Şimdi Ara

herkes gezdiği şehirleri anlatsın (küçük bir türkiye turu yaptım içeride)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sizde gezdiğiniz yerleri + sı ve - yönleri yazarak anlatırsanız herkes ne ilde ne var görmüş olur


    ben küçük bir gezimi anlatıcam

    7 temmuz günü başlayan eskişehir-trabzon-rize-bursa-istanbul turumuz bugun bitti.

    1temmuz sabahı arkadaşım aradı, kız arkadaşı cocugu ekmiş banada oğlum gel bende bilet var trabzon-rize ye gidelim dedi ordanda bursaya geçeriz dedi, bende o sırada eskişehire gitmek istiyordum, arkadaşıma oğlum bende tren bileti alıyım eskişehire gidelim sonra ankaraya döner trabzona gideriz dedik. 7temmuz sabahı eskişehirdeydik.

    ESKİŞEHİR
    sabah ilk saatlere biletimizi aldıgımızdan biraz uykuluyduk, hızlı tren gerçekten süperdi, hem konforlu hemde teknolojikti, hiçbir yeri bilmediğimizden, aylak aylak sora sora etrafta geziniyorduk, ben şahsen hiç eğelenemedim eskişehirde tam bir öğrenci kenti.

    şehrin (+)ları
    -cok ucuz
    -öğrenciler için cok ideal
    -her yer öğrenci dolu, yanlızlık çekmezsiniz

    şehrin (-) leri
    -cok küçük
    -abartıldıgı kadar hareketli değil (ankaradan geldik belki ondan)
    -gezilecek pek bir yeri yok


    TRABZON-RİZE
    daha sonra ankaraya tekrar hızlı trenle döndük, 8temmuz akşamı uçağımıza bindik ve trabzona 30dk da indik, saolsun pilotumuz hızlı geldi, normalde 45dk-1saat arası sürüyor, ankaradan ben araba kiralamıştım, trabzona indiğimiz anda arabamız gelmişti, dayım merkez bankasında çalıstıgından, dayımdan rica etmiştim misafirhane ayarlamıştı bana saolsun. Misafirhane dediğime bakmayın trabzonun en sosyete kişilerinin kaldıgı yerde bir apartman dairesi veriyorlar size, akşam indiğimizden ve bizi yarı yolda bırakan Navigasyon yüzünden, ben yolları bulamadım, 2saat dolandıktan sonra gece 1gibi misafirhaneyi bulduk ve hemen yattım. Ertesi gün Uzun Göl e gittik, yolları bozuktu biraz ama ormanla iç içe, heryerden akan sular,iç içe ormanlar, sizi baştan çıkarıyor insan oldunuzun farkına varıyorsunuz, uzun gölde karalahana çorbası içtik gerçekten çok güzeldi. uzun gölde akşama kadar durduktan sonra akşam eve döndük ama bizim eve geç gelmemizden işkillenen ve genç oldumuzdan dolayı sorun yapan yönetim polise şikayet etmiş, iyiki tatlıya bağladık gezme amaçlı geldimizi vs söyledikte sorun cıkmadı. Ertesi gün Rize - Ayder Yaylasına gittik, mangalımızı yaktık ve bi anda sis çöktü, kimse olmadıgından ben ayı cıkar vs diye korktum, mangal yapmayada devam ediyorum o sırada, karşıma ineğin teki bir çıktı o çıkıs ben kendimi arabada buldum, arkadaş ve inekleri otlatan teyze bana gülüyorlar ben hala ayımı o yoksa inekmi diye şok içindeyim, teyze ben arkadaş mangalımızı yedik ve akan sudaki soğumaya bıraktımız karpuzumuzuda yedikten sonra hava kararmadan eve dönüşü yapmaya çalıstık, bi aksilik olmadan evemize döndük. Sabah erken saatlerde kaçkar dağlarına doğru çıktık ve asıl sorun baş gösterdi benzin bitmek üzereydi, korka korka kaçkar dağlarında bir göl bulduk gerçekten cok güzeldi kimsecikler yoktu ama süper doğası vardı, ordan hamsiköye gidip sutlaçımızı yedik ben 5tane arkadaşta en az 6-7tane yedi, gerçekten güzeldi sütlaçları, etrafı yine sis bastıgından dönüşte baya zorluk çektik.Ertesi gün akşama doğru bursaya uçak biletimiz oldugundan sabahtan gümüşhane tarafında yeni açılan türkiyenin en büyük mağrasına girdik, damlataş mağrasından daha büyük ve sarkıtlar vs süperdi. Dönüştede meşhur suçuklardı, pestillerdi arabaya doluşturduk. Akşamda uçağımıza binip bursaya gittik

