Şimdi Ara

Herşeyi dizdim yeni sistem hakkında herşey burda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm şu değişiklikleri topladım
    1.YGS-LYS kalmadı tek bir sınav haline geldi.
    2.Bu tek sınav haziran ayında Bir hafta da kapatılacak hafta sonu değil. Bu demek oluyo ki mf ciler tm ts dile de girebilecekler.
    3.Sınav değişikliği amacı:
    -Rakip sayısını azaltmak
    -Üniversiteleri kaliteleştirmek
    -Kontejanları düşürüp akademisyenleri farklı alanlara yönlendirmek (Bilim projeleri icatlar vs)
    -12.sınıfları ygs stresinden uzaklaştırmak
    -Öğrencilerin mezuna kalmalarını önlemek
    4.Obp konusu tartışılmaya devam ediliyor.
    5.Sıralamalar ve puan düzenlemeleri kılavuz ile yayınlanacak (Tarih Bilinmiyor)
    6.Puan Türleri 4 Ayrılıyor :
    -MF -TM -TS -Dil
    7.Ygs-lys bölümlerle tek bir kitapçıkta toplanılcak soru sayısı azaltılcak soru sayısından (30-45)dk fazla süre tanıncak.(Kesinliği yok belirlenmedi.)
    8.Müfredat değişikliği bulunmuyor. (Konular aynı)
    9.2 Yıllık bölümlere Ygs ile girişler bulunucak puan türü veya paylaştırılma belirlenmedi.(kesin değil)
    10.Belirli üniversiteler Araştırma üniversitesi olucak ve bu üniversitelerin kontejanları azalacak girmesi zorlaştırılacak.
    11.Yurt dışından ve yurt içinden doktora master yurt dışına çıkmalarını önleyip yurt içinde kalmaları sağlanacak beyin göçü içeride kalıcak.
    12.Ani bir şekilde sistem değişikliğine gidilmesi uzun sürün kurul toplantılarından sonra kesinleşecek herşeyin kesinleşme tarihi olarak Kasım ayı uygun görülüyor.

    -Arkadaşlar şuan her kesin bilgiyi topladım toplamaya çalıştım. Ve bu kadar heycana gerek yok yapmamız gereken çalışmak sadece herşey olucana varır bindik bi elamete gidiyoruz kıyamete biz sadece ygs lys kasmaya devam her ikisinide beraber götürmeye çalışın. Bu yeni değişiklikte hayırlı olabilir belki diye umutlanmaktan başka yapıcak birşeyde yok. Obp kalksın adalet sağlanır diyorum iyi akşamlar hocalarım benim







  • up
    Fikirlerinizi ve sorularınızı paylaşın
  • oy vercene bişey yazın yazmanızı istiyorum.
  • 1. maddeden sonrasını okumadım
  • ne zaman kalktı ne getirildı daha ortadaa hiç bişey yok herkes kafasından bıseyler uyduruyor
  • yorumlarınız için teşekküürler
  • merkezi yatay geçiş hakkında herhangi bir bilgi var mı hocam? yani ygs lys puanınla yatay geçiş yapmak konusunda?
  • 3. Maddeyi tam anlamadım hocam.Kontenjan düşürülse daha az kişi üniye gitmez mi? Mezuna kalanlar neden azalsın ki?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Üniversiteleri kaliteleştirmek


    Burda kahkaha attım!!!
  • DpBy kullanıcısına yanıt
    Herşeyi dizdim yeni sistem hakkında herşey burda

