Şimdi Ara

Heinrich Severloh

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2.Dünya Savaşında Normandiya Sahillerinden Omaha Sahilinde(ayrica bu sahil savaş yapılan 5 sahilden en kanlı olanıdır).Heinrich Severloh adlı Alman Askeri Mg42 siyle 2000 den fazla kişi öldürdü.Tabi Almanlar Çok yüksekteki sığınaklardan Amerikanları tarıyorlardı.Amerikanlar ise alçaktaydı ve Almanlarla aralarinda çok fazla mesafe vardı.Ayrıca Saving Private Ryan,The Longest day tarzı filmler izlesemişseniz sahilin her tarafinin nasil mg42 atesine tutuldugunu gormussunuzdur.Bu yüzden Amerikanlar sığınaklara yaklaşıncaya kadar pek bir şey yapamamışlardır Heinrich Severloh Heinrich Severloh
    Omaha Sahili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingtree11 -- 30 Temmuz 2018; 15:24:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Heinrich Severloh Heinrich Severloh Heinrich Severloh

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heinrich Severloh bu kişi.Video almanca ama ):




    Edit:History channel kanalından ingilizce bir belgesel.Bu daha faydalı olur sanırım sonradan gelcek arkadaslara.Omaha Sahilindeki katliam adı :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingtree11 -- 26 Mart 2018; 23:26:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok etkilenmiş. Sanki pişman olmuş gibi bir hali var.

    Almanlar o kadar şiddetli bir direniş gösterdi ki, müttefik kuvvetlerin komutanı Eisenhower çıkartmanın başarısızlıkla sonuçlanması ihtimaline karşın bir metin hazırlamıştı. Ama bi şekilde direnek noktalarını kırdılar ve çıkartma başarıyla sonuçlandı. Hava desteği, savaş gemisi desteğine rağmen bu sahillerde çok büyük kayıplar verdi Amerikalılar. Almanlar 2. Dünya savaşını kaybettiler ama, savaştıklaroçı her cephede düşmanlarına kat kat zayiat verdirdiler. Özellikle Ruslar resmen kırıma uğradı. Döneminin Alman savaş makinesinin yıkım gücü muazzamdı.

    Hollandada gezerken, Hollandanın doğusunda bir şehirde piknik yapmıştık arkadaşlarla. Piknik yaptığımız yer Almanların yerle bir ettiği ve şiddetli çarpışmaların yaşandığı yer. Market garden operasyonunda müttefik kuvvetler bu bölgeye büyük bir askeri kuvvet indirmişlerdi havadan. Akabinde Almanlar tarafından kuşatılmış ve imha edilmişlerdi. İşte bu çatışmalardan Hollandalı sivillerde etkilenmiş. 89 yaşındaki amca anlatıyor bize işte olayları, bizde dinliyoruz. Bu adam evini zorla ingiliz askerlere açmak zorunda kalmış. Evini bir karargaha çevirmişler. Almanlarda evini İngilizlere açanları infaz ediyormuş. Neyse. Evde 2 ingiliz askeri varken Almanlar basmış bu evi. İngiliz askerlerini delik deşik etmişler. Sonra sıra bu adama ve ailesine gelmiş. Tam infaz edilecekken bir Alman askeri engel olmuş. Bu sefer Alman askerleri aralarında kavgaya başlamış. En nihayetinde o Alman askeri, sivilleri vurmak isteyen Alman askerini başından vurmuş. Sonra bu Hollandalı aileye istihkakından yiyecek bişeyler vermiş, su vermiş. Çatışmada yaralanan ablasının tedavisini yapmış. Son olarakta bu evde İngiliz kuvvetlerine rastlanmamıştır diye rapor göndermiş karargaha.

    İşte Hollandalı adam bize bunları anlatırken gözlerinden yaşlar geliyordu. Özellikle "ekmeğini bizimle paylaştı" derken kendini tutamadı.