    şehrin (+)ları
    -Doğa ile iç içe olması
    -Pazarında peyniri zeytini çok kaliteli olması
    -her yer su, orman oldugundan julasik park gibi olması


    şehrin (-) leri
    -yayla yollarının bozuk olması
    -her yerin araplar kaynaması
    -insanların etrafı pisletmesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 18 Temmuz 2011; 1:38:57 >



  • Hacı Eskişehir'e hiç katılmıyorum.Eskişehir'de gezilecek yer çok.Ayrıca Ankara'da da bulunmuş olduğumdan söyleyeyim Ankara'dan hareketlilik yönünden eksiği yok artısı var.Ama çok hareketlilik şehir için artı mıdır bilmiyorum
  • trabzon a gelip sümelaya gitmeden geri dönmemeliydin
  • Ayder e kısmetse ramazan başlamadan gitmeyi düşünüyorum olağanüstü bi manzara hakikaten

    Giresun
    Giresun oldukça küçük bir yer . Sosyal açıdan imkanları çok sınırlı hatta bir adası bir de kalesi var gezilmeye görülmeye değer. Ki kaleye çıkmakta ayrı bi işkencedir uzun bi yokuşu vardır böyle yarı yoldan dönersiniz o derece.

    Eskişehir
    eskişehire geçen yaz gitmiştim günübirlik.tepebaşı mahallesi ( üniversitenin olduğu yer ) oldukça canlı bi yer,hafif bağdat caddesi havası var yol kenarlarında cafeler falan. Adalar ı çok beğenmiştim orda. Eskişehir çok güzel bi yer gerçekten .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: problem.

    trabzon a gelip sümelaya gitmeden geri dönmemeliydin


    sümelaya geçen yıl gitmiştim hocam
  • Sakarya da yaşıyorum gezecek yer çok yemek ucuz belediye her seçimden önce yolları yapar ulaşım iyi trafik yok

    İstanbulu anlatmayayım anlatmakla bitmez

    Fethiye yemek pahalı otel ücretleri idare eder ölüdenize girmeden dönmeyin sakın

    Afyon bildiğin ölü şehir sucuğuyla meşhur

    İzmit depremden önce çok güzeldi şimdi durumunu bilmiyorum ama dehşet bir iş sahası var işsiz kalmazsınız o derece yani

    Ankarayıda gezdim bilen bilir işte. en güzel yeri anıtkabir

    Çanakkale her türkün görmesi gereken yerler var eğer bir türk gidip görmezse çok ayıp taaa avusturalyadan gelenler var kesin gezin.

    Trakya çatalca dahil Kırklareli Tekirdağ Edirneyi mutlaka gezip görmeniz lazım eğer ruhunuzda paso eğlencelik hiperaktif bir duygu varsa bu şehirlerdede tanıdıklarınız varsa kesin 1 hafta kadar takılmanızı öneriyorum öyle arabayla otobüsle gitmeyin ama trenle gidin daha çok zevki çıkıyor ayrıca çok iyi iş sahalarıda var trakyada da işsiz kalmazsınız.

    şimdilik bunları yazıyorum.
  • Öncelikle yaşadığım şehirden başlayayım. Bolu'nun doğası çok güzeldir. Tabiatı harikadır. Abant'ı, Yedigöller'i bilen bilir zaten.
    Antalya zaten bilindiği gibi tatil mekanı. Her yer turist zaten. Ama gezilecek bir sürü yer var. Özellikle mağaraları var.
    Adana Türkiye'nin büyük şehirlerinden. Çok gezme fırsatım olmadı ama güzeldi yine de.
    Mersin'e bu sene tatil yapmaya gittim. Otelim Erdemli tarafındaydı. Geceleri otelden çıktığımda oraları gezdim. Fena değildi. Ayrıca Silifke'de güzeldir.
    Hatay'a gittim ama gezemedim. Gördüğüm kadarıyla pek gezecek yer yoktu.
    Didim'e 3 sene önce gitmiştim. Orada da fazla gezecek yer yoktu.
    Kuşadası güzeldi. Kale falan var zaten baya gezilecek yer var.
    İzmir Selçuk-Konak tarafına gitmiştim. O bölgede Efes gibi yerler var. Kemertaltı Çarşısını mutlaka gezmelisiniz.
    Adıyaman başta Nemrut'u olmak üzere güzel bir şehir. Güneş'in doğuşunu Nemrut'ta izlemek çok güzeldir. Ayrıca yeni yapılan Atatürk Barajıyla baya güzel olmuş ve yazları çok sıcak geçiyor.
    Şanlıurfa'da Balıklıgöl'ü gezdim. Gerçekten güzel. Yukarıda kale var. Daha doğrusu Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer. Yukarıyı kale yapmışlar. Etrafında da kapalı çarşılar var zaten. Baya gezilecek yer var.
    Konya'da çok kurak olmasına rağmen güzeldi. Mevlana Türbesi var gezilecek. Fazla bilmiyorum.
    Tuz Gölü yolumuzun üstüydü. Çok fazla turist vardı. Her taraf bembeyazdı. Etrafta tuz ürünleri satan butikler vardı.
    Hadi kolay gelsin
  • BURSA

