Şimdi Ara

Her gittiğinizde farklı garson çalıştıran restoranlara gitmeyin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Karşıyaka'ya işim düştükçe Güven kebap'a giderdim. her gittiğimde farklı bi garson oluyo. maaş konusunda ucuza kaçmak için üniversiteli kızları çalıştırıyolar.

son gittiğimde bitürlü sparişimi almadılar, kasaya gidip kendim söyledim sparişimi. busefer de uzun süre servisi getirmediler. benim dürümü benden sonra gelen müşteriye vermişler ve beni tamamen unutmuşlar. iptal edelim dedim ve çıktım.

busefer de önüme koydukları ayranın parasını talep ettiler, ödemedim, üzerine uzunca konuştum, gözlerinin önünde telefonumdan google haritalar'ı açıp onlara yazmış olduğum yorumu sildim. bunu görünce kusura bakmayın falan dediler.

normalde her gittiğim yerde bahşiş bırakırım ve buraya da hep bahşiş bırakıyordum ama sonuç şu: her gittiğimde yeni bi garson oluyo ve bahşiş de bıraksan dahi hep "bilinmeyen kişi" muamelesi görüyosun o mekanda. amacım zaten hürmet görmek falan değil sadece düzgün hizmet almak. ama çalışanları sürekli değişen yerlerde hizmet kalitesi cidden düşük oluyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İçtiğin ayranın parasını mı ödemedin

• Büyük markalar dışında hiçbiryeri tercih etmemeye özen gösteriyorum.( Büyük marka derken kurumsal olanlardan bahsediyorum Tavuk Dünyası gibi veya Bay Döner gibi kurumsallaşmış) Esnaftan asla alışveriş yapmam.Nedenleri Türkiyede esnaftardan olabildiğince tiksiniyorum artık.Personel çalıştırmaz personeline maaş vermez hep bir şikayet hep bir şikayet aldığı parayı sadece kendileri harcar çalışına kuruş koklatmazlar. Kurumsal firmalar çokmu iyi? Tabiki hayır değiller fakat esanaflara göre çok daha iyiler.Az maaş verirler ama piyasa şartlarına göre veriri.Kişinin sigortasını yapmamazlık yapmazlar ve en ezından çokta iyi olmasa kariyer imkanıda veriyorlar yani restoran şefi falan olabiliyirsun bölge müdürü veyada bu gibi kariyer imkanı sağlıyorlar.Yalan dolan yok fiyatlar neyse o pahalı ucuz hiç farketemez yalan yok dolandırıcılık yok çakallık yok.Ne olursa olsun kurumsal markaları tecih edin esnaf olan heryerden uzak durun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• aykut291 A kullanıcısına yanıt
    biraz önce farklı bi konu daha açtım: "Artık yeni gittiğim yerlerde google haritalardan restoran aramıyorum, doğrudan öğrenci işi dürüm yiyorum" diye. kısmen sizin dediğiniz nedenden dolayı.

Youtube'da "Anadolu lezzetleri" vs gibisinden kanalları izleyip gaza geliyoz, nadir gittiğimiz yerlerde puanlarına bakıp restoran arıyoz. zannediyoz ki youtube videolarındaki gibi keyifli ve tatmin edici bi yemek yiyeceğiz. ama pratikte yaşadığın deneyimlerin kafadan %50'si hayal kırıklığı oluyo.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

adam kırsaldan çıkıp gelmiş, sürekli gencecik yaştaki kızları çalıştırıyo. erkek hiç çalıştırmıyo. muhtemelen müşteri çeker diye düşünüyo. ve muhtemelen kıza da üç kuruş para veriyodur.

herifin mekanda tek bir tuvalet var, o tuvalet unisex olmalıyken herif "kadın tuvaleti" yazmış. erkeğe tuvalet yok. erkeğe sadece pisuar yapmış. böyle bi kıroluk. ben mesela erkek olmama rağmen ayakta işeyemiyorum, adamların mekana ne zaman gitsen kimseye sormadan kadın tuvaletine giriyorum. uyaracak olsalar cevap veririm.

bu zihniyetteki birinin restoranına zaten gitmemek gerek. ben en baştan hata yaptım giderek.

• hocam Çekmeköy'de hep gittiğim bi restoran var, bi ara oturduğum masanın üzerindeki yapışkan izin hiç temizlenmediğini farkettim. garsona söyledim, sildi, baktım öyle bi sildi ki yani inanılmaz göstermelik. bu garson bide beni çok sever hep bahşiş bırakıyorum diye ama adam öyle sildi ki o leke aynen duruyor. sonraki gidişlerimde başka masaya oturmaya başlamıştım.

hani eline bi ıslak mendil alsan birkaç geçişte silinecek bi leke ama garson yazık o kadar otomatiğe bağlamış ki, masanın genelini bi yuvarlak geçip bırakıyo hemen adam hiç bakmıyo kir varmış falan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.