Şimdi Ara

Her gece YENİDEN 4269TL - Philips EP4346/70 Tam otomatik espresso capp. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
13.730
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit+

    O kadar üzülecek bir durum göremiyorum. Her gün her saniye kahve zevkinin doruklarında gezmek gibi bir hobim (var gerçi ama) yok zira ne işten&bebekten vakit var ne evde tezgah var. düğmeye basıp ortalama bir kahve içmek için makine alıyoruz. Ayrıca malzeme iyiyse alınan son üründe bu kadar büyük bir fark yok. Öyle youtube gurmelerinin ilk yudumu alıp gözlerini devirmeleri falan boş işler. Ben bu makineleri almadan çok önceleri defalarca sant’eustachio il caffe’ye de gittim, portekizde adını hatırlamadığım küçük kafelere de gittim, ülkemizdeki kolpacı 3.dalgaları da gezdim. Bu işin bir standardı var ve otomatik makinelerin kalitesi “uzman bir barista olmayan” ev kullanıcılarından farklı değil. Hangi makineyi alırsak alalım bu iş bireyde biter. İlgisi olan, hobi gözüyle yaklaşan biri bazen sırf uğraştığı için yaptığı kahveyi kötü bile olsa beğenir.


    numerik bir örnek vereyim açıklayıcı olsun:


    bir cappuccino için %50 espresso %50 sütten puan geliyorsa:

    -çok iyi (cins+tazelik+öğütme) kahve çekirdeği 40 puan

    -yapım metodu 10 puan

    -çok iyi süt 20 puan

    -doğru köpürmüş kıvam 20 puan

    -doğru kahve&süt miktar oranı 10 puan getirir


    tam otomatik bir makinede riske edilen puan:

    yapım metodu + doğru süt köpüğü =30 puan


    1- espresso yaparken metot olarak naparsan yap 5 puan cepte. thermoblock ile boiler arasında %10 maksimum fark var. Gerisi barista becerisi, Uzmanlık.

    2- süt köpüğünde naparsan yap yine 15 puan cepte. Gerisi yine uzmanlık. Kazan gücü etken evet ama yapan kişi uzmansa yani hakkını tam verebiliyorsa maksimum 3-5 puan katar.

    bonus: değirmene ciddi para verirseniz 2-3 puan da öğütmeden oynayabilir ama farkı anlamak çok zor.


    yani makineyle alakası olmayan şeyler 70 puan. Otomatik makinede de 15 cepte. Mükemmel bir malzeme ve doğru hacim oranıyla otomatik makineden Aldığın içecek 100 üzerinden 85 olabilir. Malzeme bile vasat olacaksa zaten iyi makineyi neyleyelim.

    Kalan 15 puan için mi meydan muharebesi vermeliyiz?



    Neymar’a rugby oynatmak gibi bir şey varsa yani çok yetenekli biriyseniz ve damağınız çok hassas ise evet bu makineleri almayın arkadaşlar. kazanlı la cimbali alın.


    ekleme: bir de bahsettiğiniz makinelerde olmayan pre-infusion gibi küçük teknolojik güzellikler pek çok ev kullanıcısına manuel yapabileceğinden daha aromatik kahve içiriyor. Sabah kalkıp ayılmak için kahve yapacak milyonlar var, hobi sahibi olmak bireysel bir şeydir. Burada plastik demleme ünitesini de, boiler olmamasını da yazdık yukarıyı okursanız cehaletten değil bilinçli davranıldığını görebilirsiniz.

    4 bin üzerinde paradan bahsediyoruz. 52mm portafiltre ile 58mm portafiltre bile fark yaratıyor.

