Şimdi Ara

Heyecan Verici Özellikleriyle PSP 2 Dosya Konusu (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
35.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Sony hiçbir zaman konsolda donanımın önemli olmadığını anlayamayacak. Bu politikayla 20-25 yıla konsol piyasasından silinir gider. Ben evimde açarım PS3'ümü, oynarım rahat rahat Dual Shock'um ile, kocaman ekranımda. Niye rahat rahat oynamak varken PSP'yi tercih ediyim ? Nintendo benim evde, sokakta, hiçbir yerde kullanamadığım bir teknolojiyi vaat ediyor. PSP ise bana yapabileceklerimi sokakta yapmamı sağlıyor. Üstelik iki günlük oyun geçmişiyle gelip "gerçek oyuncu grafiklere bakar, ehe öhö DS'de grafik yok bebe işi" diyen küçük kardeşlerimi bir Soul Calibur, Planescape: Torment, bir Commandos oynamaya davet ediyorum. Hala açar açar oynarım, maziye giderim. Şu anki hiçbir oyun bana bu üçlünün verdiği zevki veremez. Aklınızca gerçek oyuncu grafiğe önem verir sanıyorsunuz değil mi, ne kadar rezil olduğunuzun haddi hesabı yok o kadar diyeyim size.

    Burada dediğin 3 oyun xbox live arcadede var ek bilgi




  • Önemli olan grafik olsaydı Devil May Cry1,serinin çok daha iyi grafikli son oyunu,Devil May Cry4'den daha iyi bir oyun olamazdı değil mi? Çok basit bir örnek size.. 4.oyundan 1 de aldığı zevkin yarısını almış olan bir Dmc oyuncusu var mı acaba..

    Oyunu sadece grafik olarak ele almanın,uzaktan yakından oyunculukla ilgisi yoktur.Oyuna bütün olarak bakılmalıdır ve grafik,o bütünün kesinlikle en önemli parçası değildir..
  • Ben grafikten öte gerçekci animasyonlar ararım.Bundan 10 yıl öncesinin bir oyununun animasyonlarını bilirsiniz.Kütükden beter.O zaman zevk alarak oynadığın oyun şimdi sana aynı duyguları yaşatabilecek mi?Bana yaşatmaz mesala.Sadece tek seferlik bir nostalji olur.
    Bu arada ds konusuna değinmek istiyorum.Bende burdaki arkadaşlar gibi çöp diyordum.Ama alıp oynayınca öyle olmadığını gördüm.Ve o zaman anladım ds'in neden psp'den fazla sattığını.
  • animasyon tabikide çok önemlidir oyunun içindeki grafikten ziyade animasyonundaki grafik film tadında olursa bu çok daha etkileyici olur örnek olarak gow1-2yi verebilirim gow1-2 şuanki oyunlara göre grafik olarak geride ama birçok oyun yerine gowu terci ederim çünkü oyun kaliteli ve sürükleyici üstelik hikayeyide iyi veriyor oyundan beklentimi sonuna kadar karşılıyor
  • quote:

    Oyunu sadece grafik olarak ele almanın,uzaktan yakından oyunculukla ilgisi yoktur.


    sadece bu cümleye katılabilirim ki bundan bahsettim daha önce tekrarlamanın manası yok.. onun dışında konuya çok sığ baktığınızı da hatırlatırım grafik diyince her oyunda değil olması gerektiği yerde grafik olmalı demişim hala önemli parçası değil bilmem ne diyosunuz yok oyuncu grafiğe bakmaz en son bakar vs.. saçmalıktan başka bişey değil gibi geliyor bana bu genellemeler hem doğru bir tespit değil hem adamın zevkine laf ediyosun resmen adam güzel grafiklere bakmaktan keyif alıyor e oynuyor da bi yandan ne olacak ? o adam yaramaz demenin anlamı ne ? o da çıkar sana der asıl sen bi işe yaramazsın diye..

    tartışma çıkarmaktan öteye gitmeyecek laflar..

