın ülkemizde buna uygun altyapının olmadığı, bu nednele yardımcı olamayacakları şeklinde oldu.

    Biz ciddi ciddi Ankaradaki panelci başka bir arkadaşım ile Çin'e nasıl gideriz konularını konuşmaya başladık, Araştırmalarımız sonucu 30 gün dolayında zaman ve yaklaşık 70bin tl dolayında bir bütçe ayırmak gerektiği sonucuna ulaştık.

    Yani sizlere açık yazıyorum ki bu gün bizlerden aldığınız bilgiler tamamen kendi girişimlerimiz, kendi eğitim programlarımız ve kendi deneme yanılma usullerimiz sayesinde size ulaşıyor.

    Bunları da bilerek yazıyorum ki Bu nedenlerden ötürü biz de yanılabiliriz

    Çok şükür bu güne kadar ki hiç bir tespit ve önerimiz, hiç kimsenin zerre kadar maddi zarar görmesine, keyifsizlik oluşturmasına neden olmadı ancak ben yine de bir dipnot olarak yazmak istedim.


    Gelelim 58'' HİLEVEL televizyonumuza.

    Öncelikle söyleyeyim ki hem PANDA panel olması hem de 58'' olmasına, aynı Mstar ailesinden işlemci kullanıyor ve 50hz panel olması nedeniyle ''Bu tv sizi uçurur'' bakış açısı ile yaklaşamıyorum.

    MB130S olması kesinlikle ama kesinlikle ciddi avantaj zira VESTEL efendinin gelmiş geçmiş bu güne kadarki en stabil anakartı bu dur.

    Eğer Panda panel+MB230 olsa idi şu satırları yazmakiçin harcadığım zamana dahi acırdımancak MB130S buna değer.

    Biliyorsunuz MB130S in aynı zamanda kullanıcısıyım, hataları olan ancak düzeltilebilen bir tasarım bu.

    MB230 için kara senaryo yazmak istemem ancak bir MB130 olmadığını söyleyebilirim son geri dönüşlerdensonra.

    MB230 ilk çıktığında yaptığımız incelemede ort azaltılması dışında negatif bir durum görmemiş olsak da, Donanımsal mimaride değişikliğe gidildiği, iyileştirmek isterken başarılı olunamadığı ortada ancak inanıyorum ki bu da mutlaka düzeltilecek ve 3-5 ay içerisinde MB130 a duyduğumuz güveni MB230 a da duyacağız.

    VESTEL efendiye kızmak ayrı, Elektronik bölümdeki mühendis kardeşlerimizin başarısı ayrı konu :ok

    Donanımsal 50hz tv ye tuz biber olan ise fake refresfh rate değerinin bu ekran için düşük kalması. Neticede işin bir de Pixel-per-inch tarafı var ki umuyorum bu tv yi almak isteyenler mesafeyi dikkate alırlar.

    Yani Türkçesi, Santimetrekareye düşen pixel sayısına göre hücre duvarı hacimsel olarak daha göze batacak durumda iken bir de çakma rate düşük tutulursa, panel de PANDA olursa, 49UHL650 den aldığımız performansı bu panelden alabilirmiyiz çok emin olamam.

    Burada en temel durum beklentidir bence.

    Bu tv yi almak isteyenler bu tv den ne bekliyor?

    ''Abi alayım, büyük tv olsun, şöyle aklıma eserse netflix den Lucifer izleyeyim, arada Youtube açayım Adem Helvacı kanalı yine ne zırvalamış ona bakayım, kanal sıralaması beni üzmesin, servisi yaygın olsun, parçası da tv nin kendisi de ucuz olsun, ATV de Ali Ayşeyi Seviyor dizisi izleyeyim bana yeter''

    diyorsanız bu tv bu fiyata sizin için biçilmiş kaftandır.


    ''Aaabicim tv yi salona koydum mu şöyle estetiği le BEN BURADAYIM desin, şöyle PS4 bağlayayım, gireyim o koca dünyanın içine, tv ye 2 metre mesafeden Need For Speed oynayayım, Futbol açayım ve top F16 gibi giderken hiç topun gölgesini görmeyeyim, tarayıcıdan filmcehenneminoktakom açayım vereyim filmi vereyim filmi''

    diyenler ise lütfen uzak dursun zira üzülürsünüz.


    Bu televizyon olsa olsa Fiyat/FAYDA ürünü olur. Fiyat/PERFORMANS olgusu benim kriterlerime göre bu modele söylenebilecek bir tanımlama değil.


