Şimdi Ara

HER EVE ARAÇ ŞARJ İSTASYONU ZORUNLULUĞU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birleşik Krallık hükumeti yeni yapılacak evlere, sokak lambalarına ve işletmelere şarj noktası ekleme zorunluluğu getirmeyi teklif ediyor.
    Haber Özeti

    Birleşik Krallık yeni benzinli otomobil satışını 2040’a kadar bitirmek istiyor. Elektrikli araçlar bu planı harekete geçirmek için kilit bir rol üstleniyor ancak bu araçları kullanmak için gerekli şarj istasyonları çok az ve aralarında çok fazla mesafe var. Bu sorunu çözmek için Birleşik Krallık hükumeti yeni yapılacak evlere, sokak lambalarına ve işletmelere şarj noktası ekleme zorunluluğu getirmeyi teklif ediyor. Ayrıca elektrikli araç şarj istasyonu üretecek şirketlere de 400 milyon Sterlin (2 milyar 412 milyon Lira) fon ayrılacak.

    Kapsamlı bir altyapı
    2050’de Birleşik Krallık karbon salınım seviyesini 1990’lardaki seviyenin yüzde 80’ine indirmek istiyor. Bunu gerçekleştirmenin en önemli yolu benzinli araçları ortadan kaldırmak ancak elektrikli araçlar henüz benzinli araçlara alternatif olabilecek konumda değil. Ülkenin önemli bir şarj altyapısına ihtiyacı var. Ulaştırma Bakanı Chris Grayling “Hedefimiz dünyada sıfır salınımlı araçlara sunulmuş en kapsamlı destek paketlerinden birine sahip olmak” diyor.

    Öneriye göre devlet yeni evlere ve ofislere şarj noktaları belirleyecek, uygun noktalara şarj istasyonu özelliği bulunan sokak lambaları yerleştirecek ve şarj altyapısı için daha fazla para ayıracak. Otomatik ve Elektrikli Araçlar Yasası ayrıca otoyollardaki dinlenme istasyonlarına ve büyük benzin istasyonlarına şarj noktası bulundurmayı zorunlu kılıyor.

    Tek faydası temiz bir çevre değil
    Şu anda elektrikli araçların menzili 400 km civarında. Benzinli bir araç bir depo yakıtla bu mesafenin iki katını kat edebiliyor. Üstelik benzinli aracın deposunu doldurmak birkaç dakika sürerken elektrikli aracın bataryasını şarj etmek saatler sürüyor. Ancak lityum-iyon bataryaların kapasitesi son 5 yılda ciddi bir artış gösterdi. Şarj süreleri ve kapasitelerin 2040’a kadar benzinli araçların seviyesine kolayca erişebileceği düşünülüyor.

    Durum ne olursa olsun Birleşik Krallık değişime hazırlıklı olmak istiyor. Grayling “Ödül sadece temiz ve sağlıklı bir çevre değil aynı zamanda Birleşik Krallık ekonomisini, 2050’de 7,6 trilyon Sterlin (45 trilyon Lira) olması beklenen bir pazardan ciddi bir pay alabilecek duruma getirmiş olacağız.” diyor.


    kAYNAK: HER EVE ARAÇ ŞARJ İSTASYONU ZORUNLULUĞUhttps://www.dunyahalleri.com/her-eve-arac-sarj-istasyonu-zorunlulugu/



  • Meanwhile in Turkey:

    "Halk otobüsü şoförü 80 saniyelik kırmızı ışığı boş geçirmemek adına otobüsten inip sigara içti"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Meanwhile in Turkey:

    "Halk otobüsü şoförü 80 saniyelik kırmızı ışığı boş geçirmemek adına otobüsten inip sigara içti"
    .. İyiymiş..

    Valla ben de okurken üzülmedim değil, bizden artık bu medeni durumlar geçti mi ne?..
  • wtf :))

    Bizim memleketteki yansıması böyle oluyor. :))
  • Ulan ben de bizim ülkede zannettim.

    Hey allahım. Başlığa bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astegon

    Ulan ben de bizim ülkede zannettim.

    Hey allahım. Başlığa bak.
    Bizim ülkeye de gelir, merak etmeyin, 150 sene sonra..
  • Fake taximi lan o
  • Bizde de krallık var ama... Babadan damada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.