    "işten&bebekten vakit var ne evde tezgah var"


    makine aynı yeri kaplayacak ekstra bir öğütücüye 20cm alan lazım. kazanlı da olsa makineyi açıp tam 4 dk ısınmasını bekleyeceksin, bu sürede kahveni öğütecek portafiltreye yerleştireceksin çok inanılmaz zaman harcamaktan bahsetmiyoruz.


    keza ben tek başıma yaşayıp hem yemek hem ütü hem çamaşır hem temizlik üstüne örgün eğitim yüksek lisans(yıllık izin kullanarak gittiğim) hem de tam zamanlı bir işe giden birisiyim. bir sütlü kahveyi yapmak 10 dakikamı almıyor.


    tartışmanın manası yok, 1 gram eksik koyarsam portafiltreye o denli acı veya ekşi oluyor. ve aldığın tüm kahvelerin türüne, bayatlığına göre her ayarı tekrar belirlemen lazımken otomatik almak hiç mantıklı değil. neyin ne olduğunu bilme şansı yok makinenin, pressurized portafiltresi var tam kandırmaca krema yapıyorlar.


    "ant’eustachio il caffe’ye de gittim, portekizde adını hatırlamadığım küçük kafelere de gittim, ülkemizdeki kolpacı 3.dalgaları da gezdim" bunlar işletmeler, ben dediğim gibi 1 saniye hızlı akmışsa o kahveyi çöpe atarım, bunlar kar güden işletmeler servis ediyorlar çekinmeden.


    neyse sizin kararınız elbet ben aynı paraya daha iyi seçenek sundum sadece, 10 dakika çok zor geliyor diyorsanız bilemem.

    her halukarda kimyasal nescafe tüketmekten iyidir ama, hayırlı olsun makineniz. ama otomatikle manuel yapmak arasında %15 fark var demeyin lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 1 Kasım 2020; 2:6:5 >




  • dOmi D kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, evet maalesef 10 (2 kişiye yapıyorum, temizlikle vs başlangıç-bitiş 17dk civarında vakit alıyor) dakika bulamıyorum. Günde 2 defa yapsam 34dk yapar. Bazen 4-5 defa yapılıyor ve gerçekten bir mesai. Yalnız olsam başka düşünürdüm, üst sınıf makine ve harcayacak vaktim, kahve üzerinden sosyalleşme imkanım-amacım olurdu. Bazen istifa edip meslek haline getirmeyi de düşünüyorum ama aileyle zor planlar oluyor. Neticede hayatın gerçekleri ucuzunu alalım, otomatiğini alalıma döndürüyor. Birkaç sene de bununla idare edip belki müstakil bir eve çıktığımda ticari olmayan kavurma içeren bir atölye kurabilirim kendime zira zaten arkadaş çevrem de buna müsait. Burada amaç yoğun hayatta bir şeyler içmek. Zaten dünyada milyonlarca insan bu makinelere sahip. Ben 4 sene esam6650 primadonna, 3 sene bco264 ve seramik öğütücülü filtre kahve makinesi kullandım. Binlerce fincan evde-dışarıda-yurtdışında kahve içtim. Kendim de 1000 fincandan fazla 20 çeşit makineyle kahve yapmışımdır. Bence ideal şartlar altında ev kullanıcısı için %15-20’den fazla fark olmaz. Çilesine değmiyor. Hele 2-3 büyük fincan lazım olunca of of of.


    iyi akşamlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4000 tl Para verip kahve makinesi mi alıyorsunuz eve,,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoo ben beş bin lira verdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ValarMorqhulish

    Sen 4600TL milyar milyon buna verecen Türk Kahvesi bekle beni.

    Ben 99 TL den v60 aldım çok memnunum retrobu v60 diye aratın bazı sitelerde halen mevcut ..bu tip makinalar da sonuçta bir makina olmanın getirdiği her türlü dezantaj mevcut temizlik dezanfektasyon bozulma paslanma infilak :) vs vs .bence çok gereksiz eger ki bir isletme için alinmiyorsa ..mutfağın ortasinda bir demir yigini ne bileyim kahve yahu sonucta aromatik V60 içmek varken ne gerek var teferruata ..benim görüsüm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayguru -- 2 Kasım 2020; 1:44:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük umutlarla siemens eq.500 almıştım ancak aldığıma da alacağıma da pişman oldum. bir çok farklı kahve hazırlayabilmesine rağmen her şey çok sentetikti, ne kreması krema gibi ne de kahveleri lezzetliydi. sonunda 2 ay içinde sattım makineyi, dayanamadım gerçekten.


