Şimdi Ara

her yere girebilseniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EE dersi dediğim embedded, circuit design, digital logic, okuluna göre sinyal işleme de olabiliyor başka yok zaten. Yazılım müh kadroları akademik açıdan hiç kaliteli olmuyorlar, onun yerine AI daha iyidir.

AI ile birlikte bu aşırı uzmanlaşma olayının tamamen patlama ihtimali de var bu arada, phd için söylüyorum. OpenAI'ın yeni phd level AI agentları aylık 20000 dolara satacağı söyleniyor mesela.

AI da bana mantıksız geliyor, lisansta genel bi eğitim lazım bence. AI, grad seviyesi olmalı.

open.ai distributed systems uzmanı sofenglere 500-600k dolar maaş veriyor hocam, bitirecek olsa aylık milyonlarca dolar maaş yükünden kendileri kurtulurdu. llm ile birlikte önemi daha da arttı.

sofeng denilen şey kod yazmaktan çok daha fazlası. geçen hafta 2 tane son sınıfla konuştum, start-up başlatmışlar o kadar şey anlattılar en kolay tarafı kodlama, teknolojileri kullanma vs. çok fazla angarya var ve bunları yapay zekaya profesyonel biçimde yaptıramazsın. boşa kaygılanıyorsun. neyse elemanlar batmış amaher yere girebilseniz 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Onümüzdeki sene 1.sınıftan başlasanız yine mi cs seçerdiniz

EE vs CS arasında benim için tercih cs olurdu, çünkü elektrik derslerini vs. sevmiyorum. EE kaldırabilecek olsam, iki bölüm arasında kalıyor olsam EE seçerdim. Özellikle cs seviyorum demeyen biri için şu saatten sonra bilgisayar okumak çok mantıklı değil bence, ayrıca internette en kaliteli cs eğitimine çok kolay ulaşılabiliyor, bunlar kendi başınıza rahatlıkla öğrenilebiliyor.

İnternette her şeyin eğitimine ulaşılabiliyor.

Ben eğitim hayatım boyunca hocalarımdan hiçbir şey öğrenmedim; ders dinlemiyorum çünkü. Oturup kitaptan kendim çalışıyorum. Devam zorunluluğu olan derslerde bile aynı konuyu hocadan dinlemek yerine eş zamanlı kendim kitap + lecture notes + chatgpt ile çalışıyorum.

bi hocam bunu yaptığım için baya kızmıştı. En yüksek notları alınca saldı. her yere girebilseniz 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3F3FCEFC -- 9 Mart 2025; 16:58:8 >

bu bahsettigiiinzle birlikte üniversitede cs alanında egitim almanın pek bir anlamı kalmadıgı anlamına geliyor ee okurken de o bahsettiginiz egitimler alınır

@Codix ben de onu diyorum, dünyanın en iyi okullarının en iyi hocalarının, en iyi şekilde verdiği kayıtlı eğitimler varken şu an yaptığımız şey "salaklık" bence ama bunu kabul etmeyecekler o yüzden sistemi değiştiremiyoruz ne yazık ki.

EE veya hardcore mühendisliklerde devreli, veya lab çalışması gereken konularda sadece internetten alacağınız eğitim yeterli gelmeyebilir, bir de bilgisayar dışında hiçbir konuda bu kadar çok seçenek ve kaliteli kaynak internette bulamazsınız.

Bu yorumu seneler önce gördüğümde üzülmüştüm şimdi ben de 7.kez giriyorum sınavaher yere girebilseniz 

"Network"

Okul != Eğitim

Bana işe yarar bir network katmadı okul, çoğu kişiye de katacağını sanmıyorum. Belki top tier okullara giderseniz veya network için sağlam çaba harcarsanız veya diğer durumda; hayatınıza üniversite okuduğunuz yerde devam etme planınız var işe yarayabilir network konusunda.

Biraz önceki soruya yanıt verirken zorlandım aslında, mesela ben şimdi üniversiteye hazırlandığım döneme geri dönebilsem üniversiteye gitmezdim herhalde şu anda. Zaten demode olmuş, çok geri kalmış aynı eğitimi vermeye devam edecekler, her geçen gün AI ve teknoloji daha da büyük değişikliklere neden oluyor, 40 sene öncenin müfredatını hiçbir şey olmamış gibi vereceklerini, eğitimin kalitesizliğini, müfredatın en azından 60%'ının tartışmasız işe yaramaz oluşunu, özel okulların diploma satışı için, Avrupa ve Amerika'nın bile üzerinde, hak ettiklerinin 6 katı fiyatlar çektiğini düşündükçe midem kalkıyor.

Yeni girecek arkadaşlara kolay gelsin, umarım mezun olduklarında hala işe girebilecekleri bir düzeni yerinde bulabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 9 Mart 2025; 21:8:36 >

• >eğitim süresi çok fazla. en kötü master şart.

Hayır?

Evet.

her yere girebilseniz

La ne kolpası hakiki ee işi yapanların hep masterı doktorası var. Linkedin dolan.

he front-end developer olacaksan ayrı

Aslında akademik gidip sonra sektöre girmek de iyi duruyor ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

doktora şart değil research odaklı işler hariç. hele ki software engneering için master yapmak tamamen zaman kaybı. ben öyle prestijli bi yerden kabul alırsam yapcam. epfl, oxford, harvard vs.

burada bahsettiğim hardcore ee alanları. bunlar için master bazı işler için doktora lazım.

senin için mantıklı olan şu bence. aselsan'a girip aynı zamanda master yapmak. zaten master yapanlara fazladan para veriyorlar. bilkent almaz ama çalışan master öğrencisi istemiyor hocalar. tobb veya odtü'ye bakcan.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.