Şimdi Ara

Hedeflediğim bölümden soğudum, Tavsiye istiyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • eğer fen bilimlerine yönleneceksen ve akademisyenlik düşünüyorsan. sabancı, koç, bilkent, ödtü, itü gibi üniversiteleri düşünebilirsin. Ben sabancı ünversitesinde mekatronik müh. mezunuyum. Şuanda ikinci lisansımı okuyorum Kültür üniversitesi inşaat müh. bölümünde (sebebi uzun hikaye ). 3.sınıf olarak başladım denilebilir derslerimi saydırdığımda. İki üniversite arasındaki farklılıklar uçurum düzeyinde. Attan indiğimi biliyordum ancak eşşeğe bile binememişim. Kampüsten, eğitime, öğrenci memnuniyetinden, argeye verilen öneme kadar her konuda arada muazzam farklılıklar var. Bir üniversite kendine güvenen ifade edebilen, teknik ve pratik yönü ön planda olan öğrenci yetiştirirken diğerinde maalesef karşımdaki adam sunum yaparken bi tarafımdan gülesim geliyor. Sınav vakti oturacak yer mi bulamazsın, amfilerde akıllı tahtaların olmamasına mı yanarsın yoksa hocalar dısardan ses gelmesin diye ya da geç kalan öğrenciyi dersine almamak için kapıyı kapatmasıyla sınıfta oluşan havasızlıktan bunalmamıza mı yanarsın. Daha çok şey var anlatılacak ama neyse. Sabancıyı mumla arar oldum. uzun lafın kısası iyi bir üniversiteye girmeye bak. Hedefin bu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 335577 3 kullanıcısına yanıt
    40 yaşındayım otoyol işinde çalışıyorum, eğer mühendislik düşünüyorsan mekatronik mühendisliğini araştır derim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,

    Sana tıp okuyan biri olaak şunu söyleyebilirim ki mühendislik istiyordım ben de Odtü elektrik elektronik ve Boğaziçi Elektrik elektronik gelmediği için tıp yazdım. İlk başta memnun değildim sınava tekrar girmek gibi düşüncelerim vardı. Etrafımda tıp okuyanlar tus puanlarına göre bölüm bakıyorlar. Hepsi çok zekiymiş gibi bir şekiller bir havalar... Sonra LinkedIn hesabım vardı benim orada Boğaziçi'ne 2016-2017 döneminde başladı yazmıştım. Onu silmek o kadar zoruma gitti ki birde kimse anlamıyordu benim bu kadar tutkulu olduğumu.. Velihasılkelam LinkedIn'de takılırken bir abi gördüm Harvard Tıp yazıyor. Abe benle maytap mı geçiyorlar diye düşündüm. Bağlantı isteği yolladım. Kabul etti. Sonra ilişkili kişiler ekranda gözükmeye başladı. Sana yemin ederim ki Yale Stanford MIT vs aklına ne gelirse üst düzey direktörlerdi. Hani tv de çıkarlar ya Türk Harvard da bilmemne yaptı Tr de tek vs şeklinde alayı yalan dolan. Bizim oralarda o kadar çok bilim adamımız vs var ki say say bitmez. Bu saydıklarım sadece tıp değil her alanda var. Tıp olanlarda hepsi Hacettepe değil Kocaeli tıp Kayseri tıp yani vizyonun varsa her yerden her daim olur.

    Sevgilerimle...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle 15k hedeflediğin bölüm için yeterli değil. Eskiden tıp okulları eşite yakın eğitim verirlerdi özellikle çekirdek eğitim programından sonra müfredatlar denklendi. Ama sonra mantar gibi açılan tıp okulları kaliteyi düşürdü. Senin "adam" gibi bir eğitim alabilmen için ilk 5k yapman gerekiyor.