    türbelerin başkenti resmen, adım başı türbe var, ben sıkıldım türbe gezmeten ama bursada 7asırlık ağacın altında yediğim meyve tatlısını ve cumalıkızık köyünde yaptıgım kahvaltıyı, 18yıldır hiç bir yerde yemedim. Süperdi yemekleri. Ben merkezde kaldıgımdan trafik cok berbattı ve her yer paralı otopark, Bursaya ankaradan gelen kız arkadaşlarımız saolsun canımızdan bezdirdi, evin arkasındaki kapalı çarsıda tam 5saat gezdiler, eve geldiğimizde sadece uyuduğumu hatırlıyorum, Bursada Ankaradaki gibi büyük alışveriş merkezleri göremedim ama bolca pazar var, pazarlık yapmazsanız kazığı yersiniz, bence türkiyenin en pahalı illerinden biri, yemek yerken bile ortaya salata vs konulur, bu ilde böyle bişi göremedim, 4kişilik yemek 90tl tuttu ama ortada ne salata nede ona benzer şeyler vardır, sadece yemek ve içeçek, kaldıgımız kurumdaki kişilere sorduk onlarda iç anadolu gibi olmuyor burası, her şey ücretli ve pahalı dedi. Bursada gezdikten sonra feribotla İstanbula geçtik, İDO gerçekten süper çalısıyor kişi başı 13tl aldı bizden, yaktığımız benzine yazık, arabayı ücreti 75tl, kiraladıgımızdan dolayı bursada bıraktık aracı.

    şehrin (+)ları
    -her yer türbe manevi acıdan güzel semt (benim gibi türbeleri sevmiyorsanız sıkılırsınız)
    -her yer pazar dolu
    -ulaşım rahat, trafik kalabalık olsada rahat ulaşım var
    -şehirin sıcağı bunalttıysa, uludağa cıkabilirsiniz
    -suya para vermeye gerek yok, her sokakta çeşme var resmen

    şehrin (-) leri
    -cok aşırı pahalı
    -alışveriş merkezi yok
    -bakkal bulmak için 1km yürüdüm ilk başlarda, sonra araba ile gittik
    -cok fazla arap var
    -insanları döğmeye çok meraklı
    -türkiyenin heralde en islama yakın ili, sokaklarda başı açık insan sayısı cok az



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 19 Temmuz 2011; 15:48:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyetizma

    BURSA

    türbelerin başkenti resmen, adım başı türbe var, ben sıkıldım türbe gezmeten ama bursada 7asırlık ağacın altında yediğim meyve tatlısını ve cumalıkızık köyünde yaptıgım kahvaltıyı, 18yıldır hiç bir yerde yemedim. Süperdi yemekleri. Ben merkezde kaldıgımdan trafik cok berbattı ve her yer paralı otopark, Bursaya ankaradan gelen kız arkadaşlarımız saolsun canımızdan bezdirdi, evin arkasındaki kapalı çarsıda tam 5saat gezdiler, eve geldiğimizde sadece uyuduğumu hatırlıyorum, Bursada Ankaradaki gibi büyük alışveriş merkezleri göremedim ama bolca pazar var, pazarlık yapmazsanız kazığı yersiniz, bence türkiyenin en pahalı illerinden biri, yemek yerken bile ortaya salata vs konulur, bu ilde böyle bişi göremedim, 4kişilik yemek 90tl tuttu ama ortada ne salata nede ona benzer şeyler vardır, sadece yemek ve içeçek, kaldıgımız kurumdaki kişilere sorduk onlarda iç anadolu gibi olmuyor burası, her şey ücretli ve pahalı dedi. Bursada gezdikten sonra feribotla İstanbula geçtik, İDO gerçekten süper çalısıyor kişi başı 13tl aldı bizden, yaktığımız benzine yazık, arabayı ücreti 75tl, kiraladıgımızdan dolayı bursada bıraktık aracı.

