Şimdi Ara

Heyrugod Mezun YKS Tavsiye Konusu Y-SAY:4609

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
48
Favori
7.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,geçen sene mezun seneme kaldığımda kara kara 50kdan hangi mühendisliği yazayım diye düşünürken bu forumu keşfedip sınav senemde aktif olarak kullanmasam da Vedddd,TKR,Ümitcan Evleksiz gibi hocalarımın tavsiye konuları gözüme çarpmıştı."Acaba yapabilir miyim lan?" duygusunu bana aşılayan bu konulardı.Ben de onlar kadar iyi bir sıralama yapmış olmasam da başımdan geçenleri, bu psikolojik mücadelede en azından aklınızın bir köşesinde bu konunun yer etmesi temennisiyle bu konuyu yazmaya karar verdim.

    Öncelikle 2020 Sınav Sonucum:
    Heyrugod Mezun YKS Tavsiye Konusu Y-SAY:4609
    Ve bu seneki sınav sonucum:
    Heyrugod Mezun YKS Tavsiye Konusu Y-SAY:4609
    Konunun vaktinizi çok almasını istemediğimden 1-2 paragraf Lise Hayatımı örneklendirip geçeceğim, 9. Sınıfta derslerimi dinlerdim,sınava son gün çalışır ortalama üstü notlar alırdım.Hiç çalışmaz değildim,youtubeda 2015 yıllarının Hocalara Geldik videolarini izlerdim.Ancak hiçbir şekilde sınav bilincim yoktu. 10. Sınıfta bu daha da kötüye gitti ve Fizikten nefret ettiğim sene oldu.Sınavlara son gün çalışırdım ancak yine de Hiç çalışmaz değildim.11de aynı şekilde devam etti ancak Matematik/Fiziği çok fazla sevmeye başladım.İspatlar,Mustafa Yağcının youtube videoları derken bende gerçekten bir matematik aşkı doğuyordu.Fizikte de öğretmenimiz değişti,kafa dengi bir hoca geldi ve fiziği de sevmeye başladım.

    12.Sınıf Senesi:
    Hayatımdaki en yanlış seneydi diyebilirim,bunu mezun senemde çok daha iyi anladım.Ders çalışırdım ancak neredeyse SADECE MATEMATİK çalışıyordum. Mustafa Yağcının kitaplarının bir kısmını bitirmiştim ve Herkes FKBye deli gibi yüklenirken ben köşede ispat yapıyordum.Kesinlikle ÇOK SAÇMA kesinlikle önermem...Ders alın diye yazıyorum.Dershaneye gidiyordum ve eve geldiğimde genelde çok yorgun oluyordum.Babam şehir dışındaydı ve Evde annem ve ben vardık.Sizin de tahmin edeceğiniz gibi babamın olmayışı ev otoritesini zayıflattığı gibi ben de her gece dışarı çıkmaya başladım.Matematik ve bir tutam fizik harici çok az çalışıyordum.Sınava girdik çıktık ve gördüğünüz üzere AYT Fenim berbat,TYT fenim berbat,TYT Sosyalim leş.Sınav açıklandığı gibi neyin yanlış olduğunu zaten biliyordum ve bu gerçek yüzüme daha sert çarptı.Mezun Senemde artık neleri düzelteceğimi kararlaştırmıştım.

    Mezun Senem:
    Babamın işi dolayısı ile 8 yılımı geçirdiğim Kayseri'den Malatyaya taşındık.Bu sınav senesi için harika bir haberdi.Çünkü kendimi soyutlamama gerek kalmayacaktı.Zaten kimseyi tanımıyordum,ancak yalnızlık hayatımda ilk defa bu sene kendini çok belli etti.
    Ders Çalışmaya taşındıktan hemen sonra başladım,yaklaşık 25 Ağustos.TYT Fiziğim ilk senemde 2d 4y 1boştu.Forumda tavsiye konularını araştırırken Ertan Sinan Şahin hocamı gördüm,12 senemde de duyduğum bir hocaydı. Babama danıştıktan sonra setlerini sipariş edip yaklasık 2 gün sonra derhal fizik çalışmaya başladım.Evimizin hemen yanındaki dershaneye kayıt yaptırdım ve 1 Eylül gibi seviye tespit sınavlarının olduğunu söylediler. İyi bir sınıfa düşmeliydim fakat sınav TYTydi.Aylardır pratik yapmamıştım ve Endemiğin TYT Matematik branş denemelerinde bile 25-26 anca yapıyordum.TYTyi kafamda kurcaladığımda Dil Bilgisi,TYT Sosyal,TYT Fizik,Geometri branşlarında ciddi pratik eksiğim olduğunu farkettim.345 TYT Fizik aldım ve Ertan Hocamdan giderken yavaş yavaş bitirdim.Limit TYT Türkçe SBnin dil bilgisi kısmını açıp el kitabı okuyarak pratik kazanmaya çalıştım Seviye tespit sınavında da ilk sınıflardan birine girdim.
    Herhangi bir dershane düşünüyorsanız kesinlikle ilk sınıflara girmeye çalışın.Yoksa ilgilenmiyorlar

