Şimdi Ara

Herşeyin Planlanmış Şekilde İlerlemiş Olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
7.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
145 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    Bir insan Kuranın hükümlerine karşıyım deyip aynı zamanda bende bir kulum bu benim inancımı gölgeleyemez demesi biraz düşündürücü

    Bu aynı şeye benziyor.Ben içki içerim kumar oynarım zina yaparım dini hükümler umrumda olmaz ama ben müslümanım ben ile Allah arasına karışmayın ?

    Zaten yukarıda söyledim.Şu saatten sonra şeriatı getirip yürütecek bir hükümet yok geleceğinide sanmam baya bir olay çıkar çünkü bütün herkesin hayatı değişir.

    Sen çoğu insan kuranı kerime göre yaşamaktansa çağdaş hayata ayak durmayı ister demişsinde müslüman olan bir insan Kuranı ve hükümlerini nasıl reddedebilir ? Reddediyorsa nasıl kendine müslümanım diyebilir ?


    Kuranı kerim'in hükümlerini red etmek başka bir şey hayatını kendi isteğine göre şekillendirmek başka bir şey. Evet kitabımızda yazanlara göre hareket etmeyi en doğrusu olduğunu düşünüyorsun. Bana göre de öyle ama insanların seçme hakkı vardır aynı müslümanlığı seçmek gibi müslümanlarında istediklerini yapma hakkı gibi. Bu da kimseyi ilgilendirmez. Yani bir bireyin kitabımızda yazan ayete göre davranıyor oluşu veya olmayışı seni ilgilendirmez. Fakat göründüğü gibi ilgilendiriyor şimdiden bana bile internet ortamında rahatsız edici eleştirilerde bulunuyorsun. Bu durumun aynısını laikliği kendilerine göre uygulayan insanlara deniyordu. Baş örtüsü takanlar modern olamaz mı deniliyordu ve eleştiriliyordu aynı şey din kanunları çıkınca da olacak aynısını sizler yapacaksınız.


    Böyle olmaz herkesin birbirine saygısı olması gerekli ve kimse kimsenin hayatına din anlayışına karışmaması gerekli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    Arkadaşım senın bu anlattıkların şeriatı başka bir yerinden anlayan ülkerin yaşadığı sorunlar.

    Kısacası yobaz olan insanların yaşadığı şeyler.

    Kendi ülkendeki insanı X ülkeler gibi yobaz ve cahil görüyorsan sorun sende demektir.

    Ona bakarsan hindistanda ineğe zarar verenide öldürüyorlar ne yani şimdi bizi bu bağnazlarla bir mi tutuyorsun ?

    Sevgiliden carttan curttan örnek vermiş sin de bende sana şunu soruyorum sen müslümanmısın ?

    Eğer müslümansan zaten yapmaman gerektiğini biliyorsun kitabında yazıyor aç oku bana örnekleme yapma

    Ben böyle yaşamak istemiyorum dersen ilk yorumumda dediğim gibi sen şeriata yani Kuran hükümlerine karşı çıkıyorsun demektir.

    Kusura bakmada sen sokakda sevgilince yiyişeceksin diye şeriatımı reddecekler ?

    Totonuz yemeyince idam isteriz idam idam idam dersiniz tecavüzcüleri idam edin tacizcilerin elini kolunu kesin dersiniz

    Bunları yapacak olan şeriatı getirelim dediklerinde ise yukarıdaki saçmalıklardan bahsedersin ?

    Neyin kafası bu ?

    İran da seriat gelmeden once bizim gibi laiktiler.Geldikten sonra ne oldu biliyor musun ? http://blog.milliyet.com.tr/seriat-nedir--cezalari-ve-uygulamalari/Blog/?BlogNo=368600 Aç bakta rezilligi gor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • EE ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    Arkadaşım ezbere konuşma işte.Atatürk gibi diyip kestirip atma.Anlat diyorum Atatürk ' de olupda şu zamandaki liderde olmayan vasıfları söyle bana.

    Neden yani ?

