Şimdi Ara

Hemşirelikten Kebap Meslek Yok (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
4
Favori
9.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kimse yapmadığı mesleği kek diyerek eleştirmesin.
    Hasta insanla uğraşmak zordur.
  • Yine garip saçma bir konu daha..Bakın madde madde anlatayım bu saçmasapan zihniyetler son bulsun.



    1.) memur ve özel sektör arasında ülkemizde negatif bir fark var evet.



    Ne memuru nede özel sektörü hakettiği parayı alamıyor arkadaşım birbirinizin 3 kuruş maaşına laf etmeyi bırakın..

    Sanki 2 it bir basit kemiği paylaşamıyor gibi.

    Her mesleğin zorluğu kolaylığı var..

    Ona kalırsa asgari ücretli napsın??



    Peki sokaktayatan adam bim de çalışankasiyere gıpta ile bakmıyor mu?

    Hiç değilse sıcak yerde çalışıyor kasadan barkod okutuyor demiyor mu?



    Türkiyedeki memur ile amerikadaki almanyadaki memur bir mi?



    Çalışma şartları aynı mı?



    Peki avrupada özel sektörde kendini kanıtlamış adamların yğzbinlerce avroluk maaşlarını biliyormusunuz ?



    O zaman avrupadaki memur desin ki yaw şu özel sektöre bag hele gardaş nassı yatış nassı para..



    Türkiyedeki özel sektörün can çekişiyor olması ve can alıyor olması ülkemizin aslen fakirliğinden kaynaklanıyor..



    Bana göre bir mühendis bir işçi bir tasarımcı bir çok meslekten daha iyi daha mantıklı ülkeye millete daha faydalıdır..

    Ama ülkemizde mühendise verilen değer nedir??

    Ülkemizin içler acısı halini sorgulayacağınıza;emek etmiş ,azıcık aşım dertsiz başım mersoda böw de gözüm yok maksimum golf alsam yeter demiş sınırlı gelire sahip memur tayfasına girişiyor olmanız mankafalıktan başka birşey değil..



    Evet hemşireliğin güzel yanları var ;peki sen milletin bezini değiştirirmisin mühendis kardeşim .



    Herkesin işinin zorluğu ayrı..

    Bu ülkeye memurdan çok mühendis yüksek mühendis tasarımcı profesör ve vatansever iş adamı lazım bu da gerçek..



    İşin özü birbirinizin işine gmz dikip sıbırmak yerine ya sizde o mesleği seçin ya kaderinize razı olun yada Rabbime dua edin çalışın daha iyi yerleri amaçlayın .Ama asla ülkemiz koşullarında maddi adalet aramayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • abicim takmışsınız bi rahatlık para biraz gelişin ülkeyi geliştirin hemşire dediğin ne yapıyor allah aşkına ayak işlerini yapıyor 1 sene eğit bi adamı hemşirenin yaptığı her bi boku yapar 6 ay bile yeter bir mühendis bir mimar bir hekim bir hemşire ile koy yan yana bakayım hangisi daha donanımlı,tamam rahatlıkta önemli sizi anlıyorum ama bari gidin başka meslekte kendi alanınızın rahat bir bölümünü seçin bir şeyler geliştirme ihtimaliniz olsun BİLİM le iç içe bir meslek seçin kısacası hemşirelikte ne değişiyor damara girerken enjeksiyonun tutma açısımı değişecek ne değişecek anasını satayım tamamen ayak işi.
  • Trafik kazası gelince adamın kafası ortadan ikiye ayrılmış bacaklar kopuk oraya buraya bir şeyler girmiş halde gelince bence o parayı hak eder insan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urban_456

    Üniversitede hemşirelik okuyorum , 4.sınıfa geçtim , 24 saati yani 3 günlük çalışma süresini tek seferde çalışan hemşire daha görmedim . Hemşirelik üniversitelerde lisans düzeyindedir , 4 yıl boyunca sadece serum takmayı öğrendiğimizi söylüyorsan senin beyninde bir problem olduğunu düşünürüm , bence bir doktora git beynine baksınlar.

    buda doktorlarla kendini kıyaslıyan tiplerden derslerinizi bilmesek inancaz diğer zırto bölümler gibi sizinde bölümünüz 2 yıllık olmalı lisans yakışmıyor herşey askerden yırtmak ve 3k para için sorsanız ortamda kasları,kemikleri anlatır 2-3 latince kelime ezberler artislik yaparlar hastane de milletin altını temizlerler neysen o sun kardeşim tatava yapma

    seni aile hekimime havale ediyorum o senın hakkından gelir




  • Hemşirelik kolay meslek değildir ama şu Kendini beğenmiş tavırları ve hastalarla alaylı konuşması takmaması Çok sinir ediyor beni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TÜRK-İŞKENCE