    Ben de tıp fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim. Okul zor. Hakikaten zor. Psikiyatri stajı sınavını verdim eve dönüyorum. Üç saatlik uykuyla duruyorum. Ve bu senenin 14. Stajı. Her iki haftada bir sınav ve sınavlar SÖZLÜ. Yani bir Prof. Karşında sana sorular soruyor. Öyle bi stresi ben on tane ygs üstüste girsem yaşama herhalde. Haftasonları da tusa çalışırsın. Pekiii sosyal hayatın olmaz mı? Bal gibi de olur. Spor yapabilir misin. Kesinlikle. Yabancı dil. Tıp okumaktan Latince filolojiye bile hakim olacaksın. Yeni bir Frenk dili öğrenmek çok kolay gelecek. Hobiler. 4 5 müzik aletinde ilerliyorum anasazım ud. Okulda herkes inek mi? Kesinlikle değil. Şu sözü unutma, tıbbiyeden her şey çıkar arada bir doktor çıkar. Şu anki dekanımız profesyonel bir ressam. Bir patolog hocamızın rock grubu var. Bizim sınıfta atlı okçuluk, tiyatrocu, eşli dansçı her şey var. Tıbbiyenin en büyük sıkıntısı, kampüs hayatın olmaz. Çimlere yayılmayı unut. Doktor odasındaki küçüktür kanepeye yayılacaksın.

    Doktor karizması... Ülkemizde azalmaya ya da azaltılması çalışılan doktor itibarı hem batıda hem doğuda her zaman tepede ve öyle kalacak. Amerika da günde on hastaya bakan doktora yapılan Malpraktis yasasını Türkiye'de günde yüz elli hasta bakan doktora aynen uygulayın a böyle şeyler olabiliyor.

    Doktorların bir de uzmanlığı var ohooo. Mu? Hayır değil. İstemezsen yapmazsın. Bir pratisyen Türkiye ortalamasına göre çok iyi kazanır. Ayrıca pratisyenken yapabileceğin ek işleri (kat hekimi, diyaliz doktoru vs.) saymıyorum bile. Uzmanlığı gelince, günümüzde ben iyi bir mühendisim diyebilmen için mutlaka master doktora yapman gerekiyor. Bunları yaparken de yaptığın okuldan maaş almıyorsun bildiğim kadarıyla. Doktorsa uzmanlığını alırken aldığı maaş yine Türkiye ortalamalarının epey üzerinde. Ayrıca mecburi hizmet iki yıl diye bir şey yok. Tusunu kazanırsın mecburiye hadi bana eyvallah dersin.

    Bir doktorun iş bulabilme spektrumu aşırı geniştir. Cerrahi seversin yaparsın hoşlanmazsın klinisyen olursun. Hoşuna gitmez temel bilimci olursun. İlaç firmasında çalışırsın. Tıpçılar için master imkanı var onu yaparsın. Mutlu olacağın bir dal mutlaka bulursun bence.

    Son olarak, Türkiye de tıbbın eriştiği seviyeye bir mühendisliğin, bir mimarlığın erişebilmesi için değil kırk yüz kırk fırın ekmek yemeleri gerek. Dünyanın en zor ameliyatlarının başarıyla yapıldığı ülkemizde hala köprü inşaatını şunu bunu yabancı mühendislik firmaları üstleniyor.

    Dipnot: kıçını sıkıp çalışmayan işini iyi bilmeyen adam hangi bölümde okursa okusun mutsuz olur, az para kazanır.

    Her şey gönlünüzce olsun.

    (auto correct yüzünden kelimeler değişmiş olabilir, affola.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim lisedeki durumum, bizimkiler de sürekli " oğlum beyaz gömlek"(doktor giysisi) sana çok yakışır, tıp fakültesine git diye tutturmuştular.



    Mühendislik istiyordum, Allah nasip etti, bitirdim. mesleğime aşığım her sabah severek işe gidiyorum hatta bazen eve gelmek bile istemiyorum.



    Sana tavsiye iki tane A4 al, ortadan böl. İlk a4'e güçlü ve zayıf yanlarını ikinci a4'e sevdigin ve sevmediğin meslekleri yaz.