    Atatürk anlatilarak bitirilmez.Parcalanmis ve isgal edilmis ulkeyi , kacan ve ulkenin anahtarini ingilizlere teslim edenlere ragmen (vahdettin) , milletini yalniz birakmayip zekice davranarak ve gelecegi ongorerek savas stratejileri gelistirmis bir ogretmendir.Ayrica 1928 anayasasında Devletin Dini İslam maddesini kaldirmis ve laiklesmistir.Ancak ayni donemde Kur'an i turkcelestirmis ve askere ve camilere ucretsiz dagitmistir.Yaklasik olarak 350milyon tane bastirmis ve UCRETSİZ dagitmistir.Ataturk e sormuslar neden cok iciyorsunuz diye Atam ise 14-15 yasinda ki yavrularin olume gitmesini bunyem kaldirmiyor ve beynim cok hizli calisiyor uyku uyuyamiyorum diye ictigini soylemistir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • REFERANDUM KONUŞULMAYA BAŞLANMIŞKEN SIRASIYLA AMERİKALI GENERALIN TURKIYEYE GELMESI HEMEN ARDINDAN THERESA MAY in gelmesi

    şimdi evet çıkması ,sonrası eyalet sistemi....
  • patya P kullanıcısına yanıt
    Doğru olan Kuranın hükmüne göre hareket etmek diyorum zaten.Yoksa sen istediğin gibi davran inancım gereği bana birşey olmayacak olan sana olacak

    Sözde şeriat kullanılarak insanların hayatları karartıldığı gibi bu ülkedede Laiklik kullanılarak çoğu insanın hayatları karatıldı insan yerine konmadı söz bile söyletilmedi.

    EE bune şimdi ?

    Sizin savunduğunuz laiklik bu ülkede bu şekilde yürütüldü.Fes taktığı için asılanlarıda gördük ee bunlar neydi o zaman ?

    İlgilendiriyor demişsinya demek ki zamanında başkalarınıda ilgilendiriyor muş insanların neyi nasıl yaşadığı.

    Bu iki taraflı birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    EE ?

    Sasirmak istedim.Evet haklisin ne kadar sacma demeni beklerdim.Veya yok bunlar haksiz demeni ve haksiz olan taraflarini aciklamani isterdim.Ancak ikisinide yapmadin.Sasirmadim okumaktan acizsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • insaları terör ile pasifize ederek sindirdiler,bu saatten sonra 2019'a kadar birşey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PFF bende mantıklı birşey söyleyeceksin sandım.Bana ilkokulda Atatürk'ün sevdirildiği bebeler kafasında yorum yapıyorsun.

    1.si artık savaş mavaş yok hadi oldu diyelim Atatürk kendi başına yapmadı birşeyi arkasında koca bir ülkede vardı.

    Bu arada vahdettine laf etmeden önce 1 değil 10 kere daha düşün yada gidip gerçekleri araştır

    Vahdettin ' in izni olmadan Atatürk istanbuldan dışarı bile çıkamazdı.Adamı ne yaparlar biliyor musun sen ?

    Ben sana atatürkün liderlik vasıflarını söyle diyorum sen bana yok laiklik getirdi yok kuranı türkçe yaptı gibisinden saçma sapan şeyler söylüyorsun

    Liderlik ile ıslahatı karıştırıyorsun gidip kafanı topla iyice bir araştır ezbere konuşma birşeyleri öğren öyle gel.

    Sirozdan ölmüş bir insanı karşımda ilahlaştırma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    Doğru olan Kuranın hükmüne göre hareket etmek diyorum zaten.Yoksa sen istediğin gibi davran inancım gereği bana birşey olmayacak olan sana olacak

    Sözde şeriat kullanılarak insanların hayatları karartıldığı gibi bu ülkedede Laiklik kullanılarak çoğu insanın hayatları karatıldı insan yerine konmadı söz bile söyletilmedi.

    EE bune şimdi ?

    Sizin savunduğunuz laiklik bu ülkede bu şekilde yürütüldü.Fes taktığı için asılanlarıda gördük ee bunlar neydi o zaman ?

    İlgilendiriyor demişsinya demek ki zamanında başkalarınıda ilgilendiriyor muş insanların neyi nasıl yaşadığı.

    Bu iki taraflı birşey.

    Bakalım atılan iftiraların asıl cevapları neler ?







    1- Latin Alfabesi :



    Kökeni Etrüksler'dir. Etrükslerin kim olduğunu araştırın önce ! Dilimiz Türkçe ve Türkçeye en uygun alfabe Latin alfabesi yani kökeni olan Etrüks alfabesidir.







    2- Kılık Kıyafet Devrimi :



    Bu devrimden önce, vatandaşların kılık kıyafetleri karışık bir görünüşe sahipti. Bilginler sınıfı ayrı bir kılıkta, Hıristiyan ve Müslüman din adamları ayrı bir kılıkta idi. Vatandaşlar da, şalvar, potur, fes, kalpak gibi değişik giysiler giyiyorlardı. Tüm milletlerin yaşadığı bir coğrafyada daha fazla iç karışıklık ve ayrımcılık olmaması için herkesin bir nizama girmesi gerekirdi. O dönem neden bunun gerekli olduğunu anlamak için o dönem çıkan isyanları araştırın. Öyle bir noktaya gelmişti ki artık komşu komşusunu boğazlar olmuştu ! Günümüzde kılık kıyafet serbest ve herkes bir birinin dış görünüşü hakkında homurdanıyor. O zaman ki savaş şartları bugün tekrar gerçekleşecek olsa insanlar yine suçlu ya da suçsuz demeden sadece kıyafetlere bakarak hüküm vereceklerdir.







