Şimdi Ara

HEY ARKADAŞ! ÖDEV Mİ ARIYORSUN? BURAYA TIKLA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Araştırmıyorsunuz. İşin kolayına kaçıyorsunuz. Ödevlerin toplanma zamanına kalmış 2-3 hafta tutuştunuz. Bizim zamanımızda internet yoktu. İnterneti bırak ben bilgisayarı ile defa lise sonda uzaktan gördüm. Şimdi o kadar imkanınız var. Var da kullanıyor musunuz? Hayır. Ödevden maksat araştırasınız diye, başkalarından hazır alasınız diye değil. Açın www.google.com.tr yi arayın. Size cevap yazanlar nerden buluyor sanıyorsunuz? Bu sitede elektronik sitelerinin linkleri var. Oraya bakın. İşte adresi:http://forum.donanimhaber.com/m_6468981/tm.htm
    Ansiklopedi tr.wikipedia.org a bakın. Türkçe üstelik.
    Kitaplara bakın. Şimdi sürüyle elektronik kitabı var.
    Buraya ödeviniz konu başlıklarını yazıp da beklemeye geçmeyin. Biz eğitim sistemimizi öğrenci merkezli, öğretmenin yol gösterici olduğu vaziyete geçirmeye çalışıyoruz. Hazırcılığa alışmayın. Bu zihniyetin sonucu gavur yapar, biz kullanır olduk. Kopyalayıp yapıştırıyoruz sadece. Oluyor size ödev.
    Yapmayın! Countera harcadığınız zamanın bir kısmını da araştırmaya harcayın.* Ondan sonra deyin ki, şu konuda bulamadım, bulduklarım şöyle, şu şekilde olanı nasıl bulurum...O zaman size seve seve yardımcı olunur.
    Hiç araştırmadan listeyi buraya yazmak olmaz. Bu şekilde ancak kağıt, kartuş tüketmekten öteye geçemezsiniz. Hiçbirşey öğrenemezsiniz. Zahmetiniz yanınıza kar kalır.
    Birşeyler öğrenmeye çalışın. Size kalacak odur. Şimdi ne kadar çok öğrenirsiniz, mezun olduktan sonra o kadar çok rahat edersiniz.Zahmetsiz rahat olmaz...

DÜNYADA İLK ve TEK %100 TÜRKÇE BASKI DEVRE PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN

• Ağszına sağlık ne diyeyim. Benim zamanımda İnternet bir yana bilgisayar yoktu (z80) ve üstelik ben teknik mezunu değilim bu işi kendi çabamla öğrendim.
    Benim zamanımda ELO Elektronik vardı ve tek kaynak oydu ben senelerce bu dergileri aldım ve yazdıklarının bir çoğunun zerresini bile anlamadan okudum( bana deli diyebilirsiniz ama gerçekten zerre anlamadan okudum) sonra bir tamirci yanına girdim ( Yeşilköyde Yeşilköy Elektronik) burada kurs hırs iş derken buraya geldim.
    En çok yadırgadığım sorduğunuz sorular bir tık ötede bir çoğunuzun sorduğu soruları 30 saniye içersinde buluyorum.

Arkaşlar bu mesleği öğrenmenin tek yolu vardır HIRS inanın başka yolu yok.
    Çalışan devre değil çalışmayan devre daha çok şey öğretir
  • allah ikinizden de razı olsun bu şekilde de forumdaki gereksiz soruların önüne geçilir inşallah ama ondan da önemlisi elektronikçi arkadaşlarımızın eğitimlerine verdiği öneme biraz daha katkı olabilir biz her soruya bildiğimiz kadar açığız buna hiçbirimizin üşendiğini sanmıyorum bu soruları zevkle cevaplıyoruz ama sizlerde çabalayın biraz gayret edin lütfen buarada üst konu alark taşınsada bu konu kaybolup gitmese
  • arkadaşların sorularının en zoru dahi 1 saat içerisinde 5-10 tane sağlam link ile bulunuyor. hazırcılık maalesef kötü. mezun olduktan sonra da bu şekilde bilgilere ulaşmanız zorlaşacak. çünkü o zaman gereken bilgiler çok daha profesyonel olmak zorunda ve maalesef onları da net te pek vermiyorlar.
    melih.yanardağlar dostumuz ile aynı yaşlardayız ve maalesef birşeyleri öğrenebilmek için verdiğimiz çabayı anlatabilmek mümkün değil. dergilere ve kitaplara parçalandığım para ile bugünkü şartlarda zannediyorum 2 daire ve bir de araba sahibi olabilirdim. Bilgiye bu kadar ulaşılabildiği bir dönemde lütfen biraz araştıralım. kısmen bilinen bir konunun eksiğinin tamamlanması , hazır bir işin tarifinden çok daha kolay inanın... bazen isterseniz devrenizi de yapıp ücretsiz adrese göndermeyi dahi teklif edesim geliyor.
    Biraz gayret ve çaba da gösterelim. Tabii ki Amerika yı yeniden keşfedecek değiliz ama en azından temel bilgileri biraz anlamaya çalışalım. yeni müh. çıkacak bir kardeşimizin 20 yıl önce benim uğraştığım projelerle günümüz itibarile boğuşup sonuca varamaması inanın ki beni kahrediyor. Zamana yazık. Sizler gelecek siniz.
    saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Ağszına sağlık ne diyeyim.
    Arkaşlar bu mesleği öğrenmenin tek yolu vardır HIRS inanın başka yolu yok.
    Çalışan devre değil çalışmayan devre daha çok şey öğretir