    Bu konuda büyük bir değişiklik olması düşünülmüyo.Ama yatay geçiş şartları ağırlaşabilir alması gerek notlar üniversiteye göre değişebilir araştırma üniversitelerine girmek zorlaştırlacaktır.
  • Kontejan düşürme sebebi akademisyenleri farklı alanlar yönlendirmek için düzenlenmiş öğrenci sayısı azaltılıcak yeni öğretmenler ve akademisyenler atanacak Gelişmiş akademisyenler araştırma üniversitelerinde toplandırılacak sebebi üniversite kaliteleştirme beyin göçü engelleme ülke üniversitelerinin cazibesini artırma. Mezun sayısı azaltmak banada bura pek mantıklı gelmedi ama öğrencileri farklı bölümlere dağıtmak hedefleniyo
  • eğer becerebilirlerse olabilir de bende pek emin değilim o konuda bizde ilber ortaylıdan başka zeki sayılcak akademisyen yok bence sdgfhjmghfdshdts
  • 40 dk arttırılıcak mıymış süre doğru mu anladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesin değil ama süre soru sayısından fazla olucak ne kadar olcağı belirlenmemiş.
  • Kolombiyar kullanıcısına yanıt
    hocam ben bu yıl seçmeli hazırlık okuyorum, seneye için merkezi yatay geçiş düşünüyorum, bölüm de hukuk. sıkıntı çıkması olası mı sizce? teşekkürler. (sıralama 6826 istanbul hukuk 2. öğretim geçeceğim)
  • DpBy kullanıcısına yanıt
    kesinlikle bir sıkıntı çıkmayacaktır.
  • Saraç, tüm üniversitelerin, Türkiye'nin yer aldığı zor coğrafyada, Türkiye Cumhuri·yeti'nin güçlü ve gururlu duruşunu destekleyecek altyapı ve iş gücünü üretme, bilimsel ve teknolojik gelişmenin merkezi olma bilincinde olduğunu kaydetti.

    15 Temmuz darbe girişiminden sonra üniversitelere yerleşmiş terörist yapının yarattığı tahribatın giderilmesi çalışmalarında önemli yol aldıklarını dile getiren Saraç, üniversitelerde güven ve huzur ortamının yeniden tesis edildiğini söyledi.

    Saraç üniversiteye girişte yeni sistem hakkında şu açıklamalarda bulundu:

    "Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir. Dolayısıyla bu durum belirli zaman aralıklarınsa değişiklik zorunlu olmaktadır.-Yök başkanı temel sebebi
  • Hocam YÖK başkanı tek bir haftasonunda bitireceklerini söyledi 2. maddeyi bana açıklar mısınız?
  • Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    Tek bir hafta sonunda olacağı da kesin bir bilgi değil.Önemli birkaç akademisyenler yeni sistemle ilgili tek bir hafta sonuna sığdıramazlar ancak bir haftaya yayabilirler dediği için ve fazla rağbet görmesinden dolayı böyle naklettim.
  • 10 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ

    Geçtiğimiz yıl yüksek öğretim sisteminde kaliteyi yükseltmenin yollarından birinin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma olduğunu ifade etmiştim. Bu çerçevede YÖK'ün koordinasyonunda gerçekleşen projede yer alan 5 pilot üniversitenin ismini de açıklamıştım. Araştırma üniversitelerinin tespit edilerek özel olarak desteklenmesi ve uluslararasında çok daha farklı bir konuma gelmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Yüksek öğretim kalite kurumuna olan ihtiyacı ifade etmiştim. Bu konularda mesafe kat edildiğini görüyorum.

    Araştırma üniversitesi olarak belirlediğimiz 10 üniversiteyi açıklıyorum: Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniverstiesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İTÜ, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve ODTÜ.


    "ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞTE DAHA AZ BASKI YARATAN BİR SİSTEME GEÇMELİYİZ"

    Üniversiteye giriş sistemi konusunda işlerini kolaylaştıracak sistemler geliştirmeliyiz. O FETÖ denilen ahlaksızlar kendilerinin dersanelerinin verdiği sorularla üniversite sınavlarını da yaptılar ve o kitaplarla çocuklarımız belli istikametlere yöneldi. Bundan tamamiyle kurtulmalıyız. Burada MEB ve YÖK'ün iş birliği büyük önem arz ediyor. Daha az baskı yaratan bir sistemi geliştirmeli ve hayata geçirmeliyiz.
    -Enson haber sitesinden alındı.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.