    locoroco benim en sevdiğim psp oyunu mesela ? grafik denilen şey el çizimi şeyler.. poligon hak getire.. ama gran turismo da grafiğin en alasını da görmek isterim o oyunun cell shaded olması durumu da düşünülebilir ama hatırlayın auto modelista gran turismo kadar satamadı.. driving simulator oynayacakken grafik hiç önemli değil sizin söylediklerinize göre ve "simülasyon oynayan adam için grafik hiç bişeydir" demeye getiriyosunuz ki bu da olması gerekenden çok çok uzak.. sadece oyun fiziğiyle simülasyon olunmaz grafik şarttır ! bakınız GTR2 ;) bakınız flight simulator serisi grafikleri..


    aman ya sıkıldım ben :D size iyi forumlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 29 Ocak 2011; 22:27:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cahitdikici


    quote:

    Orijinalden alıntı: EmR_3153

    grafik elbette önemlidir ama en basiti pokemon fire red.iğrenç grafikleri vardır ama psp de hiçbir oyunu oynamadığım kadar bu oyunu oynadım.resmen bağımlılık yaptı.bırakın grafik herşey değildir.


    benimde anlatmak istediğim olay bu ancak bunu söyleyince insanlar seni dışlıyor . ben grafiği arabanın dış görünüşüne benzetiyorum dışta süper görünüyor ama bi yarış başladımı sonuncu bitiriyor ben napim öyle arabayı yarışa katışacak olan arabanın dış görünüşü rengi güzel olsa noolur olmasa noolur motoru iyi oldumu birinci olursun ozaman bakarım güzelliğine ama sonuncu oldumu durum bu olur okadar grafik çöpe gitti. burda o pokemon oyununu adı pokemon diye oynamıyorlar


    Tamam dostum ne güzel söylemişsin ama benzetmeleri hep kendi açından yaparsan ne anlamı var ki..

    O zaman şöyle diyelim . Millet güzelim Ferrari'lerle Lambo'larla yarışırken sana deli modifiyeli bi lada samara versinler. 1200HP yapmışlar arabayı. Al o zaman onla yarış. Sonra sokağa çıktınmı da samara'yla gezersin artık....

    Grafikler önemli değil dediysek te yeterki oynanış olsun grafikler dünyanın en çöp ötesi olsun diye bişey de yok ama.
    Grafik te önemli oynanış ta önemli.. Bence de oynanış önemlidir sonuçta boşa yere sırf güzel görünüyor diye iğrenç bi oyunu oynayamam ama grafikleri de olabildiğince iyi olsun bi zahmet.
    İkisinin de optimum olması benim için yeterli. Yani oynanış'ın mükemmel ötesi olup grafikleri çöp olucağına yada Grafikleri mükemmel ötesi olup oynanış çöp olucağına ikisinin de belirli bi üst seviyede olduğu oyunlar benim ilgimi çeker.
    Buna bi Xbox kullanıcısı olarak örnek verirsem : Alan Wake , Gears of War , Forza 3 , Metal Gear Solid , Gran Turismo 5 vs. vs...
    Bu tarz hardcore diye tabir edilen oyunlar da PSP2'nin oyun gamında ve ben de bu yüzden PSP2'yi tercih ediyorum.
    Sen gelip bana vay nası onu alırsın oynanış önemli desen ne yazar. Sonuçta PSP2 bana istediğimi verebiliyorken 3DS yada DSi tam anlamıyla bunu başaramıyorsa ne fayda..İlla grafiğe bakan kullanıcıya çoluk çocuk muamamelesi yapmak saçmalıktan daha öteye adım atmaya kalksa yürüdüğü yön anca uçurum olur.
    Ben grafik te ararım oynanış ta. İlla wii gibi move gibi kinect gibi tamamen vücut hareketlerimi algılamasına gerek yok. Ben gamepad'i de severim direksionla da oynarım. Ama oynanışın yanında grafikleri tabiki iyi olmalı. Boşuna çıkmadı böyle HD teknolojiler milyon tane poligonlu oyunlar.. Sonuçta bi arz talep meselesi..

    Ben de şöyle bi benzetme yapayım o zaman madem herkes sadece kendi açısına göre benzetme yapıyor.