    Şunu demek istiyorum. Videodaki adamın üzüntüsü her halinden belli. Savaşın ortasında belki bu açıdan bakamıyordu olaya ama şimdi 2000 kişinin katili olmanın altında eziliyor gibi.

    Düşmanlarımızı bile adam akıllı dinlesek, onları anlamaya çalışsak, sorunların çoğu çözülür. Savaş bir akıl tutulmasıdır. İnsanlar daha sonra bundan büyük pişmanlık duyuyor.

    Mesela Ruslarda Berlinde rahatsız edici şeyler yaptılar. Bir Rus teğmen şunları söylüyor "Önce 19 yaşındaki Alman kıza tecavüz ettik, fazla direnmedi. Sonra 12 yaşındaki kardeşine tecavüz ettik. Kız hiç susmadı. Kadın rus askerlerde bize yardım ediyordu. Ulu Tanrım, biz bu nasıl bu hale geldik bilemiyorum. Biz Rusyada iyi aile çocuklarıydık"

    Under sandet ve mandalinalar adlı 2 filmi izlemenizi tavsiye ediyorum. Duygu yüklü 2 güzel savaş filmi. İnsanların nasıl değişebileceğini çok güzel göstermişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 11 Mart 2018; 15:00:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel anlatmışsıniz.Bu yazdıklarınızı,bu anınızı okurken çok heyecanlanarak,severek okudum.Savaşın nası bir şey olduğu da aklima geldi biraz da üzdü.O şu ülkenin askeri,o bu ülkenin askeri diye genelleme yapmamak gerek.Hepimiz insanız sonuçta.Bahsettiğiniz filmleri de mutlaka izleyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Bende düsünüyordum zaten bu adam böyle bir şey yapmış ama bunun için üzgünmüdür diye.Omaha Sahilindeki halini ve savaştan sonraki hallerini hep düşündüm.Dediğiniz gibi üzülmüşe benziyor.Bahsedilen adamın savaşın bilmemkaçıncı yıldönümünde ölen Amerikan,Alman askerlerini anma programına katılıp 2 .Dünya Savaşı'nda savaşan Amerikan askerleriyle arkadaş olduğunu okumuştum.Çok güzel bir şey.Savaş geçmişte oldu diyip ölen 2 tarafa da saygı duymak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingtree11 -- 30 Temmuz 2018; 15:29:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu savaşı başlatan onlar değil ki. Onlar sadece birer rakam, birer piyon. Onlar emir kulu. Kendini 2. dünya savaşının ortasında bir Alman olarak düşün. Savaş başlamış. Ortam gergin. Askere çağırıyor devlet seni. Gönüllülük esasına da dayanmıyor, zorla. Gitmezsen kendi askerin tarafından vuruluyorsun. Bu adamlar ne yapabilirdi ki?

    Bu yüzden savaştan sonra her iki tarafın askerlerinin arkadaş olması şaşırtıcı değil. Bunların birçoğu savaş esnasında da zaten nefret duymuyorlar. Aşırıya kaçanlar elbette oluyor ama insanoğlunun geneli iyidir. Vicdanları sızlıyor birçoğunun. Ama savaş bu. Ya öleceksin ya öldüreceksin.

    Çanakkale savaşlarında, savaşın çıkmaza girdiği bir anda, her iki tarafta kendi ölen askerlerini ortadan toplamak için kısa bir süreliğine ateşkeş ilan ediyorlar. Anzak ve Osmanlı askerleri bu süreçte tanışıyor, muhabbet ediyor. Gülüyor güldürüyor. Birbirine hediyeler veriyor. İşte hakikat olan şey bu aslında. İnsan doğası savaşa karşıdır. Ama ateşkeş bittikten sonra başlıyorlar gene birbirini öldürmeye.

