Şimdi Ara

Her şeyin aşırı pahalı olması (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
3
Favori
20.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
392 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eskiden son model telefonu 2500 liraya alabilirken, şimdi aynı fiyata giriş seviyesi telefon alabiliyoruz. Sadece bu bile yeter.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle türkiye ekonomisi kötü ve her sene kötüye gidiyor biliyorum. Kur fiyatları enflasyon vs ortada. Bakın yaşım 22 ve ailem doğduğumda ayrılmış. Yani 22 yıldır annemle kalıyorum hemşire tek maaş giriyor evimize. Şunda da çok şükür en az 5-6 lira maaşı var ama ne yazık ki bu ülke ekonomisi için yetmiyor ihtiyaçlarımıza. 2000 model corsa arabamız var. Her sene 2-3 bin liralık tamir masrafı açıyor ha bire bişileri bozuluyor tamire para gidiyor ıvırı zıvırına. Yukarıda birisi demiş ayda 15 -20 bin maaş alanlar iyi yaşıyor diye evet haklı arkadaş. Biz ayda 5-6 bine böyle hayat yaşayabiliyorsak 22 senedir evimize 2 maaş girseydi bizimde en az 500 600 binlik evimiz ve 200 300 binlik de yazlığımız olurdu ve altımızda 2000 model araba değilde en azından güncel 2015 model bi passat veya golf tarzında orta model arabamız olurdu. Yani burda her boku hükümetten aramayın. Tamam kabul ediyorum yaşım 22 daha ekonomi türkiyede kötü ama biraz da kendinize bakın arkadaşlar. Sigara ve alkol bağımlısı çok arkadaş tanıdım ayda 400 500tl sadece mekanda sigara ve alkol e gidiyor parası. Yani yazık günah. Demekki bizim yaptığımız seçimler bizi fakir kılıyor. Yukarıda yazdım 22 yıldır çift maaş girseydi evimize yani bugünün parasıyla ayda 15k en az evimize rahat girseydi bu yazdığım şeyler olabilirdi. Ama işte ailevi durumlardan ötürü bende böyle yaşıyorum. Evimiz de 3+1 daha içini yaptırmaya yeni başladık geçen sene 1 oda tadilata girdi a dan z ye 15 bin lira para tuttu. Düşünün hesap ortada.





  • Bak ben diğer bir topicte birşey demiştim sen orayı görmedin heralde yazdığımı ben geldim yazıyorum bak.

    "Değersiz Türk Lirası, Köle Türk İnsanı."👏

    İroniyi almış olman dileğiyle beynini böyle şeylere yorma kardeşim kendini geliştirmeye yor daha sağlıklı olursun ruhsal olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten her şey ateş pahası. Temel gıdalar ve urunleri alirken bile azaltmaya çalişiyorum resmen. Markette gozume ilişen bir urune bakiyorum '10 lira cebimde kalsin ne gerek var...' diyip almadan çikiyorum, bir gram keyif birakmadilar insanda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Fiyatlar kazanılan gelire göre gayet normal. Çogu kişinin evine karı koca 15-20 bin lirayı geçik para giriyor. Son model BMW 5 serisi veya A6 rahat rahat alınabiliyor iki kişi çalıştıgı müddetçe.

    Eniştem ögretmen tek maaşla çalışmasına ragmen daha yeni G30 aldı. 2. evini almayi planliyor su an. Kredi ile herşey alınıyor.

    Simdi bizim kapicimiz dahi B8 Passat’a biniyor. Yakin arkadaslarimdan biri yine ogretmen esi de tekstil fabrikasinda calisiyor, 1 aylik Ibiza tatilinden yeni geldiler. Bu ornekler artar gider. Istedikten sonra hersey olur bu hayatta. Biraz caba sarfetmek yeterli.

    Hukumetin cok elestirilecek yani var lakin ekonomi onlardan biri degil. Bu ulke gormedigi luksu Ak Parti sayesinde gordu bu yadsinamaz bir gercek.

    Sikayet etmek yerine gelirinizi artirin.

    Ekonomi bu hükümetin en çok eleştirilecek yani sen neler saçmalıyorsun. Bloklayın gitsin bu trollü.





  • Ağa babalarınıza söylemiyor musunuz milletin artık patlama eşiğinde olduğunu, ekonomi çok iyi yeğenim yalanlarını yemediğini, sizi odunla kovaladığını, başka yalanlar bulmaları gerektiğini?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WatchAndLearnn

