Şimdi Ara

Herkesin lüks bilgisayarlara sahip olması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bikereismiguzel

    dostum tabiki herkesin hayatı farklı dinamiklere sahip söylediğim şey yüzde yüz herkes için geçerli olmayabilir ama bende aynı şartlarda yaşıyorum ve böyle şeyler alabiliyorum. tabiki her yıl telefon vs değiştiremiyoruz orası ayrı ama öyle bir derdimde yok gerekli tasarruf ve planlamayla alınamıyacak şey yok. tabiki evdir arabadır bunlar hayal oldu ama şuan hala pc telefon vs ulaşılabilir seviyede.


    birde 8-9klık sistem örnek tabi oyun oynicaksan şuan 1650ti ekran kartı bile her oyunu açıyor daha makul seviyelerede sistem toplanabilir ama biz gidip 2060 kovalıyoruz :D

    Araba ve evi insanların çoğu düşünmüyor bile artık zaten Ona baktığım zaten rx580 ve ryzen 3100'lü bir sistemdi, yanında monitör klavye hoparlör de gerekiyor tabi.


    Burada problem şu, ben bu konuda herkese yalancı muamelesi yapanlara kızdım tanımadan etmeden insanlara ithamlarda bulunuyorlar diye, sende ise tersini söylüyormuşum gibi oldu, çünkü maaşın biraz artması bile elinde kalanı çok değiştiriyor, zira ülkede gerçekten kısamadığımız bazı giderler var. Ben işin iki tarafından da bahsetmek istiyorum.


    Asgari maaş, 3500 lira, 5000 lira, 7000 lira, bunların hepsi birbirinden çok çok farklı maaşlar. İstanbul şartlarında asgari maaşlı insan her şeyin en kötüsünü kabul ederek yaşayıp (gecekondu mahalleleri) kendini çok sıkarsa 200-300 lira anca kenara atabiliyor. 3500 alan kendini daha az sıkarak, arada dışarı çıkarak, hayatı kendine işkence etmeden bunun 2-3 katını biriktirebiliyor. 5000 alan çok daha rahat yaşayabiliyor, ya da bazı aylarda önceki segmenttekiyle aynı şekilde yaşayıp ÇOK daha fazla para biriktirebiliyor. Şuanın parasıyla 5000 lira çok olmasa da 3500 alan birine göre biriktirebildiği parada inanılmaz fark var.


    Benim bu sene maaşım 3500'ten 7000'e çıktı. Bu sırada her şeyin fiyatı da arttı, ama sonuçta kiralar, faturalar, yiyecekler 2 katına çıkmadı, ve fark aşırı büyük oldu bende, 2070 superli bilgisayar alabildim kendime. Bu konuda insanların böyle şeyler nasıl aldığını anlayamayan, mantıklı bulmayanların da kaçırdığı nokta tam olarak bu, birbirinden inanılmaz uzak gözükmeyen maaşların sabit giderler çıktığında bambaşka paralara dönüşmesi. Şuan 5+ sene deneyimi olan doktor, avukat, mühendis çok rahat 10.000+ maaş alabiliyor, böyle bir maaşla da bu tarz şeyler almak çok daha basit bir olay. Komünist düzende yaşamıyoruz, insanların alım güçleri çok değişken.


    Edit: Burada yalancı muamelesi yapıyorlar demişim sabah sabah, ama bahsettiğim konu aslında bu:  

    https://forum.donanimhaber.com/hic-kotu-pcsi-olan-yokmu--144604270




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 23 Temmuz 2020; 11:13:28 >




  • Asgari ücret ile çalışıyorum. Önceki bilgisayarım 12 senelikti. Artık almanın vakti geldi de geçiyordu. Kararımı verdim PC yi topladım. Ancak parça parça aldım. Çünkü aylık ödemesi fazla oluyordu. PC yi resmen 6 ay ara ile toplayarak aldım. Şimdi güzel bir PC ye sahibim. Ancak oyun oynayamıyorum. Keyif alamıyorum. Sürekli kafam başka yerlerde. Ne olacak diyorum. Bu hayat böyle mi gidecek diyorum. Sadece PC yi açıp müzik dinleyip, dizi izleyip kapatıyorum. Oyuna veremiyorum kendimi. PC oynasam neden dışarı çıkmadım diyorum. Dışarı çıksam neden evde oturup PC oynamadım diyorum. Ama eve her geldiğimde PC oynayacağım deyip oynamıyorum. Yani kafamız rahat değil buna emin olabilirsin. Senin gördüklerin gelecek kaygısı olmayan insanlar. Biz de kafamızı dağıtırız diye PC topladık ama olmuyor. Gerçek dışarıda halen devam ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcoLane -- 23 Temmuz 2020; 11:52:17 >
  • @4F3

    Madem sağlam bilgisayarın yok, o zaman kafanı hala oyun oynamaya yorma. Maddi durumunu düzeltmeye uğraş. Oyun peşinde koştuğun sürece 20 yıl sonra da fakir kalmaya devam edersin.