    Bi ev alıcaksın diyelim ki. Güzel bi ev buldun çok kullanışlı 3 katlı triplex. Tam cebindeki paraya denk geliyor.Muhteşem kullanışlı bi ev. Ama hiç güzel değil. Ev acaip tipsiz dağın başına bi yer.
    O evi alır mısın sırf kullanışlı diye. Döküntü berbat bi görüntüsü var her taraf rutubetten kararmış duvarlarda kireç kalmamış boyası yıkık dökük tipsiz bi ev..
    Bu ev alınır mı şimdi gidip tipi daha düzgün bi ev bakarsın..

    Ben de bu örneği verdim o zaman..




  • arkadaşlar bence boşa tartışıyorsunuz.. psp sony'nin handheld piyasasındaki acemiliğiydi, adam akıllı oyun desteği sağlayamadı, ortalık japon rgp çöplüğüne döndü.. aksiyon oyunları ise genelde port felan olduğundan başta kontrol bazında başarısızdı.. psp2'de aynı hataya düşeceğini sanmam, patapon ve loco roco gibi oyunları daha fazla görebiliriz (umarım öyle olur) bu tarz oyunları fazlaca görmek demek daha geniş kitleye hitap edebilmek demektir.. ben de ds lite sahibiyim ama emin olun patapon'un o en çok satan konsol olan ds'teki en iyi oyundan eğlence olarak zerre eksiği yoktur.. grafiğe gelecek olursak zaten cihaz canavar gibi, yani bu cihaz alınır 5-6 sene rahat götürür.. diğer yandan iphone alacağınıza (yılda bir modeli çıkıyor) ne bileyim her yıl milyarlarca para bayınıp gameloft gibi çakma telefon oyunu yapan firmaların oyunlarını oynayacağınıza psp2'yi bir defa alıp alayına gidersiniz.. grafik demişken unreal motoru yapımcısı, gears of war yapımcısı epic games de psp2'ye destek veriyor ki siz düşünün hardcore olarak da ne haşin oyunlar beklediğini.. benim en çok istediğim adam gibi batı usulü rpg oyunlarının olması, artık japon işi rpg görmekten kusma noktasına geldim desem yeridir. sony oyun yelpazesini geniş tuttuğu takdirde bu cihaz zaten kasıp kavurur ki öyle olacaktır, artık acemilik dönemi bitti.. mesela ds markasını ne kadar sevsem de yine japon rpgleriyle doldururlarsa hayatta almam, kim ne kadar çok satmış umrumda değil.. 3ds'in çıkış oyunlarına bakın resident evil (hayatta 1 oyununu bitirmedim ve sevmem ama silent hill severim), street fighter 4(oynadım, yaladım yuttum bitirdim), zelda ocarina of time (oynadım, bitirdim), kid icarus (ilgilenmiyorum), mgs3 (oynadım), mario kart (bana ne yahu).. 3ds'de yeni bir zelda oyunu ilgimi çekebilir, new super mario bros gibi yeni bir mario oyunu ilgimi çekebilir veya ne bileyim dementium gibi kaliteli korku-fps oyunları ilgimi çekebilir en önemlisi batılı rpg'ler ilgimi çekebilir ama öyle bir şey görünmüyor, sonuçta daha çok satanı almak gibi bir zorunluluğumuz yok.. ama diğer yandan psp2'de yeni god of war, yeni patapon, yeni echoshift tarzı bir oyun, gran turismo, wrc, killzone, uncharted veya yapılabilecek batılı rpg oyunları babalar gibi ilgimi çekebilir.. mesela baksanız iphone-ipod-ipad felan uçuk fiyatlarına rağmen deli gibi satıyor ama bana hitap eden zerre bir şeyi yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 29 Ocak 2011; 15:19:40 >