    Sınıf belirleme sınavında kaç net yaptığımı bilmiyordum ancak rezalet geçmişti,sanırım herkesin öyle geçmiş ki ilk sınıflardan birine düşmüşüm.Dershanenin başlamasıyla asıl çalışma rutinim başladı.Ve Derslerden çok bunalan bir insan olduğum için kafamı dağıtmak için Evin yanında bir spor salonuna yazıldım.Biraz sonra bahsedeceğim,bana çok katkısı oldu sporun.

    İlk 2 ay TYT Fizik,TYT Biyoloji ve TYT Türkçeden başka bir şey çalışmadım.Paragraf günlük olarak Limit Kronometre eritiyordum ve test başı 5-6y yapıyordum . Okuma ve anlama üzerine çok fazla yoğunlaşıp paragrafı halletmeye çalıştım,belirli bir sistematik yol izlemedim.Zaten TYT Türkçemden bu anlaşılıyor.(Tüm yanlışlarım paragraf arkadaşlar.2020de daha iyiydi paragraflarım :D)TYT Fiziği çok ciddiye alıyordum ve gerçekten seviyordum.Dershanemizin Fizik zümresi gerçekten kaliteli ve rekabetçi geçiyordu.Sınıfta soruları yavaştan ben çözmeye başlayınca fizik konusunda özgüvenim yerine geldi ve 345 TYT fizik ve Ertan Hocamın 9-10 sınıfları bitince TYT Fizik netimi 6-7e sabitledim.TYT Biyolojide de nedense aptal aptal kalıtım sorularını 12. sınıfta boş bırakırdım ve bu sene sadece çaprazlayarak her soruyu çözebileceğimi farkettim. Uzun lafın kısası TYT Fenim sene içinde denemelerde 18-20 arasına sabitlenmişti.Daha sonra TYT Matematik geliyordu ve tyt bazında en nefret ettiğim branştı.(Matematiği sevmeme rağmen TYT Matematiği sevmezdim.)

    TYT MATEMATIK:
    Sene başında dershanemiz 3D yayınlarının TYT Matematik soru bankasını verdi,forumda da çok övülen bir kaynak olduğunu gördüm ve çözmeye başladım.Ama arkadaşlar,gerçekten yürümüyordu benim için TYT Matematik.Hani çözebilsem de psikolojik olarak 1-0 geride başlıyordum.Bunu sadece ve sadece deneme çözerek aşabildim.Soru Bankasından zerre zevk almıyordum ve başka seçeneğim de yoktu çünkü.TYT Matematiğimin de sınav sonucunda iyi olmadığını görebilirsiniz,zaten TYTmi Sosyal ve Fenle ortalama seviye getirebildim.

    TYTde Genel Mentalitem:
    Arkadaşlar,şu ders şöyle olmuyor bu ders böyle olmuyorla olan bir iş değil TYT. Yukarıda bahsettiğim gibi Türkçem ve Matematiğim hiç de düzelmedi.ancak TYT Fen ve TYT Sosyalden bir +10 net artışı yakaladığınızda bu sizi ortalama bir seviyeye gayet getiricektir. TYT adeta savunma sınavıdır,belirli kaleleriniz olmalı ve onlardan belirli netler çıkarmalısınız.Benim hiçbir zaman sabit bir Mat/Türkçe netim olmadi.Ancak Fenim ve Sosyalim genelde sabit olduğundan onlara güvendim ve tytmi ortalama seviyeye getirdim.Sizlerde belirli branşları sabitlerseniz yararınıza olur.