    şehrin (+)ları
    -her yer türbe manevi acıdan güzel semt (benim gibi türbeleri sevmiyorsanız sıkılırsınız)
    -her yer pazar dolu
    -ulaşım rahat, trafik kalabalık olsada rahat ulaşım var
    -şehirin sıcağı bunalttıysa, uludağa cıkabilirsiniz
    -suya para vermeye gerek yok, her sokakta çeşme var resmen

    şehrin (-) leri
    -cok aşırı pahalı
    -alışveriş merkezi yok
    -bakkal bulmak için 1km yürüdüm ilk başlarda, sonra araba ile gittik
    -cok fazla arap var
    -insanları döğmeye çok meraklı
    -türkiyenin heralde en islama yakın ili, sokaklarda başı açık insan sayısı cok az


    alışveriş merkezi mi yok?heryer alışveriş merkezi bursada başı açık insan çok az demişsin bi fsmyede uğrasaydın keşke
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 89


    quote:

    Orijinalden alıntı: Manyetizma

    BURSA

    türbelerin başkenti resmen, adım başı türbe var, ben sıkıldım türbe gezmeten ama bursada 7asırlık ağacın altında yediğim meyve tatlısını ve cumalıkızık köyünde yaptıgım kahvaltıyı, 18yıldır hiç bir yerde yemedim. Süperdi yemekleri. Ben merkezde kaldıgımdan trafik cok berbattı ve her yer paralı otopark, Bursaya ankaradan gelen kız arkadaşlarımız saolsun canımızdan bezdirdi, evin arkasındaki kapalı çarsıda tam 5saat gezdiler, eve geldiğimizde sadece uyuduğumu hatırlıyorum, Bursada Ankaradaki gibi büyük alışveriş merkezleri göremedim ama bolca pazar var, pazarlık yapmazsanız kazığı yersiniz, bence türkiyenin en pahalı illerinden biri, yemek yerken bile ortaya salata vs konulur, bu ilde böyle bişi göremedim, 4kişilik yemek 90tl tuttu ama ortada ne salata nede ona benzer şeyler vardır, sadece yemek ve içeçek, kaldıgımız kurumdaki kişilere sorduk onlarda iç anadolu gibi olmuyor burası, her şey ücretli ve pahalı dedi. Bursada gezdikten sonra feribotla İstanbula geçtik, İDO gerçekten süper çalısıyor kişi başı 13tl aldı bizden, yaktığımız benzine yazık, arabayı ücreti 75tl, kiraladıgımızdan dolayı bursada bıraktık aracı.

    şehrin (+)ları
    -her yer türbe manevi acıdan güzel semt (benim gibi türbeleri sevmiyorsanız sıkılırsınız)
    -her yer pazar dolu
    -ulaşım rahat, trafik kalabalık olsada rahat ulaşım var
    -şehirin sıcağı bunalttıysa, uludağa cıkabilirsiniz
    -suya para vermeye gerek yok, her sokakta çeşme var resmen

    şehrin (-) leri
    -cok aşırı pahalı
    -alışveriş merkezi yok
    -bakkal bulmak için 1km yürüdüm ilk başlarda, sonra araba ile gittik
    -cok fazla arap var
    -insanları döğmeye çok meraklı
    -türkiyenin heralde en islama yakın ili, sokaklarda başı açık insan sayısı cok az


    alışveriş merkezi mi yok?heryer alışveriş merkezi bursada başı açık insan çok az demişsin bi fsmyede uğrasaydın keşke


    hocam benim kaldıgım yer, merkez bankasının hemen yanındaki lojmandı, 100m ileride ulucami vs vardı, gittiğim yerlerde uludağ,cumalıkızık, türbeler, saat kulesi, gece dışarıda dolaşmak vs, gece kulubu bile bulamadım. Merkezde genelde barlar,gece klubleri olu ama yoktu
  • İzmir

    Manisa

    Konya

    Uşak

    Fethiye

    Sarımsakli

    Nevşehir - kapadokya

    Manavgat ve şelalesi

    + ve - lerini Pc ye geçince yazarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chidori -- 19 Temmuz 2011; 16:01:22 >
  • Merkezde pek olmaz zaten hocam onlar genellikle muhafazakar kesim merkezde oturduğundan bar,kafe için nilüfere gelmeliydin
  • Konya - Ereğli

    Sırf buz gibi suyu ve nemsiz havası için gidilebilir şehir. Ayrıca şehrin dinginliği de kafa dinlemek için ideal. Tüm bahçelerde kayısı ve vişne ağacı mutlaka bulunur. Komşuluk ilişkileri genellikle iyidir. Havası temizdir ama şehir bakımsızdır. Her köşe başında mutlaka çeşme bulunur.
    Ereğli, Konya'ya 150 km kadar mesaafede olduğu için bütün yönleriyle Ereğli Konyadan farklıdır. İnsanları bile !

