Şimdi Ara

Herkese günaydın. Duaların çalışma mekanizmasını açıklıyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zaten din eskiden insanların açıklayamadığı konuları açıklayabildiği için prim yaptı. Ancak şu dönemde bilimin ışığında dini hususlar ya kifayetsiz kaldı ya da açıklamalarının yanlışlığı ortaya çıktı. Ancak aşağıdaki ayetlerde diyor ki mesela dağlar depremi önler. Ancak şimdiki konküktörde depremleri yaratan tektonik plakaların carpısmasıyla olusan dağlar.

Nahl Suresi 15, Enbiya Suresi 31 ve Lokman Suresi 10. ayetlerde, dağların yerkabuğunun dengesini sağladığı ve "yeryüzünün insanları sarsmaması (temîdu) için sabit kılındığı"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O cevap verdiğin kibirl arkadaş beni engelledi de, ben bir çok Avrupa'lı ile tanıştım, hiç de error verdikleri yok zaten

ahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mart 2026; 19:10:24 >

Bak bugun bir ateist, taksim, ulus meydani falan gitsin, "Allah yok" diye bagirsin Halk galeyana gelip onun kc parcalar, Avrupa'da yap bir sey olmaz

ulke musluman anlayacagin, allah yok de, en azindan ayiplanirsin. Hicbir zaman bir avr ulkesi gibi olmaz halk zaten AB'ye de bu yuzden kabul etmediler, insan haklari, demokrsi falan tiri viri, bulgaristan ne kadar insan haklarina onem veriyordu ekonomisi neydi mesela ya peki guney kibris?

herkesi kandir ama kendini kandirma.. halkin yapisi belli.. senin bsi falan acik gezenlere musluman degil sandiklarina "allah yok" de gorelim ne diyecekler mesela..

Turk = Musluman gercekten bak ateyiz yuzde 0,3 sen muslumanlari ateist saniyorsun yanilgin orada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mart 2026; 19:16:49 >

bak mesela bugun osmanli osmanli diye taptiklari sey, kendi cagina gore modern bile sayilir, o zamanlar hristler avrupa daha y0bazdi gunumuzde bunlar rafa kalkti

atayistler farkettiğim kadarıyla 2 ye ayrılıyorlar.. 1. cisi sessiz, kendi halinde olanlar. bunlar hiçbir dinle alakalı konuya dahil olmuyorlar, tartışmıyorlar, provoke etmiyorlar, sataşmıyorlar. bunlar kendileri söylemedikçe atayiz olduklarını anlamak güçtür. müslümanlara saygıdırlar. islam dini onları hiç ilgilendirmiyor, hiç yokmuş gibi davranıyorlar. dini konulara girmiyorlar. bunlardan 1 tanesi burda aktif şekilde bulunuyor

2.cisi de senin gibiler. açıkça atayiz olduklarını itiraf ederler, inanmadıkları dine saldırırlar, dalgalarını geçerler, konuları provoke ederler, tartışma çıkarırlar.

ancak sen başkalarını sorguladığın gibi kendini de sorgula. madem atayizsin şimdiden yakınlarını uyar kimse cenaze namazı kılmasın ve müslüman mezarlığına da gömmesinler seni. madem cenaze namazın kılınsın ve müslümanların mezarlığına denfedilmek istiyorsun, o zaman müslüman ol işte. bi öyle bi böyle olma. gasılhaneden mezarlığa kadar insanlar sana müslüman muamelesi yapacaklar, o kadar emek zahmet çekecekler, imam efendiyi de meşgul edeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Mart 2026; 19:33:17 >