    TYT Sosyal:
    Ek bir çalışma olarak sadece Yavuz Tunanın tüm videolarını ezberledim ve harika bir coğrafya temelim oluştu.4-5 e sabitledim coğrafyamı,haftada 1-2 genel tyt denemesi çözerdim ve oradan öğrendiğim tüm sosyal bilgilerini unutmamaya çalışırdım.Özellikle Felsefede bilmediğim bir ekol ismini gördüğümde googledan basit bir araştırmayla öğrenerek felsefe netlerimi de çok arttırdım.(Sınavda çok tutmadı bu :( )Onun harici sosyal çok bakmadım diyebilirim.

    Deneme Rutinim ve Telegram Grubu:
    Sene içinde telegramı çok güzel kullandım ve çok memnun kaldım, DonanımHaberde bir telegram grubu ilanı gördüm ve derhal girmek istedim.İçerisi adeta şampiyonlar ligiydi.Çok Kaliteli insanlarla arada kafa da dağıttık,bolca soru da tartıştık.Deneme kampı da yaptık. Böyle bir imkanınız varsa kesinlikle telegram öneririm.Soru tekrarlarını çok hızlı bir şekilde kolaylıkla yapabileceğiniz bir uygulama.
    Deneme Rutinime gelirsek yukarıda bahsettiğim grupla birlikte haftada 1-2 deneme çözerdim.1 liraya satılan türkiye geneli denemeleri,Geçmiş yılların kurumsal pdflerini çıkartıp çözerdim evde.Pratik açısından kesinlikle şart olduğunu düşünüyorum.


    Bu yazdıklarım genel olarak 15 tatile kadar tüm yaptıklarımdı.TYT Feni oturtmak,Türkçeyi orturtmaya çalışmak ve Deneme Pratikleri.Birazcık az gelebilir size çünkü 1 Aylık bir kaybım olmuştu bu dönemlerde.Asıl tempoya 15 tatil geçtim diyebilirim.

    Dershane ile birlikte 15 tatilde ünlüler karması eritip tyt netlerimi 90a çıkardım.Netlerim ve sürem dil bilgisi ve fenle çok artmıştı.Ancak geometri sıkıntım hala devam ediyordu.Geometri için 2-3 güne bir branş denemesi çözmeye karar verdim ve Gerçekten netlerim bir anda peak yaptı matematik adına.Ve o an şunu farkettim:

    TYT Sınavında Geometri-Dil Bilgisi-Fen-Sosyal Alanları en kısa sürede en iyi netleri getiren alanlar.

    bu branşlarıma öncelik vererek netlerimi 90-100 e sabitledim ve çok nadir düştü.Haftalık tyt denemelerimi aksatmadan yavaştan AYT ye odaklanabilirdim.

    Dipnot: Yukarıda 12de manyak gibi matematik çalıştım demiştim ya,heh işte matematiğime güvendiğim için bu kadar gece bıraktım ayt geçişini.Size tavsiyem herhangi bir ayt mat temeliniz yoksa çok daha erken başlamanız.Benim gibi yapmanız tavsiyem değildir.

    Şubata Kadar Spora devam ettim ve harika bir çevrem oldu.AYTye geçeceğim için işi biraz daha ciddiye almaya karar verdim ve spora ara verdim.Bu bana ayt çalışırken büyük bir motivasyon deposu oldu.Çünkü sınavı bitirip spora geri dönebilecektim ! (dönmedi)

    AYT Başlangıç Mentalitem:
    Yukarıda da yazdığım gibi benim ayt ile alıp veremediğim konu fendi.TYT Fiziği 6-7ye sabitlemenin getirdiği heyecanla direkt olarak Ertan Hocamın 11-12 setine başladım.Fizikte çok temel eksiklerimin oldugunu farkettim.(örn: basit makinelerde dinamik sistemlerde bile ip gerilmesinin aşağıdaki yüke eşit olduğunu sanıyordum.) Fiziğe sempatim olduğundan çok güzel gitti ve sene içinde netlerim 12-13ün aşağısında kalmadı.Fakat her ne hikmetse Biyolojiye hiç ısınamıyordum ve lanet sistemleri çalışasım gelmiyordu. Youtubeda Barış hocayı keşfettim ve gerçekten kendisi doktor olduğu için temel noktalarla çok rahat soru çözdürüyordu bana. Servisle dershaneye gider gelirdim ve her sabah Palme B Konu anlatımlıdan sistemler tekrarı ederdim.Her sabahı bilerek belirginleştiriyorum çünkü mentalitem AYT için şöyleydi:

    Aralıklı Çalışma:
    Herkesin kesinlikle uygulamasını şiddetle tavsiye ediyorum,aralıklı çalışma nedir ? Bir konuyu unuttuğunuzu hissettiğiniz an tekrar etmenizdir. Bir ders oturulup 6-7 saat çalışılmaz,çalışılır ancak bu yöntem kadar verimli olmaz.bir konuya 2-3 güne bir göz gezdirdiğinizde emin olun o konudan soru kaçırmanız pek mümkün değil.Ben bunu dershaneye giderken serviste hep uygulardım.2-3 güne bir konu değiştirir unuttuğum yerleri tekrar ederdim.Emin olun altını çizme,not alma gibi yöntemler bilimsel olarak da bu yöntemin gerisinde kalıyor.

    Peki Hiç mi AYT Mat çalışmadın dostum ?
    Çalışmaz olur muyum ? Geçen sene yazdan lti yi bitirmeme rağmen aldım apotemi türev integralimi eşek gibi çözdüm afedersiniz.Apotemi trigonometrimi de efendi efendi çözdüm.Gerisini de denemeyle götüreceğimi düşündüm.Çünkü 2020 AYT Matematikten sonra zor sorabileceklerini çok düşünmedim.(2021de koydular sonra ama...)Geometri için Soru Bankası eritmedim çünkü 11-12 de izlediğim Mustafa yağcının ispat videoları/genel geometri videoları bana çok iyi bir geometri temeli kattı.12 senemde de Birey B ile bunu pekiştirmiştim.Ancak keşke daha çok çalışsaydım diyorum geometriye,özellikle analitikten çok gol yedim sınavda. SIZ SIZ OLUN APOTEMI ANALITIK ÇOZMEDEN SINAVA GIRMEYIN EFENDIM.

    Peki Kimya ?
    AYT için en kolay ders Kimyadır,organik,dengenin tamamı,hız ve entalpideki uç noktaları tekrar ederek sınava girdim,ek bir soru bankası bitirmedim. Konu anlatımında Kimya Özelden faydalandım.12 senemde de kimyam gayet iyiydi.

    konularım 1.5 ay önce çok rahat bitti,çünkü 12 senemde de kötü olmayan bir temelim vardı.Soru çözüm grubunda atılan sorular ile vesayre de geç kaldığımı farkettiğim an tempo arttırıyordum konu takibi konusunda.Son 1 ay tüm odağımı deneme çözmeye verdim. Ağladığım zamanlar da oldu çünkü çok yıpratıcı bir süreç arkadaşlar.Ama unutmayın sonu gayet güzel bitiyor :)

    TAVSIYE ETTIGIM BELLI BASLI KAYNAKLAR
    Video Konu anlatım için:
    Barış Hoca BİYOLOJİ : ( Direkt soru tiplerini veriyo kesin izle konuyu anlaman için de dikkat etmen gereken yerleri iyi verir sene boyu kullandim)

    Bekir Avşar eski biyoloji videoları (detaylı anlamak icin birebir bazı konuları özellikle protein sentezi vs)

    Kimya Özel (ben sadece tekrar amaclı kullandım kimya için çok bir şey yapmadım)

    Fizik
    Ertan Sinan Şahin: (fiziğe dair aklına takılan her seyi bulabilirsin) /ücretli
    Tolga Bilgin: (Meraklısına içerikleri var 12. sınıf senende izlemek biraz kumar olur ama çok iyi anlarsın izlersen fiziği)
    Entropi:ücretsiz içerikleri olan ve soru tutturan bir hoca çok izlemedim ama tavsiye eden vardi baya