    Benim bilgisayarım da iyi ama oynamıyorum. Dizi izlemek daha zevkli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 23 Temmuz 2020; 13:48:58 >
  • Fakir sistemime profilimden bakabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 ay boyunca fabrikada 12 saat çalıştım hem aileme destek oldum hemde maaştan arta kalan para ile orta karar bir oyuncu bilgisayarı topladım 2015'te. Daha hala her oyunu ultra- yüksek ayarda açıyor allah elimden almasın.

  • 3 yıl önce biriktirdiğim parayla almıştım bir tane hala onu kullanıyorum ve bir süre daha kullanacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unraveling kullanıcısına yanıt

    kardeş ekran kartıyla bitiyor mu ki? 144 hz monitoru var anakartı var ona uyumlu ramler işlemci var. 30 bine yakın fiyat çıkıyor

  • Alsan iki gün sonra ondan da sıkılacan.Belli bir yaştan oyun sarmıyor.

  • Lol ü kaldırdığı için şükrediyorum ben 10 yıllık PC ile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt

    Takılıyorum hocam sanki 17 bin çok iyi fiyat diye bir cevap gelecek diye bekliyordum da. 17 bin bile düşünsene ne kadar inanılmaz bir fiyat.


    İstersen vatan'a bak monitor dahil hespi içinde 17 bin. Technopat incelemesini de atarım istersen. Daha geçen baktım.


    Adam iki bin birime alıyor Amerika'da biz 17 bin birim.

  • O herkesin içinde niye ben yokum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Puantum kullanıcısına yanıt
    Üç ay asgari ücreti verecek yer bulamaz. Kimse geçici işçi almıyor. Anca günlük işlerde çalışırsa alabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hacım sırf aksamları 2 saat csgo 1 saat pubg lite oynamak için imzamdaki sistemi topladım  

    şimdi sıkıldım 9500e satıyorum ciddi ciddi herşeyi ile

  • Bilgisayar aşırı pahalı o ayrı bir durum ama ironik yazmadıysan Allah yardımcın olsun.Bilgisayarı olanın derdi olmuyor mu ? Benim de 9 yıllık laptop var ama almaktan vazgeçtim haketmiyorum çünkü.Alınca hevesimin 1 ay sonra kaçacağını da biliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Second sister

    hacım sırf aksamları 2 saat csgo 1 saat pubg lite oynamak için imzamdaki sistemi topladım  

    şimdi sıkıldım 9500e satıyorum ciddi ciddi herşeyi ile

    R5 1600 AF + 1650S yeter hocam size

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B7BA8EA93

    R5 1600 AF + 1650S yeter hocam size



    Alıntıları Göster

    bliyorum  

  • Hocam valoant diye bir oyun var sistemi cok düşük tamam dedim rahatca oynarım bunu yok öyle bir kasiyor ki anlatamam çocuklar sesli konuşuyor var anasını diyorum içimden küçücük çocuğun bilgisayarı kaldırıyor bizimki patates

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4F3 kullanıcısına yanıt
    Sen şaka mısın arkadaşım. Baban zengin demekki bakıyor seni hala. Bide zenginler alabilir sadece diyorusn bilgisayarı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi bok gibi olduğu için. Pc lüks değildir. Avrupada bir pc 300-400 euro. Ve en kalitelileri. Maaş ise 1700 euro civarı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meola147of

    Yanlış anlamayın benim haddime değil ama böyle olsa daha iyi olmaz mı?

    -Büyük şehirde yaşıyorsa küçük şehirde yaşamaya başlamak.

    -O 2 kedi maalesef çok masraflı. Kumu var, oyuncakları var... Yani nasıl desem hem kediye hem yengeye yazık oluyoe gibi geldi bana. Kedi ağzının tadını biliyor. Markalı kaliteli mama verdin mi etrafında dans ediyor. Yenge bence yani anladınız sizce napmalı?

    Ben de 3500 civarı maaş alacam bu şekilde yaparsam hesaplarıma göre 500-1000 lira hatta dişimi sıkıp tasarruf yaparsam 1500 artıyor.



    Alıntıları Göster

    İstanbul dışında iş yok.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.