Selam hocam. Açıkçası evde şu an delonghi bco 264 var, combi. Manuel kullanımda bile sıcak alamıyorum makine mi eskidi anlayamadım. Sirkeyle decalc da yapıyorum. Ölçümler de yaptım. Mesela espresso için önden 2 tur su ısıtmama rağmen aldığım su 80-82 derecede kalıyor. (Bardağa döktüğüm su, espresso bile değil). Buhar performansı da zayıf, Sütü kaynar yapmak için 2 defa köpürtmek gerekiyor o da çok köpük yapıyor çöpe gidiyor hep. Bim-file-Harras organik süt kullanıyorum çok lezzetli diye sütü değiştirmek de istemiyorum. Kahveyi de Venti gibi yapıyorum, Türk usulü öksüz doyuran boy. Böyle olunca hem 2 kahve yapmak 15dk sürüyor hem sıcak olmuyor hem pahalı oluyor. Eski 6650 Primadonna ile sıcaklık sıkıntım olmuyordu hiç. 10 gündür bu işe sinirliyim makineleri inceliyorum. Siemens sürahiler, makineler bana güven vermedi siz gerçi buhar çubuklu model almışsınız hiç düşünmemiştim mantıklı olabilirdi. Homend coffeebreak 5003 1000lirayken almadık işte geçen sene. eq9 s500 model bulamadım ona niyetliydim. Ama sonradan içime de sinmedi çok emanet duruyor delonghilerden sonra. Bosch-siemens kendi başına bu işi yaptığı için görselliği iyileştirmiş ama kahve işinde ilerleyememişler sanırım. Çok video izledim tabi denemek lazım. Mesela eq9 s500’de bile tek boiler olduğunu görünce sinirlenip “tamper ve latteart çelik sürahi” siparişi vermiştim, makineyi değiştirmekten vazgeçmiştim. delonghi patentleriyle çok büyük fark yaratıyor. Saeco da bu seriyle bana güven verdi. Yorumlarda diğerlerine göre sıcak olduğunu söylüyorlar. Bardağı ısıtma tepsisi var, bco264’te o bile yok. Beni inandırdılar, tek boiler olsa da ucuz ve janjanlı diye aldım :) 7-8000 liraya delonghi eletta ve autentica satılıyor onları almak içimden gelmedi arkaik şeyler artık. 7-8’e Primadonna olsa parasına bakmaz alırdım. nasip bakalım saeco da deneyelim bikaç sene. Bakarsın parayı vururuz la cimbali otomatik makina alırız 80-100.000 liraya :) giriş seviyesi manuel beni sarmadı belki pahalı makine olsa keyif verirdi... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir arkadaşa bakıp çıkıcam ya konuya girmek için bile banka hesabı mı sorulur???? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Filtre kahveye devam. Belki gelcek yüzyılda alırız. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Hocam dogru cevap hepimiz mi cok fakiriz seklinde olmaliydi. Abartacak birsey yok 500$ lik alet, türkiye halki olarak fakiriz artik. |
Hatta şimdi çok özenerek tekrar yaptım -sütü starbucks reserve seramik bardağında trk seferde baya uzun süre (uzun süre buhar veriyor makine) köpürttüm. Hatta girdap yaptırdım köpürtmedim taşmasın diye. Baya şov oldu. Bardak baya sıcak. Bu tip bardağı ısıtmadan kullanınca buz gibi yapıyor. -espresso yapmak için buhar düğmesini kullandım, bunu bilmeyenler olabilir diye yazıyorum. Tek ısıtıcılı makinelerde espresso yerine buhar almak için ısıtıp hemen kahve alırsanız daha sıcak olur. termostat daha yüksekte atıyor, borular aynı. Zaten portafiltre olmadan bakarsanız espresso kısmından buhar fışkırıyor su verince. -önce 1 tur su akıttım. Sonra espresso yaptım. Bardağa döktüm. hazırlanan içecek 62 derece. (Bco264) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Orası öyle hocam elbette. Dışarda para değil bunlar. Kahve içmek için alabilene helal olsun diyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sadece espresso için tavsiye edebileceğiniz bir makine var mıdır ? |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bu makineyi alsak EP4346 modelinin yaptığı şeylerin kaçını yapamayız ? değer mi aradaki fark ? |
Siemens EQ300 veya EQ.3 modellerini bir incelemenizi öneririm. Bazı bayilerde test imkanı da vardı. Çok pratik ve uygun fiyatlı bir makine. Biz DELONGHI ECAM 45.760.W ı rafa kaldırdık :) |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 31 Ekim 2020; 2:34:58 > |