Şimdi Ara

HI-LEVEL 43UHL900 KARGAŞASI (17MB120 anakart) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
5
Favori
11.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öğrenci evine almayı düşünüyoruz 3 arkadaş bursu ortaya koyup sizce fiyata göre iyi midir ? Alınır mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamper39 K kullanıcısına yanıt
    bu özelliklerde bu fiyata başka ürün yok zaten öğrenci kardeşim. keşke bir de 3 yıl garantili olsaydı o zaman 10 numara olurdu :)
  • Ürün güzel mi önerir misin çözünürlüğü falan internete giriyomu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamper39 K kullanıcısına yanıt
    Ben öneri işlerine karışmam maalesef. Teknik detaylarla ilgileniyorum
  • Evet arkadaşlar 13 Nisan da geliyormuşhttps://www.a101.com.tr/brosurler/aldin-aldin/ nasıl bakalım yorumlarınızı alalım burda tam olarak modelini yazmamışlar ama dahili wifi yok gibi bana çok saçma geldi madem yapıyosun böle bi tv içine koysana bi dahili wifi ne kadar saçma ya
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Kardeşim uzun zamandır göremiyorduk seni buralarda, Hoş geldin
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hoşgördük hocam selamlar genelde sıcak fırsatlara girip çıkıyorum pek zaman ayıramıyorum baktım f/p tv geliyor haber vereyim dedim. Fiyat iyi de perfromans olarak bizim hi level gibi mi bilmiyorum tabi model nosu yok araştırmak için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Olsun hocam 2 güne dökeriz bütün detayları ortaya biliyorsun

    Uğra lütfen ara sıra
  • bu tivinin panel hızı kaç 4k da atlama sıkıntısı varmı?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstat yazılım ile hangi özellekler açılabilir. Panel kaç hz daha onu bile bulamadım pek kullanan yok galiba.
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Ozellik acma isi icin rfve arkadasin konusuna bakmaniz yeterli o benim isim degil. Panel gercek hizin50hz dir hemen her tv de oldugu gibi. Ancak rate degerini soruyorsaniz 200hz olmasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Üstat 800hz yazıyor ama farklı birşeymi bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Günaydın

    NMR değeri 800hz doğrudur
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal olarak arttırılmış FPS hızıdır hocam bu. Fake refresh rate yani. LCD paneller orjinalinde 50/ 60 / 120 / 200 / 240 Yenileme hızı olarak üretilirler. Tahmin ederseniz ki bu hz skalası da fiyata etki eden önemli faktörlerdendir. Bir de 50Hz vardır standart olan bu da bizim de içinde bulunduğumuz çoğu avrupa ülkesinde standart olan Alternatif Akımın frekansıdır (220V - 50 HZ).

    Bu ayırımı neden yaptım, çünkü bazı arkadaşlar tv nin arkasına bakıp panel gerçek hızı 120 olsa bile 50HZ'i görüp bu tv 50hz diyorlar. İkisi aslında teoride benzer gözükse de teknik anlamda çok farklı şeyler.


    Daha Monitör ve Tv lerdeki tazeleme /Yenileme hızı ile saniye başına kare gösterimi de farklı şeyler bunlar da çok karıştırılıyor. Bir ara uzun uzun yazmıştım bunu farklı bir konu da.


    Şimdi konumuza dönecek olursak. Ado hocam daha iyi bildiği için LCD panelin TAZELEME hızını 50hz olarak açıklamış. Aslında belki 60'da olabilir samsung panelse eğer samsung 2016 da 60hz ve üstünü üretmeye başladı çünkü diye hatırlıyorum. Neyse asıl mühim olan 800 olan değer ne ? 800 olan değer firmaların kendilerinin uydurduğu bir fake refresh rate yani sahte yenileme hızı algoritması. Bu şöyle oluyor.