    Şehrin (+) yönleri.
    + Her köşe başında buz gibi akan suya sahip bir çeşme mutlaka bulursunuz.
    + Komşuluk ilişkileri iyidir. Ev sahibi ağaçtan meyve toplayacak imkanı yok ise komşu toplar ve herkese pay düşer.
    + İle, ilçeye özgü markalar yoğunlukta olduğu için herşeyin en iyisini yeme imkanınız vardır. Özellikle süt, yoğurt, peynir gibi mamüller.

    Şehrin (-) yönleri.
    - Ulaşım çok sıkıntılıdır. Belli bir saatten sonra ulaşım imkanı '0'a inmektedir. O saatlerde Taksi dışında ulaşım aracı olmaması dahilinde parası olmayanın taksiye binmesi tavsiye edilmez.
    - Oldukça pahalıdır. Pazarı ve kendine özgü olmayan yiyecekleri daima pahalıdır. Tek ucuz olan yiyecek 'Etli Ekmek'tir.
    - Zaman geçirecek aktivite sıfırdır. Alış-veriş merkezi yoktur. Sadece yeni açılan Adese vardır ki orada açılalı 2 sene olmasına rağmen dükkanların yarısı hala kiralık/satılıktır.


    Mersin

    Her yöreden, ilden insanı olan güzide illerimizden biridir. Bunaltıcı havası olmasına rağmen diğer büyük şehirlerden neredeyse eksiği olmaması bir artıdır. Tamamen bir site şehridir. Şehrin merkezi dışında apartman olan bölge neredeyse yoktur. Yapımı hala devam etmekte olan Doğalgaz ve Fiber İnternet çalışmaları mevcuttur. İlin futbol takımı olan Mersin İdman Yurdu'nun süper lig'e çıkması nedeniyle stadyumun iyileştirilmesinin yanında 2013 Akdeniz Olimpiyatlarının yapılacağı il olması nedeniyle asfalt çalışmaları ve otel yapımları devam etmektedir. Site şehri olduğu için komşuluk ilişkileri çok fazla gelişememiştir. Aktivite imkanı diğer metropol şehirler kadar olmadığı aşikar olmasına rağmen vardır. Forum Mersin, MarinaVista, Marina gibi büyük AVMlerinin yanı sıra Vatan Bilgisayar bulunmaktadır.
    Mersin Serbest Bölgesinin aşırı gelişmişliğinin yanı sıra Tarsus yolu üzeri tamamen fabrika üzerine kuruludur. Bakliyat ağırlıklı olmak üzere makarna, meşrubat ürünlerinin faal durumda olduğu yoğun bir fabrika bölgesidir.

    Şehrin (+) yönleri.
    +Ulaşım imkanı gelişmiştir. Her bölgeye her dakika mutlaka minibüs bulabilirsiniz. Farklı farklı kooperatiflerin kuruluşları olan farklı farklı bölgelere ulaşım sağlayan minibüs çok fazladır.
    +Diğer şehirlere göre pek pahalı olmamakla beraber ucuz bir şehirdir.
    +Yöresel yiyecek ve içecekleri vazgeçilmezler arasındadır. Tantuni ve Şalgam bunlara örnektir. (Sadece Mersin değil, Mersinin bulunduğu bölgenin yiyecek ve içecekleridir.)
    +Herşeyin en iyisinide, en kötüsünüde bulabileceğiniz biryerdir.
    +Yokuş olmaması ve dümdüz yollara sahip olması nedeniyle yaya olarak ve bisiklet kullanarak mesafeye bağlı heryere gidilebilir.

    Şehrin (-) yönleri.
    -Site ağırlıklı yapısı nedeniyle komşuluk fazla gelişmemiştir.
    -Havası nemi ve sıcaklığı nedeniyle çok bunaltıcıdır.
    -Şöförleri fazlasıyla dikkatsiz, aceleci ve insafsızdır. Her an kazaya müsaittir
    -Elektrik kesintileri bölgesel olmakla beraber çok sıktır.



    Not : Baba tarafından Konya/Ereğliliyim ve Mersinde oturuyorum.
    Doğma büyüme İstanbulluyum ama İstanbulu anlatmaya gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 19 Temmuz 2011; 20:57:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.