Şimdi Ara

Her Akşam 20:00 - 22:00 Saatleri Arasında İnternetin Kopması (ttnet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar klasik ttnet sorunlarından biri ile baş başayım.

    Tüm hat değerlerimin normalin üzerinde iyi olması, santrale olan yakınlığımın iyi olması, binamızın yeni olması sebebiyle ve hatta bu sorun yüzünden modem değiştirmeme rağmen her akşam bu saat aralığında mutlaka kopma yaşıyorum.

    Defalarca ttnet ile görüştüm haliyle bu cahiller her seferinde yok bina içi hatlarınızda sorun vardır, modem arızalıdır vs vs sebepler ile teknik ekip yolladılar.

    Gelen ekip, değerlerin gayet normal hatta normalin üzerinde iyi olduğunu tespit etti. Modem değiştirdiğimi de gördüler.

    Dedim ki beni yoğunluğu az olan bir porta aktarın. O da haliyle durumu görünce öyle yapacağız dedi ve 10 dakika sonra değiştirildiği bilgisi verildi.

    Sonrasında akşam yine kopmalar başladı. Ya bunlar port değiştirmedi, değiştirdim dedi ya da alt yapı artık üstesinden gelinemeyecek bir halde.

    İşin sıkıntılı tarafı hala 8 aylık gibi bir taahhütüm var. Ben bunları nereye şikayet ederek bunlardan kurtulabilirim? Bir fikri olan ya da daha önce yaşayanlar bilgi verirse memnun olurum.







  • Ayni sorun bende vardi. Mahalle kaldirmiyordu. Anca fibere gecerek kurtuldum. Ne denediysem olmadi zamanla kotulesti hatta hat sorunlari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ronnie_Pickering

    Ayni sorun bende vardi. Mahalle kaldirmiyordu. Anca fibere gecerek kurtuldum. Ne denediysem olmadi zamanla kotulesti hatta hat sorunlari.

    Mahallede fiber kutuları kondu ama ne hikmetse eve getiremiyorlar yoksa bende geçeceğim. Bununla ilgili ekstra bir işlem yapılabilir mi acaba? Geçişi siz nasıl sağladınız? Alt yapı var mıydı?
  • Exnuc kullanıcısına yanıt
    Sokaktan gecerken biz apartmanla ilgili su borusu isleri vardi o hazir kazilmisken fiber de gecsin dedik basvurduk. Dedik apartmana fiber istiyoruz gececek bir suru daire var musteri hazir filan getirmislerdi oyle diyince. Tek yaptiklari kabloyu cekip kutuyu koymakti zaten hazir kazili oldugu icin. Obur turlu nasil olur bilmiyorum yonetici ugrasmasi lazim bu tur islerle anca oyle olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    hocam belki cidden kablolarda sorun var şuraya bir modem arayüz resminizi atin bakalım

    Yabancısı değilim konunun bende bilişim çalışanıyım. Hatlarımda hiç bir sorun yok ve değerlerin gayet iyi. Gelen teknik ekipte zaten kusur bulamadı.

    Değerler bunlar;

    Her Akşam 20:00 - 22:00 Saatleri Arasında İnternetin Kopması (ttnet)
  • aynı sorunu yaşıyorum istanbul/zeytinburnu'nda. bıktım artık salak mh ile muhattap olmak istemiyorum sinir krizi geçiriyorum çünkü bıktım bunlardan ve bizim semtte fiber olan mahalle yok yaniya kurtuluşum da yok.. CS:GO oynarken telefonun internetini usb bağlantı ile açıyorum yakında iptal ettiricem yetti artık 90 ping oynamaya razıyım telefonun internetiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de mersinde Merkez ilcedeyim. Siz yine sadece 20-22 arasında alıyorsunuz ben 12.00-00.00 arasında alıyorum. Buna ne demeli gece 00 oldu mu internet sahlaniyor ayağa kalkıyor. Kafayı yediriyor mh. Hat değerleriniz çok iyi durumda. İc tesisat modem bilgisayarı kontrol edin diye bi ezber etmişler Allah beterinden korusun. 65 70 lira para veriyoruz ama ne için gece 2ile sabah 8 arasında yüksek hızda internet alabilmek için. O saatlerde kim ayakta kardeşim.

    Her Akşam 20:00 - 22:00 Saatleri Arasında İnternetin Kopması (ttnet)



    Her Akşam 20:00 - 22:00 Saatleri Arasında İnternetin Kopması (ttnet)