    Arkadaşlar öncelikle türkiye ekonomisi kötü ve her sene kötüye gidiyor biliyorum. Kur fiyatları enflasyon vs ortada. Bakın yaşım 22 ve ailem doğduğumda ayrılmış. Yani 22 yıldır annemle kalıyorum hemşire tek maaş giriyor evimize. Şunda da çok şükür en az 5-6 lira maaşı var ama ne yazık ki bu ülke ekonomisi için yetmiyor ihtiyaçlarımıza. 2000 model corsa arabamız var. Her sene 2-3 bin liralık tamir masrafı açıyor ha bire bişileri bozuluyor tamire para gidiyor ıvırı zıvırına. Yukarıda birisi demiş ayda 15 -20 bin maaş alanlar iyi yaşıyor diye evet haklı arkadaş. Biz ayda 5-6 bine böyle hayat yaşayabiliyorsak 22 senedir evimize 2 maaş girseydi bizimde en az 500 600 binlik evimiz ve 200 300 binlik de yazlığımız olurdu ve altımızda 2000 model araba değilde en azından güncel 2015 model bi passat veya golf tarzında orta model arabamız olurdu. Yani burda her boku hükümetten aramayın. Tamam kabul ediyorum yaşım 22 daha ekonomi türkiyede kötü ama biraz da kendinize bakın arkadaşlar. Sigara ve alkol bağımlısı çok arkadaş tanıdım ayda 400 500tl sadece mekanda sigara ve alkol e gidiyor parası. Yani yazık günah. Demekki bizim yaptığımız seçimler bizi fakir kılıyor. Yukarıda yazdım 22 yıldır çift maaş girseydi evimize yani bugünün parasıyla ayda 15k en az evimize rahat girseydi bu yazdığım şeyler olabilirdi. Ama işte ailevi durumlardan ötürü bende böyle yaşıyorum. Evimiz de 3+1 daha içini yaptırmaya yeni başladık geçen sene 1 oda tadilata girdi a dan z ye 15 bin lira para tuttu. Düşünün hesap ortada.

    O arabayı elinizden cikarmaya çalışın veyahut ustanizi değiştirin,ustalarin çoğu dalavereci oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başkanlık Sistemi ile şahlanacağız illüzyonunu hayal edip Eveeeet! diyenlerin eseri bir ortamı yaşıyoruz son 3 yıldır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AF5C47B4A

    Paralel evren ve orada bir Türkiye var da ondan mı bahsediyorsunuz? Her cümleyi şaşkınlıkla okudum.

    Çok manidar ve ibretlik paylaşımlar yapan şu Twitter hesabını bana anımsattı, sizin de takip etmenizi öneririm

    https://twitter.com/paralelevrentc

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MordSithh

     

    58 olmuş, sanırım kendisi forumdaki alıntı yapılma istatistiğini geliştirme amacıyla bu şuursuz mesajı atmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lexco

    Eskiden son model telefonu 2500 liraya alabilirken, şimdi aynı fiyata giriş seviyesi telefon alabiliyoruz. Sadece bu bile yeter.
    Hocam telefondan örnek verdin de, aklıma geldi; hani çıkar telefonunu yeğenim deyip bıdı bıdı yapmaya çalışan yobaz dayıları alıp A101'e Bim'e götürsen ve şarküteri, temizlik ve diğer temel gıda maddelerinin ne seviyeye geldiğini göstersen yine utanmaz, yüzü kızarmaz bunların, emin ol.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halimize şükredin.
    2023 fiyatlarını hayal edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onumuzdeki kiş kimse sebze alamayacak asil ozaman şahlanmayı goreceksiniz Her şeyin aşırı pahalı olması 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    onumuzdeki kiş kimse sebze alamayacak asil ozaman şahlanmayı goreceksiniz  

    Tanzim satış coming soon...

    Her şeyin aşırı pahalı olması

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 32li tuvalet kağıtları 86.90 olmuş neredeyse 1 adet fiyatı 3TL olacak biz bunları 1TL'nin altında alırdık. Nivea duş jelleri 63TL, Deodorantlar 25TL, Traş köpükleri 50TL artık temizlenmek de lüks oldu maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junana

    Çevrende 3-5 tane örnek var diye “çoğu insan” demek ne demektir ya. Yürüyün gidin hayal dünyanızda yaşamaya devam edin siz. 15-20 binmiş. Ben 1.5 yıldır düzgün bir iş bulamadım sen neden bahsediyosun.

    1.5 sene boyunca is bulamayan sorunu kendinde arasin. Kendini gelistirseydin Her şeyin aşırı pahalı olması 

    Benim etrafimdaki kisilerin daha okulu bitmeden isleri hazirdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 1 Eylül 2021; 1:35:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler Kapıkule, İpsala... Dil öğrenin. Kendinizi geliştirin evet klişe bir söz ama bunu TR'de kalmak için yapın demiyorum, yurtdışına gidip insan gibi yaşamak için yapın. Sonra arkanıza bile bakmayın.


    Bu dünyaya bir kere geleceksiniz, kim ne derse desin inanın bundan öte bir şey yok.Her şeyin aşırı pahalı olması 


    Özellikle liseli gençler. Bu cehennemde ömür tüketmek istemiyorsanız biraz dişinizi sıkın iyi bir üniversitenin iyi iş imkanları olan bölümleriniz kazanın. Yoksa 16 yaşında yapamadıklarınızın cezasını bir ömür boyu çekersiniz.Her şeyin aşırı pahalı olması 


    Sonra bu cehennemi terk edin, dünyanın huzurlu ülkelerinde ailenizi kurun, çocuklarınızı yetiştirin ve huzur içinde bir hayat yaşayın. Her şeyin aşırı pahalı olması 





  • Fazla soze gerdk yok durumdan rahatsizsan degistireceksin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.