    konu kilit

    üye ban

    konuyu açan üye bende zaten blokluydu ,demek ki biz boşuna bloklamıyoruz :)
    binbir insanın hastalığı ve pisliğiyle uğraşmak nasıl bir kebapsa ?
    o kadar kan ,irin,parçalanmış vücut vs. gören insan normalde yemek yerken zorlanır
  • asıl rehber öğretmenlikten kebab meslek yok devlet okullarındakinden bahsediyorum tabi 3400 lira ile başlanıyor yazın ek ders ücreti olmadığı için 700 lira azalıyor,tatili çok kendi odası var,rehberlik saati dışında derse girmiyor o da her hafta olmuyor daha sayarım psikolojik danışman olarak öğrencilere yardım etmek zor tabi orası ayrı
  • Hangi meslek kebapsa gidin o işi yapın insanların yaptığı işlerle uğraşmayı bırakın artık. Sayenizde her hafta yeni bir kebap meslek öğreniyoruz bakalım bir sonraki ne olacak.
  • Aile hekimlerinin yanında hemşireler çalışmıyor ebeler çalışıyor onlarda lise mezunu. Aile hekimleri bana ne yapacakmış söylesene. Hemşirenin işi alt temizlemek mi bilmiyorum ama ben daha hiç stajlarımda yapmadım ve yapan hemşire de görmedim. Hemşireler çok geniş alanlarda çalışıyor her şeyi detaylı öğrenmek zorundalar , bir yoğun bakım hemşiresi monitörize hastayı sürekli incelemeli , bulguları , verileri ,vitalleri doğru yorumlamalı, acil durumlarda gerektiğinde hızlı karar vererek bağımsız rollerini kullanarak hemşirelik sürecini doğru yönetebilmelidir. Emin ol hemşireler bu kabiliyete 4 yıllık eğitim sonucunda ulaşabilmekte. Ben kritik hastaların(özellikle yenidoğan hastaları) doktor orderlerinda yanlış dozları düzeltip hastayı muhtemel ölümlerden kurtaran bir çok hemşire tanıdım ve o hemşirelerin kliniğinde staj yapma imkanı buldum. 4 yılını üniversitede çürüten hemşirelerin eğitimini gereksiz bulup önlisans düzeyinde olmalı diyorsan sana sadece zalim derim. Kaldığı dersler yüzünden okulum uzayacak mı acaba diye streslere giren birçok arkadaşım oldu, sen bu stresli 4 yıllık eğitime gereksiz diyorsan sana diyecek tek sözüm yok . Yüksek lisans yapan hemşireler fakültede akademisyen doktora yapan hemşireler fakültede profesör , pedagojik formasyon alan hemşireler okullarda öğretmen olabiliyor ama pardon yanlış söyledim hemşirelerin görevi alt temizlemekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Urban_456 -- 6 Haziran 2017; 22:26:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim yengem ameliyat doktoru kadin o kadar yoğun ki telefona bakamiyor surekli ayakta bazen icapci oluyor mesela bu bayram icapci tatile gidecektik beraber icapci oldugu icin bayramda tatile çıkamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca ben kendimi doktorlarla hiç kıyaslamadım ve kıyaslamayacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acayip saçma salak bir konu, arkadaş gel bir gün hastalarla uğraş bak serum bağla demiyorum veya enjeksiyon yap.
    Sadece hastalarla uğraş şikayetlerini dinle nasıl bir tedavi uygulanacak onları anlat sadece 1 gün boyunca hastanede gönüllü olarak takıl nasıl bir şey olduğunu anlarsın. O ortamda uzun süre bulunmak psikoloji ister, özeldeysen bezersin her şeye amenna dersin, devletteysen ama bi dakka burada sen hastasın ama ben de varım dersin.

    Hemşire değilim ama özel hastanede hemşire olarak stajımı yaptım, çok farklı bir şey, mesela hastane çalışan kadrosunun profesorunden tut doktoruna kadar alayı o psikolojiyle sigaraya başlamış %98 i sigara içiyor desem yalan olmaz. Ben içmiyordum o ayrı konu. Varmak istediğim nokta uzaktan göründüğü gibi kebap iş değil bir de biri gelip sana tekme tokat dalınca çok içerleniyorsun bana dalmadılar ama hemşire arkadaşıma dalmışlardı. Onun yerine o kadar insanın içinde ben yerin dibine girdim. Adama anlatamazsın ha bir de ramazan ayında stajyersen milletin sinirleri tavan yapmış durumda gelen geçen sana bağırır hepsine eyvallah çekersin, dediğim dayak olayı ramazan ayında olmuştu geçen sene.

    Allah herkese akıl vermiş sende hemşirelik okuyabilirsin, ağlamana gerek yok çalış sınava gir fakülteye.




  • @Sneaky Step
  • Ben hastane gibi ortamlardan nefret ettiğim için iğreti geliyor Allah kolaylık versin çekilecek dert değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    Bilmesem inanacağım ya! 4.5K maaş ha 4.5K maaş alsa ohooo nerde o kadar para bordroda yazana bakmayın siz oldu hemşire başhekimdende fazla alır değil mi? 24 saat çalış yeri geliyor sabaha kadar bir tane hastaya müdahale et uyku uyuma adam(babam) eve geliyor adam ayakta zor duruyor vallahi yazık günah ya. Bırak dinlensin anaları ağlıyor 24 saat nöbette size höre serumsa bütün olay buyurun ben göstereyim size sağlık meslek lisesinde okuyorum.Sabahtan akşama kadar serum tak yan gel yat al 4.5K yürüyün gidin işinize 4.5K ya alamazlar merak etmeyin.