• sen nasil dinci oldugunu sotyluyorsan ben de ato olldugumu soylerim ama senin gibi elemanlar benim kc parcalarlar sirf ato diye.. iste mevzu buradan cikiyor

yukaridaki eleman ise sozlukcu galiba, pembis hayaller kuruyor, atolar ulkeyi ele gecirmis, yok miillett dinden cikmis falan, nereye cikacaklar "allah yok" desin taksim'de gorelim kac dakika hayatta kalacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mart 2026; 19:37:28 >

sana celiskili geldiginin farkindayim ama daha once soylemistim krematoryum yok sizinkiler, olu yakarsak gunaha gireriz, seytan carpar, demon gelir korkusundan krematoryum yapmiyor, bu durumda muslim defin hrist definden iyi secenek yani TR'de olursem ve disari gonderilmezsem yani vasiyeti ailem uygulamazsa o zman muslim sistem ikinci iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mart 2026; 19:41:27 >

Sana kim kendini yak dedi...Eğer kişi dini bir törenle gömülmek istemiyorsa, bunu sağlığında yazılı olarak belirtmesi veya yakınlarına bildirmesi lazım.. Türkiye'de bir ateist, camiye uğramadan, dini tören yapılmadan, doğrudan mezarlığa götürülerek defnedilebilir. Mezarlıklar müdürlüğüne bu talep iletildiğinde, resmi görevliler buna uygun şekilde defin işlemini gerçekleştirir.

eğer kişi hayattayken istemediğini beyan etmişse veya ailesi bu yönde karar almışsa, cenaze camiye götürülmez.

Cami yerine doğrudan mezarlık başında veya bir yerde toplanılarak anma töreni yapılabilir.

ayrıca ben hayatımda ne sözlü ne de yazılı hiçbir zaman hiçbir yerde dinciyim diye bir ifadede bulunmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Mart 2026; 19:55:42 >

ha tamam oyle diyorsun bak burada bile "atolarin namazi kilinmaz" kafa yapisinda oldugunu goeuyoruz nefrete yonelik kafa. oyle de olur tabii ama benim arkamdan namaz kilan adamlarin namaz kilmasi ya da kilmamasi beni ilgindirmiyor kilmsalarda olur, ben coktan yokluga gitmis olacagim zaten ne yaparlarsa yapsinlar isterlerse totem etrafinda donup ulu manitu dansi yapsinlar bu o kisilerin sorunu beni ilgilendirmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mart 2026; 20:4:36 >

Demonik bünyelerin etrafında yapılan ulu manitu dansı seni demon bedeninde dünyaya getirebilir ve burda mahsur kalabilirsin.

Müslüman olanların cenaze namazı kılınır. Yani bunu da bilemeyecek kadar cahilsen, bu senin sorunun. Gelmiş burda duygu sömürüsü yapıyorsun, nefrete yönelikmiş falan filan. Sanki kafirlerin cenaze namazı kılınırmış gibi bir kafada olup böyle atarlı davranmak çok saçma, cahillik alameti. Diriyken camiye gitmemiş, alnı secdeye değmemiş birinin ölüsü de camiye gelmesin, yani bu kafir olduğu bilinen biri için. Yani diriyken camiye gelmek istemeyen birinin kendi ölüsünün camiye gitmesini istemesi de ayrı bir tezat.

böyle bir kafa nasıl mühendis olmuş şaşırıyorum

• Klinmazsa kilinmaz sorun yok, dunya rituelleri olu adami ilgilendirmez, oldugunu ve artik olmadigini anlamazsin bile yani farkina varmazsin hic umurumda degil ister kilsinlar ister kilmsinlarz ben aziz nsin miyim? beni okulumun bahcesine koyun, namaz kilmayin, yerim belli olmasin diyecek?

ben artizlik sevmem, tam turk atesti iste giderken bile artizlik pesinde adamlar ya da muslumanliktan kopamamislar hala kafa dunyada kalmis, artik kendisine ait olmayan cesedini dusunuyor

ayrica sen beni anlayamazsin ben duz dusunmuyorum cok komplike dusunurum ovunmek gibi olmasin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Mart 2026; 20:43:59 >

tamam işte bunu yakınlarına söyle ki aniden öldüğünde seni nasıl gömeceklerini bilsinler

Olur bska emrin var mi ya haci? Mezara "kafir gitti simdi mokoko" falan da yazdirsinlar mi?