    Machiavelli insan topluluğunu ikiye ayırıyor. ''Tarihi yaşayanlar'' ve ''tarihi yapanlar'' diye. Tabi onun burada kastettiği doğrudan bu konuyla alakalı değil ama şunu söyleyebiliriz. Savaşı başlatanlar genelde işte o ''tarihi yapan'' insanlar oluyor. Savaşı yaşayanlar, acıları yaşayanlarda işte o ''tarihi yaşayanlar'' dediği kesim oluyor.

    Militarizm ve savaşa, kana duyulan aşk, sağlıklı bir aklın ürünü değildir. Komplo teorisi gibi olacak ama, tarih boyunca birileri kendi çıkarları için, kendi hırsları için, kendi ego ve arzuları için garibanları ortaya sürdüler. Kah parayla satın aldılar, kah beyinlerini yıkadılar, kah zorladılar. Ölen gariban insanlar oldu, zaferler ise bunları öne süren aşağılıklara atfedildi.

    Bak hemen yanıbaşımızda daha taze taze bide. Suriyede büyük bir savaş var. Birileri din ile, birileri komünizm ile, birileri milliyetçilik ile, birileri vatan aşkı ile derken; hepsi ölmek ve öldürmek konusunda aynı kaderi paylaşıyorlar. Herkes kendince haklı. Dikkat edersen olan yine kime oluyor kardeşim? Olan yine sıradan gariban insanlara oluyor. Zenginler böylesi durumlarda ülkelerini hemen terkederler taşıyabilecekleri varlıklarını da yanlarına alarak, savaşa falanda katılmazlar. Bak bugün Suriyenin zenginlerinin bir kısmı ülkemizde ticaret yapıyor, dükkan açıyor, tatil yapıyor, gününü gün ediyor, savaş falanda hiç umurlarında değil, bir kısmı Avrupaya yerleşmiş vs. Savaşa kim katılır ve ölür peki? Cevap malum.

    Aşırı fanatik olanları dışında zengin insanların, güç ve kuvvet sahibi insanların, devlet idare eden insanların ve çevrelerinin; herhangi bir savaşa katılıp öldüğünü tespit edemezsin. Bu konuda da bir örnek vereyim. Nazi ideolojisi Yahudiliğe aşırı düşman bir ideolojiydi. Özellikle büyük sermaye sahibi yahudiler ve onların yaptıkları Nazileri çok rahatsız ediyordu. Avrupada bir Yahudi soykırımı yaptılar. Fakat öldürdükleri Yahudiler, o nefret ettikleri Yahudilerden değildi. Zira o nefret ettikleri insanlar elindeki güçle hemen kaçıp önlemini almışlardı. Ölen Yahudiler, Avrupadaki sıradan Yahudi vatandaşlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 11 Mart 2018; 16:18:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Tam benim düşüncelerim.Haklısın,çok üzücü bir durum.Ama Tv'nin,Okulun,medyanin,bazi insanlarin filan etkisiyle bazi kucuk cocuklar olaya tamamen ırki yönden bakarak 1.dunya savasinda savasan bi ulkenin askerine şusuna busuna küfrediyor.2.dünya savasindaki yahudi soykirimini iyi bir sey saniyor.Youtube yorumlarinda orda burda gormussundur.Bizim ulkenin egitim seviyesi dusuk diye mi bu kadar boyle insan var yoksa gelismis ulkelerde de oyle mi diye merak ediyorum dogrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingtree11 -- 11 Mart 2018; 17:0:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahtaraf141

    Tam benim düşüncelerim.Haklısın,çok üzücü bir durum.Ama Tv'nin,Okulun,medyanin,bazi insanlarin filan etkisiyle bazi kucuk cocuklar olaya tamamen ırki yönden bakarak 1.dunya savasinda savasan bi ulkenin askerine şusuna busuna küfrediyor.2.dünya savasindaki yahudi soykirimini iyi bir sey saniyor.Youtube yorumlarinda orda burda gormussundur.Bizim ulkenin egitim seviyesi dusuk diye mi bu kadar boyle insan var yoksa gelismis ulkelerde de oyle mi diye merak ediyorum dogrusu.