    şu an elimde nescafe dolce gusto var, aynı zamanda doldurulabilir kapsüller ve öğütme için de comandante c40 var, bu ikiliyle espresso yaptığımda gerçekten inanılmaz oluyor, krema ve lezzet olarak benim için inanılmaz.


    tam otomatik bi makine alıp yine denemek istiyorum ancak çok çekiniyorum yine aynı durumu yaşayacağım diye.


    siemensteki sorun aslında belli, seramik öğütücü en küçük ayarda bile nerdeyse filtre kahve boyutunda öğütüyordu, benim öğrenmek istediğim philipsin öğütme boyutu nasıl en küçük ayarda?

  • kralkarga kullanıcısına yanıt

    UPS getirmedi kargoyu bugün gelecekti, deneyemedim. Esam6650 Delonghi’den çok memnundum, Siemens’e videolarda falan çıkardığı sesleri yadırgayıp hiç ısınmadım nedense makine “abi beni neden bu işe bulaştırdınız” diye bağırıyor gibi geldi bana. Saçma olabilir kabul ancak içime sinmedi :) o yüzden philipse karar verene kadar almamıştım. Bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine geldi. Fiyatına göre gayet başarılı. Soğuk bardakla (kapalı balkondan, soğuk yani) Latte macchiato yaptım hızlıca içilmeyecek kadar sıcaktı. Vaktim olunca dereceyle ölçerim ama yaptığı içecek nedeniyle merak bile etmiyorum şu an. (Sıcaklık ayarını direk yüksek yapmıştım, orta ayardaydı)

    Espresso krema kalitesi oldukça iyi, biraz çekirdekle de alakalı. Tchibo’nun mata de cana kahvesi çok karakteristik olduğundan içimini beğenmedim. Bariz şekilde tuzlu. Taze değil zaten, tazelik kremaya çok etki eder.

    Makinenin bardak ısıtıcısı yokmuş, üstteki bölme ısınmıyor. Hayal kırıklığı oldu.

    Ses seviyesi iyi. Susuzken pompa çok ses yapıyor zaten ilk çalıştırma hariç bir daha o sesi duymazsınız.
    Her gece YENİDEN 4269TL - Philips EP4346/70 Tam otomatik espresso capp.
    Her gece YENİDEN 4269TL - Philips EP4346/70 Tam otomatik espresso capp.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 3 Kasım 2020; 13:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • philipslerle ilgili yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, yapım sonrası çıkardığı telvedeki parçaların büyüklüğü, kremanın kalitesi hatta kalınlığı ve tabii kahvenin lezzetiyle ilgili yorumlarınıza ihtiyacım var.

  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Her gece YENİDEN 4269TL - Philips EP4346/70 Tam otomatik espresso capp.

    Fotoğraftan anlaşılır mı bilemedim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt

    bu başlık altında kıyaslama ve beklentilerimle ilgili çok uzun yazılar yazdım okuyunuz.


    benim beklentilerimi karşıladı. dediğim gibi alternatifi siemens'ti, ben de siemens'i sevmediğim içime sinmediği için almadım. bugün baya kahve yapıp içtim memnunum. süper değil, kötü de değil. idare eder de değil, iyi bence. aldığıma pişman olmadım. BCO 264'ü topladım ilan açıp satacağım. kahve konusunda çok takıntınız varsa manuel makine alın onu kullanın. ben sıkıldığım için buna döndüm. delonghi'ye de 10.000 lira vermek istemediğim için bunu aldım. birkaç ay sonra 5000'in üzerine çıkar belki hiç bulamazsınız.


