Şimdi Ara

Herkes oyun takası yapıyor ama ya cd çizikse ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz ben ps3 almayı planlıyorum. Ama oyunlar malum fazla pahalı. Online oynamak ve türkçeye oyunlara destek vermek içinde makinama çip taktırmak istemiyorum. Hayranlıkla beklediğim oyunları tamamen sıfır alıcam (elder scrolls 5, battlefield 3, unc3, la noire) ama bunun dışındaki oyunlarıda oynamak istiyorum ve bu oyunları oynamak için takaslamam gerek. Ama çoğu yerde görüyorum ps3 acaip kasıyor, çok fazla fps düşmeleri oluyor falan filan.. Şimdi benim en büyük korkum bu. Gerçektende ps3 cd si çizik olursa oyun kasar mı ? Ayrıca normal oyunlar 100 liraysa gitti gidiyorda 2. el oyunlar 30 40 lira. Eğer bu çizik se kasar değilse kasmaz olayı varsa hep orjinal alırım daha iyi ne takasa ne 2. el olayına bulaşırım. Haa ama eğer çizikte olsa makina çatır çutur oyunu oynatır bir gram kasma bile olmaz diyosanız hemen 2. el veya takas olayına geçerim.
    Lütfen düşüncelerinizi paylaşın iyi forumlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: MorbidSmoke

Arkadaşlar biliyorsunuz ben ps3 almayı planlıyorum. Ama oyunlar malum fazla pahalı. Online oynamak ve türkçeye oyunlara destek vermek içinde makinama çip taktırmak istemiyorum. Hayranlıkla beklediğim oyunları tamamen sıfır alıcam (elder scrolls 5, battlefield 3, unc3, la noire) ama bunun dışındaki oyunlarıda oynamak istiyorum ve bu oyunları oynamak için takaslamam gerek. Ama çoğu yerde görüyorum ps3 acaip kasıyor, çok fazla fps düşmeleri oluyor falan filan.. Şimdi benim en büyük korkum bu. Gerçektende ps3 cd si çizik olursa oyun kasar mı ? Ayrıca normal oyunlar 100 liraysa gitti gidiyorda 2. el oyunlar 30 40 lira. Eğer bu çizik se kasar değilse kasmaz olayı varsa hep orjinal alırım daha iyi ne takasa ne 2. el olayına bulaşırım. Haa ama eğer çizikte olsa makina çatır çutur oyunu oynatır bir gram kasma bile olmaz diyosanız hemen 2. el veya takas olayına geçerim.
    Lütfen düşüncelerinizi paylaşın iyi forumlar :)

Çizik konusunda bir fikrim yok yaşamadığım için bilmiyorum.Diğer arkadaşlar bilgi verirler.Ama seni Türkçe oyunlara destek vermen konusunda tebrik ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZacDoUrden -- 3 Nisan 2011; 12:17:03 >

• Aşırı çizik olmadığı sürece sorun olcagini zanetmem ama ben çizik cd kullanmıyorum birkere kullandım normal calisiyordu.en iyisi ciziksiz kullanmak.2.el yada takasla alırken sor çizik varmı diye.Forumun ikinciel bolumundede istedigin oyunları çok uygun fiyata tertemiz şekilde bulabilirsiniz.
  • oyunu takaslarken içine açıp bakamıyosan o senin enayiliğin olur :D
  • Kılcal çiziklerden birşey olmaz, yeterki derin çizik olmasın.
  • takas nedemek:? 2 kişinin bulusup oyunlarını takas etmesi degıstırmesi
    bu sırada da oyunlar- blu ray kabından cıkarılıp bakılır ve takas yapılır
  • Blu-ray disklerin yüzey kaplaması CD ve DVD'lerden farklıdır, çizilmeye dayanıklı bir maddeyle kaplıdır. Çizebilmek için özel çaba sarfetmek gerekir. Buna karşın çizmeyi başaranların olduğunu duyuyorum. Keza Blu-ray okuyucusu toz çizikleri gibi yüzeysel ve derin olmayan çiziklere karşı daha az hassastır, takılmaz, atlamaz, donmaz. Çok eski oyunları kontrol ederek takaslamanızda fayda var (mesela üç yıl önceki oyunları) ama daha yeni oyunlarda o kadar titizlenmeye gerek yok. Asıl dikkat etmeniz gereken göbek kısmında çatlak olup olmadığı. Ne yazık ki diski kabından nasıl çıkarması gerektiğini bilmeyen çok insan var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuana kadar takasladıklarımda herhangi bir sorun çıkmadı ama kontrol etmekte fayda var elden alıyorken netten tranpalarda bu riski alıyorsun :)
  • Az sayıda ve kılcal çizikler takılmalara neden olmaz ama çatlak,derin çizikler Bluray okuyucuya zarar verebilir ve takılmalara neden olabilir,özellikle çatlak disklerin zamanla kırılma risk vardır.Mümkünse oyunu takaslamadan veya 2.el oyunları almadan önce diske bakmanda fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.