    Matematik
    çok video kullanmadim çünkü 12den baya iyi temelim vardi matematik için ayrı çalışmıştım,Mustafa Yağcının kitaplarını çözdüm videolarını izledim ama sınav senesi tavsiye etmiyorum

    Kaynaklar
    345 TYT Fizik Soru Bankası
    345 AYT Fen denemesi
    345 AYT Mat denemesi
    345 TYT Türkçe denemeleri
    345 TYT Matematik denemeleri
    Bilgi Sarmal AYT fizik soru bankası
    Ertan Sinan Şahin kitapları
    Toprak yayınları Soru Bankaları (kimya hariç her dersi iyiydi bu sene)
    345 6lı TYT Denemesi
    Avantaj 6lı TYT denemesi ( sınava yakın çöz en yakın deneme buydu)
    3D TYT Matematik soru bankası (çok zor bir kitaptir ama geliştirir)
    3D TYT Fen Denemeleri
    Endemik TYT Matematik Denemeleri
    Endemik TYT Fen Denemeleri
    Bilgi Sarmal TYT-AYT biyoloji (çok zor bir kaynak)
    Biyotik TYT-AYT biyoloji denemeleri
    Bilgi Sarmal AYT Fen denemeleri ( Her branş için ayrı)
    345in 2019 kurumsalları (bulursanız cıkartın)
    Bilgi Sarmal Geometri branş denemesi.
    Apoteminin her kaynağı.

    Aklımda iyi yer edinen tüm kaynaklar bunlar,sıralamam da zaten sonuçtan göreceğiniz gibi pek iddialı değil."Amacım ulan ben de yaparım bu işi." duygusunu size aşılayabilmekti.Sene boyunca çok ihtiyacınız olacak buna :) Herkese kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyrugod -- 29 Ağustos 2021; 20:22:11 >







  • tebrikler hocam sınava girmeyeceğim için üstünkörü okudum ama güzel noktalara değinmişsiniz
  • Tebrık ederım hocam,hayatınızda basarılar dılerım.

  • Tebrikler hocam çok iyi yapmışsınız, biraz gelişigüzel okudum yazdıysanız kaçırdım da, ne tercih ettiniz
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71515C0E2 -- 25 Ekim 2021; 23:19:30 >
  • Tebrikler hocam, çok güzel örnek bir başarı. 99+ obp yok, lise boyunca çalışılacak her şeyi çalışıp son sene akademik caljsmaya geçmek felan yok :)))))
  • Tebrikler hocam telegramda aynı gruptaydık sağlam çalışıyordunuz
  • bosum kullanıcısına yanıt
    Gazi Tıp ve Deü tıp tercih ettim hocam,teşekkürler
  • idrisusta kullanıcısına yanıt
    :)
  • teşekkürler hocam, sıralamamın da zaten mütevazı olduğunu düşünüyorum :)
  • Tebrikler hocam. Hiç mütevazı olduğunu düşünmeyin çok çok iyi bir çekil olmuş.

  • Payı rekabet sağladığı için orta derece diyebilirim.Şehir değiştirdiğinizde psikolojinizi az çok tahmin edebiliyorum,çok yalnız kalacaksınız hocam.Dershaneye konu tekrarı , denemeler ve kafayı yememek için gitmenizi öneririm.Eğer bunalmam diyorsanız sadece deneme için gitmek de bir seçenek.
  • teşekkürler :)
  • Tebrikler hocam. Çok yararlı bir konu olmuş.

    Sormak istediğim geçen sene ekim-aralık arası tyt-ayt netiniz kaçtı acaba?
  • 12 senemde tytden 70 küsürle başladım ayt ise 30-40 anca geliyordu.
    Bu sene başlangıç netlerim ise 83 tyt 52 ayt oldu,ayt feni baya unutmuştum.
  • Heyrugod kullanıcısına yanıt
    mühendislik istiyordun iyi yerler gelmeyince tıp yazdın yemedi değil mi
  • başmuhalefet B kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam Ceng istiyordum ancak kendimi alanda zaten halihazırda pek geliştirmemiştim,ne seçersem seçeyim temelsiz başlayacaktım ben de bu sıralamaya Hacettepe ceng yerine Gazi tıp yakıştırdım.
  • Heyrugod kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi dershaneye gitmiştiniz aynı il olduğundan merak ettim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.