    3- Diyanet



    Hep asılan hocalar üzerinden demogoji yapılır yıllardır. Asılan hocaların bir çoğu ya İslamiyet'in istikbalini İngiliz himayesine girmekte görerek halkı isyana teşvik edenlerdi ya da Yunan'a yardım ederek özerk bir İslam Cumhuriyeti kurmak hayalinde olanlardı. Günümüzde Kadir Mısırlıoğlu gibi Yunan hakimiyetini kendine mübah görenler bundan 100 sene öncede vardı. Diyanetin kurulması ile vatanını seven din alimlerinin yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Çünkü halkımızın % 98 'i Müslümandır ve bizim kültürümüzde din alimlerinin hutbeleri çok büyük yer tutar. Onların nasihatlerini can kulağı ile dinleriz. Eğer art niyetli bir nasihat olursa ülkede iç karışıklık ve kaos olur. Keza FETÖ denen şerefsiz gibi din ile kandıran hocaların türememesi için Diyanet İşleri gibi bir kurumun olması ve halkı aydınlatacak olan din alimlerini gözetimde tutması gerekmektedir.







    4- Miladi Takvim



    Miladi takvimi İsa'nın doğumu ile başlıyor diye gavur takvimi denilerek yıllardır tepki gösterilmiştir. Öncelikle Türk kültüründe Nardugan bayramı vardır. Birçok konuda olduğu gibi Avrupa Noel kültürünü biz Türklerden öğrenmiştir. Aynı şekilde bazı kesimlerce Kürtlerin bayramı denilen Nevruz bayramıda diğer adı ile Ergenekon Bayramıdır ve oda Türk kültüründen gelmektedir. Atatürk ve meclis alfabe konusunda olduğu gibi bu konuda da Türk kültürünü ön plana alarak devrimler yapmışlardır. O zamanlar yeni kurulan ve üretimi ile,sanayisi ile atılım yapmaya çalışan genç bir Türkiye Cumhuriyeti gerçeği vardı ortada. Biran önce bizden teknoloji ve sanayi olarak gelişmiş ülkelere ayak uydurabilmek için bu gerekliydi. Çünkü dünya ülkelerinin çok büyük bir kısmı bu takvimi kullanmaktadır. Yazışmalardan haberleşmeye kadar çok geniş çaplı bir etkisi vardır takvimin. Yaz ve kış ayları başlangıcından Türk bayramları ile uyumuna kadar bir çok sebebi vardır miladi takvim kullanılmasının.







    5- Faiz



    Az biraz tarih merakı olan birisi Osmanlı döneminde Faiz ( diğer adı ile riba ) uygulamasının olduğunu zaten bilir ! Ayrıca 1700'lü yılların sonunda Roldschilds ailesinden alınan yüksek faizli borçlar Osmanlı İmparatorluğunun çöküşüne zemin hazırlayan en büyük etkenlerden bir tanesidir. Bu konu çok uzun olduğu için sizden ricam Osmanlı İmparatorluğumuz zamanında Duyün-i Umumiye neden kabul edilmiştir bir araştırın. Ayrıca Atatürk'ün kovduğu ama AKP döneminde tekrar Türkiye'de faaliyetlerine izin verilen Roldshilds ailesinin Osmanlı ile olan ilişkisinide mutlaka araştırmanızı tavsiye ediyorum.







    6- Kerhaneler



    Osmanlı'da ilk genel evler Sultan Abdülaziz zamanında kurulmuşlardır ve kurulmalarıda gayet halk yararınadır. Çünkü yasaklara rağmen fuhuş o kadar artmış ve salgın hastalıklar baş göstermiştir ki denetimli genelevler şart olmuştur. İlk resmi denetimli genelev 1884'te Galata'da açılmış ve 1915'te genelev sayısı 359'a çıkmıştır !



    Baska bir konuda alintiladigim mesaj seni aydinlatir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • yoo okudum da bazıları saçma bazılarını ise doğru buldum

    sen hiç islamda kısasa kısası duymadın galiba ?

    saçı gözüken kadının kırbaçlanması saçma ama evlilik teklifini reddeden kadının suratına asit adamın suratına asıl atılması kararınıda mantıklı buldum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    PFF bende mantıklı birşey söyleyeceksin sandım.Bana ilkokulda Atatürk'ün sevdirildiği bebeler kafasında yorum yapıyorsun.