Bir gün bir dehri (materyalist/ateist), Hazret-i Ali’ye ""Radıyallaü anh" gelerek; "Siz Müslümanlar öldükten sonra dirileceğinize, hesaba çekileceğinize inanıp bir sürü ibadet ediyorsunuz. Biz ise buna inanmıyoruz. Eğer dediğiniz çıkmazsa bu kadar zahmetiniz boşa gidecek" der.

Hazret-i Ali "Radıyallaü anh" şöyle der: Diyelim ki senin dediğin doğru; yani öldükten sonra dirilmek, hesap, cennet ve cehennem yok. Bu durumda seninle biz aynı durumdayız. Çünkü ben de senin gibi toprak olacağım. Benim kıldığım namazların, yaptığım ibadetlerin, güzel ahlakımın bana bir zararı olmaz. Ben bir şey kaybetmem."

"Ancak, eğer bizim dediğimiz doğruysa (ki kesinlikle doğrudur ve Allahü teâlâ vaadinden dönmez), o zaman biz kurtulacağız; fakat sen sonsuz bir azaba ve felakete düşeceksin.

Ateist, biraz durdu, düşündü ve sonra: "Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, ahiret varsa vay bizim hâlimize! Yolunu öğret, ben de müslüman olacağım," dedi ve müslüman oldu.

Senin bu ateistten ne farkın var? İkinizin de inançsızlığı aynıydı, ama o doğru olanı seçti ve kurtuldu.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Mart 2026; 20:53:41 >

• dekareme kullanıcısına yanıt

orasi oyle tabii ama sanki korkudan iman etmek pek samimi degil gibi

Böyle bir durumda Hazreti Ali de "Radıyallaü anh" bu ateiste :" senin korkudan iman etmen pek samimi değil" derdi. Ama demedi. Senin düşündüğün gibi olsaydı, bu lafı da söylerdi emin ol. Senin düşündüğün gibi olsaydı o zaman " müslüman olmayanların, sırf cehennemde sonsuz yanmamak için iman etmeleri caiz değildir " diye bir hüküm olması gerekirdi. Ama böyle bir hükmün h si bile yok. Sen yeter ki iman et.

Üstelik hayatında yapmış olduğun tüm iyilikler sevaba çevirilip, kötülükler ise silinecek. Yani amel defterin iman ettiğinde günahsız ama sevaplarla dolu olacak. O an ölsen, amelsiz de olsan cennete gidersin...

Bir hadis-i şerifte de, (Yahudilerin en hayırlısı Mihrik’tir) buyuruldu. Kimdir bu Mihrik? 80–90 yaşlarında ihtiyar bir Yahudi’dir. Peygamber efendimiz eshab-ı kiramla birlikte savaşa gidiyor ve bu ihtiyar Yahudi karşısına çıkıp diyor ki:

— Durur musun, sen kimsin?

— Ben, Muhammed'im “aleyhissalatü vesselam”.

— Şu ahir zaman Peygamberi dedikleri sen misin?

— Evet, benim.

— Allah Allah, bu simanın sahibi yalan söylemez. Vallahi, sen peygambersin.

— O zaman kelime-i şehadet getirmen gerekir.

Hemen söyler:

— Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resulühü.

Sonra der ki:

— Peki ya Resulallah, şimdi sen nereye gidiyorsun?

— Cihada gidiyorum.

— İzin ver de ben de gelip Allah yolunda savaşayım.

— Sen çok yaşlısın, savaşacak durumun yok, burada kal, bize dua et! Bize bu yeter.

— Ya Resulallah, müsaade buyursan da, ben cihaddan geri kalmasam…

Ve Peygamber efendimiz müsaade etti, o da geldi. Yarım saate kalmadı, savaş başladı, ilk oku da bu yedi ve şehit düştü. Müslüman oldu, eshab-ı kiramdan oldu, şehit oldu. Ne oruç, ne hac, ne namaz, hiçbir şey yok. Bir saat sonra, onun üzerine o hadis-i şerifi buyurdular. Çünkü bu, suçsuz, günahsız gitti!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 4 Mart 2026; 6:46:15 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.