Türkiye'de 80 milyon insan var. Bunlardan nereden baksanız 60 milyonu internet kullanıcısı. Bunların da asgari 40 milyonunun her gün internete girdiğini varsayıyorum. Bu şartlar altında cayır cayır insan kaynaması gereken siber alemde neden hiç kimse yok? Sokağa çıksam daha fazla insana rastlarım. Ekşi boş, uludağ boş, burası boş, irili ufaklı sözlük siteleri, forumlar ve irc'lerde kimse yok. Nerede abicim bu millet? Herkes tiktok'ta mı? İnstagram'da mı takılıyorlar? Herkes irl'den tanıdıklarıyla whatsapp, dc falan mı kuruyor? |
Herkesin nerede olması

-
-
Forum internet dediğin alemin yaklaşık %0.001 ini oluşturmakta, kalan % 99.99 luk kısma göz atabilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 7 Ocak 2024; 22:15:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İkinci bir konu biz kimsemiyiz agaa 😂😂
kafadan %80 instagram ve tiktokta. facebooktaki saçma sapan birçok grup hala aktif oralarda takılan da çok. forum kültürünün yerini de twitter aldı zaten adam buraya yazacağına twittera yazıyo
-
Vay "albion online hayat offline" diyosun
oyun chati ne alaka bu arada 61 hamsi tava reis
forum ölmüş beybi
taaaneeer oww yeahhh
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
adam diyoya nerede bu 60 milyon insan diye al sana yazıyorum işte yalnızca oyunlarda saniyede binlerce türk yazı yazıyo ki bu benim gördüğüm
-
dead internet theory
O kadar değildi
2013 2014 civarında bile o kadar değildi
Ama gündem olmak mümkündü sansasyonel bi baslik actigimda 300 400 500 like geliyordu
Simdi nerdeee 20 like alsam inanamıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Forum kültürü zaten bitti, sözlükler de artık entry girenlerden çok ziyaretçilerden oluşuyor
Bu kitlenin büyük çoğunluğu insta-tiktok-youtube üçlüsünde takılıyor buradaki izlenmeleri ve yorumları oluşturuyor
Ama dediğim gibi insanlar eskisine göre seyirci olmayı daha çok tercih ettiği için görünür değiller
Örneğin ben sadece dhye girip yorum falan yazarım insta ve youtubeda bir sürü şey izleyip takip etmeme rağmen hiç yorum atmam nadiren beğenirim
-
ssg medium.com'da insanlar kendi whatsapp gruplarında, twitter'da, kendi tanıdıkları kimselerle takılmayı tercih ediyor yazmıştı. ama ben hala ikna olmadım.
-
Önceki yıllarda nüfus azken bile forumlar kalabalıktı herkes mesaj yazardı sayfayı yenilediğin anda konu dışındaki konu 2. sayfaya düşerdi. İnsanların yaşadığını bilirdin, konu açtığında +200 beğeni gelirdi konular çok orijinaldi. Şimdi forumlar sinek avlıyor, konu açılıyor yarım saat sonra yeni konu açılıyor. Açılan konular da yapay zeka açmış gibi hepsi aynı. Şimdi düşünüyorsun arkadaş nüfus daha da artmasına rağmen bu insanlar nerede, herkes kendi mi takılıyor film oyunda vakit harcayıp mı geçiyorlar. Sanki nüfus artmıyor da insan kalmadı.
-
Cidden insan düşünüyor düşünüyor sebep bulamıyor. 2017'li yıllar ve öncesinde konu dışında sürekli art arda konu açılırdı sayfayı yenileyince gördüğün konu 2. sayfaya geçerdi. Popülasyon daha azdı ona rağmen açılan konulardan mesajlardan sanki gerçek hayat gibi o samimiyeti hissederdin. Atılan yorumlar bile insanın içini ısıtan cinstendi herkes forumdaydı. Şimdi nüfus belki 20-30 milyon arttı ona rağmen forumda doğru düzgün kimse kalmadı. Konular desen birbirinin aynısı özgün yorum az chatgpt mesajları gibi. İşin garibi bunca insan nereye gitti ve yenilerin ortaya çıkmaması. Fazla üstünde duran yok lakin çok enteresan bir olay aslında.
-
benim kendimden fark ettiğim kadarıyle insanlar 25'li yaşları geçip iş hayatına girince sağda solda yazmayı bırakıyor.
-
insanlar o kadar çok internete girmiyolar. çoğu kişi gündüz işte akşam evde çacukla uğraşıyo.
internete girdiklerinde de, yorum-tweet yazmak gibi "içerik üretimi" olan eylemleri yapmıyolar, içerik tüketimi yapıyolar (video izlemek gibi)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hadi eskiler yaşlandı dediğin gibi çoluk çocuğa karıştı sorumlulukları arttı zamanları yok hocam, ama nüfus arttı internet kullanımı arttı, teknoloji gelişti yeni nesil nerede bu hesaba göre onların bizden daha çok forumda olması lazım
-
Eskiler öyle, yeniler burada olsaydı dediğin doğruydu yani eskilerin neden olmadığının cevabı olabilir bu, asıl soru insanlar nerede eskilerin yerini doldurmayan kimsenin olmaması garip.
-
Çok değil 7-8 yıl önce bile insanlar buradaydı buralar cıvıl cıvıldı şimdi kimse kalmadı aynı konular ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor mesajlar desen birbirinin aynısı yapay zekaya yazdırılan yorumlar gibi, eski tayfanın çoğu bıraktı z kuşağı ise forum anlayışını sevemedi her güzel şeyin bir sonu vardır.
@Ayumi Hamasaki @Eisenmate @Maraz Alinin sağ kolu @scientia @GoldPunch
-
Ben hala seviyorum burayı ama ekşi sözlük ve Reddit de eğlenceli baya.
Benzer içerikler
- rakının tadı nasıl
- kartlı su sayacı su bitmiyor
- nasıl bedava yemek yerim
- annesine bakmayan evlat nereye şikayet edilir
- lens suyu yerine ne kullanılır
- 5g nedir zararları
- çay bardağı emojisi
- penis nakli
- google çizim yap
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X