    1.si artık savaş mavaş yok hadi oldu diyelim Atatürk kendi başına yapmadı birşeyi arkasında koca bir ülkede vardı.

    Bu arada vahdettine laf etmeden önce 1 değil 10 kere daha düşün yada gidip gerçekleri araştır

    Vahdettin ' in izni olmadan Atatürk istanbuldan dışarı bile çıkamazdı.Adamı ne yaparlar biliyor musun sen ?

    Ben sana atatürkün liderlik vasıflarını söyle diyorum sen bana yok laiklik getirdi yok kuranı türkçe yaptı gibisinden saçma sapan şeyler söylüyorsun

    Liderlik ile ıslahatı karıştırıyorsun gidip kafanı topla iyice bir araştır ezbere konuşma birşeyleri öğren öyle gel.

    Sirozdan ölmüş bir insanı karşımda ilahlaştırma.

    Vasiflari soylemeye gerek mi var yaptiklarini anlatiyorum ben sana ? Bu sana yeter

    Ozur dilerim Vahdettin İngilizlere de Casusluk Yapmis onu kacirmisimhttps://www.google.com.tr/amp/m.gazetevatan.com/amp/vahdettin-ingiliz-lere-nasil-casusluk-yapti--59254-gundem/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    yoo okudum da bazıları saçma bazılarını ise doğru buldum

    sen hiç islamda kısasa kısası duymadın galiba ?

    saçı gözüken kadının kırbaçlanması saçma ama evlilik teklifini reddeden kadının suratına asit adamın suratına asıl atılması kararınıda mantıklı buldum

    Hak ve ozgurluklerini kisitliyor.Sen biri sevse ve begenmedigin biri olsa ? Sen hayir desen cunku sevmiyorsun kardesim.Sen hayir dedigin icin senin yuzune asit dokseler ve taninmaz hale gelsen hosuna gider mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1419oguzhan

    Halk gereken tepkiyi göstermeli artık

    Tencere tava çalan

    Provakatif slogan atanlar mi gerekeni yapıyor?

    Sandık kurulunun yaptığı hatayı niye vatandaşa yada ysk ya kesme pesindesiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    Dini yasalar gelmesinin nesi yanlış bana bir anlatır mısın ?

    %99 unun müslüman olduğu söylenen bir ülkenin dini kurallara göre yönetilmesini istemiyorsan şeriata karşısın demektir.

    Şeriat dediğin şey ise Kuran a göre hüküm vermek olduğuna göre sen dine karşısın demektir.O zaman müslümanlıkdan çıkacaksın ki kurallar ve yaptırımlar sana batmasın

    İranda şeriatla yönetiliyor ee orada bir sorun mu var ? Gerçi şöylede birşey var... Bilmem kaç yıldır herkesin kafasına göre takıldığı zamanlardan sonra şeriat ın gelmesi pek mümkün değil.( genelde bu kafasına göre takılma solcuların işine yaradı ama neyse )

    Milyonlarca insanın yaşam tarzını bir anda değiştiremezler.Yani korkmana gerek yok şeriat gelmez

    Bir bitmediniz ya.



    DİN BİREYSELSİR. YORUMA AÇIKTIR.



    Bir türlü anlamadınız gitti. Hırsızların eli mi kesilecek? Oysa hırsızların elinin kesilmesi ayetinin gücünün kesilmesi manası da var. Belki ben okudum başka anladım ayeti. Başımdaki adam gelip ellerimi mi kesecek? Ya da recm cezası gibi saçmalıklar olacak mı? Hüküm kime göre verilecek?



    http://m.radikal.com.tr/turkiye/turkiyede_ateist_sayisi_neden_artti-1420188



    Ayrıca %99 falan değil.



    "Her birinizin seçtiği bir yön ve yöntem var; siz iyilikte yarışın. Nerede olursanız olun ALLAH sizi bir araya getirir. ALLAH elbette her şeye gücü yetendir"



    2:148



    Bireyseldir nokta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    Doğru olan Kuranın hükmüne göre hareket etmek diyorum zaten.Yoksa sen istediğin gibi davran inancım gereği bana birşey olmayacak olan sana olacak

    Sözde şeriat kullanılarak insanların hayatları karartıldığı gibi bu ülkedede Laiklik kullanılarak çoğu insanın hayatları karatıldı insan yerine konmadı söz bile söyletilmedi.

    EE bune şimdi ?