söylediklerinize tamamen katılıyorum.. hepinizin agzına saglık
  • Tasarimci, yerden göğe kadar haklısın. Burada ödev isteyen öğrencilerin elektroniği meslek gibi gördüğünü düşünmüyorum. Amaç o an verilen sorumluluğun bir an önce başkaları üzerinden çözüme ulaşması. Konuyu öğrenmek filan değil asla amaç.Bugüne kadar otuzun üzerinde stajyerim oldu. Üzülerek söylüyorum sadece birisi ciddi anlamda öğrenme gayreti içindeydi. Ödevlere de yaklaşım aynen bu şekilde. Nasılsa bilen birileri vardır ve yapar diye düşünüyorlar. Yazık, çok yazık hem de. Adam devreyi istiyor, utanmıyor bir de baskılı devresini istiyor. İnsan söyleyecek birşey bulamıyor. Kendi açımdan sadece biryerlerde takılmış , ama yapma gayreti içinde olduğunu hissettiğim kişilere yardımı bir borç biliyorum. Ama sıfırdan proje isteyenlere asla yardım etmiyorum ve edenlere de anlam veremiyorum. Cebimdeki son para ile bir sahaf da bulup da aldığım İngilizce Elektor'larımı hala saklıyorum. Böyle bir nesilden geliyoruz sanırımŞimdilerde bilgi ortalıkta duruyor, uzanıp almaya dahi üşeniyor gencecik insanlar. Anlaşılmaz bir yorgunluk, bitkinlik hali var. Ben 15 yaşındayken odam elektronik laboratuarı gibiydi. Daha profesyonel olmadan çok önce skobum vardı. Elime geçen tüm parayı elektronik kitaplarına yatırıyordum. Hiç zorum yokken yaptığım devreleri bir kamyonet rahatlıkla alır herhalde.Lütfen gençler. Tasarimci arkadaşımızın değinmekle çok yararlı birşey yaptığına inandığım bu ödev konusu aslında çok acı bir durumu ortaya koyuyor. Lütfen bu işi meslek olarak görüyorsanız saygı gösterin ve öğrenmeye çalışın. Sevmeden girdiğiniz bir bölümse bir an önce bırakın, başka yollar seçin kendinize. Zira zorla tek bir satır öğrenilecek bir meslek değil bu.Kesinlikle bireysel caba herşeyden önce geliyor.

• elitel ve deiğer arkadaşlarım.

şahsım elektrik okuyorum iki yıllık ve diğer bölümdeki öğrencilerin (Elktronik, E.haberleşme, Vb.) projelerini yapıyorum para karşılığı. Meslek lisesinden Elektronik çıkışlıyım ve proje konuları bana yakın araştırıp hem para kazanıyorum hemde daha fazla şeyler öğreniyorum.