    Yine de değerli ustalarımız da görüş bildirirlerse ve PANDA panel konusunda Can abimizin de fikrini alırsak benim içim çok daha rahat edecektir.

    Hepinize saygı ile, umarım sıkmamışımdır :ok



    NOT: Mesajı yolladıktan sonra aklıma gelen/atladığım bir şey olursa mesajı revize ederim :ok

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan var mı? Sunny üretimi mi Vestel üretimi mi arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustelik akilli !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDC

    Kullanan var mı? Sunny üretimi mi Vestel üretimi mi arkadaşlar?
    VESTEL garantiliymiş, ekte yazıyor.

    Kullananların yorumlarını almak gerek, fiyat güzel gibi.
  • 49 olanını izleme şansım oldu bence gayet güzel geldi bana. Sonuçta fiyatı belli beklenti belli.
  • Fiyatı fazla ucuz değil mi
  • Bu traş makinesi nasıl alınır mı? Saç-sakal-vücut başlığı da varmış galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 58inç paneller fazla üretilmedi ve bundan sonra üretilmeyecek. vestel elinde 58inçleri eritiyor. farkındyswnız lg samsung sony gibi markaların 58inç tvsi yok. fiyatına göre iyi gözüküyor ama şahsen 55inç gelmesini beklerdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    Büyük eyidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android TV olmadığına ve üzerinde ki uygulamarı gösterdiğine göre Vestel'in smart yazılımını kullanıyor herhalde. F/P olarak güzel gözüküyor.
  • Müthiş fiyat

    Ürün hakkında bişey diyemem ama fiyatını hakeder diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta vestel 49" olanını 2800 TL ye aldık. Eğer kaliteliyse bu fiyata kaçmaz.

    Sinbo çaycı yı 2 buçuk yıl önce aldım. KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM. ALMAYIN. 2 Buçuk yılınız yarısını garanti yollarında geçirdi çaycı. 3 defa komple değişti, 2 defa tamir edildi ama her ürün sıkıntılı. 2 Ay geçmeden ürün bozuluyor. Şu anda yine bozuk bir şekilde evde. Çaycı değilde su ısıtıcısı olarak kullanıyoruz.
  • Acaba mağazalara gelmiş midir, satarlar mı?
  • Digiturkplay çalıştırır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aotnob

    Büyük eyidir.
    kalitesiz panellerde büyük kötüdür. uydu kanallarını piksel piksel izlersin oled qled alacaksan tabii ki iyidir
  • Referans olur mu bilmiyorum ama 7 Mayıstaki kampanyadan Hilevel 55UIL402 modelini aldım. Açılırken TV değil Android olarak açılıyor zaten, Panel görüntüsü ve parlaklığı çok çok iyi. Kanal geçişleri gayet hızlı, Android harika, hem hızlı hem de çok fonksiyonlu, 1,5 GB RAM, 8 GB ROM var.

    Ancak buradaki TV hem Android değil, hem 1 USB, 2xHDMI girişi var benim aldığımda 2xUSB ki biri USB 3.0 idi, 3xHMDI vardı. Aynı fiyattı ama bundan daha iyi özellikleri vardı.

    Kısacası tavsiye ederim.
  • hakkan H kullanıcısına yanıt
    Hocam tv'yi direk gidip a101 mağazasından mı aldınız yoksa internetten mi aldınız?

    Ben internetten alsam garanti işleri için illa ki teknik servisin gelmesini mi beklemeliyim?Mağazadan alırsak yine mi teknik servis bekleyeceğiz yoksa direk kutudan çıkarıp kullanmaya başlayabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTeeH

    VESTEL garantiliymiş, ekte yazıyor.

    Kullananların yorumlarını almak gerek, fiyat güzel gibi.

    Alıntıları Göster
    Evet hocam fiyat güzel ama hiç inceleme yok maalesef. Kanal geçişleri nasıldır,smart stabil mi cevap bulamıyoruz
  • hakkan H kullanıcısına yanıt
    Referans olur ancak 3 inch demek yaklasik caprazlama 7,5 cm demek , bunu alan olarak hesaplayincanm aradaki fark yuz olcum olarak neredeyse bir tv kadar

    O yuzden karsilastirma mutlaka ayni boyutlar arasi olur .

    https://topuptv.co.uk/tv-screen-height-width-dimensions/

    55 ile 58 arasi yaklasik 12% civari izlenebilir alan farki var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.