Şimdi Ara

Hep uykum var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendimi bildim bileli bu sorunla uğraşıyorum. Yatınca uyuduğum aklınıza gelmesin, verimli bir uykum yok. Benim sorunum hep uyuma isteği ama hep uyumuyorum, sadece istek var ve gözlerimde uyku yangısı var. Çocukluğumdan beri psikiyatri, nöroloji, romatoloji, dahiliye, alerji gibi birçok polikliniğe başvurdum, uyku testi dahil her türlü test yapıldı ama çözüm bulamıyorum. Gözüm hep yatakta. Bu sorun her türlü motivasyonumu ve çalışma azmimi engelliyor. Tek düşündüğüm akşam olsa eve gidip yatsam...

Ben ne yapsam?..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kan değerlerinize baktırdınız mı? Belki bir ilaç takviyesi yaparlar. Uyku işi ciddiye alınması gerekiyor. Bir de yorgunluk uyku kalitesini arttırır. Derin uyursunuz. Egzersiz yapabiliyorsanız onu deneyin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B12'den başka bir eksik görünmüyor. Bazen de kolesterol biraz yüksek olabiliyor. Ben çocukluktan beri böyleyim...

• Bence yıllardır yaptığın şey şu: Uykun geldiğinde uyumuyorsun. Mesela akşam sekizde gözlerin ağırlaşıyor ama ‘daha erken’ deyip direniyorsun, sonra gece yarısı yatağa giriyorsun. Bunu on sene boyunca tekrarladığında, aslında beynin doğal biyolojik saatini sürekli manipüle etmiş oluyorsun. Vücudun, ‘uyku sinyali geldiğinde uyuyacağım’ şeklinde işleyen düzenini kaybediyor.

Bir noktadan sonra sistem karışıyor; çünkü beyin artık kestiremiyor senin gerçekten ne zaman uyuyacağını. Melatonin gibi uykuya hazırlayan hormonlar dolaşıma giriyor ama sen onları her seferinde boşa çıkarıyorsun. Böylece beden, seni aynı anda hem uyutmaya çalışıyor hem de ayakta tutmak için çabalıyor ve ortaya çelişkili bir durum çıkmaya başlıyor.

Sistem öyle bir noktaya geliyor ki, bedenin seni ayakta tutmak için verdiği mücadele aslında kendi varlığını tüketen bir savaşa dönüşüyor; uyku hormonları damarlarında dolaşırken senin uyumadığını bilen beyin, seni yaşatmaya çalışırken aynı anda yavaş yavaş öldürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sawasson -- 26 Ağustos 2025; 8:38:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam bende benzerini yasiyorum. Hatta 2 gunumu komple yatakta gecirmisligim bile vardir. Cozum icin kendine bir amac edinmek, spor yaparak yorulmak gibi seyleri denemeye basliyorum. 1 sene oncesinde uyku testi yaptirdim, hastanede yattim ve uyku apnem oldugu ortaya cikti. Hava veren solunum cihaziyla uyuyorum. Bu cihazla uyumak ilk baslarda cok islevseldi fakat sonrasinda tekrar ayni uykusuzluguma geri dondum.

MSI MPG Z490 Gaming Edge WiFi - Intel i5 10600KF - Gigabyte Vision RTX 3070 8GB - 2x8GB Corsair Vengeance Pro 3200Mhz - 256GB XPG Spectrix S40G m2 SSD - 2TB Seagate Barracuda HDD - Cooler Master ML240L V2 - Cooler Master MasterBox TD500 Mesh - 750W GX Cooler Master
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Uyku hapı falan denedin mi? Zararlı mı bilmiyorum ama

Ertesi gün hep iptal ediyor beni...

• Mesaj attığım saatten de görebileceğiniz üzere uykusuzluk ve uykuya dalamama, takip eden günü sersemleyerek geçirme sorununu yaşamaktayım. Yalnız benimkisi daha çok mental/düşünce kaynaklı patalojik nedenlerden ziyade. Çay/kahve içmesem de aynı.

Not: B12 / Folik asit eksikliği durumları bende de olabilir, daha önce de tahlilde çıkmıştı. Beneday deniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Ağustos 2025; 4:41:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiye kadar çok kez kan testi yaptırmış olmalısınız ve neden kaynaklandığı bilinmiyor mu? İlginç. Belki de metabolizmanızın işleyişi, bünyenizin karakteri öyledir. Uyku veya uyuşukluğa ya da canlılığa ilişkin enzimlerle alakalı genetik bir faktör etkili olabilir. Muhtemelen sorununuzu hala tepsit edememişler. Burası Türkiye. Yani burada rahatsızlığı bulamamaları - yetersizliklerden dolayı - çok doğal.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Peki ne önerirsiniz? Bu gece uykumdan hiç bir şey anlamadım. Sürekli bölündü, ama her seferinde geri uyudum. Şu an iş başındayım, yine aynıyım. Uyku testinin sonucunda hafif uyku apnesi tespit edilmiş ve KBB'ye git demişlerdi...

• Daha önce herhangi bir özel - sektör - hastaneye gittiniz mi? Biraz paraya kıymaya razıysanız düzgün bir özel hastanede tekrar sorununuz hakkında kontroller yaptırabilirsiniz. Bu sefer belki rahatsızlığınızın tam kaynağını teşhis ederler. Özel sağlığı önermemin sebebi özelin genel anlamda devlet hastanelerinden daha nitelikli, koşullarının daha iyi olması.

Bunu belirtmek haricinde doktor veya uzman değilim. Size şunu yapın, bunu yapın, X için, Y şeklinde yatın diye öneremem. Hatta bu konuda hekimler ve tıbbi kaynaklar dururken insanların beylik ya da amatör şekilde yapacağı önerileri fazla dikkate almamanızı tavsiye ederim. Zarar bile görebilirsiniz.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Doktor ve/veya hastane tavsiyesi bulabilsem nerede olursa olsun gideceğim hocam...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.