    Bu arada ben 35 mbit internet kullanıyorum ve akk sonrası 16 ya düşmesi gerek. Bu değerler daha akk düşmeden önce idi yeni baglatmistim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eekkooss -- 30 Ekim 2017; 21:41:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atropyn

    aynı sorunu yaşıyorum istanbul/zeytinburnu'nda. bıktım artık salak mh ile muhattap olmak istemiyorum sinir krizi geçiriyorum çünkü bıktım bunlardan ve bizim semtte fiber olan mahalle yok yaniya kurtuluşum da yok.. CS:GO oynarken telefonun internetini usb bağlantı ile açıyorum yakında iptal ettiricem yetti artık 90 ping oynamaya razıyım telefonun internetiyle

    bende zeytinburnunda oturuyorum hocam ve fiber var ama 2 yıldır 24 mb net kullanıyorum 22,5 alıyordum sorunsuz ama son bir kaç aydır internet berbat kullanılmaz hale geldihele akşam olunca tam işkence oluyor...bizim semtte mi problem anlamadım gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suÇ -- 1 Kasım 2017; 22:46:40 >
  • TTNET beylik düzü merkezlerinde Ar-ge'den sorumlu bir lise arkadaşıma ulaştım şans eseri. Kendisi bizzat ilgilendi. Tespit için dslam'dan tut omurgaya kadar gerekli incelemeler yapıldı. En sonunda port değiştirildi ama yine düzelen bir şey olmadı.

    Taahhütümün bitmesini bekliyorum. 6 ay falan kaldı. Superonline'a geçeceğim. Fiber içinde onlar gerekli tespitleri yapıyorlarmış. Mahalle başında fiber kutusu var ama ttnet binadaki herkesin istemesi halinde alt yapı eve kadar getiriyoruz gibi gereksiz şeyler söylüyor.

    Özetle bu adamların alt yapıları artık kaldırmıyor.

    Birde kampanya ile 35mbit'e yüksetlmek kotayı arttırmak için arayanlar yok mu... İnsanın çıldırası geliyor..
  • Bu heriflere taahüt verilmez. Instabil ve berbat altyapı, süper cahil vasıfsız müşteri temsilcileri. Daha ne olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene sorunsuz kullandığım internetim bendede aynı sorun olmaya başladı. Neyseki evden taşındım. Taşındığım yerde ttnet fiber var ona bile başvurasım gelmedi resmen. Çok genel bir problem demekki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece konu başlığına bakarak cevap vereceğim, 1 yıl öncesine kadar turktelekom da noc biriminde çalışıyordum ve trafik kontrolünü de biz sağlıyorduk, belirttiğiniz saatlerde genel bir yavaşlık olması çok doğal çünkü o saatler trafiğin yurtiçi/yurtdışı en yoğun olduğu saatlerdir.Tüm raporlar 22:00 baz alınarak hazırlanır mesela, neden çünkü en güzel rapor o saatte çıkar, yoğunluğun tavan yaptığı saatlerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeNNiSeR

    Sadece konu başlığına bakarak cevap vereceğim, 1 yıl öncesine kadar turktelekom da noc biriminde çalışıyordum ve trafik kontrolünü de biz sağlıyorduk, belirttiğiniz saatlerde genel bir yavaşlık olması çok doğal çünkü o saatler trafiğin yurtiçi/yurtdışı en yoğun olduğu saatlerdir.Tüm raporlar 22:00 baz alınarak hazırlanır mesela, neden çünkü en güzel rapor o saatte çıkar, yoğunluğun tavan yaptığı saatlerdir.

    Öyle ama daha önce bu sorunu yaşamayıp şimdi yaşanıyor olmasını buraya bağlayamayız.

    Velhasıl tüm teknik incelemeler omurgada dahil olmak üzere incelendi. İçeride yetkili arkadaşım olmasa hiç bir sonuç alamazdım. Port ve kart değişikliği sayesinde bahsettiğim saatlerde dahi hız 23mb'den aşağı inmiyor, ping değerleri de 6'dan yukarı çıkmıyor şükür.




  • 3. ayına girdi sorun ve halen bazen ayın ilk 10 günü sorunsuz şekilde devam ederken sonrasında yine zuhur etmeye devam ediyor.

    Arkadaşımla son görüşmemde DSLAM'de bulunan switchlerdeki satürasyon sebebiyle yoğun saatlerde bunun yaşandığını, CPU şişmesi olduğunu söyledi. 1 aya kadar cihazı değiştirecekler dedi ama hala değişen bir şey olmadı.

    Zaten bahsettiğim saatler içerisinde interneti kullanıyoruz o da zehir oldu artık..

    Fiber içinde alt yapı gelmiyor resmen çaresizlik yaşıyorum..

    BTK'ya şikayette bulundum, Şikayetvar'a tekrar konu açtım ve önümüzdeki hafta müdürlüğe gidip dilekçe vermeyi düşünüyorum.

    Acaba bahsettiğim yöntemleri kullanarak kronik bir sorunun çözümüne ulaşan var mı buralarda???
  • TTNET ile ilgili yaşadığım sorun sebebiyle 3 aylık yoğun uğraşım sonuç vermeyince BTK'ya yapmış olduğum şikayet sonucu sorun 15-20 gün içerisinde çözüldü ve Türk telekom müdürlüğünden yetkili bir mühendis tarafından arandım.Öncesinde eleştirmiştim ve şimdi taktir ettim.

    Pek ümidim yoktu ama etkili olduklarını gördüm. Sorununa çözüm bulamayanlar mutlaka BTK'ya internet üzerinden şikayette bulunsun arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.