    Servis ve yoğun bakım hemşiresi o kadar alamaz ama yoğun bir hastanede ameliyathane hemşiresi çok kolay kazanıyor o parayı. Mesai dışı vakaları ve nöbetleri ile.




  • cruel_crazy C kullanıcısına yanıt
    Hocam bırakın bu mağdur edebiyatını ya hep mağdursunuz hem yeri geldimi hastayı azarlıyorsunuz hem ilgilenmiyorsunuz hala mağdursunuz hala mağdursunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Urban_456

    Aile hekimlerinin yanında hemşireler çalışmıyor ebeler çalışıyor onlarda lise mezunu. Aile hekimleri bana ne yapacakmış söylesene. Hemşirenin işi alt temizlemek mi bilmiyorum ama ben daha hiç stajlarımda yapmadım ve yapan hemşire de görmedim. Hemşireler çok geniş alanlarda çalışıyor her şeyi detaylı öğrenmek zorundalar , bir yoğun bakım hemşiresi monitörize hastayı sürekli incelemeli , bulguları , verileri ,vitalleri doğru yorumlamalı, acil durumlarda gerektiğinde hızlı karar vererek bağımsız rollerini kullanarak hemşirelik sürecini doğru yönetebilmelidir. Emin ol hemşireler bu kabiliyete 4 yıllık eğitim sonucunda ulaşabilmekte. Ben kritik hastaların(özellikle yenidoğan hastaları) doktor orderlerinda yanlış dozları düzeltip hastayı muhtemel ölümlerden kurtaran bir çok hemşire tanıdım ve o hemşirelerin kliniğinde staj yapma imkanı buldum. 4 yılını üniversitede çürüten hemşirelerin eğitimini gereksiz bulup önlisans düzeyinde olmalı diyorsan sana sadece zalim derim. Kaldığı dersler yüzünden okulum uzayacak mı acaba diye streslere giren birçok arkadaşım oldu, sen bu stresli 4 yıllık eğitime gereksiz diyorsan sana diyecek tek sözüm yok . Yüksek lisans yapan hemşireler fakültede akademisyen doktora yapan hemşireler fakültede profesör , pedagojik formasyon alan hemşireler okullarda öğretmen olabiliyor ama pardon yanlış söyledim hemşirelerin görevi alt temizlemekti.

    Yüksek lisanslar direk akademisyen
    doktora yapan prof
    formasyon alan öğretmen
    kpss den 30 bin
    özelde iş olanakları

    bunların hepsi 3k dediğim kısmın gereksiz insanları yani aynı şeyin laciverti merak etme çok gördüm bizim doktorlardan neyimiz eksik diyen hemşireleri az bucuk fikir sahibi oldum.Şimdi bu kısmı iyi dinle devlet baba lise hemşireleri lisans mezunu olması için aöf açacak yani 4 sene test sınavda sallayarak lisans mezunu olacak şimdi devlet bile düşünmüş ki ulan bunlar stajda yapsa pislik de temizlese öğretmen de olsa bunlar hizmetli grubunda doktorun emri altında çalışanlar.Ne gerek var 4 sene fakültede okutup adam yurduna koymaya demiş ve aöf getiriyor kardeşim.Yoksa sen devletten daha mı iyi biliyosun ayrıca gel bi devlet hastanesine git bakalım orda sor burada hastaların altını üstünü kim değiştirip temizliyor diye emin ol mesleği senden çok daha iyi bliyorum

    Ayrıca arkadaşlarına söyle hemşirelikde 2-3 ezber yapıp geçemiyorlarsa iyi ki mühendisliğe falan gitmemişler kaçla giriyosunuz o okullara anlamıyorum barajı geçen giriyor




  • hemşire ile doktor arasında bin tl fark bile yok inanılmaz bir ülkeyiz
  • lise mezunu hemsirenin net maasi 2.600 civari. egitim arastirma yada uni hastanesi olmadigi surece oyle fazla ekstra da almiyorlar. dogudaki arkadaslarin dogu payi adi altinda ekleri var. oyle 24 saat calisip 3 gun yatma olayi da teorikte var pratikte oyle degil. oyle olursa servislerde aciklar cikar. liseden mezun olup direk gecis diye bir olay onlisans bolumlerine var hemsirelikten cikip hemsirelik lisans yapman icin ygs lys lazim. cogu sml mezunu universiteye giremiyor cunku saglik dersleri goruyorlar. giren azinligin icindeyim universite kazanana kadar da calisma oykum var pratigim ve teorigim gayet iyidir eger devlet hastanesine giremezsem ozelde de referansim olan doc ve prof doktorlar taniyorum. ayrica bu meslegin gunumuz calisanlari yuzunden lekelendigini dusunuyorum bilgi birikimim ve uygulamalarimla bu meslegin hakkini verecegime hastalarimin her sorusunu yanitsiz birakmayacagimi dusunuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.