  • @HyperioИ

    ya tabiki grafiğin önemsiz olduğunu söylemiyorum burda bi yanlış anlaşılma var oyun oynanabilirliğiyle konusuyla sürükleğiciliyle iyi olacak sonra grafiği güzelleştireceksin grafik olupta bunlar olmazsa bişeye yaramaz grafik demek istediğim bu yani önce oyunu oyun yapan şeyler olacak ondan sonra extralarını koyacaksın grafik,online,multi vs vs. hard oyunları bende severim oynarımda benim tercihim ikisini birden almak olacak birinde 3d keyfini yaşicam birinde hard oyunların keyfine bakacam. benim insanların tercihlerine bi lafım yok sadece grafiği olmayan oyunları çocuk oyunu görüyorlar buna sinirleniyorum seninde dediğin gibi cocuk muamelesi yapıyorlar bilip bilmeden big brain academy oyununun veya grafikleri beğenilmeyen bi zelda oyunu nekadar oynayabilirler bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahitdikici -- 29 Ocak 2011; 17:47:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wNchstR

    Önemli olan grafik olsaydı Devil May Cry1,serinin çok daha iyi grafikli son oyunu,Devil May Cry4'den daha iyi bir oyun olamazdı değil mi? Çok basit bir örnek size.. 4.oyundan 1 de aldığı zevkin yarısını almış olan bir Dmc oyuncusu var mı acaba..

    Oyunu sadece grafik olarak ele almanın,uzaktan yakından oyunculukla ilgisi yoktur.Oyuna bütün olarak bakılmalıdır ve grafik,o bütünün kesinlikle en önemli parçası değildir..


    verdiğin örnek çok saçma olmuş. ikiside aynı dönemde çıksın biri kötü grafikle biri süper grafikle hangisi daha çok seviliyor? dmc1 çıkıtğı dönemde kötü grafiklere sahip değildi zaten çok güzel grafikleri vardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cahitdikici

    @HyperioИ

    ya tabiki grafiğin önemsiz olduğunu söylemiyorum burda bi yanlış anlaşılma var oyun oynanabilirliğiyle konusuyla sürükleğiciliyle iyi olacak sonra grafiği güzelleştireceksin grafik olupta bunlar olmazsa bişeye yaramaz grafik demek istediğim bu yani önce oyunu oyun yapan şeyler olacak ondan sonra extralarını koyacaksın grafik,online,multi vs vs. hard oyunları bende severim oynarımda benim tercihim ikisini birden almak olacak birinde 3d keyfini yaşicam birinde hard oyunların keyfine bakacam. benim insanların tercihlerine bi lafım yok sadece grafiği olmayan oyunları çocuk oyunu görüyorlar buna sinirleniyorum seninde dediğin gibi cocuk muamelesi yapıyorlar bilip bilmeden big brain academy oyununun veya grafikleri beğenilmeyen bi zelda oyunu nekadar oynayabilirler bilmiyorum


    Heh şimdi anlaştık işte.
    1nci sırada oynanabilirlik sürükleyicilik varsa 2nci sırada direkt grafik ve animasyonlar gelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bykrm

    %90nını çoluk çocuk alıyor nintendonun. Onlarda bişeyden anlamadığı için.

  • psp2 nin çıkış tarihi niye bu yılın sonukki keşke 3ds gibi martta çıksa.
  • Çıkış tarihi netlik kazansa.
  • psp2'nin 3ds ile aşık atabilmesinin tek şartı daha fazla özgün ve exc oyun
    psp1'deki gibi multiplatform çöplüğü oyunlarla yine nal toplar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 29 Ocak 2011; 23:02:29 >
  • PSP multiplatform oyunların bol olduğu ve çöp olarak nitelendirildiği yaklaşım doğrudur ve söylenildiği gibi exc. ile kalite oyunlarla bir konsol ayakta durabiliyor. Bunun normal konsollarda en iyi örneği PS3'tür. Keşke bu yorumları her platform için de ifade edebilsek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SolidRock

    PSP multiplatform oyunların bol olduğu ve çöp olarak nitelendirildiği yaklaşım doğrudur ve söylenildiği gibi exc. ile kalite oyunlarla bir konsol ayakta durabiliyor. Bunun normal konsollarda en iyi örneği PS3'tür. Keşke bu yorumları her platform için de ifade edebilsek...