    Güçlü yanlarınla sevdiğin meslekler örtüşüyor ise hiç durma hayallerinin peşinden koş.



    William Smith:

    https://youtube.com/watch?v=4bN3gK7QWNE

    Steve Jobs'ın Mükemmel Konuşması:

    https://youtube.com/watch?v=ZhsMRisEMSg



    Biraz reklama girecek ama 60-70 yaşındaki teyzemiz bile hayal etmiş ve peşinden koşmuş

    https://youtube.com/watch?v=pkFQEgDTvoo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimcini7 -- 24 Mart 2017; 12:55:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • www.dunyayidegistir.org sayfasını okumanızı tavsiye ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işi severek yapmayacaksan, somurtkan bir yüzle hastalarına bakıp ilgilenmeden ilaç verip yollayacaksan boşver bencede yazma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emrehan141: kullanıcısına yanıt
    Bir mühendisin odasının duvarında bulunan yazı görenleri hayretler içinde bıraktı
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Sizin profil şeysinizde çok güzel
  • j_morisa kullanıcısına yanıt
    Şimdi mütevaziliğe gerek yok hocam.İkimizde biliyoruz ki profil şeysim berbat

    Değiştirecem de üşeniyorum.
  • veteriner ol
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Yok yeşil gözlüklerine hasta oldum
  • Ağabeyin yaşında biri olarak biraz sohbet etmiş olalım;

    Öncelikle en başarılı öğrencilerdeki tıp eğilimi genelde bizim gibi biraz geri kalmış ülkelerde gözlemlenir.

    Misal amerikada yada yüksek sanayi geliri olan ülkelerde bu böyle değildir. Bizim ülkemizde bir diğer komedi ise en düşük tıpa giren öğrencinin en yüksek ee-pc-makine-inş gibi bölümlere türkiye dereceleriyle giren öğrencilerden halk arasında üstün görülmesi.

    Bizim ülkemizde pekçok doktor ne yazıkki memuriyet şeklinde çalışıyor. Mesleklerini sevmeyen büyük bir çoğunluğu var. Önce kendinize sormalısınız ya doktor olsam ne doktoru olmak isterim ? Diyelim şu branşın doktoru oldum(uzman) yapabilirmiyim ? İnsanlarla, dertleriyle sıkılmadan, usanmadan, boşvermeden uğraşabilirmiyim ?

    Yahut diş hekimliği, hergün farklı farklı insanların ağzının içinde çalışmaktan mutlu olurmuyum ? Para herşey değil arkadaşlar, eğer yaptığınız işi sevmiyor hatta tiksiniyorsanız biryerde ya siz patlarsınız yada müşteriniz konumundaki hastalarla sorunlar yaşarsınız. Misal özel diş hastahanelerinde bazı doktorlarda yer bulunmazken bazıları sürekli hastahane değiştirir. Neden ? Adam mesleğini sevmiyor yahu, tedaviyi zoraki yapıyor, suratı asık, tatminsiz. Böyle biri olma potansiyeliniz olduğunu unutmayın, aynısı tıp doktorları içinde geçerli.

    Sağlık ocağında liste ilacı yazacak olan genç arkadaşlara birşey demiyorum, pek ala oda bir memuriyet rahattır iyidir hoştur. Ama geleceğinizi seçme imkanınız şu an var. İlerde pekçok şey için geç olmuş oluyor.

    Bu soruları kendi içinizde verdiğinizde zaten sizi alıkoyacak birşey olmuyor.

    Gelelim alternatif olarak düşündüğünüz bölümlere.

    Açıkçası arkadaşım bu ülkede temel fen bilimleri para etmiyor. Şimdi diyeceksinki ya arkadaş sen yukarıda herşey para değil demedinmi, dalgamı geçiyorsun. Evet dedim ama bu bölümler gerçekten çok çok az değer görüyor. İş imkanları çok kısıtlı, bu bölüm mezunları genelde akademik kariyer yapmak harici pek bir başarı gösteremiyorlar. Çünkü ülkemiz henüz tam olarak buna uygun değil. Gerçi fizikcilerin bir kısmı şu mikroçip, yerel uydu v.b. projelerinde çalışıyorlar ama gene kısıtlı.