    Bu sadece bizim ülkemize has bişey değildir. Yine konunun içinden örnek verelim. Hitler en başından beri rengini ve yapacaklarını ilan etmişti. Buna rağmen Alman halkının desteğini alarak meşru yollardan başa geldi. Alman halkı vaktinde bizzat destekledi. Halbuki eğitim seviyeleride fena değildi. Bu caniyi kendileri yarattı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Orayı hic düşünmemiştim,anladım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    Hitleri başa geçiren Almanya sağlıklı bir ülke değildi. Çpk ağır 1. dünya savaşlarının üzerine birde ülke belini doğrultmaya çalışırken 1930ların büyük buhranı ülkeyi vurunca bu sağlıksız ortamın ürünü olarak Hitler çıktı. Çaresizlik yüzünden seçilmiş bir liderdi kendisi.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ülke 1.Dünya Savaşından çıktığı için dedigin gibi olabilir ama halk tarafından da baya ilgi gördü Hitler diye biliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingtree11 -- 13 Mart 2018; 19:33:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hitleri başa geçiren Almanya sağlıklı bir ülke değildi. Çpk ağır 1. dünya savaşlarının üzerine birde ülke belini doğrultmaya çalışırken 1930ların büyük buhranı ülkeyi vurunca bu sağlıksız ortamın ürünü olarak Hitler çıktı. Çaresizlik yüzünden seçilmiş bir liderdi kendisi.

    Elbette. Ama bu sonuç olarak Alman halkının bu adamı vaktinde sevdiğini ve desteklediğini değiştirmiyor. Tabi ki böyle olacağını bilemezlerdi. Kim bile bile bunu ister ki.

    Ama sinyallerini vermişti Hitler. Hitler zaferler elde ettiğinde daha çok sevdiler. Ama bir taraftan Amerikalılar, bir taraftan Ruslar Almanyayı işgale başlayınca, İngilizler Alman şehirlerini yerle bir etmeye başlayınca Hitler tü kaka oldu. Ozamana kadar herşey iyiydi memnunlardı Hitler ve katliamlarından.

    Winston Churchill Alman şehirlerini yerle bir etmeden önce "Alman halkı yaptıklarınının cezasını çekmesi gerekiyor" derken bunu kastediyordu işte.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TURKISH POWER kullanıcısına yanıt
    1945 yilina kadar muttefikler dahil herkes yahudi soykiriminin uydurma oldugunu saniyordu. Bunun uzerine devasa bir propaganda akimi hergun Hitleri yaptiklarini gecmisini ve gelecrgini surekli halka ovmekle mesguldu.



    Butun aykiri sesler susturulmus ustelik savas gibi birlestirici bir etken ulusu Hitlerin etrafinda birlesmeye zorluyordu. Son olarak cok yeni bir resim olan Hitler Almanya sinin pek fazla zamanin yipratici etkilerine maruz kalmadigini dusunursen olaylar acikliga kavusuyor.



    Tabi tarih boyunca bu sekilde korkunc liderler basa gecmistir ve bu Almanlara ozgu bir ozellik degildir. Rus tarihinde de vardir boyle adamlar Cin tarihinde de var Türk tarihinde de vardir. Bazen zorbalarin yonetime gecmesine engel olmak pek mumkun olmuyor ama her zorbanin basa gecis tarzi yasadigi donem icerisinde ozenle ele alinmalidir.



    Tabi benzer olgular bu arastirmadan cikabilecegi gibi farkliliklar ve boyle insan dusmani sahislarin nicin basa gecebildigi buna neyin sebep oldugu arastirmalidir.



    Hitler cok meshur bir kasap o nedenle sucu Almanlara yikiyoruz ama dunya tarihinde her ulusun kendi kasaplari oldugu gerceginide unutmamak gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.