    ürün adı: tam otomatik espressocappucciono makinesi

    yaptığı iş: düğmeye basıyorsun içimi lezzeti güzel içecekler veriyor.


    sıcaklık konusunda starbucks gibi olacak çay içer gibi dudak yakacak içilmeyecek şekilde olacak gibi bir takıntınız varsa orta-üst seviye manuel makine alın. basit manuel makinelerle o sıcaklığa ulaşamazsınız. zaten cappuccino-cafe latte yaparken süt "70-75 derece"yi GEÇMEMELİ. iyi bir espresso 90 derece civarında suyla yapılmalı. bardağa düştüğünde 80'e yakın olur. matematik ortada: içeceğinizdeki süt miktarı arttıkça kahveniz 70 dereceye yakınsayacaktır. kağıt bardak alırsanız 70-75 derece arasında tutabilirsiniz bu sıcaklık da ağzınızı çay gibi yakar. fincana yaparsanız fincanı kaynar suyla "çay ocaklarında yapıldığı gibi" durulamanız ısıtmanız lazım. işletmelerde bu iş böyle yapılıyor.


    bir de arkadaşlar kahveyi sütlü içiyorsanız hangi makineyi alırsanız alın pek bir fark hissetmezsiniz. Süt kahvenin %80’ini maskeler. Birisi eğer sütlü bir kahveyi yudumlayıp “mmmm kahve çekirdeğinin aroması şöyle böyle” demeye başlıyorsa uzaklara dalın, hipodromları, atları falan düşünün. Böyle bir şey yok. Kaliteli, taze denebilecek bir çekirdek kahve alıp güzel, aromatik bir süt koyacaksınız. Makine size asla reddetmeyeceğiniz bir cappuccino, latte macchiato falan yapacak. Emin olun üst düzey bir makineye çıplak portafiltre alıp 15kg güçle tamp yapsanız, 10 saniyede bardağa düşürüp 30 saniyede shot alsanız bile içine kadife gibi kremalı (!) süt ekleyince içeceğiniz şey sizi alıp uzaklara götürmez. Bizim insanımızın %98’i espresso ya da americano içmez. Bunların yerine Türk kahvesi içer. Espresso temelli sütlü içecek içer. Gurmelik işleri espressoyla ilgili.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 4 Kasım 2020; 19:25:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu an sadece takipteyim. Kahve işini sizlerden öğreneceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt

    Sonunda gidip bi Lelit PL92T alacağım hocam, espresso gibi görünen ama çaydan hallice bir içecek içmek istemiyorum.

  • kralkarga kullanıcısına yanıt

    Öyle paralara manuel makine alabilecek, tatmin olabilecek hevesiniz varsa alın tabi bu konunun içeriği çok farklı. Öncelik otomatik-manuel kararında. Sonra bütçe.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt

    para konusunda çok bi sıkıntı yok ama asıl sıkıntı uğraşmak istememek ve manuel makinadaki değişkenlerin çokluğu, yoksa şimdiye kadar almıştım manuel makinayı.

  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Pak dediğiniz yuvarlak şekilde çıkması mı? Bende yuvarlak basınçlanmış şekilde çıkıyor hep, tane boyutu görünsün diye dağıttım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt

    Evet hocam bugün ben de baktım bütün halde çıkıyormuş. Dün sanırım ilk günün azizliğine uğradı makine dağılmış nemli kahve artıkları vardı kapta. Yanlışlıkla espresso yerine coffee’ye bastım ilk ürün için, onu kutuya sulu bırakınca dağıldı sanırım diğerleri de.


    kısacası pak’larda sorun yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, herkes profesyonelce yorumlar yapmış, kahve içmeyi seven bir amatör olarak yararlı bir konu oldu benim için. Dediğim gibi amatör olduğum için, sabah kalktığımda bir fincan akşam da bir sütlü keyif kahvesi içmek için tam otomatik bir makine almak istiyorum. Araştırdım biraz, Philips EP4346/70 ve Siemens EQ 500 arasında kalmıştım ancak iki ürün hakkında bu konu da olumsuz görüşler var, yine de bu iki kahve makinesinin arasında kötünün iyisini dediğiniz hangisidir ?

    Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

  • Gece Amazon'da 4159'a dusmustu gunduz bu konuya bakar alirim demistim bitmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.