Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
29
Favori
83.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Clio olmadı , bence senin kablolarla en az ford focus alınır,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunhun34

    Clio olmadı , bence senin kablolarla en az ford focus alınır,

    Clio etti ancak ne yapalım buna şükür
  • Merhaba, Proac Tablette Reference 8 ve Naim Nait 5si arasında kullanacağım şu anki kablomun (supra rondo 2*2,5) üstüne çıkabilecek bir ürün tavsiyeniz olur mu? Kaynak plak pikabım ise Pro-Ject 2Xperience Classic. Bu arada, halihazırda kullandığım phono pre ampli. ( cambridge audio 651p) ve yine naim arasındaki rca (Audioquest Evergreen) yı da dağiştirebilirim.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fujisan1 -- 8 Mart 2017; 14:49:27 >
  • valla kablo tartışmasını bu bitirmezse hiçbişi bitirmez sanırım.
    espiri tabiki..

    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Bakirdan-100-kat-daha-fazla-elektrik-iletebilen-madde-gelistirildi.htm
  • Malesef bu haber kablo tartışmasını zor bitirir , süper iletkenler malzeme biliminde 1980 li yıllarda söz konusu oldu ve bu konularda çok çalışmalar ve ürün geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi , bu malzemeleri ağırlıkla uydu ve ulaşım , uzay gibi sektörlerde geliştirdiler ancak üretilen ürünlerin fiatları mevcud Hİ Fi kablo fiatlarının yüzlerce katı idi , bence bu tartışmaları bitirecek gelişme kablosuz hopların ve Receiverların süratle gelişmesi ve fiatlarının da hızla ulaşılabilir seviyelere gelmesi , malum DENON HEOS modelleri çok makul fiatlara geldi .selamlar
    DENON 4300 :https://www.amazon.de/Denon-AVRX4300HBKE2-Surround-Receiver-Kanal-Endstufe-Integration/dp/B01JEAUVQO/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1490029209&sr=8-2&keywords=denon+heos+avr

    DENON HEOS AVR : https://www.amazon.de/HEOS-Denon-HEOSAVRSRE2-Lautsprecher-dunkel-silbernes/dp/B06X6FY6CG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1490029209&sr=8-1&keywords=denon+heos+avr




  • yok yav yazdım şaka diye zaten.kablo tartışmasını şöyle bitirir o kadar iyi iletkense kimsenin bahanesi kalmaz o anlamda.yoksa fiyatlarının ne kadar uçuk olabileceğini tahmin edebiliyorum.
    heos da tel maşa gibi duruyo bakınca ama sırrı class-d olması galiba.
  • selamlar, Neotech 3001 mk3 interconnect kabloyu nereden tedarik edebileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba. nette aramalarıma bir sonuç alamadım


    EDIT : İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Vegass- -- 12 Temmuz 2017; 13:38:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Vegass-

    selamlar, Neotech 3001 mk3 interconnect kabloyu nereden tedarik edebileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mıdır acaba. nette aramalarıma bir sonuç alamadım


    EDIT : İmla

    https://www.hificollective.co.uk/catalog/neotech-nei-3001iii-upocc-interconnect-cable.html







    https://www.hificollective.co.uk/catalog/neotech-gold-plated-plug-dg201-p-8493.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    yurt içi tedarikçisi yok anladığım kadarıyla, peki teşekkürler
  • Duet audio ya iki katı öderim derseniz mk2 si ne razı olmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün yazacaktım, fırsatım olmadı. Supra PLY 3.4/S kablomda sanırım ground cable diye isimlendirilen ekranlamanın topraklanması için mevcut olan kablo açıkta hiç bırakılmadan yollanmış. Bu bağlantı yapılmadan ekranlamanın bir işe yaramayacağını okumuştum sanırım bir yerlerde. Ben şimdi ne yapmalıyım? Bu topraklamanın yapılamamasının bana etkisi ne olacaktır?
  • Ekranlama yani amplinizde ground yazan bir yer var ise oraya bağlayabilirsiniz eğer yok ise siz de yokmuş gibi devam edebilirsiniz.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Başlangıçta bu ground cable ın kesilerek yollandığını düşünmüştüm ancak biraz önce aldığım yerle iletişime geçerek sorunca 10-15 gün önce gelen bu son partide supra ply 3.4/s lerin içerisinde artık ground cable yer almadığını öğrendim. nasıl bir tasarım değişikliğine gittiler merak ettim.

    Ayrıca son bir soru arkadaşlar, aynı kablodan jumper bağlantı şu an bana ciddi bir katkı sağlar mı?
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Jumper mutlaka fark yaratır kesinlike tavsiye ederim fabrikasyon hoparlörün üzerinde gelen jumperları kullanmayın.
  • Jumper olarak mümkünse kullanacağınız kablodan yapmayı tercih edin üzerindeki stok metal iletkenlerden daha sağlıklı olacaktır.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler atalayalper, verdim siparişi
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Delerıum, aynı kablodan yani Supra PLY 3.4/S olarak verdim siparişi. 2 x 20 cm., bir ucu spade diğer ucu banana olacak şekilde. Ana kablomu ikon'ların alt frekans sürücüsüne bağlayıp oradan da üst frekansa köprü yapıyorum. Jumper bağlantıyı alt frekansa spade ile üst frekansa da banana ile bağlıyorum. Uygulama doğru sanırım değil mi?
  • Genel görüntü olarak öyle evet ama fark etmez komple spade veya banana ile de isterseniz hoparlör kablonuza bi-wire bağlantı gibi de yapabilirsiniz. Yani single gelen kablonun hoparlör tarafını jumper kablo ile birleştirerek de kullanabilirsiniz bu sizi 2 adet extra banana veya spade uçdan kurtarır.

    Sizdeki bağlantı bu şekilde olacak

     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###
  • Bende kaliteli ve pahalı kablolara hep ön yargı ile bakanlardandım. Sonradan bir denemeye karar verdim ve Atlas Element Integra ara kablo aldım. Sesteki değişime şaşırmadım desem yalan olur. Detay arttı sahne genişledi en çokta bas sesler toplandı ve daha tok şekilde çalmaya başladı. Ondan sonra görüşüm değişti elbette. Geçen ay kabloyu Neotech Nei 3001 Mk3 ile değiştirdim. Ve sonuç olarak bir kablo sesi bu kadar mı değiştirir! Tavsiye ederim :)
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.