    Sizin savunduğunuz laiklik bu ülkede bu şekilde yürütüldü.Fes taktığı için asılanlarıda gördük ee bunlar neydi o zaman ?

    İlgilendiriyor demişsinya demek ki zamanında başkalarınıda ilgilendiriyor muş insanların neyi nasıl yaşadığı.

    Bu iki taraflı birşey.

    olup olmayacağını sen bilemezsin işte. orada beni ötekileştiriyor olman, yanlış düşündüğünü ve bana saygın olmadığını gösterir buna hakkın yok. ayete göre davranıp davranmamam Allah ile benim aramda olan bir şey. Şöyle olacaksın böyle olacaksın demen seni radikal islamccı yapar. Gün gelir senden daha radikal bir islamcı çıktığında ve senin hatalarını yargıladığında sözde şeriatcı diyip onları ötekileştirende sen olursun az önce dediğin gibi.

    Laiklik adı altında bazı insanların dini bireysel alanlarında olmasa da kamu olanlarında sıkıntı yaşadığını bende gözlerimle gördüm ve doğru bulmadım. Bu sorunu emin ol modern bir insan zaten istemez. Çok şükür ki bu sorunu aştık ama bundan ötesi de özgürce yaşayış biçimini bozar.

    İnsanları kendi hallerine bırakın suç teşkil etmedikçe kimse kimsenin hayatına kast etmedikçe kimsenin hayatına karışamazsınız. İster kapanır, ister açılır.

    Bu özgürlüğüde ancak modern laik hukuk sisteminde yaşayabiliriz din ile yasalaştırılmış kanun sistemiyle değil.

    Laik sistemden kastım geçmiş zamanda uygulanmaya çalışılan sistem değildir bende o sistemi eleştirdim ve geliştirilmesi gerektiğini hep düşündüm.

    Ayrıca laik sistem yanlış uygulanıyor oluşu evet belki kamu alanlarında dindar kesimleri sıkıntıya sokmuş olabilir ama din ile kanunlaştırılan bir sistemde özgürlük sadece kamu olanlarında değil bireysel alanlarda dahi sıkıntıya uğrayacaktır. Bu gerçeği gözardı etmemek gerekir.




  • Neyse şu Atatürk mevzusunu kapatalım sen beni bende seni ikna edemem neyi biliyorsan ona inan boşunada link atma bakmıyorum onlara.

    Asit mevzusuna gelirsek herhalde beni yanlış anladın.

    Ben bir kızı seviyorum kıza evlenme teklif ediyorum ve kız reddettiği için gidip kıza asit atıyorum.Mahkedeme karar veriyor.Erkeğin suratınada asit atın '' diyorsa ben bunu mantıklı buldum.

    Kısasa kısas diye buna denir.

    Bu olay ülkemizde yaşansa o yüzü yanan kız yandığıyla kalır erkekde birkaç yıl içerde yatar çıkardı ee bu mu adalet ?
  • Bakın domates burda çok ucuz rusyada aynı paraya bir tane domotes alabilirsiniz. Hala saçmalamışsınız yok hile yok Ysk. Hülııoggggg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

    Neyse şu Atatürk mevzusunu kapatalım sen beni bende seni ikna edemem neyi biliyorsan ona inan boşunada link atma bakmıyorum onlara.

    Asit mevzusuna gelirsek herhalde beni yanlış anladın.

    Ben bir kızı seviyorum kıza evlenme teklif ediyorum ve kız reddettiği için gidip kıza asit atıyorum.Mahkedeme karar veriyor.Erkeğin suratınada asit atın '' diyorsa ben bunu mantıklı buldum.

    Kısasa kısas diye buna denir.

    Bu olay ülkemizde yaşansa o yüzü yanan kız yandığıyla kalır erkekde birkaç yıl içerde yatar çıkardı ee bu mu adalet ?

    Dusunsene sucu olmayan birinin idam edildigini bunun geri donusu var mi ? ABD de bile 40 yil adam yatmis icerde sonra sucsuz olduğu anlaşılmış.Kisacasi bizim ulkemizde yapilan bunca yanlislik varken seriat bile dogru yürümez.Cunku verilen kararlar %100 güvenilir kisinin vermiş oldugu kararlar degildir.Ha dersen Peygamberlerimizden biri gelecek bu seriati uygulayacak o zaman derim tamam emin olurum guvenilir ellerde oldugundan.Ancak cok tehlikeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben zaten şeriat gelmez diyorum çünkü onu hakkıyla uygulayabilecek bir ülke dünya üzerinde yok

    herkes kendine göre çevirmiş kuralları

    o yüzden boşuna tartışıp boşuna örneklemeler yapıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.