Şimdi Ara

Hediye sultan papagani geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha once sultan papaganim vardi ama malesef aldiktan bir hafta sonra oldu. 1 hafta olmasina ragmen uzun sure unutamadim simdi kiz arkadasim surpriz yapip sultan papagani almis. Internette cok garkli seyler okudum mesela bi hafta salmayin yaziyor baska yerde bir ay. Suan neler yapmam lazim soyleyebilir misiniz bugun ilk gun cok az yem yedi su hic icmedi. Kafesine oyuncak almak icin erken mi vede yaz gunleri her gun dus aldirin diyolar spreyle su siksam korkar mi benden alisma sureci uzar mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ghetto Bird kullanıcısına yanıt
    2-3 Gün kafeste kalması yeterli ilk günler hırçın olabilir kafesin içinde elinizden korkmaması gerektiğini öğretin önce bununla ilgili birçok video var onlara bakın.Oyuncak alın fakat kafes küçükse kafeste hareketini engelleyecek alanını kısıtlayacak oyuncaklardan almayın ev çok sıcak olmuyorsa yıkamanıza gerek yok onun dışında fısfıs iyi fikir ama gözünü ve kulaklarını ıslatmayın kısacası başını ıslatmayın yavruysa da yıkamayın yıkarsanız da kuruyana kadar esintiden rüzgardan koruyun
    Hocam kuşa su sıkma sana alışmadığı için korkmasına sebep olacak. Öncelikle kuş kendisini güvende hissetmeli bunun için kafesi yukarı bir yere yerleştirmelisin. Dolap yada vitrin üstü olabilir. Kuşlar yüksekte daha güvende hisseder ve aşağıyı izler. Bırak etrafını gözlemlesin, günden güne alışacaktır size sabırlı ol. Sultanlarda muhabbetler gibi fazla su tüketmez. Yem az yemeside normal yeni geldi daha. Kuşun dışkısını kontrol et sulu mu katı mı. Eline almadan aşağıdan bak kıçına ıslaklık var mı varsa ishaldir bu kuşlarda ölümcül olabilir. Kuşun odadaki hareketlere alışması için zaman tanımalısın. Mesela ilk zamanlar ayağa kalkıp yürüyen biri bile ürkmesine sebep olabilir. Sonradan normal gelmeye başlayacaktır. Benim tavsiyem 2 hafta kafeste tutman. ilk bir hafta yem su haricinde ilgilenme. Uzaktan konuşabilirsin yüzünü gösterebilirsin ama kurcalama sonra. Parmağının ucuna yem koyup kafeste uzatmaya başlayabilirsin.

• şuan yaz olduğu için evde sürekli 3 cam açık bi sıkıntı yaratır mı rüzgarı almadığı bi yere koydum şuan yinede sıkıntı olur mu
    kuranderde(ceryanda) kalmasın sakın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.