    taşınabilir konsol olayı bence apayrı bir olay
    ev konsolu mantığıyla yaklaşmamak lazım
    psp1 bu yüzden kaybetti ve nintendo'nun el konsolu da bu yüzden kazanıyor
    sadece grafikle taşınabilir konsolu sattıramazsınız. adı üzerinde mobile alet, grafikten öte oynanabilirlik ve eğlence ön plana çıkması gerek
    ben evimde zaten need for speed'i oynuyorum neden el konsolumda basit bir kopyasını oynamak isteyeyim ki? psp'nin tüm multiplatform oyunları için geçerli bu söylediğim. çıkan tüm multiplatform oyunlar sadece pazar olsun diye çıkartılmış x360 ve ps3 versiyonlarının basit klonu gibilerdi. hatta en iyi örnek pes örneği, psp ilk çıktığında pes manyağı olan ben daha garantili olarak ülkeye gelmeden bir ton para verip kaçak psp almıştım sırf pes için. senelerce adam gibi bir pes çıkartamadılar psp'ye. tek stadlı, spikersiz, daha sonra sadece gol olduğunda bağıran spikerli koemdi gibi pes oynadık

    ds bu eğlence konusunu daha iyi kotardığı için çılgın rakamlara ulaştı
    ben bile ilk çıktığında soğuk bakarken şimdi oynadığım rpg oyunlarının arasında oynama süresinde saat olarak üç basamaklı rakamları gördüğüm oyunlar var
    psp'yi toplasan bu kadar kullanmamışımdır

    bakalım sony'nin ilk mobile denemesiydi
    umarım ders almıştır ilk konsoldan
    ikinci konsolda daha fazla loco poco, patapon, daxter tarzı oyunlar görürüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 29 Ocak 2011; 23:17:29 >




  • @ilker burak
    nedir bu milleti yazdığı şeylere göre yaftalama çaban?
    nintendocu, xboy, amigaman, saturndude, megadriveadam vs
    germeye gerek yok ortamı, ilk pspnin herkes tarafından şikayet edilen konularından oyun konusunu dile getirmişim ikincisinde ders alrı demişim

    söylemek istediğim emulator falan da değil
    özgün, ps3'de olduğu gibi kendi başına konsol sattırabilecek oyunlar
    nfs'de ilk aklıma gelen oyundu, evde de çok fazla oynamam
    bunu fifa, pes, cod diye genişletebiliriz
  • Arkadaşlar Kaz Hirai PSP2 için 3D teknolojisini denediklerini fakat etkileyici bulmadiklarini ve gozluksuz teknolojinin gözlere zararlı oldugunu söylemiş. 3D teknolojisinin daha çok ev konsollarina yakisacagini söylemiş.

    Tartışma baslasin..:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Party Starter -- 30 Ocak 2011; 0:26:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12henry14

    @ilker burak
    nedir bu milleti yazdığı şeylere göre yaftalama çaban?
    nintendocu, xboy, amigaman, saturndude, megadriveadam vs
    germeye gerek yok ortamı, ilk pspnin herkes tarafından şikayet edilen konularından oyun konusunu dile getirmişim ikincisinde ders alrı demişim

    söylemek istediğim emulator falan da değil
    özgün, ps3'de olduğu gibi kendi başına konsol sattırabilecek oyunlar
    nfs'de ilk aklıma gelen oyundu, evde de çok fazla oynamam
    bunu fifa, pes, cod diye genişletebiliriz


    burda nintendocu,amigaman ve xboy ben oluyorum aynı anda hem fenerli hem gsli hem bjklı fanatiğimde ilker arkadaşın anlatmak istediği bu sanırım. herhangi bişeyden örnek veriyorum konu örnek üzerinden şekilleniyor 84lü bu arkadaş gerçekten çok yaratıcı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Party Starter

    Arkadaşlar Kaz Hirai PSP2 için 3D teknolojisini denediklerini fakat etkileyici bulmadiklarini ve gozluksuz teknolojinin gözlere zararlı oldugunu söylemiş. 3D teknolojisinin daha çok ev konsollarina yakisacagini söylemiş.

    Tartışma baslasin..:


    3ds alacağım.. çok pil tüketirse ben kapatırım zaten 3d özelliğini, sonuçta çoğumuz el konsollarında ekran parlaklığını en düşüğe getirip sesi bile kısarak oynuyoruz :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.