şimdi benim bu projeleri yapmam gerekiyor ("öğrenci harçlığını çıkartıyor" diye düşünülebilir) olayın diğer yüzü ise bir "elektrik okuyan öğrencinin diğer bölüm öğrencilerin ödevlerini / projelerini yaparak öğrenmelerini engelliyor" düşüncesi yer alıyor

karar sizin lütfen cevap yazın benim için

TAMAM MI DEVAM MI????

saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ticarette Kar Esastır Tabii ki devam. Ben bu olaya şöyle yaklaşıyorum : herkesin bir işi yada meşgalesi var ve biri bilmediği bir iş için diğerinden hizmet satın alıyor.
    Bende evime Doğal gaz tesisatı döşetirken hizmet satın alıyorum Doğalgaz tesisatcısı "sana işi öğreteyim kendin yap" yada "bana ne öğren yap" demiyor.

Bence tamamen etik.

Orjinalden alıntı: ibrahim_kut

elitel ve deiğer arkadaşlarım.

şahsım elektrik okuyorum iki yıllık ve diğer bölümdeki öğrencilerin (Elktronik, E.haberleşme, Vb.) projelerini yapıyorum para karşılığı. Meslek lisesinden Elektronik çıkışlıyım ve proje konuları bana yakın araştırıp hem para kazanıyorum hemde daha fazla şeyler öğreniyorum.

şimdi benim bu projeleri yapmam gerekiyor ("öğrenci harçlığını çıkartıyor" diye düşünülebilir) olayın diğer yüzü ise bir "elektrik okuyan öğrencinin diğer bölüm öğrencilerin ödevlerini / projelerini yaparak öğrenmelerini engelliyor" düşüncesi yer alıyor

karar sizin lütfen cevap yazın benim için

TAMAM MI DEVAM MI????

saygılar...

Sevgili arkadaşım. Ekonomide eğer talep varsa arz da olacaktır diye bir kural var. Sonuçta bu arkadaşların öğrenmelerini engelleyen sen değilsin. Onların öğrenme gibi bir dertleri yok. Bu nedenle seni kimse suçlayamaz. Neticede para kazanıyorsun. Ben olayın başka bir boyutundan söz etmiştim. Üzerine alınma lütfen.

• ellerine sağlık kardeş böyle siteler vererek okuyan kardeşlerimize yardımcı oluyoruz allah razı olsun
    şu an askerdeyim... 6. J. KMD. ALAY K.LIĞI / KIRKAĞAÇ
  • dilinize sağlı hocam...perfekt

www.odevyaptir.com

ah ah aylarca tez hazirlyacam diye kafelerde surunmustum ben unuturmuyum o gunlerimi.eve gidince tezimi direk yayinlayacagim.
  • Bir öğretmen olarak kesinlikle katılıyor ve destekliyorum. Ne yazık ki gençliğimiz çok hazırcı yetişiyor. Bilgiyi kavrama ve uygulama düzeyinde becerileri çok düşük bir nesil oluşuyor. Bu noktada onları zorlamak, her istediklerini gümüş tepside önlerine koymamak lazım. Saygılarımla...
    öncelikle tasarımcı ve melih abime teşekkürler. daha öncede buna benzer bir konuyu melih abi açmıştı. ödev konusuna gelince öle arkadaşlarla karşılaştımki.. pic in ya da 8051 lafını hiç duymamış ama pic le ya da 8051 le 5 gün içinde ( o proje için 8051 bildiğim halde 2 ay uğraştım) proje yapmaya (yaptırtmaya ) çalışan arkadaşlar. 1gb ın kaç mb olduğunu sorlanlar bir tık uzakta bulabilecekleri devreleri soranlar.. vs vs... anlatmakla bitmez...
    internet bir nimet.. yeni nesil gençlerimizden internet kullanmasını bilmeyen var mı? bence yok. zaten elektronik okuyupta bilmiyosa bence bi problem var demektir... :)
    herneyse işte..

görüşmek üzere
  • herşeyde wikipedi kullanıyorum, ilk baktığım yer orası, ama şöle bi sorun var, buraya geçen bi konu açtım, manyetik alan kaynaklarıyla ilgili dönem ödevim var diye.pek bi yardım alamadım.vikipedi ye baktığımda sadece mıknatıs gösteriliyor diye buraya sormuştum.kimse yardım etmedi.şimdi napacağımı düşünüyorum.
    Intel i7 10700F --- ASUS B460M-A --- Gainward 3060ti Ghost --- Team Group Vulcan Z 2x8gb DDR4 3000mhz --- MSI MAG FORGE 100R --- Zalman ZM600-TXII --- XPG Spectrix S40G 512GB --- iPhone 13 Pro --- iPad A16 --- Xbox Series S --- Moza R5 --- Sony WX80
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.