    Bunun yanında biyoloji okuyup tıp fakültelerinde akademisyen olan, fizik, fizik müh. okuyup mühendislik fakültelerinde akademisyen olan insanlarda var.

    Mühendislik düşünüyorsanız size diyebileceğim en yukarıdaki 3 4 devlet üniversitesi ve 2 3 vakıf üniversitesi hariç mühendislik okumayın, puanınıza yazık olur.

    Her yerde mühendislik fakültesi açıldığından dolayı ortalıkta aşırı fazla mühendis diplomalı insan var. Piyasaları aşırı şekilde dibe çekiyorlar. Piyasada zaten top üniversitelerin top öğrencilerinin banko çalışıp ortalama üzeri 3,7+ gelirle başladığı sınırlı firma var. (savunma sanayi, koç, otomotiv şirketleri, inşaat holdingleri, bosch v.b.) Bunlar harici alternatifler maaş skalalrı düşük ve tatmin edici değildir.

    Sanayi 4.0 konuşulan bir dünyada bende mümkün olduğunca kendinizi yazılım alanlarında yetiştirmeye, bu alanlarda eğitim almaya bakın. Temel mühendisliklerde para etmiyor artık. Dünya kendi kendini yöneten fabrikalara, kendi kararını kendi veren sanayi robotlarına doğru gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 24 Mart 2017; 16:40:48 >




  • Tıp yerine sağlam bir vakifin burslu disini seçin sonra açın bir klinik mis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git burslu bir yer kazan,al diplomanı aç bir iş yeri
  • Merhaba ben zinnet hocan
    Senin kim oldugunu çok yakında bulacagım bakalım karşımdada bu lafları söyleyebilecek misin ?
  • Her birinizin yazdıklarını tek tek okudum,
    Öncelikle teşekkür ederim yorumlarınız için.

    Bir de; forum ortamında hislerinizi anlatmak zor, herkes okuduğundan yaptığı çıkarıma göre cevap veriyor.
    Ygs'de evet 15k bekliyorum yüksek sıralamaların 2016 gibi olacağını düşündüğümden kendimi en kötüsüne hazırladım, ki öyle bile olsa rahatlıkla düzeltirim, istedikten sonra korkum yok o konuda. Yaptığım çalışmalara bakınca bunların kaçı ygs sınavındaydı buna bakıp geri mi döneceğim diyorum, ezberden söylemeyelim o sıralamadan bir şey olmaz diye. Rica ediyorum. Başkaları da var, sadece ben değil.

    Belki biraz düz bir mantık olacak ama, bu kadar rahat soğuyabiliyorsam böyle sebeplere bakıpi açıkçası çok istemediğim anlamına gelir, sadece çalışma motivasyonu olsun diye böyle bir hedef koyduğumu sonrasında da bırakamadığımı fark ettim, amaçsız kalmamak için. Bunu ne kadar erken fark etsek kar bence. Girsem yapar mıyım? Evet. Yorumlarda başka bir tıp hedefleyenin söylediği gibi Hakkını verir miyim? Evet, şüphesiz. Ama bunu istemiyorum.

    Gelelim sonuca, örnek gösterdiğiniz site ve tekniklerden bir yol haritası oluşturdum diyelim, iletişime geçtiğim insanların da faydası oluyor. Buna vesile olanlara tekrar çok teşekkür ederim,
    Umarım konu diğer hedef arayışında olan, hedefini sorgulayan herkes için yararlı olur, belki istediğinz bölümü teyit etmenize evet kesinlikle istiyorum demenize, ya da sevdiğinizi yere yönelmenizi sağlar.

    Hepimiz için özgür olduğumuz, mutlu olduğumuz ve çalışmalarımızın karşılığını her anlamda alıp gelişebildiğimiz yerlerde olmayı diliyorum.




  • İyi rakip elemişşin vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.