    Normalde izlediğimiz görüntüler 24 ya da 23 fps hızındadır. Yani saniyede 24 ya da 23 hatta 25 kare birleştirilip bir saniyelik görüntü oluşturulur. Ama bu aradaki saniye başına görüntü içeren kare sayısı ne kadar çok artarsa o 1 saniye içinde çekilen kadraja giren alanın daha fazla ayrıntılı hali fotoğraflanır. Tıpkı yavaş çekim videolarda olduğu gibi. İşte bu fake refersh rate işini böyle görüyor. Standart TV yayınını alıp bilgisayar bunu işleyip aralara bir önceki ve bir sonraki kareye en yakın kareyi örnekleyip kopyalarını atıyor hatta yüzlerce kare atıyor 24 karelik orjinal görüntü 150 kareye çıkıyor mesela. Eğer TV yayını da çok kaliteliyse bu göze hoş gelen bir görüntü oluşturuyor.

    Görüntünün netliği noktasında FPS ve HZ'den ziyade bir de shutter Speed kısmı vardır. Çekilen kameranın perde hızı, bir film 60fps modunda da çekilmiş olsa eğer o anki shutter speed 1/50 altındaysa bazı görüntüler flu olacaktır ama yüksek shutter speed modunda çekilirse daha fazla ışık gerecek ama bu sefer de görüntüler daha net olacaktır. Bir arkadaşım, " eee bu film 60 fps ama bazı sahneler bulanık gibi " demişti bir keresinde işte bu shutter speed yüzünden kaynaklı.

    Uzun lafın kısası öyle 1000 herz 800 herz diye bir şey yok. Yani gerçekte olan şudur, 120hz olan bir panel 1 saniye içinde ekrandaki görüntüyü 120kere yeniler 50hz olan bir panel aynı görüntüyü 1 saniyede 50 kere yeniler. Arada 70 karelik bir kayıp var, İşte bu kayıbı fps hilesi ile tolere etmeye çalışıyorlar. Bu 800hzler 1000hz'ler hepsi sadece isimlendirmeden ibaret şeyler. Her firmanın kendi geliştirdiği algoritmalar var hatta LG ve Samsung hatta Sony bu konuda baya iyi ama bazen benim pek hoşuma gitmiyor, doğallıktan uzaklaşıyor o zaman görüntü ve çok teknik duruyor. PC de de denemek isterseniz benzer algoritmayı en basitinden pot player 'da motion blur seçeneği ile deneyimleyebilirsiniz ya da bir program daha vardı adını unuttum ama ücretliydi o. Bunda da aynı mantık geçerli, aralara sahte frame yerleştirip 24 lük görüntüyü 60fps'ye çıkartıyor. Ama fps ile giderme yapınca da biraz yapaylık çıkıyor ortaya. Bu yüzden menülerde ayarlar vardır bazı tvlerde cinema modlarında.

    Son olarak şunu da söyleyeyim. Gerçek 240 hz bir paneliniz olsun ya da monitörünüz. Eğer izlediğiniz film 24/ 23 fps ise aman aman oha görüntüye bak denilecek bir fark göremezsiniz ama bir 60fps çekilmiş güzel filmse demeyin o zaman keyfinize :) . Oyunlarda ise 60 fps üstü bir değer alıyorsanız anca farkı anlarsınız. Bu yüzden daha ülkemizde 60 fps yayın standartına geçilmediği ve bütün yayınlar 24 25 kare hızında olduğu için yüksek panel hızlarını aramak pekte önemli değil şahsen. Eskiden 3D için önemliydi ama şimdi 3D de bitti artık.

    Benim okuduğum dökümanlar ve tecrübemle anlatabileceklerim bu kadar. Eğer bu son bir kaç yıl içinde sahte yenileme hızı sisteminde bir değişiklik olmadıysa sistem hala aynı işliyordur. :)

    http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Alternatif_ak%C4%B1m

    https://www.youtube.com/watch?v=BBgFampjkPs

    https://www.youtube.com/watch?v=hd7Tj_3GLMY

    https://www.youtube.com/watch?v=mssESTnWtUo

    https://www.youtube.com/watch?v=afhpB9b4aqM


    İyi forumlar,




  • Arkadaşlar konu dışı ama 43hl 500 modelini kullaniyorum yazılım versiyonu v.0.8.4 bunun haricinde yeni yazılımı varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F-138 kullanıcısına yanıt
    Çekirdek yazilim konusu birinci sayfa MB82 1.35

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Seviyorum senin bu anlatim dilini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışıyorum
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgilendirmeniz için çok tşkler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.